Několik otázek ohledně Objemovky

odeslat nové téma  Odpovědět na téma - Několik otázek ohledně Objemovky  Úvodní stránka -> Začátečníci -> Několik otázek ohledně Objemovky
Rychle na stránku:
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
mrkew66

PříspěvekZaslal: út říjen 30, 2012 1:57 pm    Předmět: Několik otázek ohledně Objemovky Odpovědět s citátem

Zdravím,
Je mi 20 let, po prodělané mononukleoze a současné váze 58kg jsem se rozhodl začít posilovat, a nechci se jen vrátit na mých původních 67kg, ale chci opravdu nabrat pořádně a celkově zesílit. Koupil jsem si permanentku do fitka na půl roku a už měsíc cvičím fullbody 2x týdně na celkové zesílení těla. Za měsíc chci přejít na objemovku

Přečetl jsem si stovky článků a to nejen zde na ronnie, ale je zde pár nejasností které nechápu, byl bych rád kdybyste mi je vy zkušení pomohli vysvětlit:

1. píše se že Objemovka je cvičení s velkými váhami a malým počtem opakování, do toho žrát doslova jak prase. Objemovka má trvat 8 týdnů. Co ale následuje po těch 8mi týdnech? Musím zařadit rýsování a sacharidové vlny? Pochybuji že za 8 týdnů naberu tolik objemu abych už mohl rýsovat, bohužel jsem se nikde nedozvěděl jestli je rýsování nějaký nutný mezičas mezi další objemovkou

2. V objemovce se má jet například na benchpress 10, 8 a 6 opakování, a v každé serii přidat na činku nějaké to kilo.
Já začínám s 30 kg a to zvednu v pohodě 10x, další serii ale žádné kg nepřidávám a už to zvednu jen 8x, další serii taky už kg nepřidávám a zvednu jen 5x.
Kdybych přidal nějaké další kg, už v druhé serii nedám ani 5 opakování.
Tak by mě zajímalo jestli tedy mám začínat se směšnými 20 kg 10x, 25 kg 8x a 30kg 6x
prostě poslední serii jet s tím co v pohodě na poprvé zvednu 10x, i když to teď zvednu jen 6x kuli únavě z předchozích serií?

3. Jedu fullbody tréning. Když dám benchpress, mám tak vysílené ruce a prsa že si chvíli musím dát oraz a na to je ideální cvičit nohy. takže v podstatě střídám: ruce, nohy, ramena, nohy, prsa, břicho, tricepsy, záda.
Nechápu ale tréning který není fullbody, ale je rozdělen na 3 dny a každý den se cvičí jen 2 svalové partie, ale pořádně.
V jeden den se tedy na prsa jede: Benchpress, Rozpažky na lavici, PeckDeck, Pullover.
Nerozumím. Už po Benchpress bych byl tak vysílený že bych musel dělat Rozpažky s uplně směšnými váhami (i když normálně bych je odjel s dvojnásobnou zátěží), Peckdeck bych taky s totálním vysílením odjel s nějakými směšnými váhami a na Pullover bych už asi umřel.
Toto opravdu nechápu. Jediné řešení je jet všechny tyto cviky s polovičními váhami už od začátku aby mi zbyli síly na další cviky. Děláte to takhle?

Děkuji moc za odpovědi, doufám že jste mi rozuměli jak to myslím
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Tom3

PříspěvekZaslal: út říjen 30, 2012 2:29 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Nazdar,vidím že se k odpovědi zatím nikdo nemá, tak ti k tomu stručně napíšu co si myslím já.

1) cca 6-8 týdnu by jsi měl cvičit jeden trénink, takže po těch x tydnech by jsi měl změnit cviky/série/opakování atd protože tělo už si na ten trénink zvykne a che to změnu. Rozhodně nemusíš zařadit dietu ale navázat další objemovkou protože jak jsi řekl: Pochybuji že za 8 týdnů naberu tolik objemu abych už mohl rýsovat. (jinak rýsuje se hlavně jídlem, ne treninkem)

2) nikde není dany že musíš jet pyramidu, dej si třeba 4x6,5x5,3x8 prostě jak ti to bude vyhovovat nebo se budeš v daný den cítit. Nemusíš jet s konstantní váhou, ale jak si třeba psal ten bench se 30kou tak můžes jet např. 6ky s 20,25,30,35 atd, zase dát váhu na kterou se cítíš a postupně jí zvyšovat

3) je známo že první cvik tréninku je "ten nejlepší", prostě máš na něj nejvíc síly. Navíc u splitu a jak si napsal např. ty rozpažky, tam už nejde o to tam narvat váhu a nějak to zvednout, ale spíš ten sval procítit.

Toď vše z mé strany, rozhodně si ale počkej i na jiné názory, já taky nevím vše
Mablung

PříspěvekZaslal: út říjen 30, 2012 9:24 pm    Předmět: Re: Několik otázek ohledně Objemovky Odpovědět s citátem

Doplním Toma

Po měsíci bych rozhodně nešel do malého počtu opakování a velkých vah. Nemáš na to techniku ani cit co sneseš. Buď trpělivý, cvič technicky správně a dodržuj výživu. Pak porosteš aniž bys musel dělat nějaké píčoviny.

Add 1) Jez jako člověk. Pak budeš moct vynechat fázi rýsování. Jídlo musíš přidávat individuálně podle toho jak (ne)rosteš. Pokud budeš žrát jak debil, získáš zbytečné sádlo které by inteligentní člověk neměl.

Add 2) Jak psal Tom, cvič s konstantní vahou. Nesnaž se jet něco jen proto žes to někde viděl. Dokud nechápeš důvod proč něco děláš, máš větší možnost že ti to ublíží než pomůže.

Add 3) Splity jsou v pohodě pokud jsou správně sestavené. Dá se cvičit jakýkoliv systém pokud jsou cviky správně sestavené (ale bacha, pouze za podmínky že jsou správně sestavené). Myslím že u tebe je ta vyflusanost daná pyramidou. Pyramidou se člověk zničí, jenže to je přesně to co ty nechceš když už si dáváš ty 4 cviky na stejnou svalovou partii v jeden den. Kdybys cvičil s konstantí vahou bez vynucených opakování, měl bys na další cviky mnohem více energie.

Ještě jedna rada. Najmi si trenéra. Pokud budeš cviky cvičit správnou technikou, bude všechno snazší. Stačí nějakých 5 - 10 lekcí aby jsi si zafixoval správnou techniku a pak můžeš cvičit sám.

Rychle na stránku:

Přejdi na: