|
|
|
| Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
| Autor |
Zpráva |
sz
|
Zaslal: út leden 03, 2012 10:36 pm Předmět: Sacharidové vlny - jídelníček |
|
|
Ahoj,
vážím 81kg (výška 171cm, 23let) a chtěl bych jednou pro vždy shodit pneumatiku. Moje cílová váha je 73kg. Pročetl jsem hodně diskusí a na většinu nejasností jsem našel odpovědi, teď už si chystám jídelníček (za pomoci souboru sacharidove-vlny.pdf - úryvek z časopisu Iron Man, který jsem našel někde zde v diskusi).
Rozhodl jsem se pro vlnu 50-100-150-200-250-300-400.
Při sestavování vlastního jídelníčku jsem narazil na nepřesnosti v nutričních hodnotách (nebo je nepočítám správně?).
Pro první den 50g sacharidů:
Ráno: 4 bílky + 60g ovesných vloček
Svačina: 100g kuřecího masa
Oběd: 150g kuřecího masa + 60g čočky
Svačina: nízkotučný tvaroh
Večeře: 100g kuřecího masa + 2 vajíčka
Před spaním: nízkotučný tvaroh
Tohle vše mi po důkladném propočtu vychází na cca 189g B ílkovin a 94,2g S acharidů, což je příliš (pokud počítám 2g B na kg mé váhy a 94,2g S je taky víc než 50g :/ ..)
Pro úplnost dodám, že v úryvku z časopisu Iron Man je pro jídelníček viz výše napsána hodnota 100g S a 180g B akorát jsou v něm navíc 4 bílky a 100g kuřecího masa...
Nutriční hodnoty jsem bral z kulturistika tečka net a z obalů potravin.
Ještě přidám značky:
Tvaroh měkký odtučněný roztíratelný zn. Milko
Čočka velkozrnná ESSA
Ovesné vločky Klasa (koupeno v Intersparu)
Ví někdo v čem je háček?
Co říkáte na hodnoty mojí vlny?
Věřím, že to není zas taková věda sestavit nějaký jídelníček, když se držím pár základních pravidel ( S dopoledne a pak B atd.), neřešil bych nějaké jednotky gramů ale takový rozdíl mě zarazil.
Možná bych měl ještě zmínit, že pravidelně neposiluji, ale věnuji se sportu. V době diety chci jet cviky z P90X (trochu ořezanější z čas. důvodů), které mi při poslední dietě dost pomohly (jak aerobní tak anaerobní).
Díky za reakce
|
|
| nahoru |
|
 |
| |  |
Tracey

|
Zaslal: st leden 04, 2012 6:42 am Předmět: Re: Sacharidové vlny - jídelníček |
|
|
| sz napsal: | Ahoj,
Tohle vše mi po důkladném propočtu vychází na cca 189g B ílkovin a 94,2g S acharidů, což je příliš (pokud počítám 2g B na kg mé váhy a 94,2g S je taky víc než 50g :/ ..)
Ví někdo v čem je háček?
|
V těch vločkách a čočce, obojí má kolem 60g sacharidů na 100g, což Ti dohromady dá v tomto množství přes 70g sacharidů... V nejnižší vlně musíš prostě na takové potraviny zapomenout, ta je čistě o bílkovinných zdrojích a zelenině... _________________ Rozum a chtíč nemohou být v opozici natrvalo (Sigmund Freud).
|
|
| nahoru |
|
 |
kubaz

|
Zaslal: st leden 04, 2012 9:40 am Předmět: |
|
|
7mi denni vlna v tomhle podani je teda pekna kravina, dej 100-200-300-400 a pozdeji treba 100-200-300
|
|
| nahoru |
|
 |
sz
|
Zaslal: st leden 04, 2012 11:11 am Předmět: Re: Sacharidové vlny - jídelníček |
|
|
| citace: | | V těch vločkách a čočce, obojí má kolem 60g sacharidů na 100g, což Ti dohromady dá v tomto množství přes 70g sacharidů... V nejnižší vlně musíš prostě na takové potraviny zapomenout, ta je čistě o bílkovinných zdrojích a zelenině... |
Ok..Tedy počítám dobře a pro 100g Sacharidovou vlnu by byl tento jídelníček ok?
| citace: | | 7mi denni vlna v tomhle podani je teda pekna kravina, dej 100-200-300-400 a pozdeji treba 100-200-300 |
Nevím jak to myslíš, nejdříve 4-denní vlnu s těmito hodnotami a pak 3-denní? Budu rád, když mi k tomu napíšeš víc.
Ještě bych si chtěl ujasnit pár věcí:
1) Ve které dny cvičit anaerobní a ve které aerobní aktivity + kolikrát týdně? Chtěl bych, aby to bylo opravdu perfekt a dát do toho co nejvíc, tak se nebojte napsat každý den. Navíc jsem četl, že aerobní je nejlepší cvičit hned po ránu, pak 30minut počkat a až potom snídat.
2) Je možný si potraviny navařit dopředu a jíst je studené (ne všechny ale někdy prostě není čas, tak si nebudu ohřívat/vařit čerstvé) klidně i druhý-třetí den, neztrácí tak hodnotu?
|
|
| nahoru |
|
 |
Tracey

|
Zaslal: st leden 04, 2012 11:38 am Předmět: Re: Sacharidové vlny - jídelníček |
|
|
| sz napsal: | | citace: | | V těch vločkách a čočce, obojí má kolem 60g sacharidů na 100g, což Ti dohromady dá v tomto množství přes 70g sacharidů... V nejnižší vlně musíš prostě na takové potraviny zapomenout, ta je čistě o bílkovinných zdrojích a zelenině... |
1) Ve které dny cvičit anaerobní a ve které aerobní aktivity + kolikrát týdně? Chtěl bych, aby to bylo opravdu perfekt a dát do toho co nejvíc, tak se nebojte napsat každý den. Navíc jsem četl, že aerobní je nejlepší cvičit hned po ránu, pak 30minut počkat a až potom snídat.
2) Je možný si potraviny navařit dopředu a jíst je studené (ne všechny ale někdy prostě není čas, tak si nebudu ohřívat/vařit čerstvé) klidně i druhý-třetí den, neztrácí tak hodnotu? |
Pro 100g S vlnu by to bylo ok, jen bych tu čočku vyměnila za rýži.
ad 1) dala bych 4 anaerobní tréninky týdně, 3-4 aerobní (z toho dva po tréninku aspoň 20 minut a 1-2 ráno na lačno 30-40 minut) a 1-2 dny úplně volné
ad 2) v tom problém nevidím _________________ Rozum a chtíč nemohou být v opozici natrvalo (Sigmund Freud).
|
|
| nahoru |
|
 |
sz
|
Zaslal: st leden 04, 2012 7:50 pm Předmět: Re: Sacharidové vlny - jídelníček |
|
|
| Tracey napsal: | | sz napsal: | | citace: | | V těch vločkách a čočce, obojí má kolem 60g sacharidů na 100g, což Ti dohromady dá v tomto množství přes 70g sacharidů... V nejnižší vlně musíš prostě na takové potraviny zapomenout, ta je čistě o bílkovinných zdrojích a zelenině... |
2) Je možný si potraviny navařit dopředu a jíst je studené (ne všechny ale někdy prostě není čas, tak si nebudu ohřívat/vařit čerstvé) klidně i druhý-třetí den, neztrácí tak hodnotu? |
Pro 100g S vlnu by to bylo ok, jen bych tu čočku vyměnila za rýži.
ad 1) dala bych 4 anaerobní tréninky týdně, 3-4 aerobní (z toho dva po tréninku aspoň 20 minut a 1-2 ráno na lačno 30-40 minut) a 1-2 dny úplně volné
ad 2) v tom problém nevidím |
Ok, děkuji.
Chtěl bych si ujasnit ty vlny a můžu konečně začít.. Někdo nápad kolikadenní vlny s jakými hodnotami by byly nejvhodnější?
Ještě jsem se o sach. vlnách bavil s kamarádem, který už je před několika lety absolvoval a doporučil mi, ať si koupím nějaký porteinový suplement, abych se z těch kuřat nezbláznil a navíc by mě to mělo vyjít i levněji. Doporučíte mi konkrétní? Nezáleží mi ani tak na chuti, spíš na tom, aby byl kvalitní.
|
|
| nahoru |
|
 |
Mastres
|
Zaslal: st leden 04, 2012 11:53 pm Předmět: |
|
|
tak každej ti doporučí jinej
ale cenove je asi BSN nej a je i dobrej ale kup si neco co se ti dobře bude počítat na dávky abys nepřestrelil
Naposledy upravil Mastres dne ne leden 22, 2012 10:05 pm, celkově upraveno 1 krát
|
|
| nahoru |
|
 |
sz
|
Zaslal: so leden 14, 2012 12:42 pm Předmět: 1. týden je za mnou |
|
|
Ahoj,
první týden vln mám za mnou, dnes je to konkrétně už osmý den a proběhlo měření a vážení.
Zvolil jsem 4denní vlny, první vlna byla 100-200-300-400 - čtvrtý den se 400g S jsem měl opravdu problém všechno sníst (už i den s 300g S). Na takové množství jídla nejsem zvyklý a bylo opravdu co dělat, navíc jsem měl v jídelníčku strašně moc ovesných vloček, takový množství by nesnědl ani terminátor, takže jsem sáhl po změně a to za těstoviny, který jsem do té doby nejedl. Taky jsem trochu upravil vlnu o 50g sachrů mínus, tedy na na 50-150-250-350, kterou odteď pojedu dokola.
Můj jídelníček se skládá z oves.vloček, rýže, těstovin, vajíček (2/den), bílků, kuřecího masa, tuňák ve vl.šťávě a tvaroh.
Sem tam přidám okurku, dia kečup, jinak nic.
Váha na začátku první den ráno (kolem 8:00) byla přesně 80 Kg. Dnes po 8 dnech je to 79,3kg (až kolem oběda, protože jsem čekal, až vykonám potřebu, od rána jsem vypil zhruba 0,5l vody a jsem po snídani - 3bílky a 60g vloček), pas -1cm.
Zajímají mě vaše názory:
Není úbytek váhy nízký?
Vlna je ok?
Rád bych jídelníček trochu zpestřil (jíst např. těstoviny s kečupem a k tomu přidat trochu nastrouhaného EIDAMu - ten je ok? Popř. doporučte další potraviny pro zpestření, napadla mě ještě rajčata.)
Přiznám se, že jsem čekal větší úbytek váhy, tak bych chtěl potvrdit, že vše dělám dobře a můžu v tom pokračovat.
Díky
|
|
| nahoru |
|
 |
jirdano

|
Zaslal: so leden 14, 2012 1:54 pm Předmět: Re: 1. týden je za mnou |
|
|
| sz napsal: | Ahoj,
první týden vln mám za mnou, dnes je to konkrétně už osmý den a proběhlo měření a vážení.
Zvolil jsem 4denní vlny, první vlna byla 100-200-300-400 - čtvrtý den se 400g S jsem měl opravdu problém všechno sníst (už i den s 300g S). Na takové množství jídla nejsem zvyklý a bylo opravdu co dělat, navíc jsem měl v jídelníčku strašně moc ovesných vloček, takový množství by nesnědl ani terminátor, takže jsem sáhl po změně a to za těstoviny, který jsem do té doby nejedl. Taky jsem trochu upravil vlnu o 50g sachrů mínus, tedy na na 50-150-250-350, kterou odteď pojedu dokola.
Můj jídelníček se skládá z oves.vloček, rýže, těstovin, vajíček (2/den), bílků, kuřecího masa, tuňák ve vl.šťávě a tvaroh.
Sem tam přidám okurku, dia kečup, jinak nic.
Váha na začátku první den ráno (kolem 8:00) byla přesně 80 Kg. Dnes po 8 dnech je to 79,3kg (až kolem oběda, protože jsem čekal, až vykonám potřebu, od rána jsem vypil zhruba 0,5l vody a jsem po snídani - 3bílky a 60g vloček), pas -1cm.
Zajímají mě vaše názory:
Není úbytek váhy nízký?
Vlna je ok?
Rád bych jídelníček trochu zpestřil (jíst např. těstoviny s kečupem a k tomu přidat trochu nastrouhaného EIDAMu - ten je ok? Popř. doporučte další potraviny pro zpestření, napadla mě ještě rajčata.)
Přiznám se, že jsem čekal větší úbytek váhy, tak bych chtěl potvrdit, že vše dělám dobře a můžu v tom pokračovat.
Díky |
já třeba ve vlnách za prvních 8 dní mam 3-4 kila dole (jedu taky čtyřdenní), myslím, že tvůj úbytek je fakt málo, u vln se hubne rychle na začátku a potom čim dál míň, proto se používají krátkodobě (taky nejsou úplně šetrné pro organismus), u tebe bych to přisuzoval spíš zbytečně moc sacharidů, já mám srovnatelné hodnoty a vážím o 10kg víc.. taky bych rodoporučil rozhodně vynechat tvaroh, eidam určitě ne, rajčata určitě můžeš, stejně tak papriky, mrkev a podobnou zeleninu, o zpestřování jídelníčku se moc nedá mluvit.. taky nevim jestli si psal něco o soli, té by ses měl pokud možno vyhýbat
|
|
| nahoru |
|
 |
EpsteinBarr
|
Zaslal: so leden 14, 2012 2:09 pm Předmět: |
|
|
Jirdano, nepovedal by som, ze vsetky tvoje rady su skutocne relevantne. Sacharidove vlny sa praveze idu dlhodobo, na rozdiel od inych diet, ktore ucinkuju skor kratkodobejsie. Vlny su behom na dlhu trat.
Dalsia vec je, ze schudnut 4kg za tyzden...no neviem neviem... kilo tyzdenne je uz viac ako dost. Ano, na zaciatku mozes dat dole 4 kila, ked mas urcite mnozstvo svalovej hmoty, tomu zodpovedajuce mnozstvo glykogenu a nan naviazanu vodu. To ano...stratis glykogen s vodou a 2-3kg su dole hned. To ale nema NIC spolocne s ubytkom tuku. Kilo tuku dole za tyzden, no way. Za dva mesiace sa da bezpecne zhodit 8kg bez nejakeho vplyvu na svalovu hmotu. Samozrejme, svaly budu vyzerat "mensie" a "ploche", ale staci raz poriadne nacukrovat, doplnit glykogen a je to v poriadku. A tiez by som nesuhlasil s tym, ze vlny su nezdrave pre organizmus. Tymto sposobom sa da stravovat skutocne dlhodobo a povedal by som, ze ide o metodu zdraviu osoznu. Nemas tam ziadne rychle sacharidy, zlepsuje sa inzulinova senzitivita, snahou vylucit nezdrave tuky a prijmom tych zdravych sa meni k lepsiemu profil cholesterolu atd...
|
|
| nahoru |
|
 |
sz
|
Zaslal: so leden 14, 2012 2:10 pm Předmět: Re: 1. týden je za mnou |
|
|
| citace: | | já třeba ve vlnách za prvních 8 dní mam 3-4 kila dole (jedu taky čtyřdenní), myslím, že tvůj úbytek je fakt málo, u vln se hubne rychle na začátku a potom čim dál míň, proto se používají krátkodobě (taky nejsou úplně šetrné pro organismus), u tebe bych to přisuzoval spíš zbytečně moc sacharidů, já mám srovnatelné hodnoty a vážím o 10kg víc.. taky bych rodoporučil rozhodně vynechat tvaroh, eidam určitě ne, rajčata určitě můžeš, stejně tak papriky, mrkev a podobnou zeleninu, o zpestřování jídelníčku se moc nedá mluvit.. taky nevim jestli si psal něco o soli, té by ses měl pokud možno vyhýbat |
Dle všech diskusí je 3-4kg za týden hodně - ale jak koukám na tvou fotku, tak asi víš co děláš. Ideál je prý 1-1,5kg ale abych se přiznal, bych byl raději, kdybych zhodil ty 4 kila než necelé jedno.
Tvaroh jím pouze půlku na odpolední svačinku a druhou půlku na noc - to je taky špatně?
Jaké doporučíš konkrétni hodnoty vln? Upravím si podle toho jídelníček a zkusím jet tu podle tebe, popř. mi pošli tvůj jídelníček, pokud jsi pro.
Díky
|
|
| nahoru |
|
 |
jirdano

|
Zaslal: so leden 14, 2012 2:42 pm Předmět: Re: 1. týden je za mnou |
|
|
| sz napsal: |
Dle všech diskusí je 3-4kg za týden hodně - ale jak koukám na tvou fotku, tak asi víš co děláš. Ideál je prý 1-1,5kg ale abych se přiznal, bych byl raději, kdybych zhodil ty 4 kila než necelé jedno.
Tvaroh jím pouze půlku na odpolední svačinku a druhou půlku na noc - to je taky špatně?
Jaké doporučíš konkrétni hodnoty vln? Upravím si podle toho jídelníček a zkusím jet tu podle tebe, popř. mi pošli tvůj jídelníček, pokud jsi pro.
Díky |
ono pokud tě nevede profík, tak si na to hold musíš přijít pokus-omyl, třeba mě dělal první jídelníček na vlny kámoš co si dělal trenérskej kurz a pak sme oba (vážili sme stejně) dali naprosto stejnej jídelníček a já s tim shodil téměř dvojnásobek toho co on, takže je to fakt subjektivní ;) no bylo mi řečeno že při vlnách mléčný výrobky ne a hlavně tvaroh ne, že prej to hodně zvyšuje hladinu inzulínu
jak říkám, hodnoty vln se musej vyzkoušet, ale myslim že už se blížíš, taky můžeš různě obměňovat ty cykly, třeba co koukam do deníčku tak sem dělal 50-100-250-350, pak 50-100-200-300-400, pak zas 50-150-250-350 atd. ten jídelníček ti sem hodím někdy pozdějc během dneška, teď pádím do fitka ;)
|
|
| nahoru |
|
 |
jirdano

|
Zaslal: so leden 14, 2012 8:26 pm Předmět: |
|
|
tak sem vyhrabal ten svůj původní jídelníčekco mi dělal kamarád, spíš pro inspiraci uloz.to/12548198/vlny-doc
| EpsteinBarr napsal: | Jirdano, nepovedal by som, ze vsetky tvoje rady su skutocne relevantne. Sacharidove vlny sa praveze idu dlhodobo, na rozdiel od inych diet, ktore ucinkuju skor kratkodobejsie. Vlny su behom na dlhu trat.
Dalsia vec je, ze schudnut 4kg za tyzden...no neviem neviem... kilo tyzdenne je uz viac ako dost. Ano, na zaciatku mozes dat dole 4 kila, ked mas urcite mnozstvo svalovej hmoty, tomu zodpovedajuce mnozstvo glykogenu a nan naviazanu vodu. To ano...stratis glykogen s vodou a 2-3kg su dole hned. To ale nema NIC spolocne s ubytkom tuku. Kilo tuku dole za tyzden, no way. Za dva mesiace sa da bezpecne zhodit 8kg bez nejakeho vplyvu na svalovu hmotu. Samozrejme, svaly budu vyzerat "mensie" a "ploche", ale staci raz poriadne nacukrovat, doplnit glykogen a je to v poriadku. A tiez by som nesuhlasil s tym, ze vlny su nezdrave pre organizmus. Tymto sposobom sa da stravovat skutocne dlhodobo a povedal by som, ze ide o metodu zdraviu osoznu. Nemas tam ziadne rychle sacharidy, zlepsuje sa inzulinova senzitivita, snahou vylucit nezdrave tuky a prijmom tych zdravych sa meni k lepsiemu profil cholesterolu atd... |
o slovu relevance nebudu slovíčkařit ale hele ruku do ohně za to samosřejmě nedam, kdyžtak jestli můžu poprosit kdyby si sem hodil nějakej odkaz co potvrzuje to co řikáš, neber to jako nějakou buzeraci, jen mě to prostě zajímá, já vycházim z toho co mě učil známej kterej dělal trenérskej kurz, takže sem to považoval za věrohodný.. k tomu úbytku váhy-samosřejmě, proto sem psal PRVNÍCH 8 dní, protože v tom byla i ta voda, mě šlo o to, že pokud schodil tři čtvrtě kila myslim že psal, tak to je fakt málo, jasně že pak už to de třeba 1-1,5 kg/týden
|
|
| nahoru |
|
 |
sz
|
Zaslal: ne leden 15, 2012 5:45 pm Předmět: váha, koření |
|
|
díky za inspiraci v jídelníčku. Pro doplnění, dnes byla váha 78,2 kg - vážil jsem se hned po tom, co jsem vstával, ne až po několika hodinách, jako včera...
Co se týče solení - kořením celkem normálně, bez toho by to bylo mnohem složitější, takhle ty jídla alespoň trochu pozměním právě tím kořením. Navíc to by snad ani vliv mít nemělo, pouze sůl na zadržení vody v těle.
|
|
| nahoru |
|
 |
Fexory
|
|
| nahoru |
|
 |
| |
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru
|
Populární značky:
|