|
|
|
| Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
| Autor |
Zpráva |
sosin9
|
Zaslal: so červen 02, 2012 9:46 pm Předmět: bolest při běhání |
|
|
Hodně běhám, ale v posledních dnech mě v lýtku něco jakoby píchá, ale dá se to vydržet, nejvíc to bolí při chůzi, při běhu ani tak ne, začalo to na pravý noze, teď cítím i druhou. Nevíte co by to mohlo být, případně jak to vyléčit ? Díky
|
|
| nahoru |
|
 |
| |  |
Grimley

|
Zaslal: so červen 02, 2012 9:48 pm Předmět: |
|
|
Dej si voraz ;) Je potreba to telo trochu vnimat a poslouchat .... dej tejden klid a uvidis....urcite nechces aby se ti rozjel nejakej zanet ;) _________________ [img:b9a3a7a497]http://forum.ronnie.cz/images/uploads/img_1290793266_1.jpg[/img:b9a3a7a497]
|
|
| nahoru |
|
 |
sosin9
|
Zaslal: so červen 02, 2012 9:54 pm Předmět: |
|
|
no měl jsem předtim zánět v lokti, ale to už je snad pryc, ale rád bych trénoval na další sezonu a bojim, že bych to pak nenatrénoval
|
|
| nahoru |
|
 |
Grimley

|
Zaslal: so červen 02, 2012 9:58 pm Předmět: |
|
|
| sosin9 napsal: | | no měl jsem předtim zánět v lokti, ale to už je snad pryc, ale rád bych trénoval na další sezonu a bojim, že bych to pak nenatrénoval |
Na co trenujes a jak casto trenujes?.... Mozna bude jadro pudla v tom, ze trenujes moc casto :)) Jaky mas boty? _________________ [img:b9a3a7a497]http://forum.ronnie.cz/images/uploads/img_1290793266_1.jpg[/img:b9a3a7a497]
|
|
| nahoru |
|
 |
sosin9
|
Zaslal: so červen 02, 2012 10:02 pm Předmět: |
|
|
na futsal a florbal, spíš ted na fyzicku, boty mám přímo na běhání, v tom snad problém neni, no chodil jsem každej den běhat + asi 3x tydne do posilovny + zbylý dny posilování doma
|
|
| nahoru |
|
 |
Grimley

|
Zaslal: so červen 02, 2012 10:08 pm Předmět: |
|
|
| sosin9 napsal: | | na futsal a florbal, spíš ted na fyzicku, boty mám přímo na běhání, v tom snad problém neni, no chodil jsem každej den běhat + asi 3x tydne do posilovny + zbylý dny posilování doma |
Kazdodennim behanim si akorat odrovnas slachy a kolena :) .... kdyz uz potrebujes trenovat a pripravovat se na sezonu, tak zvolni...min je nekdy vic... sice nevim kolik behas a kolik uz mas nabehano...ale idealni je behat max obden ....zkousel jsem taky behat kazdej den, jen 4.5km a moc se to neda dlouhodobe :)) myslim ze tenhle behaci tyden budu zarazovat max jednou za dva mesice :) vazne je postacujici behat obden :)) ted bych si bejt tebou dal tak 4 dny klid.... pak te prestane bolet v nohach a zacni behat obden ;) beh se neda uspechat a je dulezity krotit euforii z behu a neprepalit to :)
PS.: Dulezity neni napalit si tvrdej trenink, ale takovej, kterej udrzis dlouhodobe :) _________________ [img:b9a3a7a497]http://forum.ronnie.cz/images/uploads/img_1290793266_1.jpg[/img:b9a3a7a497]
|
|
| nahoru |
|
 |
sosin9
|
Zaslal: ne červen 03, 2012 10:42 am Předmět: |
|
|
|
|
|
| nahoru |
|
 |
Lord_Martas

|
Zaslal: ne červen 03, 2012 5:39 pm Předmět: |
|
|
| Grimley napsal: |
Kazdodennim behanim si akorat odrovnas slachy a kolena :) .... | i chuzi si odrovnas slachy a kolena, mel bys cely zivot jen lezet a nehybat se, maximalne prevalovat z prava do leva, aby sis neolezel bok :-D
ke zbytku se nevyjadruju
jinak k autorovi: neni ani tak dulezite jak casto behas, ale jak behas, obecna vytrvalost se da behat kazdy den, uz sem tu o tom psal mockrat, takze staci dohledat. potom by to chtelo do treninku zaradit rychlostni/odrazove treninky. ale chce v tom mit system.
|
|
| nahoru |
|
 |
Grimley

|
|
| nahoru |
|
 |
Lord_Martas

|
Zaslal: ne červen 03, 2012 5:49 pm Předmět: |
|
|
vsak se nehadame, jen si vymenujeme svoje odborne znalosti
|
|
| nahoru |
|
 |
Grimley

|
Zaslal: ne červen 03, 2012 5:53 pm Předmět: |
|
|
| Lord_Martas napsal: | | vsak se nehadame, jen si vymenujeme svoje odborne znalosti |
Záleží taky na trénovanosti a zbytku tréninku... pro mě je každodenní běhání blbost, resp. teda když se snažím běhat nějakou rychlostí, abych zaznamenal progres na 4.5 km .... po 7dnech každodenního běhu jsem byl docela odvařenej...běhání obden mi vyhovuje... "jogging" by denně asi nevadil ... jinak mi to přijde spí kontraproduktivní z dlouhodobýho hlediska _________________ [img:b9a3a7a497]http://forum.ronnie.cz/images/uploads/img_1290793266_1.jpg[/img:b9a3a7a497]
|
|
| nahoru |
|
 |
12Marnel
|
Zaslal: ne červen 03, 2012 6:03 pm Předmět: |
|
|
| Grimley napsal: |
Nevím no, tak si klidně běhej každej den Nebudu se tu hádat s nikým chytrým |
Ja som behal obecnu vytrvalost 6x do tyzdna v pohode cely rok a ziskal som zakladnu kondiciu ... A dokonca som behal po betone, bezeckom pase a kolena a slachy mi drzia, i ked uz mi to trener zakazal..
Lord Martas tu vie z nas asi najviac, ale dovolim si poradit, najprv (ak si doteraz nic nerobil) zacni behat obecnu vytrvalost (50-60% maxima tvojej tepovej frekvencie) aspon tak mesiac. Po mesiaci mozes pridat na intenzite a behat aj napriklad 2x aerobne behy (65-70% maxima TF), mozes zacat robit rychlost v pondelok, v stvrtok napriklad odrazy, ale musi byt medzi tym pauza v stredu, nikdy neist 2 tazke treningy za sebou.. Nedelu by som ti poradil dat si volno (samozrejme mozes mat aj viac volna ak chces, staci ti ale 4-5 treningov do tyzdna ak to budes robit spravne)
Je to len moj nazor..
|
|
| nahoru |
|
 |
Grimley

|
Zaslal: ne červen 03, 2012 6:08 pm Předmět: |
|
|
| 12Marnel napsal: | | Grimley napsal: |
Nevím no, tak si klidně běhej každej den Nebudu se tu hádat s nikým chytrým |
Ja som behal obecnu vytrvalost 6x do tyzdna v pohode cely rok a ziskal som zakladnu kondiciu ... A dokonca som behal po betone, bezeckom pase a kolena a slachy mi drzia, i ked uz mi to trener zakazal..
Lord Martas tu vie z nas asi najviac, ale dovolim si poradit, najprv (ak si doteraz nic nerobil) zacni behat obecnu vytrvalost (50-60% maxima tvojej tepovej frekvencie) aspon tak mesiac. Po mesiaci mozes pridat na intenzite a behat aj napriklad 2x aerobne behy (65-70% maxima TF), mozes zacat robit rychlost v pondelok, v stvrtok napriklad odrazy, ale musi byt medzi tym pauza v stredu, nikdy neist 2 tazke treningy za sebou.. Nedelu by som ti poradil dat si volno (samozrejme mozes mat aj viac volna ak chces, staci ti ale 4-5 treningov do tyzdna ak to budes robit spravne)
Je to len moj nazor.. |
Já nevím lidi, jestli se tím někdo živí profesionálně, budiž, ale já si to jakožto kondiční běžec nelajznu, rád bych ve třiceti byl stále mobilní a neřešil bolesti kolen a ve 40ti nějaký artroskopie :)) ale každému to, co si zaslouží :))) mylsím, že o negativních následcích běhu po betoně, ještě tuplem každodenního se tu nebudeme přít _________________ [img:b9a3a7a497]http://forum.ronnie.cz/images/uploads/img_1290793266_1.jpg[/img:b9a3a7a497]
|
|
| nahoru |
|
 |
12Marnel
|
Zaslal: ne červen 03, 2012 6:09 pm Předmět: |
|
|
| Grimley napsal: | | Lord_Martas napsal: | | vsak se nehadame, jen si vymenujeme svoje odborne znalosti |
... pro mě je každodenní běhání blbost, resp. teda když se snažím běhat nějakou rychlostí, abych zaznamenal progres na 4.5 km .... |
Aby si zaznamenal progress na 4,5 km, mal by si behat aj useky, urcite sa na to netrenuje tym spôsobom, ze zabehnes tych 4,5km "zavodnym" tempom a koncis (teda ak ti naozaj ide o to zlepsenie sa na 4,5km) ...
|
|
| nahoru |
|
 |
Lord_Martas

|
Zaslal: ne červen 03, 2012 6:11 pm Předmět: |
|
|
to mas pravdu ze zalezi na trenovanosti.
to je jasne, ze kdyz si bezel v aerobni spise anaerobnim prahu cely tyden ze ses pretrenoval, ja tu mluvim o obecne vytrvalosti, coz je do 70% maxima tepove frekvence.
myslis ze kdyz budes behat rychleji na treninku vytrvalost ze ti to prospeje? to je prave omyl
dulezite je znat energeticke pasma, to je zaklad. kdyz je budes porusovat, tak se proste pretrenujes
jinak bych doplnil este z dlouhodobeho hlediska obecna vytrvalost: zvetseni srdce, lepsi kardiovaslukarni system a celkove okysleni krve
Naposledy upravil Lord_Martas dne ne červen 03, 2012 6:23 pm, celkově upraveno 1 krát
|
|
| nahoru |
|
 |
| |
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru
|
Populární značky:
|