Rozdíl mezi hacken dřepem a legpressem + nevolnost

Jdi na stránku 1, 2, 3  Další

odeslat nové téma  Odpovědět na téma - Rozdíl mezi hacken dřepem a legpressem + nevolnost  Úvodní stránka -> Začátečníci -> Rozdíl mezi hacken dřepem a legpressem + nevolnost
Rychle na stránku:
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
Zášek

PříspěvekZaslal: so březen 24, 2012 10:05 pm    Předmět: Rozdíl mezi hacken dřepem a legpressem + nevolnost Odpovědět s citátem

Zdravím,
zjistil jsem, že po legpressu je mi špatně. Prostě špatně od žaludku, třesu se. Vím, že se to už řešilo, ale co byste mi poradili proti tomu ? Ubrat váhu? Včera jsem si docela naložil, a dneska mě nohy docela dost bolí.

Navíc většinou jedu hacken dřep (takový ten skoro vodorovný) a včera jsem zkusil legpress.

Dá se v tréninku zaměnit hacken dřep za legpress? Po hacken dřepu na nohách ten trénink ani necítím (a to dávám plnou váhu), ale po legpressu fakt cítím, že ty svaly fakt jedou na plno. Taky to možná bylo tím, že jsem dával nohy do moc velkého úhlu.

Hezký večer přeje
Zášek
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Deadlift
Moderátor

PříspěvekZaslal: so březen 24, 2012 10:17 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Tyto dva cviky se jistě zaměnit dají.
marraw

PříspěvekZaslal: so březen 24, 2012 10:18 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Pokud ti legpress funguje na růst nohou víc, tak bych ho klidně zaměnil za hacken dřepy. Ale časem vyzkoušej i něco s volnou vahou.

Jinak jestli je ti blbě u legpressu zkus to pár tréninků překonat a třeba to přestane.
Zášek

PříspěvekZaslal: so březen 24, 2012 10:27 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Marraw: Spíš jde o to, že na hacken dřepu už se nemám kam posunout. Ale budu se snažit to překonat, možná trošku snížím váhu, abych si na to zvykl.
Deadlift
Moderátor

PříspěvekZaslal: so březen 24, 2012 10:38 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Už se nemáš kam posunout? Cvičíš s 200 kg na hackenu?
guruhonza
Anonymní

PříspěvekZaslal: so březen 24, 2012 10:48 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

=) sakra mám to dobrý, když cvičím jen dřepy, na kterých se člověk posouvat může a doplňkově legpress na vysoká opakování...
Zášek

PříspěvekZaslal: so březen 24, 2012 11:14 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Deadlift: My máme jen do 130 kg, ale je pravda, že bych mohl do tréninku zařadit jiný cvik.
Deadlift
Moderátor

PříspěvekZaslal: ne březen 25, 2012 7:03 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Takže cvičíš hackeny se 130 kg třeba po 12 opakováních?
Spashett

PříspěvekZaslal: ne březen 25, 2012 8:00 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Deadlift napsal:
Takže cvičíš hackeny se 130 kg třeba po 12 opakováních?

hehe jsem chtel polozit podobnou otazku ale s vetsi skromnosti pouze 10 opacek.. ale i tak jsem zvedavej na odpoved.
Draper

PříspěvekZaslal: ne březen 25, 2012 8:00 am    Předmět: Re: Rozdíl mezi hacken dřepem a legpressem + nevolnost Odpovědět s citátem

Ten vodorovny hacken, jak popisujes, je horizontalni legpress http://posilovaci-stroje.ronnie.cz/data/603_v.jpg , podle me stroj celkem na houby, mozna tak dobry na dopumpovani nohou po tezkych cvikach nebo na procviceni lytek. Uplne originalni hacken drep je s volnou vahou s cinkou za telem, je to zajimavy cvik, ale pouziva ho tak 1 lidi. Jinak hacken drep, co cvici vetsina lidi, je na tomhle stroji http://www.mysidira.cz/images/HackenDrep.jpg , osobne jsem ten cvik mel vzdy strasne rad a citil jsme z toho nohy lepe nez z legpressu, ale to je individualni.
Co se tyka te nevolnosti, tak kdysi davno jsem to u LP take pocitoval celkem pravidelne a bylo mne vzdy spatne od zaludku. Mozna je to tim, jak tam lezis napasovanej a pokud to jedes v max. rozsahu pohybu, tak si nohama drtis bricho, coz ti nedela dobre A samozrejme jidlo. Pred tezkym treninkem nohou bych par hodin nejedl, protoze ta narocnost je trochu jinde nez u treninku treba rukou a pak ti je blbe.

Naposledy upravil Draper dne ne březen 25, 2012 8:20 am, celkově upraveno 1 krát
whoo

PříspěvekZaslal: ne březen 25, 2012 8:10 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Ja som mal rovnaky problem s nevolnostou, ale skor po drepoch. Vyriesil som to jednoducho, prestal som jest 2-3 hodiny pred treningom. Teraz si dam maximalne 100-150g ryby hodinu a pol pred treningom a mozem makat naplno bez nevolnosti. V objemovke to bol sacharidak 1-1,5 hodiny pred treningom. mozno to pomoze aj u teba.
Tracey

PříspěvekZaslal: ne březen 25, 2012 8:53 am    Předmět: Odpovědět s citátem

whoo napsal:
Ja som mal rovnaky problem s nevolnostou, ale skor po drepoch. Vyriesil som to jednoducho, prestal som jest 2-3 hodiny pred treningom. Teraz si dam maximalne 100-150g ryby hodinu a pol pred treningom a mozem makat naplno bez nevolnosti. V objemovke to bol sacharidak 1-1,5 hodiny pred treningom. mozno to pomoze aj u teba.

Já teda nejím minimálně tři hodiny před tréninkem a u těžkého legpressu mám stejně co dělat
whoo

PříspěvekZaslal: ne březen 25, 2012 9:04 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Tracey napsal:
Já teda nejím minimálně tři hodiny před tréninkem a u těžkého legpressu mám stejně co dělat

mozno mam rychlejsie travenie a tie tri hodiny mi uplne stacia aby som mal prazdny zaludok. Ten cas bude asi individualny. Odkedy si na to davam pozor tak nemam problem.
Zášek

PříspěvekZaslal: ne březen 25, 2012 9:21 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Deadlift: Cvičím 10 opakování.

Draper: Máš pravdu, to je ten stroj, co popisuji.

Každopádně děkuji za rady, to jídlo si dám dřív a uvidíme.
Magumi

PříspěvekZaslal: st březen 28, 2012 8:57 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Taky bych cvičil s klasickým strojem na hackeny, ale u nás ho bohužel nemají. Jako doplňkový cvik se mi ale zdá dobrý i ten stroj vleže. Řekl bych, že stehna při něm zabírají víc než u tradičního legpressu.

odeslat nové téma   Odpovědět na téma - Rozdíl mezi hacken dřepem a legpressem + nevolnost Jdi na stránku 1, 2, 3  Další
Rychle na stránku:

Přejdi na: