|
|
|
| Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
| Autor |
Zpráva |
Gobione
|
Zaslal: so červen 23, 2012 4:44 am Předmět: Dřepy x legpress |
|
|
Zajímolo by mě, jaký je rozdíl v pohybu při dřepech a legpressu. Myslím to tak, že když cvicím dřepy, tak by se měli jet ass to grass, ale když se jezdí legpress tak by se nemělo jít pod 90° (aspoň tak mi to všichni tvrdili, abych nenamáhal moc kolena). Tak se prám: Proč dřepy pod 90° a legpress ne? Mě se totiž ten pohyb zdá stejný, když teda neberu zapojení více svalů při dřepech.Dík
|
|
| nahoru |
|
 |
| |  |
Tracey

|
Zaslal: so červen 23, 2012 5:43 am Předmět: Re: Dřepy x legpress |
|
|
| Gobione napsal: | | když se jezdí legpress tak by se nemělo jít pod 90° (aspoň tak mi to všichni tvrdili, abych nenamáhal moc kolena). |
Moc nechápu ten dotaz, u legpressu přece není problém v plném rozsahu pohybu aniž by úhel v koleni šel po 90°. Se dřepy pod paralel souhlasím, pokud si do něj správně sedneš a umíš se správně zvednout, tak není důvod hluboké dřep nedělat. _________________ Rozum a chtíč nemohou být v opozici natrvalo (Sigmund Freud).
|
|
| nahoru |
|
 |
Mravenec1

|
Zaslal: so červen 23, 2012 7:06 am Předmět: Re: Dřepy x legpress |
|
|
| Gobione napsal: | | Zajímolo by mě, jaký je rozdíl v pohybu při dřepech a legpressu. Myslím to tak, že když cvicím dřepy, tak by se měli jet ass to grass, ale když se jezdí legpress tak by se nemělo jít pod 90° (aspoň tak mi to všichni tvrdili, abych nenamáhal moc kolena). Tak se prám: Proč dřepy pod 90° a legpress ne? Mě se totiž ten pohyb zdá stejný, když teda neberu zapojení více svalů při dřepech.Dík |
Což oto, že hloubkou dřepu přetěžuješ kolena, ale hlavně aby ti nešli kolena přes špičky..
|
|
| nahoru |
|
 |
Smazaný uživatel (071)
|
Zaslal: so červen 23, 2012 8:44 am Předmět: |
|
|
Asi co komu individuálně vyhovuje. Já legpress párkrát zkoušel, a jedinej efekt bylo dušení se, jak jsem si v dolní poloze lisoval hrudník a nemoh se pořádně nadechnout.
|
|
| nahoru |
|
 |
Gobione
|
Zaslal: so červen 23, 2012 2:21 pm Předmět: |
|
|
Asi jsem to napsal spatne, omlouvam se! Mel jsem na mysli toto: kdyz mam trenink s trenerem a jedu legpress tak me zastavuje, kdyz jdu moc hluboko, ze bych si mohl oddelat kolena, ale pri drepu me zase cpe co nejniz to jde a me zajima proc muzu drepovat skoro az k patam, ale nemuzu to delat i s legpressem aniz bych si udajne oddelal kolena.
|
|
| nahoru |
|
 |
honzaj95

|
Zaslal: so červen 23, 2012 2:32 pm Předmět: |
|
|
mozna tim ze na legpressu mas 350kg a na drepu 150? ( cisla jsem jen placnul )
|
|
| nahoru |
|
 |
guruhonza
Anonymní
|
Zaslal: so červen 23, 2012 2:44 pm Předmět: |
|
|
|
|
|
| nahoru |
|
 |
CIZO

|
Zaslal: so červen 23, 2012 8:43 pm Předmět: |
|
|
Legpress je legpress a dřep je dřep. Proto ten rozdíl. U legpressu je té extrémní hloubce dobré vyhnout se hlavně kvůli spodním zádům, kolena zas takové drama nejsou, pokud si je člověk na té desce alespoň trochu srovná.
Jinak je ale u mě klasickej legpress naprosto zbytečnej cvik, maximálně ještě ten horizontální pro lidi, co na to vyloženě nejsou zdravotně moc slavně. _________________ "Excuses will only get you so far in life, you know? You could make excuses for everything - this hurts, that hurts... but it'll only get you so far.
Won't really get you anywhere with me."
Derek Poundstone
|
|
| nahoru |
|
 |
jirdano

|
Zaslal: so červen 23, 2012 9:04 pm Předmět: |
|
|
| CIZOPASNIK napsal: | ...
Jinak je ale u mě klasickej legpress naprosto zbytečnej cvik, maximálně ještě ten horizontální pro lidi, co na to vyloženě nejsou zdravotně moc slavně. |
co se ho tedy týče, tak je ok když ho beru v podstatě jako zpestření pro občasnou obměnu tréninku?
|
|
| nahoru |
|
 |
Gobione
|
Zaslal: po červen 25, 2012 1:41 pm Předmět: |
|
|
Ok,dík! Já stejně už legpress moc nepojedu...dřív jsem jel dřepy a pak legpress na totální dodělání stehen,ale to už asi znova dávat nebudu.
|
|
| nahoru |
|
 |
johny.26
|
Zaslal: po červen 25, 2012 2:01 pm Předmět: |
|
|
| honzaj95 napsal: | | mozna tim ze na legpressu mas 350kg a na drepu 150? ( cisla jsem jen placnul ) |
No tak na legpressu tlačíš tu váhu pod úhlem 45 stupňů, takže zvedáš jakoby míň než těch 350 a navíc tam nezvedáš tělesnou váhu jako na dřepu. Proto si myslim že síla kterou působíš je +- stejná jak na legpressu tak na dřepu
|
|
| nahoru |
|
 |
| |
 |
|
|
|
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru
|
Populární značky:
|