|
|
|
| Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
| Autor |
Zpráva |
Venduli

|
Zaslal: st říjen 29, 2014 8:22 am Předmět: |
|
|
Zlatinko moc jsi mě překvapila a zároveň potěšila, děkuju za přáníčko!
Co se týče mého logu, nějak jsem se zasekla já vím a štve mě to. Plánovala jsem plně začít už minulý týden ale práce a moje..nevím jak to popsat,..hrozný výkyvy nálad (nejenom nálad ale také v jídle) mě brzdí...
Čekala jsem, co skončí příprava, jak se vrhnu do cvičení, jak to bude super až začnu jíst sacharidy a bude se naplno trénovat a dřít ale ve skutečnosti jsem na tom hůř než v dietě. Nevím jestli mě tu někdo pochopí, kluci asi těžko, snad Martule, která si prošla dlouhýma dietama a přípravou taky.
Jen co jsem začla jíst sacharidy, tak nejenom, že se mi rychlostí blesku začalo měnit tělo přímo ze dne na den ale především se mi totálně zbláznily chutě, který nedokážu kontrolovat. Nemluvím nejenom o jednoduchých cukrech ale také komplexních sacharidech. Jak jsem je začla jíst tak jsem jako na drogách, jako nějaký šílený narkoman. Nedokázala jsem kolikrát přestat a i když jsem byla opravdu plná a břicho k prasknutí, prostě jsem to tam dál prala. Pak to dopadlo tak, že mě z toho bylo akorát blbě, cítila jsem se hrozně, unavená, bez energie a v totálních depresích a pak podle toho ty tréninky tak vypadaly...takovéhle stavy jsem neměla každý den (chraň bůh) ale vyskytovaly se a vyskytují poměrně často..
Když k tomu navíc dodám ty rychle získané kila nahoře (+5-6kg), tak se opravdu necítím ve své kůži. Všechno je mi malé, těsné, potím se, no prostě noční můra všech fitnessek.
Cítím obrovskou únavu, spala bych od rána do večera, včera jsem dokonce u kardia málem usnula, mám kruhy pod očima, žádná síla, nechuť cokoliv dělat.
Motivace pořád je ale nálady mám jako na houpačce: (
Když jsem byla v dietě, nechápala jsem jak některé bodyny strašně rychle po soutěži přiberou a musím se přiznat, že jsem si ťukala na hlavu...no a teď je naprosto chápu a naprosto s nima soucítím
Co z toho vyplívá?
OK, začnu si zase vše psát, když to fungovalo po dobu soutěže snad to bude fungovat i teď, přinejmenším mi to aspoň pomůže v tom nejíst sračky, protože bych se strašně styděla to sem napsat  a za druhé musím uznat, že jste mi chyběli a hlavně Zlata, kterou jsem sledovala i za mojí absence a pořád budu sledovat, protože ona dokáže svýma poníkama s lidma zázraky
|
|
| nahoru |
|
 |
| |  |
Venduli

|
Zaslal: pá říjen 31, 2014 9:43 am Předmět: |
|
|
31.10. NOHY, BŘICHO
Tak jo de se na to  Na trenink jsem sla rano na sedmicku, vysadila jsem na nejakou dobu vsechny suplementy, krome proteinu a obcas instantnich bcaa a podle toho taky ten trenink vypadal
DŘEPY NA ÚZKO
20X20KG
20X20KG
15X30KG
15X30KG
10X40KG
6X10X45KG
20X30KG
V odpočinku vždy 20 sedu lehů na Bosu
VÝPADY + HYPEREXTENZE
3x80 výpadů kolem gymu + 30 vzpřimování (zkrácené zaměřené na zadek)
No a to je prosím všechno  Dneska velice podprůměr, oproti tomu jaké tréninky jsem jezdila v přípravě při nulách tak se fakt stydím a kolik jsem dřepovala před přípravou tak se stydím ještě víc  Jak jsem se zmínila v předchozím příspěvku, poslední dva týdny pro mě nebyly ty nejveselejší ale to se dalo čekat. Podobné stavy jsem měla po každé přípravě i když né takhle dlouhé. Momentálně žádná soutěž mě v nejbližší době nečeká, takže člověk moc neví na jaký režim má najet, co jíst, jak jíst, pak ale stejně sní na co přijde, takže je to jedno a dopadne to tak jak to dopadlo
Neříkám, že se ze mě stalo prase, ale nějakých dobrých 5, 6 kileček tam padlo, vážila jsem se jednou a od té doby se váze vyhýbám kilometrovým obloukem a NE formu fotit opravdu nebudu  o sixpacku se me ted už jen zdá a začínám pomalu měnit šatník z XS a S na M a L  Ale six pack chci zpátky, začíná tady léto, tak ty prasodny musím začít nějak redukovat..
JÍDELNÍČEK:
před tréninkem:
1 protein, 50g borůvek
po tréninku :
50g vloček, 1 protein
svačina:
50g mandlí
oběd:
kuřecí maso se zeleninou (brokolice, chřest, rajčata, celer), rajčatovou omáčkou,
50g hnědé rýže
svačina:
1 protein, 60g vloček, 1/2 banán
2.svačina:
kuřecí maso se zeleninou (brokolice, chřest, rajčata, celer), rajčatovou omáčkou
50g hnědé rýže, trošku sýr na posypání
večeře : Thai stir flry
Kuřecí maso, na chilli, zázvoru a česneku + fish sauce, oyster sauce, kuřecí vývar, chřest, bokolice, oregano, koriandr, kesu oříšky
+5 malinkých čokoládek velikostí čtverečku normálních
Kua a to se mě tak dařilo celý den  Dobrou děcka...
|
|
| nahoru |
|
 |
Venduli

|
Zaslal: po listopad 03, 2014 9:12 am Předmět: |
|
|
NEDĚLE 2.11. ZÁDA
Jsem zpet  motivace a energie se vrátila  což se nedá moc říct o mích prasodnech ale už se pomalu redukují z "každodenní" na "občasné". Přestala jsem - nebo se o to snažím tolik neřešit co jím, přestala jsem se přežírat a jíst všechno s výčitkama a docela to funguje...byť ne na váze ale na psychice strašně moc. Dnešním dnem končím s jezením junk foodu, 6 dní v týdnu pojedu čistě, ze začátku nebudu moc řešit množství protože věřím že po tom třítýdenním obžerství i tak něco spadne dolů a jeden den v týdnu nějaký cheat, zmrzka, pizza, nebo moje nejoblíbenějšíThajská kuchyně  Tož to je plán....jak to půjde uvidíme
SHYBY
2x20 opak s dopomocí
MRTVÉ TAHY V HAMMER STROJI
20x konstrukce
15x 40kg
10x 60kg
10x 70kg
10x 80kg
4x8 90kg
12x 60kg
Po více jak roce jsem jela poprvé "mrtvoly", i když se tomu tak nedá říkat ale nevím jak to mám jinak nazvat.
Byla jsem uplně moc mega moc přešťastná, kolik jsem tam měla naloženo, ty čtyři pracovní serie jsem jela úplně na krev. A nejenom proto, ale hlavně první cvik, u kterého mě tak netahají a nebodají hamstringy a můžu jet na 99procent.
STAHOVÁNÍ KLADKY PŘED HLAVOU
12X 38KG
12X 42KG
12X 46KG
3X6X60KG + 10X38 striktně do úrovni nosu, s kontrakcí zad
PŘÍTAHY JČ V PŘEDKLONU
10x 12,5kg
10x 17,5 kg
2x10x 22,5 kg
2x8x 25kg
u posledních dvou už fakt do mrtva a s páskem, ramínko občas zlobilo tak jsem ho nechtěla moc trápit ale spokojenost:)
PŘÍTAHY VE STROJI NA ŠIROKO + ZAPAŽOVÁNÍ VE STROJI
3X20 + 3X shazované
Už jen tak, mezi strojema jsem se přímo plazila
Trénink asi nejlepší od konce soutěže, tu bolest jsem si strašně užívala
 což se nedá říct moc o dnešku (den po tréninku)  jako bolí mě každý sval na těle, bolí mě i svaly na krku, předloktí ruce, biceps, triceps, zadek, každý sval na zádech dokonce mě bolí i když se zhluboka nadechnu...no Marek mi na to odpověděl, že jsem konečně začla trénovat tak děkuju pěkně ale bohužel má pravdu*a20*
JÍDLO
Snídaně:
míchaný vajíčka, jeden žloutek, 1/3 avokáda, 1 celozrný toast
Po tréninku:
Jahodová zmrzlina z pravých jahod a jogurtu - zasloužená:)))
Oběd:
Grilované kuřecí maso (200g), 150g Kumary, salát coleslaw
Svačina:
Grolované kuřecí maso (150g), 50g hnědá rýže
Večeře:
50g vloček, 1/2 banán, 1 protein, lžička jamu
Jak jsem řekla, začínám od pondělí
Váha: nevím a nechci to vědět
|
|
| nahoru |
|
 |
Venduli

|
Zaslal: út listopad 04, 2014 6:24 am Předmět: |
|
|
PONDĚLÍ 3.11. NIC, CRASH TOTAL
Myslím, že nadpis všechno vystihuje, ráno pohoda ale jak se blížila odpolední hodina, začla jsem pociťovat mírné motorické problémy  a odpoledne to už bylo úplně v řiti, vylítla mě teplota, bolest hlavy, bolel mě fakt každý sval na těle, těžko říct, jestli na mě něco leze a nebo jsem se fakt tak odrovnala na tréninku. Odpoledne procházka ale i při chůzi jsem měla pocit, že mám tep 150...
JÍDLO:
Snídaně:
míchaný vajíčka, 1 žloutek, 1 toast, avokádo, plátek šunky
Svačina:
50g mandlí, 50g vloček, 1 skořicový protein od MP (asi nejlepší protein, který jsem kdy okusila, další závislost!)
Oběd:
70g hnědá rýže, 180g konzerva tuňáka, zelenina (rajče, ředkvičky)
Svačina:
50g hnědá rýže, 150g kuřecí maso, zelenina
kapůčíno
Večeře:
cca 180g hovězí dušené maso na rajčatech + fazolové lusky, houby, mrkev, cuketa
ÚTERÝ 4.11. RAMENA
Dneska už trošku lepší ale pořád jsem crash  , ráno dobrý ale dopoledne zase vysoká teplota, propotila jsem v práci durch mikinu, vypadá to, že na mě leze nějaká chřipka, ale protože jsem se fakt strašně moc těšila na trénink, tak jsem ho musela dát. Hop nebo trop, buď se vypotím a budu dobrá a nebo lehnu, uvidíme zítra
TLAKY NA RAMENA VE STROJI
2X25X PRÁZDNÁ KONSTRUKCE
15X10KG
12X20KG
10X30KG
4X8X40KG
TLAKY VČ ZA HLAVOU V SEDĚ
15X20KG
10X25KG
2X8X30KG
2X8X35KG poslední dvě opáčka dopomoc
Na to, že jsem byla načatá, v jedno ohni, tak jsem čuměla jaká byla síla, zítra to nevypadá pro mě moc dobře :))
TLAKY S JČ JEDNORUČ
10x5kg
10x6kg
10x7kg
10x9kg
10x 11,5kg
10x14kg
10x17kg (6 striktně, 2-4 s dipem)
Tenhle cvik sedl nejvíc, snažila jsem se bez přestávky 1 ruku a hned druhou a pořád dokola a držet opakování na 10. Na 17ky jsem si musela vzít pásek, měla jsem pocit, že po neděli mě to rozlomí na půl
UPAŽOVÁNÍ V ÚKLONU JEDNORUČ
14X4KG
14X5KG
2X14X6KG
Poslední dobou nedokážu pořádně procítit u upažování ramena, musím se moc soustředit se zastavením nahoře a sebemenší vybočení do jiného úhlu tak střílí ramena:-/
PŘÍTAHY SPODNÍ KLADKY K BRADĚ
4X16-18opak
ZAPAŽOVÁNÍ S KLADKOU OBOURUČ
3X20opak
Už takové šmrdlání
JÍDLO:
Snídaně:
míchaný vajíčka (asi 6 bílku:-D), 1 žloutek, 2 toasty, avokádo, 1 plátek šunky
Svačina:
50g mandlí, 1 protein, 50g vloček
Oběd:
hovězí dušené maso na rajčatech + fazolové lusky, houby, mrkev, cuketa, 50g hnědá rýže
Svačina:
hovězí dušené maso na rajčatech + fazolové lusky, houby, mrkev, cuketa, 50g hnědá rýže
Svačina2:
1 jablko
Svačina3:
50g vloček, 1 protein, 4 jahody
Večeře:
Ještě nevím ale směje se na mě v ledničce svíčková, a sacharidy už moc eek, takže to vidím na chřest na páře s olivovým olejem, mořskou solí a zakápnutým citronem
Váha: Pořád jsem buček, i když trošku ze mě spadla voda tak mám pupek, že by se za něj kdejaký pivař nemusel stydět, chjo: ( Ale nemyslím, že mám na něm nějak extra tuk, prostě se strašně nadýmám. Nejspíš to je těma sacharidama a vůbec tím, že jsem začala jíst ale dost mě to obtěžuje a musím pořád držet maximálně zatažený břich  Omezit sacharidy jak vidíte je momentálně pro mě tak trošku nereálné ale snažím se pomalu, tak nevím, možná omezit bílkoviny ale to zase nechci, mám v hlavě blok pokud jdu pod 120g tak okamžitě katabolizuju, vím že to je blbost ale mám to asi tak stejně nastavené jako Drejpr se cvičením..
|
|
| nahoru |
|
 |
Venduli

|
Zaslal: st listopad 05, 2014 11:21 pm Předmět: |
|
|
STREDA 5.11. LEG DAY
Jako nechci tady fnukat jako mala holka ale je streda a porad me boli celej clovek wtf  navic teplota neustoupila, rano a dopo je to vzdy nejhorsi, ale odpoledne jsem ready a tak se slo na leg day, prece nebudeme doma zavreni a fnukat jak nam neni dobre, na nohach je mooc mooc prace takze jdeme na to
ZANOZOVANI
3X20opak na kazdou nohu, jen tak na prokrveni rite
DREPY V MP
20X KONSTRUKCE
20X 10KG (sem si teda nalozila mega vahu  )
15x 20kg
15x 30kg
12x 40kg
10x 45kg
2x8x 50kg
15x 20kg
Tady u tohodle cviku jsem to chtela hnedka zabalit pri prvni serii, nic se me nechtelo, kazdy drep byl pro me utrpenim  ...po 3 seriich to ale najednou slo a nakonec super, nedivam se na vahu, je to tragedie a cim vic o ni premyslim tim vic si to stezuju tak se porad snazim ujistovat, ze to neni o tom kolik zvednu ale jak to procitim (vsichni ale vime ze to je aji i o tom  ) ale aspon pro ten pocit....
CELNI DREPY
15X20kg
12x30kg
12x40kg
12x45kg
12x50kg
20x30kg
 asi si priste nalozim Crossfit kotouce aby to aspon vypadalo  Jinak mohla bych i dal ale moje hamstringy by to asi nevydrzely, sebemensi vyboceni z drahy pohybu tak by bylo moc bolestive..
VYPADY S VC VZAD + DREPY S VC NA SIROKO
4X20X20KG + 4X10X20KG
Vypady sedly perfektne, narozdil od vypadu v pred, dokazu vice procitit zadek
VZPRIMOVANI HA HYPEREXTENZI + KICKBACKS A KICKSIDES S KOTNIKOVOU ZAVAZI
3X20opak + 3x15+15
Vzprimovani jen dopolo, abych kompletne izolovala ritku, kickbacks klasika a do toho jsem zaradila do strany, je to uplne masakr drtic zadku, obkoukala jsem to od jedne bikinarky a bere to uplne nejvic.
Na zaver 20min kardio  , tady jsem dost bojovala, kardio nesnasime, to vime ale ted po soutezi ho mega ukrutne maximalne nenavidim...to nejde ani vyjadrit jak strasne moc ho nenavidim, chce se me brecet jen na to pomyslim. Premyslim, ze se dam asi na nejake classes, protoze jen vidim kolo, pas, crosstrainer tak zacinam mit mega ukrutny tiky.
Nakonec trenink fajn, ale citim, ze potrebuju vic drit, ze to nebylo na 100%
JIDLO
Snidane:
70g vlocek, 1 protein, 1/2 jablka
Svacina:
2 oriskovy tycinky  byla tak dobra, ze jsem se pristihla ze dokoncuju pomale uz druhou
Pozdni obed:
Hovezi (150g) na zelenine, 30g ryze
Po treninku:
Protein
Vecere:
Hovezi svickova (150g), zelenina
Vecerni snack k TV:
150g boruvek (lepsi ale jak coko ne  )
No dnes teda jidlo bida ale pos*ala jsem to tema tycinkama, kdy me maximalne zaplniny a citila jsem se plna cele odpoledne
Zitra to vydim asi na rest day..
|
|
| nahoru |
|
 |
Venduli

|
Zaslal: pá listopad 07, 2014 11:53 am Předmět: |
|
|
CTVRTEK 6.11. VOLNO
teplota, bolehlav, krkobol, fakt to nešlo, takže dneska marod, jidlo psát nebudu protože si to moc nepamatuju ale žádnej cheat neproběhl
[b]PÁTEK 7.11. 2 FÁZ: PRSA, TRICEPS, KARDIO + DALŠÍ KARDIO
Tak dneska byl uplně skvělý den na to dát dvoufáz, v noci jsem se vypotila a vstala jsem zdravá jako rybička  takže jsem to hned namířila do gymu a hned doma jsem věděla, že dneska to půjde a taky to šlo
BENCH NA ROVNÉ
25x20kg
15x30kg
12x40kg
10x45kg
8x50kg
4x55kg
5x5x50kg
Super, krásně braly prsa a síla byla, určitě bych si troufla na víc ale byla jsem sama tak jsem to nechtěla riskovat
TLAKY JČ NA MÍRNĚ KLONĚNÉ LAVICI
15x11,5kg
15x14kg
10x18kg
10x20kg
10x18kg
TLAKY NA ÚZKO VE STROJI + TRICEPSOVÉ KLIKY NA BRADLECH
5X12OPAK + 5X10 (bodyweight)
BENCH NA ÚZKO + PROTISMĚRKY
3X10OPAK (30kg) + 3x15OPAK
TRICEPSOVÉ KLIKY + KLIKY NA ŠIROKO
3X10OPAK + 3X10OPAK
Byla jsem tak v pr.., že jsem všechny kliky musela dělat na kolenách, normálně mám zásadu, nikdy nepůjdu na kolena i kdybych ty kliky měla dělat celý den ale dneska to fakt nešlo
KARDIO 40MIN
20min cross, mega těžce (15level), 1min stepper těžce, 10 min kolo lehce na vyjetí
2.fáz KARDIO 60MIN
chůze/běh cca 8-9km
-Jinak jsem přestala užívat preworkouty, protože mě z nich nebylo dobře a hlavně mě nedělala dobře ta umělá chuť na jazyku, když jsem ho vypila před tréninkem a nemluvím ani o tom, že už na mě nic neúčinkovalo....přestala jsem i pít tolik kafe po soutěži a začla jsem dávat pouze černé kafe před tréninkem a musím říct, že to je lepší než nějakej preworkout, byla jsem jak na speedu :), jinak kromě proteinu a bcca po tréninku jsem zařadila na měsíc od Muscletechu Creacore, tak jsem zvědavá co to semnou udělá, zatím podle fotky teda nic moc :-D
JÍDLO
Snídaně:
70g vloček, 100ml vaječných bílků, 1 protein, 1 banán, 2 jahody
Po tréninku:
protein
Oběd:
100g kuřecí maso + kousek Pizzi od Marušky  (dlouho jsem ji chtěla udělat ale furt jsem byla v dietě tak dneska jsem ju konečně udělala a musím říct, že jsem čekala takovej průměr ale bylo to vynikající!!)
2.svačina:
stejné jako oběd
3. svačina před mega výběhem:
150g jahod
4. svačina po mega výběhu:
protein
Večeře: ehm tohle zvěrstvo:
+ Mc Flurry
Panebože tak zase od zítřka
Brou děti[/b]
|
|
| nahoru |
|
 |
Venduli

|
Zaslal: ne listopad 09, 2014 8:44 am Předmět: |
|
|
NEDĚLE 9.11. ZÁDA
Včera volno ale byla procházka cca 6km, obrovský výkon jako  Dneska se šlo na záda a pak flákačka na pláži :))
PŘÍTAHY T OSY S OPOROU
12x10kg
12x15kg
12x20kg
3x10x25kg
2x6x30kg + 10x15kg
Tohle je jeden z mojich nejvíc nejneoblíbněších cviků, nejde u toho cheatovat a už vůbec né dýchat, jsem si celou tu dobu jen stěžovala, v půlce jsem si musela jít vzít preworkout aby to nějak přežila
PŘÍTAHY VE STROJI NA ŠIROKO, LOKTY TLAČIT NAHORU
7x12opak, každou serii cihličku zvednout
MRTVÉ TAHY VE STROJI
12xkonstrukce
12x20kg
12x40kg
12x60kg
8x80kg
6x90kg
3x3x100kg
Super, cítím pořád rezervy ale v klidu, hlavně v klidu, nechceme si zase utrhnout hamstry
Až tady jsem začla cítit preworkout a málem to semnou švihlo, nevím co to bylo ale bylo to dobrý haha
PŘÍTAHY HORNÍ KLADKY NA ÚZKO
5X12, každou serii nahoru
BICEPSOVÝ ZDVIH JČ
3X10X10kg
navíc nějaké kladky a blbosti, už jsem nemohla a vymýšlela jsem kraviny
JÍDLO
 Jako nevím jestli to můžu sem napsat, přemýšlím, že na nějaký čas nechám ten prostor pouze tréninkům aby se nemusela tak stydět
Snídaně:
70g vloček, 1 protein, 1 jahoda, 1/2 banán, 1/2 pomeranč
Po tréninku:
8ks sushi převážně z lososa a avokáda
Svačina:
Proteinová tyčinka
Večeře:
pizza
Svačina:
protein cookie, jablko
Svačina2:
protein koktejl s jahodama
|
|
| nahoru |
|
 |
Venduli

|
Zaslal: po listopad 10, 2014 11:02 pm Předmět: |
|
|
PONDELI 10/11 NOHY
Dnes po nocni a po denni a cely den se me fakt zas nic nechtelo, posledni dobou bojuju s nejakym syndromem tezke unavy  i kdyz spim 8 hodin denne, tak jsem cely den otupela, bez energie a zapichla bych to kdekoliv a v jakekoliv poloze, takze cely den shit day, odpoledne jsem to stejne nakonec zapichla a vecer se premluvila jit na nohy. Nechapu kde se vzala ta energie ale dala jsem svoje maximum na drep, takze to nebylo zase az tak tragicke  ...
DREPY
2X20X20KG
15X30KG
12X40KG
10X50KG
8X60KG
6X70KG
4x75KG
1x80KG
1x90KG yes!
20x45KG
Ja vim, ze to neni zadna pecka ale pro me to je vykon po tech vsech problemech s hamstrama..
HACKEN DREPY VE STROJI
20X10KG
20X20KG
20X30KG
18X40KG
18X50KG
Tohle bylo uplne na smrt
LEG PRESS
5X20X40KG
Uz jsem nechtela drtit vahy, tak zlehka ale 4 sec dolu, stopka, kontrakce a nahoru ale ne do propnuti s tim maximalne procitit zadek..Normalne se na treninku extremne nepotim ale dneska jsem musela vzit i hadr abych to pak po sobe utrela Nevim co je fakt lepsi, jestli drtit vahy a nebo opakovani
PREDKOPAVANI + ROZNOZOVANI V PREDKLONU
5X20X60lbs + 5x20opak
KARDIO 30MIN - vybech, vyklus, chuze a nakonec plazeni se na kopec.
JIDLO
Snidane:
1/2 vajecne amolety z: vajec (jak jinak:-D), brokolice, sunky, rajcata
Svacina:
50g vlocky, 1 protein
Svacina2:
2x oriskova paleo tycinka (zase vyhraly nademnou ludry jedny)
Obed:
1/2 vajecne amolety z rana
2. Obed:
50g kuskus, 150g hovezi, brokolice, paprika, rajce, chrest, zalite drcenyma rajcatama
Pred treninkem:
100g sladkych brambor
Po treninku:
protein
Vecere:
100g losos, 100g sladkych brambor, chrest
Na noc:
Protein
Vaha: Nu, to ze jsem schovala vsechny XS a S velikosti jsem jeste zvladla, ze jsem "neco malo" nabrala taky ale to ze vazim 69kg to teda nezvladam.. FUJ  PRRRASE, zacinam uz byt fakt otekla a nemotorna a hlavne me ten tuk vsude zavazi  takze od zitra kardio, kardio a kardio
|
|
| nahoru |
|
 |
| |
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru
|
Populární značky:
|