|
|
|
| Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
| Autor |
Zpráva |
Deadlift
Moderátor
|
Zaslal: čt duben 16, 2015 4:34 pm Předmět: |
|
|
Je...u ektomorfů obzvlášť.
Já jako endomorf naopak ze tří jídel denně tloustnu. Z 6-8 jídel jednak nemám ten vlčí hlad a také shazuji (a sníst v porci 80 g bílkovin najednou při třech jídlech denně mi moc nejde).
|
|
| nahoru |
|
 |
| |  |
Hulkie
|
Zaslal: čt duben 16, 2015 4:35 pm Předmět: |
|
|
Pokud přijmeme fakt, že hladovění metabolismus nezpomaluje, musí nás také napadnout, jestli jezení metabolismus zrychluje?
A jestli jezení metabolismus zrychluje, tak proč sakra tloustnu? Já dokážu jíst tak, že zrychlím metabolismus na maximální obrátky:)
|
|
| nahoru |
|
 |
Hulkie
|
Zaslal: čt duben 16, 2015 4:36 pm Předmět: |
|
|
Měl sis dát toho Korteho.
|
|
| nahoru |
|
 |
eSko
Naivka

|
Zaslal: čt duben 16, 2015 4:38 pm Předmět: |
|
|
| Pr!nc napsal: | | vlkisekk napsal: | | Deadlift napsal: | | Základní chyba ektomorfů je ta, že mají pocit, že musí jíst 6x denně. Je to kontraproduktivní! Ještě urychlí již tak výkonný metabolismus. Pro ektomorfa stačí 3x denně obrovská porce jídla, kde obsáhne vše to co by snědl za celý den v šesti porcích. Nedávno jsem něco podobného řešil s jedním členem fora a myslím, že je spokojen s tím, že konečně nabral. |
Ma.pravdu ten chlapec ma pravdu |
Otázkou je, jestli něco jako zrychlení metabolismu více jídly denně je něco skutečného . Chci rozjet smysluplnou diskusi. |
Není.
Diskuze právě skončila.
O čem by se dalo hovořit je max. termický vliv bílkovin, nikoliv že počet porcí = rychlost metabolismu. To už bylo nespočetkrát vyvráceno. _________________ "Ti, kteří si myslí, že nemají čas na tělesná cvičení, si budou muset dříve či později najít čas pro nemoc." Edward Stanley
|
|
| nahoru |
|
 |
DiamonD123
(ban)

|
Zaslal: čt duben 16, 2015 4:39 pm Předmět: |
|
|
| vlkisekk napsal: | | DiamonD123 napsal: | | weightlifter napsal: | Dostáváme se trošku od topicu...
Od toho mléka po tréninku si představuju hodně sacharidů, které jsou po náročném tréninku třeba, stejně jako bílkovin, zároveň do sebe dostanu litr tekutin, což mi navýší příjem + spousta vápníku...A je to 850 kalorií, což snad k přibírání přispět nějak musí.
A než to začnete odsuzovat jako blbost, doporučuju tuto publikaci. |
Není sacharid jako sacharid - cpát do sebe debilní laktózu a ještě k tomu po tréninku není asi nejlepší nápad. |
To jsi cetl na strankach vyrobce doplnku vyzivy, ktery si na to nechal udelat studii, aby prodal vic gaineru? |
Ne, to jsem četl v muscle and fitness.
|
|
| nahoru |
|
 |
Deadlift
Moderátor
|
Zaslal: čt duben 16, 2015 4:46 pm Předmět: |
|
|
| Hulkie napsal: | Pokud přijmeme fakt, že hladovění metabolismus nezpomaluje, musí nás také napadnout, jestli jezení metabolismus zrychluje?
A jestli jezení metabolismus zrychluje, tak proč sakra tloustnu? Já dokážu jíst tak, že zrychlím metabolismus na maximální obrátky:) |
Stárneš...sorry, no offense
Rychlost zvyšování úrovně metabolismu bude asi nižší než rychlost s kterou do sebe dokážeš přijímat kcall. Taky sám víš, že to není běh na řekněme měsíc. Metabolismus se s věkem, aktivitou apod. mění. Dříve jsem jedl ke 4000 Kcall a měl úroveň podkožního tuku o mnoho nižší než dnes při 2000-2500 Kcall. Při CKD shodil 10 kg za měsíc a teď je to nula nula nic při nižším kalorickém příjmu. No je to docela věda a ještě ke všemu příšerně individuální.
|
|
| nahoru |
|
 |
Deadlift
Moderátor
|
Zaslal: čt duben 16, 2015 4:50 pm Předmět: |
|
|
| eSko napsal: | | Pr!nc napsal: | | vlkisekk napsal: | | Deadlift napsal: | | Základní chyba ektomorfů je ta, že mají pocit, že musí jíst 6x denně. Je to kontraproduktivní! Ještě urychlí již tak výkonný metabolismus. Pro ektomorfa stačí 3x denně obrovská porce jídla, kde obsáhne vše to co by snědl za celý den v šesti porcích. Nedávno jsem něco podobného řešil s jedním členem fora a myslím, že je spokojen s tím, že konečně nabral. |
Otázkou je, jestli něco jako zrychlení metabolismu více jídly denně je něco skutečného . Chci rozjet smysluplnou diskusi. |
Není.
Diskuze právě skončila.
O čem by se dalo hovořit je max. termický vliv bílkovin, nikoliv že počet porcí = rychlost metabolismu. To už bylo nespočetkrát vyvráceno. |
Chceš říct, že když sním v jedné porci 250 g bílkovin nebo v šesti po cca 40 g, že je to totožný případ? Že to využiju, zabuduju apod. stejně?
Nebo, že když sním za den jednu marlenku v jednom jídle nebo to rozložím, že to je to stejné?
Zajímala by mě odpověď (znám ji, jen mě zajímá od Tebe).
Tělo není omezeno 24 hodinami trvání našeho dne. Znemená to, že když sním v jednom jídle 24000 Kcall a pak nebudu jíst měsíc nic, že je to totožné a budu vážit přibližně stejně jako při příjmu 2000 Kcall/den???
|
|
| nahoru |
|
 |
Pr!nc
|
Zaslal: čt duben 16, 2015 5:00 pm Předmět: |
|
|
Naposledy upravil Pr!nc dne čt duben 16, 2015 5:04 pm, celkově upraveno 1 krát
|
|
| nahoru |
|
 |
eSko
Naivka

|
Zaslal: čt duben 16, 2015 5:01 pm Předmět: |
|
|
| Deadlift napsal: | | eSko napsal: | | Pr!nc napsal: | | vlkisekk napsal: | | Deadlift napsal: | | Základní chyba ektomorfů je ta, že mají pocit, že musí jíst 6x denně. Je to kontraproduktivní! Ještě urychlí již tak výkonný metabolismus. Pro ektomorfa stačí 3x denně obrovská porce jídla, kde obsáhne vše to co by snědl za celý den v šesti porcích. Nedávno jsem něco podobného řešil s jedním členem fora a myslím, že je spokojen s tím, že konečně nabral. |
Není.
Diskuze právě skončila.
O čem by se dalo hovořit je max. termický vliv bílkovin, nikoliv že počet porcí = rychlost metabolismu. To už bylo nespočetkrát vyvráceno. |
Chceš říct, že když sním v jedné porci 250 g bílkovin nebo v šesti po cca 40 g, že je to totožný případ? Že to využiju, zabuduju apod. stejně?
Nebo, že když sním za den jednu marlenku v jednom jídle nebo to rozložím, že to je to stejné?
Zajímala by mě odpověď (znám ji, jen mě zajímá od Tebe).
Tělo není omezeno 24 hodinami trvání našeho dne. Znemená to, že když sním v jednom jídle 24000 Kcall a pak nebudu jíst měsíc nic, že je to totožné a budu vážit přibližně stejně jako při příjmu 2000 Kcall/den??? |
Ad 1) Z jakého pohledu se na to mám podívat? Z hlediska příjmu dusíku, z hlediska stimulace proteosyntézy, nebo z hlediska trávení?
Ad 2) A co cirkadiánní rytmus? Tělo je nastaveno mít nějakou funkčnost, výkonnost apod. a ta se během 24 hodin mění a to pravidelně den za dnem. Infradiánní a ultradiánní ani nezmiňuji.
Na některé tvé otázky se nedá odpovědět, protože nevím, kam přesně míříš. A pokud míří tam, kam si myslím, tak to stále nijak nekoreluje s tím, že počet porcí = rychlost metabolismu.
Jinak asi jsi měl na mysli 60 000 kcal v jednom jídle, pokud to vztahuješ na měsíc. :) _________________ "Ti, kteří si myslí, že nemají čas na tělesná cvičení, si budou muset dříve či později najít čas pro nemoc." Edward Stanley
|
|
| nahoru |
|
 |
Hulkie
|
Zaslal: čt duben 16, 2015 5:06 pm Předmět: |
|
|
| Deadlift napsal: | | Hulkie napsal: | Pokud přijmeme fakt, že hladovění metabolismus nezpomaluje, musí nás také napadnout, jestli jezení metabolismus zrychluje?
A jestli jezení metabolismus zrychluje, tak proč sakra tloustnu? Já dokážu jíst tak, že zrychlím metabolismus na maximální obrátky:) |
Rychlost zvyšování úrovně metabolismu bude asi nižší než rychlost s kterou do sebe dokážeš přijímat kcall. Taky sám víš, že to není běh na řekněme měsíc. Metabolismus se s věkem, aktivitou apod. mění. Dříve jsem jedl ke 4000 Kcall a měl úroveň podkožního tuku o mnoho nižší než dnes při 2000-2500 Kcall. Při CKD shodil 10 kg za měsíc a teď je to nula nula nic při nižším kalorickém příjmu. No je to docela věda a ještě ke všemu příšerně individuální. |
obávám se, že tlustý jsem byl už předtím
teď se do toho vložil Esko, ten ti to asi vyloží líp. jen mně fascinuje, jak třeba Cajthamlová omílá ty překonané hovadiny furt dokola...
|
|
| nahoru |
|
 |
eSko
Naivka

|
Zaslal: čt duben 16, 2015 5:12 pm Předmět: |
|
|
| Hulkie napsal: | | Deadlift napsal: | | Hulkie napsal: | Pokud přijmeme fakt, že hladovění metabolismus nezpomaluje, musí nás také napadnout, jestli jezení metabolismus zrychluje?
Rychlost zvyšování úrovně metabolismu bude asi nižší než rychlost s kterou do sebe dokážeš přijímat kcall. Taky sám víš, že to není běh na řekněme měsíc. Metabolismus se s věkem, aktivitou apod. mění. Dříve jsem jedl ke 4000 Kcall a měl úroveň podkožního tuku o mnoho nižší než dnes při 2000-2500 Kcall. Při CKD shodil 10 kg za měsíc a teď je to nula nula nic při nižším kalorickém příjmu. No je to docela věda a ještě ke všemu příšerně individuální. |
obávám se, že tlustý jsem byl už předtím
teď se do toho vložil Esko, ten ti to asi vyloží líp. jen mně fascinuje, jak třeba Cajthamlová omílá ty překonané hovadiny furt dokola... |
Spolu s Havlíčkem usnuli na vavřínech a zřejmě se dál nevzdělávají. Pár klientů jsem už měl a bez problému redukovali na 3-4 max. jídlech denně, protože jejich životní styl, respektive pracovní náplň, více jídel neumožňoval. By mě zajímalo, co by mi na to paní doktorka řekla. Možná by si zapálila cigaretu a odešla. :) _________________ "Ti, kteří si myslí, že nemají čas na tělesná cvičení, si budou muset dříve či později najít čas pro nemoc." Edward Stanley
|
|
| nahoru |
|
 |
Maerlyn0

|
|
| nahoru |
|
 |
weightlifter

|
Zaslal: čt duben 16, 2015 8:24 pm Předmět: |
|
|
Big Muscle: Mě se teda nezdá, že by se toto nějak zásadně lišilo od toho co dělám já...Hlavně teda po té večeři dáváš za 2 hodiny další jídlo, přitom to nemůžeš stihnout vytrávit do té doby. Tvaroh tady každopádně nekoupím, takže asi nahradím pořádnou porci peanut butteru s jamem, viděl bych to na těch 150g peanut, 150g jam.
Pr!nc: Hele vím, že to není asi ideál, ale zatím jsem neměl problémy mlíko exnout a za hodinu jíst večeři :D Ráno pravidelná stolice mi aspoň uvolní psychicky místo v žaludku a jsem ready na snídani :-D Jinak teda já po tom obědě nemám zase tak šílenou pauzu, něky dám dávám okolo té páté hodiny ten peanut butter s jamem, ale holt s 10ti hodinovýma šichtama od 8-18, to asi jinak neudělám.
Deadlift: Je mi to jasný, ale snídani jsem rozdělit musel - pokud sním omeletu, slaninu, zapiju instant oatsem a třeba k tomu přihodím ještě chleba s peanutem v 7 ráno, tak počítám, že to vytrávím tak za 4 hodiny nejdříve. Jenže oběd mám pak až okolo jedné - tzn. něco musím okolo te desáte sníst. Proto jsem si řekl, že lepší bude snídani takhle rozdělit, že si dám tu omeletu se slaninou a zbytek až za tři hodiny. No a po tréninku - co k tomu říct. Radu po tréninku jak jdeš do postele nesmíš cítit hlad jsem asi vzal moc vážně...
|
|
| nahoru |
|
 |
Big Muscle

|
Zaslal: čt duben 16, 2015 8:49 pm Předmět: |
|
|
| weightlifter napsal: | | Big Muscle: Mě se teda nezdá, že by se toto nějak zásadně lišilo od toho co dělám já.. |
Jestli nevidíš rozdíl mezi mými 18:00-19:30-22:00 a tvými 20:00-21:00-22:00-22:50, tak pak fakt nevim
|
|
| nahoru |
|
 |
magion

|
Zaslal: čt duben 16, 2015 9:38 pm Předmět: |
|
|
weightlifter problém máš v hlavě, jelikož se musíš smířit s tím, že neuvidíš pohybovat se ručičku na váze co každý týden směrem nahoru. Jelikož si ektomorf, máš rychlý metabolismus, který ti nedovolí uložit větší množství tuku. Ale má to spíše výhody. Jediná cesta k nabrání vede přes svalovinu, ale tady musíš pochopit, že když nabereš 2kg za rok čistě tak budeš hodně rád. Nebuď naivní a neřeš váhu a nevaž se pořád. Ty odchylky co všichni navažují a myslí si jak nenabrali je jen glykogen, voda a obsah střev ne svalovina ! A k svalovině se dopracuješ, kór jako ekto pouze rapidním navýšením vah. Zatím si na nějakou tvorbu svalstva slabý. Budu citovat to co jsem kdysi napsal jinému členovi z fóra viz. https://forum.ronnie.cz/8shade-ektomorf-fest-t31026-180.html
Snad to i ty jednou pochopíš a přestaneš se stresovat z váhy a zbytečně přežírat a zatěžovat travící ústrojí, a radši budeš trpělivej, budeš budovat sílu, normálně jíst a k tomu přijdou i svaly a za 3 roky budeš už třeba spokojenej. Tak to je, pokud si chtěl všecko hned, vybral jsi špatnej sport. _________________ Go For Your Dream..
|
|
| nahoru |
|
 |
| |
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru
|
Populární značky:
|