vejce

Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5  Další

odeslat nové téma  Odpovědět na téma - vejce  Úvodní stránka -> Výživa a suplementace -> vejce
Rychle na stránku:
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
shooter

PříspěvekZaslal: st březen 06, 2013 10:25 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Pokud zaspáváš často tak bych si je dělal den předem...dáš do lednice a pak ráno do mikrovlnky

Můj Log > http://forum.ronnie.cz/shooteruv-objem-up-to-90kg-t26856.html
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
eSko
Naivka

PříspěvekZaslal: st březen 06, 2013 10:30 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Davesix napsal:
Nechci to dělat každý den.. Jde mi jen o to, že když ráno zaspím, opravdu nestíhám je usmažit a pak je sníst (cca 10-15 minut), což bych za syrova měl za půl minuty v sobě. Jen jednou za čas. Nejlepší bude to zkusit a uvidím sám

Tak když zaspíš, tak si namaž pečivo a oblož to třeba eidamem, nechápu proč si i přesto narychlo dělat vejce, jen aby si měl vejce na snídani. Nejsi ty ten z těch, co když se jim překazí jedna položka v denním plánu, tak se raději vykašlou na vše, protože to už nemá cenu?
Davesix

PříspěvekZaslal: st březen 06, 2013 10:35 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

eSko napsal:
Davesix napsal:
Nechci to dělat každý den.. Jde mi jen o to, že když ráno zaspím, opravdu nestíhám je usmažit a pak je sníst (cca 10-15 minut), což bych za syrova měl za půl minuty v sobě. Jen jednou za čas. Nejlepší bude to zkusit a uvidím sám

Tak když zaspíš, tak si namaž pečivo a oblož to třeba eidamem, nechápu proč si i přesto narychlo dělat vejce, jen aby si měl vejce na snídani. Nejsi ty ten z těch, co když se jim překazí jedna položka v denním plánu, tak se raději vykašlou na vše, protože to už nemá cenu?

Ne nejsem Díky za rady, zkusím a uvidím.
69er

PříspěvekZaslal: st březen 06, 2013 11:36 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

tyjo takovou diskuzi jsem tady vyvolal . Moje zkušenosti jsou teda, že vajíčka na měkko mi též leželi v žaludku kratší dobu, než úplně natvrdo. A platí teda úměra, že čím víc tuku při přípravě míchaných nebo omelet atd použiju, tím déle vajíčka trávím?
kid

PříspěvekZaslal: st březen 06, 2013 11:58 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

69er napsal:
tyjo takovou diskuzi jsem tady vyvolal . Moje zkušenosti jsou teda, že vajíčka na měkko mi též leželi v žaludku kratší dobu, než úplně natvrdo. A platí teda úměra, že čím víc tuku při přípravě míchaných nebo omelet atd použiju, tím déle vajíčka trávím?

Všeho přiměřeně (tím myslím tuky) ale u vajec spíše platí úměra - čím déle trápíš, tím horší stravitelnost. Pak záleží na druhu tuku, máslo spíše zlepšuje ( v malém množství), sádlo (nejpíš) bude zhoršovat. Ale i zde platí - čím déle (nebo vyšší teplotou) tuk trápíš, tím hůře. U tuků to bude i hodně o zvyku, kdo není na sádlo zvyklý, může reagovat hůř než ten kdo jej běžně používá. A opačně, někoho může rozhodit i olivový olej, pokud na něj není zvyklý. Hodně je to o osobní snášenlivosti. Kdo se trochu pozoruje, lehce vysleduje, které kombinace mu leží v žaludku a s kterými nemá problém.
guruhonza
Anonymní

PříspěvekZaslal: čt březen 07, 2013 12:02 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Kide, jinak tak trochu mimo - máslo na smažení je lepší, než oleje a naopak oleje do studené kuchyně lepší, než pevné tuky. Platí?
kid

PříspěvekZaslal: čt březen 07, 2013 12:13 am    Předmět: Odpovědět s citátem

guruhonza napsal:
Kide, jinak tak trochu mimo - máslo na smažení je lepší, než oleje a naopak oleje do studené kuchyně lepší, než pevné tuky. Platí?

To je téma na pořádnou hádku

Za mne: oleje panenské do studené, rafinované klidně na smažení, tuhé na smažení. Na másle se smažit sice dá ale pokud je málo kvalitní, tak se zbytky syrovátky a proteinů příšerně připalují. Na přepuštěném se naopak dá smažit velmi slušně.
guruhonza
Anonymní

PříspěvekZaslal: čt březen 07, 2013 6:42 am    Předmět: Odpovědět s citátem

kid napsal:
guruhonza napsal:

To je téma na pořádnou hádku

Za mne: oleje panenské do studené, rafinované klidně na smažení, tuhé na smažení. Na másle se smažit sice dá ale pokud je málo kvalitní, tak se zbytky syrovátky a proteinů příšerně připalují. Na přepuštěném se naopak dá smažit velmi slušně.

:D sakra, piš články místo saleba. Dva řádky a mám hned několik informací, které si můžu najít na internetu, abych se o tom dozvěděl víc. Díky
eSko
Naivka

PříspěvekZaslal: čt březen 07, 2013 8:48 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Souhlas. Je dobře, že tu kid přispívá, je to zkušenej pardál a má nás, cucáky, ještě co učit.
kid

PříspěvekZaslal: čt březen 07, 2013 9:39 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Někde si tu svou denní dávku dobročinnosti musím splnit.
Magumi

PříspěvekZaslal: čt březen 07, 2013 11:53 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Nejlepší omeletu umějí Japonci, ale chce to trochu zručnosti:
Foresten

PříspěvekZaslal: pá květen 31, 2013 6:48 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Nejaky typ s cim jist varene vajicko, krome peciva ?
Lord_Ivory

PříspěvekZaslal: pá květen 31, 2013 9:47 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Foresten napsal:

ryze
Judson

PříspěvekZaslal: pá květen 31, 2013 10:15 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Posledni dobou taky valim vajicka. V dny kdy jedu do prace, coz je jen 3x tydne ) tak si predem vecer uvarim 8 na tvrdo. 4 dam do lednice a 4 necham pres noc venku. Pak rano maj prijemnou pokojovou teplotu a neni problem je uplne samotny snist behem oblikani atd. Dalsi 4 na dalsi den samozrejme. Studeny z lednice me moc nejdou.
coder

PříspěvekZaslal: so červen 01, 2013 12:41 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Lord_Ivory napsal:
Foresten napsal:

ryze
fakt chutna kombinace ikdyz jak nim poziram ryzove chlebicky tak mam co vykladat

odeslat nové téma   Odpovědět na téma - vejce Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5  Další
Rychle na stránku:

Přejdi na: