Nechci to dělat každý den.. Jde mi jen o to, že když ráno zaspím, opravdu nestíhám je usmažit a pak je sníst (cca 10-15 minut), což bych za syrova měl za půl minuty v sobě. Jen jednou za čas. Nejlepší bude to zkusit a uvidím sám
Tak když zaspíš, tak si namaž pečivo a oblož to třeba eidamem, nechápu proč si i přesto narychlo dělat vejce, jen aby si měl vejce na snídani. Nejsi ty ten z těch, co když se jim překazí jedna položka v denním plánu, tak se raději vykašlou na vše, protože to už nemá cenu?
_________________ "Ti, kteří si myslí, že nemají čas na tělesná cvičení, si budou muset dříve či později najít čas pro nemoc." Edward Stanley
Nechci to dělat každý den.. Jde mi jen o to, že když ráno zaspím, opravdu nestíhám je usmažit a pak je sníst (cca 10-15 minut), což bych za syrova měl za půl minuty v sobě. Jen jednou za čas. Nejlepší bude to zkusit a uvidím sám
Tak když zaspíš, tak si namaž pečivo a oblož to třeba eidamem, nechápu proč si i přesto narychlo dělat vejce, jen aby si měl vejce na snídani. Nejsi ty ten z těch, co když se jim překazí jedna položka v denním plánu, tak se raději vykašlou na vše, protože to už nemá cenu?
tyjo takovou diskuzi jsem tady vyvolal . Moje zkušenosti jsou teda, že vajíčka na měkko mi též leželi v žaludku kratší dobu, než úplně natvrdo. A platí teda úměra, že čím víc tuku při přípravě míchaných nebo omelet atd použiju, tím déle vajíčka trávím?
tyjo takovou diskuzi jsem tady vyvolal . Moje zkušenosti jsou teda, že vajíčka na měkko mi též leželi v žaludku kratší dobu, než úplně natvrdo. A platí teda úměra, že čím víc tuku při přípravě míchaných nebo omelet atd použiju, tím déle vajíčka trávím?
Všeho přiměřeně (tím myslím tuky) ale u vajec spíše platí úměra - čím déle trápíš, tím horší stravitelnost. Pak záleží na druhu tuku, máslo spíše zlepšuje ( v malém množství), sádlo (nejpíš) bude zhoršovat. Ale i zde platí - čím déle (nebo vyšší teplotou) tuk trápíš, tím hůře. U tuků to bude i hodně o zvyku, kdo není na sádlo zvyklý, může reagovat hůř než ten kdo jej běžně používá. A opačně, někoho může rozhodit i olivový olej, pokud na něj není zvyklý. Hodně je to o osobní snášenlivosti. Kdo se trochu pozoruje, lehce vysleduje, které kombinace mu leží v žaludku a s kterými nemá problém.
Kide, jinak tak trochu mimo - máslo na smažení je lepší, než oleje a naopak oleje do studené kuchyně lepší, než pevné tuky. Platí?
To je téma na pořádnou hádku
Za mne: oleje panenské do studené, rafinované klidně na smažení, tuhé na smažení. Na másle se smažit sice dá ale pokud je málo kvalitní, tak se zbytky syrovátky a proteinů příšerně připalují. Na přepuštěném se naopak dá smažit velmi slušně.
Kide, jinak tak trochu mimo - máslo na smažení je lepší, než oleje a naopak oleje do studené kuchyně lepší, než pevné tuky. Platí?
To je téma na pořádnou hádku
Za mne: oleje panenské do studené, rafinované klidně na smažení, tuhé na smažení. Na másle se smažit sice dá ale pokud je málo kvalitní, tak se zbytky syrovátky a proteinů příšerně připalují. Na přepuštěném se naopak dá smažit velmi slušně.
:D sakra, piš články místo saleba. Dva řádky a mám hned několik informací, které si můžu najít na internetu, abych se o tom dozvěděl víc. Díky
Posledni dobou taky valim vajicka. V dny kdy jedu do prace, coz je jen 3x tydne ) tak si predem vecer uvarim 8 na tvrdo. 4 dam do lednice a 4 necham pres noc venku. Pak rano maj prijemnou pokojovou teplotu a neni problem je uplne samotny snist behem oblikani atd. Dalsi 4 na dalsi den samozrejme. Studeny z lednice me moc nejdou.
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru