|
|
|
| Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
| Autor |
Zpráva |
shawty
|
Zaslal: so prosinec 24, 2011 4:11 pm Předmět: Břicho |
|
|
Cs,vidíte nějakou nevýhodu v tom,že bych jezdil břicho pred tréninkem např prs,ramen,atd?Nebo je to absolutně jedno,jestli ho odjedu před či po?
|
|
| nahoru |
|
 |
| |  |
Frozz.

|
Zaslal: so prosinec 24, 2011 4:28 pm Předmět: Re: Břicho |
|
|
Je to jedno, břicho ti nevyčerpá prsní nebo ramenní svaly, takže méně síly mít nebudeš. Já to taky tak někdy dělám, ale pouze v případě, když mám obsazený osy a musel bych čekat, tak hodím břicho na začátek a pak najedu na hlavní cviky. _________________ "For me life is continuously being hungry. The meaning of life is not simply to exist, to survive, but to move ahead, to go up, to achieve, to conquer."
|
|
| nahoru |
|
 |
marraw

|
Zaslal: so prosinec 24, 2011 4:31 pm Předmět: |
|
|
Břicho na začátek tréninku zařazuju cca 3 měsíce a žádný problém v tom nevidím ani když jako následující cvik je MT nebo čelní dřepy. Pravda že nezvedám nijak velké váhy.
|
|
| nahoru |
|
 |
kamilz
|
Zaslal: so prosinec 24, 2011 8:39 pm Předmět: |
|
|
Já dávám břicho před, ale jen z důvodu, že po by se mi už nechtělo. Případně ho při nedostatku času dávám postupně v přestávkách mezi sériemi, ale to asi moc ideální není...
|
|
| nahoru |
|
 |
Saphenus
|
Zaslal: ne prosinec 25, 2011 12:34 am Předmět: |
|
|
zasadne na konci treningu.
cvicim skoro vzdy fullbody zo zakladnych cvikov a tam by som citil ze nemam taku istotu pri pohybe keby som mal brucho vycerpane z POCTIVO odcviceneho brucha.
pokial cvicis na kladkach alebo izolovane cviky alebo drepy mrtvoly pritahy iba lahko tak by mozno slo dat brucho pred nimi. ale cvicit brucho pred tazkymi seriami tychto cvikov je nie len ze nezmysel ale vyslovene hazard so zdravim. pri vysokej vahe na drepe ( dajme tomu 150 a viac ) ti kvoli vycerpanemu bruchu ujde technika len trochu a hned si na niekolko tyzdnov invalid. a mrtvola pritahy premiestnenie atd su na tom podobne
|
|
| nahoru |
|
 |
Frozz.

|
Zaslal: ne prosinec 25, 2011 12:45 am Předmět: |
|
|
Saphenus - s tím by se dalo souhlasit, hlavně co se týče těžkého mt/dřepu/přemístění a dalších cviků, kde se dost zapojuje břicho. _________________ "For me life is continuously being hungry. The meaning of life is not simply to exist, to survive, but to move ahead, to go up, to achieve, to conquer."
|
|
| nahoru |
|
 |
U.B0B

|
Zaslal: čt březen 08, 2012 10:36 pm Předmět: |
|
|
nechci zakladat, na muj drobny dotaz jiny topic, tak to prdnu sem.
je nejaky parametr/cvik ktery mi naznaci, ze mam brisni svaly v takovem a takovem stavu? asi se blbe ptam, ale napr. u ostatnich cviku se alespon ramcove da poznat, jak na tom dotycny je. napr. mam 80 kg a dam 10 zhybu nasiroko nadhmatem nebo zvednu na bench 4x vlastni vahu a pod.. je neco cim se bricho necha porovnat? abych vedel jestli sem uplne v haji nebo zas tak spatny neni nebo je potreba jeste pritlacit ...
dik
|
|
| nahoru |
|
 |
Bomberguy
|
Zaslal: čt březen 08, 2012 11:13 pm Předmět: |
|
|
Taková drobná možnost je sednout si na zem jakobys chtěl udělat sed leh. položíš slapky na zem (o nic je nezapíráš) a lehneš si. jak ležíš, máš skrčené nohy a šlapky na zemi, tak zkus bez jakehokoliv pohybu šlapek udělat sed leh.
zádný švih!
|
|
| nahoru |
|
 |
Luster

|
Zaslal: čt březen 08, 2012 11:27 pm Předmět: |
|
|
U.BOB: ukazky ze zakladni diagnostiky, znamkuje se od 1 do 5 jako ve skole.. sam si to asi nezdiagnostikujes, ale tak pro hrubou predstavu aspon
Břišní lis: Testuje se v leže na zádech, pokrčené nohy. Ruku vložíme klientovi pod honí část beder. Klient dýchá do břicha, a tlačí bedra k podložce my testujeme tlak na ruku. 4-5 nádechů
Spodní břišní svaly: klient se snaží podsadit pánev (tlačí bedra šikmo k podložce), my kontrolujeme zapojení zadních steheních svalů.Ideální stav: žádné stehenní svaly nezapojeny.
Horní břišní svaly: Pokrčené nohy ruce za hlavu, lopatky se odlepují od podložky.Kontroluje se svalový střes a odlepení lopatek od země. _________________ Humans are land-based bipeds. Pullups are for monkeys. Or at least a second-tier priority.
|
|
| nahoru |
|
 |
Prasopes.

|
Zaslal: čt březen 08, 2012 11:58 pm Předmět: |
|
|
U.B0B pověs se na hrazdu, pokud zvládneš plynule a pomalu zvednout natažené nohy, tak aby si se na hrazdě nekynklal/nehoupal dopředu/dozadu nebo nešvihal s sebou, ale visel staticky a zvedal nohy pomalu a plynule nešvihovitě/nedynamicky (tak aby po celou dráhu pohybu byly natažené) a dotknout se nohama hrazdy, máš v pořádku jak svaly, tak šlachy/vazy na nohou :)
Veškeré cviky ve visu na hrazdě na břicho jsou podle mně určující (pokud je déláś plynule pomalu) pro stav břišáků, veškeré ostatní cviky můžeš tahat čímkoliv, když si na zemi, hrazda ti ukáže jak na tom si, protože když si ochablý začneś s sebou mávat abys ty nohy vůbec zvedl :)
Pokud chceš otestovat i rotátory, doporučuju opisovat velký / malý kruh opět co nejpomaleji a opět opisuješ kruh špičkama u nohou, ne celým tělem :) _________________ Bolest je jen psychická záležitost.
|
|
| nahoru |
|
 |
jirdano

|
Zaslal: po březen 12, 2012 7:41 am Předmět: |
|
|
teď by mě zajímalo jestli mi tenhle postup zkritizujou, ale můj přístup k tréninku břicha je jeho využití na začátku tréninku pro uvedení do provozní teploty. břicho je moje spíš silnější partie, takže nemám důvod to s ním nějak přehánět
|
|
| nahoru |
|
 |
Judson

|
Zaslal: po březen 12, 2012 8:13 am Předmět: |
|
|
No ja teda zasadne jedu bricho mezi cvikama na ruzny partie, setri to dost casu.
Po 5 min, treba mezi drepama a vypadama.
Taky nekdy mezi seriema, treba delam ramena, tak mezi seriema kde odpocivam 2 min, odjedu bricho asi tak na 40 sec - 1 min.
|
|
| nahoru |
|
 |
matejkorvin

|
Zaslal: po březen 12, 2012 9:40 am Předmět: |
|
|
brucho pred treningom? to by som mohol rovno o stvrtinu znizit vahy na drepy, mrtve tahy, pritahy v predklone, military pressy... _________________ EDIT: viz pravidla fora
[size=10:bfcda6cc54]Naposledy upravil Pakosta dne st únor 31, 2007 22:15, celkově upraveno 1 krát[/size:bfcda6cc54]
| nahoru |
|
 |
Magumi

|
Zaslal: po březen 12, 2012 6:33 pm Předmět: |
|
|
Já taky cvičím břicho až poslední, beru to hlavně jako kompenzační cvičení. Krásně se při tom uvolní spodní záda po dřepech a mrtvých tazích.
|
|
| nahoru |
|
 |
Poman

|
Zaslal: po březen 12, 2012 6:40 pm Předmět: |
|
|
| U.B0B napsal: | nechci zakladat, na muj drobny dotaz jiny topic, tak to prdnu sem.
je nejaky parametr/cvik ktery mi naznaci, ze mam brisni svaly v takovem a takovem stavu? asi se blbe ptam, ale napr. u ostatnich cviku se alespon ramcove da poznat, jak na tom dotycny je. napr. mam 80 kg a dam 10 zhybu nasiroko nadhmatem nebo zvednu na bench 4x vlastni vahu a pod.. je neco cim se bricho necha porovnat? abych vedel jestli sem uplne v haji nebo zas tak spatny neni nebo je potreba jeste pritlacit ...
dik |
Jandův slalový test, stereotyp flexe trupu. _________________ Nikoho nemasíruju...
|
|
| nahoru |
|
 |
| |
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru
|
Populární značky:
|