5x5

Jdi na stránku 1, 2  Další

Rychle na stránku:
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
Smazaný uživatel (071)

PříspěvekZaslal: st březen 30, 2011 11:20 am    Předmět: 5x5 Odpovědět s citátem

Mám trochu chaos v tomhle systému. Tedy chápu základ, ale nepovedlo se mi vygooglit řekněme kompletní popis.
Jede se 5x5 určitou dobu, zdá se podle všech zdrojů 4-6 týdnů, a postupně se z výchozích vah pomalu přidává (až dokud už to dál nejde nebo se po určený době prostě zastaví?). Co ale následuje pak? Jak se pokračuje?
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
PAVUK

PříspěvekZaslal: st březen 30, 2011 11:54 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Podla mna tu najdes odpovede na svoje otazky k 5x5:
http://madcow.hostzi.com/index.htm
resp. http://madcow.hostzi.com/table_of_contents_thread.htm
Smazaný uživatel (071)

PříspěvekZaslal: st březen 30, 2011 12:50 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

To vypadá dobře. Díky!
venca.v

PříspěvekZaslal: st březen 30, 2011 2:33 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

je 25
Smazaný uživatel (071)

PříspěvekZaslal: čt duben 14, 2011 12:30 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Protože provozovatel posilovny je blb, musím upravit rozpis tak, abych se vešel do určitýho času. Uvítám konstruktivní kritiku.

Plán je 5x5 fullbody. Základ je v podstatě pevně danej, ale nejsem si jist ideálností zbytku.

Tři dny v týdnu, základ prozatím pokaždý D/M/B
konkrétně:
dřepy 5x5
stahování kladky k hrudníku 3x8 (alternativa časem: "veslování" nebo přítahy v předklonu)
bench 5x5
mrtvoly 5x5
francouz (alternativa časem: stahování lana) 3x8
tlaky za hlavou s velkou činkou (je to military?) 5x6 (alternativa: upažování v předklonu)
+ nějaký biceps, zakopávání, břicho

Primárně si nejsem jistej, jestli tři série u těch doplňkových cviků nejsou málo. Původních 10op mi přišlo trochu moc umrtvující, tak chci zkusit malinko snížit.
jadek

PříspěvekZaslal: čt duben 14, 2011 1:25 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Takovej trenink chces jet 3x tydne ? :)
Smazaný uživatel (071)

PříspěvekZaslal: čt duben 14, 2011 1:27 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Jasně. Proč ne? Jedinej problém jsou nohy po dřepech, přijdou mi poslední dobou nějak unavený, ale to může být tím že málo spím. Každopádně jsem zvažoval možnost jedny dřepy buď vynechat, nebo je odjet jen s nějakýma cca 60% obvyklý váhy.
MiKra

PříspěvekZaslal: čt duben 14, 2011 3:15 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Náhodou to nevypadá špatně..Když si vezmu, že u fullbody nejedeš do krve a to samí u korteho jedeš s cca 80% váhy tak se to dá zkombinovat, ale jsem zvědavý, jak dlouho ti to nadšení vydrží, protože jet takovýto stereotyp a ještě 3x týdně to bude maso..
A asi bych dal dřepy, bench, mrtvoly a pak kladku k hrudníku a zbytek, nebo prostě ta kladka na záda před MT a ještě že to není u sebe, mi moc nesedí, ale každýho věc...
A biceps,lýtka nevedeš jo, že je dáváš na konec do "nějaký" sekce..
Smazaný uživatel (071)

PříspěvekZaslal: čt duben 14, 2011 3:47 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Mě to baví :) Krom toho jsem skoro rok nemohl cvičit.
Lýtka nevedu vůbec, mám kolo a běhání a to mi stačí. Krom toho nejsem estetický pseudokulturista
Biceps je sval nahovno, krom toho jsem vůči němu získal averzi pozorováním pumpovačů
MiKra

PříspěvekZaslal: čt duben 14, 2011 3:52 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Octopuss napsal:
Mě to baví :) Krom toho jsem skoro rok nemohl cvičit.
Lýtka nevedu vůbec, mám kolo a běhání a to mi stačí. Krom toho nejsem estetický pseudokulturista
Biceps je sval nahovno, krom toho jsem vůči němu získal averzi pozorováním pumpovačů

No to běhání dělá dost na lýtka, co se týče nohou, svoji postavu nekomentuju, celá rodina měla kuří nohy, tak mám co dělat, aby to vypadalo trochu jinak.. Ten biceps chápu, mě taky nebaví.. A těch pumpovačů je v našem fitku taky dost..
Budu tě sledovat, jak tě ten trénink bude bavit..
Smazaný uživatel (071)

PříspěvekZaslal: čt duben 14, 2011 3:57 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

V podstatě mě limituje jen to sešitý rameno. Nemůžu benchovat naplno a ramena taky nejsou ideální. Ale jinak si nestěžuju - jsem rád, že můžu aspoň něco :)

Okomentuje mi to ještě někdo? Cizo? :)
Pwr

PříspěvekZaslal: čt duben 14, 2011 8:27 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Jakou verzi 5x5 sis teda vybral. Je jich hrozne moc.

Bill Starr 5x5 "puvodni" program ma x upravenejch verzi. Potom mas veci jako Madcow 5x5, texas method se mezi 5x5 taky nekdy radi... Glenn Pendlay ma svoji verzi 5x5... potom je taky stronglifts 5x5.

"Protože provozovatel posilovny je blb, musím upravit rozpis tak, abych se vešel do určitýho času. Uvítám konstruktivní kritiku." znamena co ze mas malo casu na cviceni? Jak to meni tvoje plany a jak chces kvuli tomu chces menit tu verzi 5x5, kterou sis vybral? Temer vsechny programy 5x5 jsou casove nenarocny, zvlast ty kde v tom 5x5 je fakt tezka jen posledni serie, ty pred ni nejsou rozcvicka, ale nepotrebujes na ne odpocinek dyl nez 3 minuty jako u tezkejch serii. Pokud je to 5x5 vsechny serie se stejnou vahou, vetsinou je to tak na 85% max vahy co bys zvladl na 5 opakovani.

To co si poslal nevidim nikde jako nejakou variaci 5x5, mas toho prilis moc. 5x5 mrtvola 3x tydne mi prijde jako silene tezky. Bejt tebou tak delam madcow tak jak je napsanej na netu. Neco proste ve stylu:

drep 5x5
bench / military press oboji 5x5
pritah v predklonu 5x5 / mrtvy tah 1x5
+ doplnky co si sam vyberes - nezapomen ze jsou to doplnky a neprezen to s nima
/ znamena ze ty cviky stridas kazdej trenink
jadek

PříspěvekZaslal: čt duben 14, 2011 8:52 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Já jen ze bych to neuregeneroval. Vim z vlastni zkusenosti, že jsem byl rad, kdyz jsem ty 4 tydny u korte prezil ve zdravi :D

ale kazdej je jinaci. Já bohuzel regeneracni schopnosti na takové urovni nemám..
Smazaný uživatel (071)

PříspěvekZaslal: pá duben 15, 2011 9:33 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Pwr napsal:
To co si poslal nevidim nikde jako nejakou variaci 5x5, mas toho prilis moc. 5x5 mrtvola 3x tydne mi prijde jako silene tezky. Bejt tebou tak delam madcow tak jak je napsanej na netu. Neco proste ve stylu:

drep 5x5
bench / military press oboji 5x5
pritah v predklonu 5x5 / mrtvy tah 1x5
+ doplnky co si sam vyberes - nezapomen ze jsou to doplnky a neprezen to s nima
/ znamena ze ty cviky stridas kazdej trenink

Viz topic o posilovnách a placení v sekci Ostatní.

Koukal jsem nad Madcowův web, který tam toho má docela dost. Asi jsem si to tak nějak zkombinoval.Prozatím jedu všechny tři dny to samý. Až se přestanu zlepšovat, změním to. Prozatím je to ok. Hádám, že se takhle zvládnu dostat někam k původním váhám (tj. v sériích nějakých 120 dřepy, 140 mrtvoly, bench podle ramene)
Asi potom zkusím http://forum.mesomorphosis.com/training-forum/the-original-5x5-program-134233948.html

Jak to myslíš, že toho mám moc? Jedu fullbody... Míň tam toho nenacpu - a ani nechci :)
Ostatně jako doplňky tam mám akorát francouzský tlak a stahování kladky. Tři série bicepsu a pár zakopávání se snad ani nedá brát jako cvik

Ty mrtvoly jsou fak lehký, těch aktuálně 95 v nejtěžší sérii je pořád ok. Nedávno jsem jen tak zkoušel maximálky na jedno opakování a u mrtvoly to bylo 140 (což mě po skoro roce necvičení a dvou měsících opatrnýho cvičení překvapilo).
Pwr

PříspěvekZaslal: pá duben 15, 2011 3:17 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Ten odkaz nevim jestli je podle orig. 5x5 programu. Myslel jsem ze ten je 5x5 drep/bench/silovy premisteni... ale mam v tom silenej bordel, a ani nejak moc nestojim o to mit v tom jasno. Proste x variaci, ale pokud je trosku znama tak je ok... tak si vyberes tu co chces a bude to ok.

Moc mi toho prijde jen kvuli tomu, ze:
dřepy 5x5
stahování kladky k hrudníku 3x8 (alternativa časem: "veslování" nebo přítahy v předklonu)
bench 5x5
mrtvoly 5x5

je prilis moc. Taky tech variaci kde mas neco jako 5x5 deadlift KAZDEJ trenink mas hrozne malo - lidi to nezvladnou... pokud to pro tebe nebudou fakt lehky vahy, tak to je proste prilis namahavy. Kdyz pojedes lehky vahy, tak si tam rovnou dej premisteni do polodrepu ne? Vetsina variaci ma taky 3 hlavni cviky, ne 4 - tak proste by mozna bylo lepsi davat 5x5 ty pritahy v predklonu a kazdej druhej trenink misto toho ty 5x5 lehky mrtvy tahy.

Rychle na stránku:

Přejdi na: