|
|
|
| Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
| Autor |
Zpráva |
cipinek
|
Zaslal: čt únor 05, 2015 11:11 am Předmět: |
|
|
|
|
|
| nahoru |
|
 |
| |  |
Chadzi

|
Zaslal: čt únor 05, 2015 11:22 am Předmět: |
|
|
Já nic nepřecházím, píšu jak to je, jelikož s kynologií nějaké zkušenosti mám. Je jasné, že větší pes nadělám větší paseku, ale takových plemen jsou hromady. A hanit nějaká plemena, kvůli jejich vzrůstu je blbost. Pes je tak nebezpečný, jak ho vychována jeho pán. Problém je ten, že psa si může koupit každý. Chceš řídit auto? Udělej si řidičák. Chceš mít psa? Slož sám zkoušky a potom slož zkoušky poslušnosti se psem. Tak bych to zavedl já. Potom by jedni hlupáci nemohli psy vůbec mít a ti druzí by se jich z nevědomosti nemuseli bát. Poslušné má být každé plemeno! Co já už jsem musel odkopnout jezevčíků a jiných menších plemen...denně vidím důchodce jak venčí tyhle malé plemena a strašně se diví, když ten jejich pes na někoho zaútočí, vždyť on je to přece hodný jorkšírek... Nejvíc mě dokáže vytočit, jak jdu do parku na venčení psů, hrajeme si a najednou přijde osoba, jejíž vrčící pes se okamžitě rozběhne za moji čubou a panička řve "chyťte si toho čokla"...moje čuba absolutně nezájem, tu v tu chvíli zajímá maximálně tenisák. Největší sranda je, když vyšvihnu teleskop (velké plemeno neodkopnete) a čubu si stáhnu pod sebe...to už i panička v tu chvíli umí sprintovat...:D Problém je prostě v lidech...v nezodpovědnosti a v nevědomosti...
/jinak, promiň za OT...jen mě tahle mystifikace ohledně plemen a nevědomost rozčiluje.
|
|
| nahoru |
|
 |
I.N.G.
|
Zaslal: čt únor 05, 2015 11:46 am Předmět: |
|
|
Tak se ti omlouvám, asi jsem tě prvně špatně pochopil, Chadzi. S výše napsaným souhlasím do posledního písmenka.
|
|
| nahoru |
|
 |
Riku
|
Zaslal: čt únor 05, 2015 11:58 am Předmět: |
|
|
| Hulkie napsal: |
Nejvíc útoků prý jde na vruh německých ovčáků. |
Ano, ale čím to opět je? tím že NO si pořizuje každej debil, to je snad nejrozšířenější plemeno.. tak ještě aby nejvíc útoků neměli NO.
Vtipný je, jak mi každej majitel malejch smetáků říkal, že už jim ho NO pokousal... jim vždycky řeknu "ty debile, kdyby ti ho pokousal NO tak už je na tisíc kusů...." akorát všichni kecaj blbosti
| Chadzi napsal: | Nejvíc mě dokáže vytočit, jak jdu do parku na venčení psů, hrajeme si a najednou přijde osoba, jejíž vrčící pes se okamžitě rozběhne za moji čubou a panička řve "chyťte si toho čokla"...moje čuba absolutně nezájem, tu v tu chvíli zajímá maximálně tenisák. Největší sranda je, když vyšvihnu teleskop (velké plemeno neodkopnete) a čubu si stáhnu pod sebe...to už i panička v tu chvíli umí sprintovat...:D
/jinak, promiň za OT...jen mě tahle mystifikace ohledně plemen a nevědomost rozčiluje. |
To moc dobře znám ta drzost těch lidí mě nepřestane nikdy nasírat. Nebo i když jdu se psem někde po chodníku, mám ho s náhubkem a na vodítku a nějaká pí*a na mě volá jestli bych nešel stranou a pak mi její zkurvenej jezevčík kousne do psa nebo do nohy
|
|
| nahoru |
|
 |
eSko
Naivka

|
Zaslal: čt únor 05, 2015 12:05 pm Předmět: |
|
|
Vtip je v tom, že cvičák může pomoci, ale cvičák ještě nezabrání psovi někoho kousnout. Cvičák ve finále nic moc neřeší (navíc pes si často spojí cvičák s disciplínou, ale jakmile vyjdou za brany cvičáku, tak je disciplína včudu, což vídám často v našem psím výběhu ve Starém Lískovci v Brně). V první řadě jde o vyrovnanost psa a té se dosáhne tím, že se zaprvé pes řádně venčí a má dostatek pohybu (a to ale nedosáhne stylem, co vídám tady v Brně, ala vemu navíjecí vodítko a dělej si, pse, co chceš - tím se pes stávám vůdcem a lidi se hrooozně diví, proč ten jeho prďola na každého psa štěká a na povely neraguje), dále ten pes má neustále disciplínu (to ale neznamená cvičák, ale včasné korektování za chování, které by neměl pes projevovat) a pak teprve nějakou náklonnost. Většina lidí psi jen miluje, miluje, miluje, venčení minimální a disciplína skoro žádná. Jenže někteří lidi ne a ne to pochopit, navíc často je chyba v chování pána. Jak říká Cesar Millan (pro pejskaře: doporučuju si ho najít a studovat jeho články a videa, na Nat Geo Wild měl pořad Znalec psí duše) "Exercise, Discipline, then Affection." Sám má pitbulla a to je asi poslední pes na světě, od kterýho bych čekal kousanec. _________________ "Ti, kteří si myslí, že nemají čas na tělesná cvičení, si budou muset dříve či později najít čas pro nemoc." Edward Stanley
|
|
| nahoru |
|
 |
MAST3R

|
Zaslal: čt únor 05, 2015 12:06 pm Předmět: |
|
|
Moc mi radost tím OT neděláte. :)
Jen chci taky napsat jednu več - u příbuzných mají psa, a ten vždycky něco ukradne a schová se s tím pod lavici (jak bývají v kuchyni, ne na cvičení  ). No a tenkrát něco ukradl a jeho pániček (můj strýc) mu to chtěl vzít a ten pes ho celkem dost pokousal (ruka) A co si tak pamatuji, tak teta byla ještě na straně toho psa. (něco jako ve stylu, že mu to strýc neměl brát, že když to má pod tou lavicí, tak je to jeho).
Nejsem odborník na psi, ale osobně si myslím, že pes by měl být vycvičenej tak, že i když mu při žraní sáhneš např. do misky, tak ti nic neudělá. _________________ Do posilovny chodím jen proto, abych mohl říkat, že tam chodím.
Chvála je příjemná, kritika potřebná! - Jaromír Jágr 68.
|
|
| nahoru |
|
 |
Riku
|
Zaslal: čt únor 05, 2015 12:10 pm Předmět: |
|
|
Jo to si myslíš správně MAST3Re :)
|
|
| nahoru |
|
 |
Deadlift
Moderátor
|
Zaslal: čt únor 05, 2015 12:12 pm Předmět: |
|
|
Otec je bývalý psovod a doma jsme měli vždy dva až tři psy (nejraději jsem měl vlka) a do misky bych jim teda nesahal, když žerou. Jednak je to neslušné:o)))), druhak, jsou některé věci, které prostě někteří psi nemají rádi. Někteří nesnáší, když k nm strkáš hlavu, jiný, když jim saháš do misky. Mě kdyby někdo při obědu sahal do talíře, tak ho taky pokoušu:o)
|
|
| nahoru |
|
 |
Ikee

|
Zaslal: čt únor 05, 2015 12:14 pm Předmět: |
|
|
Tak to tam má čudlík a že ho Cizovi zdraví. :-)
|
|
| nahoru |
|
 |
eSko
Naivka

|
Zaslal: čt únor 05, 2015 1:27 pm Předmět: |
|
|
| MAST3R napsal: | Moc mi radost tím OT neděláte. :)
Jen chci taky napsat jednu več - u příbuzných mají psa, a ten vždycky něco ukradne a schová se s tím pod lavici (jak bývají v kuchyni, ne na cvičení ). No a tenkrát něco ukradl a jeho pániček (můj strýc) mu to chtěl vzít a ten pes ho celkem dost pokousal (ruka) A co si tak pamatuji, tak teta byla ještě na straně toho psa. (něco jako ve stylu, že mu to strýc neměl brát, že když to má pod tou lavicí, tak je to jeho).
Nejsem odborník na psi, ale osobně si myslím, že pes by měl být vycvičenej tak, že i když mu při žraní sáhneš např. do misky, tak ti nic neudělá. |
Buď v klidu, až mi dorazí výplata, tak ti tam tak něco pošlu, tak se nečil. Jinak chyba je, že psovi bylo naznačeno, že ty hračky jsou jeho. On za to nemůže, pouze se chová dle svých instinktů a dle toho, jaké mu byly stanoveny hranice. Jak píšu níže, je to o výchově.
Ad šahání psům do žrádla:
Dedlifte: Psi jsou v první řadě zvířata, my jsme lidi, takže fráze "kdyby mě někdo šahal do jídla, tak..." není na místě, už takhle lidi rádi polidšťují psy a vysvětlují si jejich chování lidskou psychologií, ne psí. Ale vím, jak to myslíš. :-)
Pokud je pes u žrádla agresivní na kohokoliv, tak je něco špatně. V přírodě to funguje tak, že první žere (doslova) vůdce a jakmile je nasycen, teprve pak pustí ostatní k úlovku. Pokud by se k němu chtěl vrátit, tak není přípustné, aby ho podřadnější "vyvrčel" nebo pokousal, dostal by tak po čumáku, že by si to ten drzoun zapamatoval. To samé má platit mezi psem a pánem. I když je to jídlo pro psa (granule, BARF, cokoliv), tak když k němu příjde vůdce, pes nesmí ani pípnout. Něco jiného je, kdyby to chtěla udělat návštěva, nebo někdo, koho pes bere jako podřadnějšího, tak si to logicky dovolí, ale opět by měl zasáhnout vůdce, že takové chování nebude tolerovat. Navíc ani není dobré mít psa agresivního kolem žrádla, protože může venku něco hnusného vyčmuchat, co mu bude připadat k jídlu a jak mu to pak seberete? Prosíkem? Ale to už je na každém, jak si ty psy vychová. To je koneckonců na tom to nejhezčí. _________________ "Ti, kteří si myslí, že nemají čas na tělesná cvičení, si budou muset dříve či později najít čas pro nemoc." Edward Stanley
|
|
| nahoru |
|
 |
bbvka

|
Zaslal: čt únor 05, 2015 1:44 pm Předmět: |
|
|
| Deadlift napsal: | | Otec je bývalý psovod a doma jsme měli vždy dva až tři psy (nejraději jsem měl vlka) a do misky bych jim teda nesahal, když žerou. Jednak je to neslušné:o)))), druhak, jsou některé věci, které prostě někteří psi nemají rádi. Někteří nesnáší, když k nm strkáš hlavu, jiný, když jim saháš do misky. Mě kdyby někdo při obědu sahal do talíře, tak ho taky pokoušu:o) |
Jednak je to neslušné:o)))) - tahle veta je TOP :))))))))))
|
|
| nahoru |
|
 |
Hulkie
|
Zaslal: čt únor 05, 2015 7:08 pm Předmět: |
|
|
| Chadzi napsal: | Já nic nepřecházím, píšu jak to je, jelikož s kynologií nějaké zkušenosti mám. Je jasné, že větší pes nadělám větší paseku, ale takových plemen jsou hromady. A hanit nějaká plemena, kvůli jejich vzrůstu je blbost. Pes je tak nebezpečný, jak ho vychována jeho pán. Problém je ten, že psa si může koupit každý. Chceš řídit auto? Udělej si řidičák. Chceš mít psa? Slož sám zkoušky a potom slož zkoušky poslušnosti se psem. Tak bych to zavedl já. Potom by jedni hlupáci nemohli psy vůbec mít a ti druzí by se jich z nevědomosti nemuseli bát. Poslušné má být každé plemeno! Co já už jsem musel odkopnout jezevčíků a jiných menších plemen...denně vidím důchodce jak venčí tyhle malé plemena a strašně se diví, když ten jejich pes na někoho zaútočí, vždyť on je to přece hodný jorkšírek... Nejvíc mě dokáže vytočit, jak jdu do parku na venčení psů, hrajeme si a najednou přijde osoba, jejíž vrčící pes se okamžitě rozběhne za moji čubou a panička řve "chyťte si toho čokla"...moje čuba absolutně nezájem, tu v tu chvíli zajímá maximálně tenisák. Největší sranda je, když vyšvihnu teleskop (velké plemeno neodkopnete) a čubu si stáhnu pod sebe...to už i panička v tu chvíli umí sprintovat...:D Problém je prostě v lidech...v nezodpovědnosti a v nevědomosti...
/jinak, promiň za OT...jen mě tahle mystifikace ohledně plemen a nevědomost rozčiluje. |
Já mám i malého psa vždycky na vodítku a nenechám ho nikoho otravovat...
|
|
| nahoru |
|
 |
Deadlift
Moderátor
|
Zaslal: čt únor 05, 2015 7:32 pm Předmět: |
|
|
Asi tak, za život jsem měl asi deset psů, ale nikdy by mě nenapadlo mít ho bez náhubku a bez vodítka. Dceru pokousal nějakej hajzlík a když jsem šel tu místní paní umravnit, tak mi řekla, že pes je agresivní a má ho doma v kleci (v paneláku)...a že holky poskakovali a tak je pes kousnul. No, to jsem nezažil. Být u toho, tak jako milovník zvířat nakopnu psa, že přeletí plot a bábu taky.
Psovi se do misky nesahá...howg.
P.S. mně také ne:o))))
|
|
| nahoru |
|
 |
micus6
Poník

|
Zaslal: čt únor 05, 2015 7:40 pm Předmět: |
|
|
| Deadlift napsal: | Asi tak, za život jsem měl asi deset psů, ale nikdy by mě nenapadlo mít ho bez náhubku a bez vodítka. Dceru pokousal nějakej hajzlík a když jsem šel tu místní paní umravnit, tak mi řekla, že pes je agresivní a má ho doma v kleci (v paneláku)...a že holky poskakovali a tak je pes kousnul. No, to jsem nezažil. Být u toho, tak jako milovník zvířat nakopnu psa, že přeletí plot a bábu taky.
Psovi se do misky nesahá...howg.
P.S. mně také ne:o)))) |
Tj, podle jeji logiky kdybys ni dal na tlamu a rekl ze jsi agresivni a ona odmlouvala tak je to jeji chyba?
|
|
| nahoru |
|
 |
Deadlift
Moderátor
|
Zaslal: čt únor 05, 2015 7:51 pm Předmět: |
|
|
Tak:o)...prý kdyby neposkakovali, tak by je nekousnul. Úplně nesnáším, když jedu na kole a za mnou běží v oblečcích několik yorkshirů a důchodkyně se tváří co jako nadávám:o)
Psi jsou fajn, jen někteří páníčci jsou na hlavu.
|
|
| nahoru |
|
 |
| |
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru
|
Populární značky:
|