bolest při běhání

Jdi na stránku 1, 2  Další

odeslat nové téma  Odpovědět na téma - bolest při běhání  Úvodní stránka -> Trénink -> bolest při běhání
Rychle na stránku:
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
sosin9

PříspěvekZaslal: so červen 02, 2012 9:46 pm    Předmět: bolest při běhání Odpovědět s citátem

Hodně běhám, ale v posledních dnech mě v lýtku něco jakoby píchá, ale dá se to vydržet, nejvíc to bolí při chůzi, při běhu ani tak ne, začalo to na pravý noze, teď cítím i druhou. Nevíte co by to mohlo být, případně jak to vyléčit ? Díky
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Grimley

PříspěvekZaslal: so červen 02, 2012 9:48 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Dej si voraz ;) Je potreba to telo trochu vnimat a poslouchat .... dej tejden klid a uvidis....urcite nechces aby se ti rozjel nejakej zanet ;)
sosin9

PříspěvekZaslal: so červen 02, 2012 9:54 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

no měl jsem předtim zánět v lokti, ale to už je snad pryc, ale rád bych trénoval na další sezonu a bojim, že bych to pak nenatrénoval
Grimley

PříspěvekZaslal: so červen 02, 2012 9:58 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

sosin9 napsal:
no měl jsem předtim zánět v lokti, ale to už je snad pryc, ale rád bych trénoval na další sezonu a bojim, že bych to pak nenatrénoval

Na co trenujes a jak casto trenujes?.... Mozna bude jadro pudla v tom, ze trenujes moc casto :)) Jaky mas boty?
sosin9

PříspěvekZaslal: so červen 02, 2012 10:02 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

na futsal a florbal, spíš ted na fyzicku, boty mám přímo na běhání, v tom snad problém neni, no chodil jsem každej den běhat + asi 3x tydne do posilovny + zbylý dny posilování doma
Grimley

PříspěvekZaslal: so červen 02, 2012 10:08 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

sosin9 napsal:
na futsal a florbal, spíš ted na fyzicku, boty mám přímo na běhání, v tom snad problém neni, no chodil jsem každej den běhat + asi 3x tydne do posilovny + zbylý dny posilování doma

Kazdodennim behanim si akorat odrovnas slachy a kolena :) .... kdyz uz potrebujes trenovat a pripravovat se na sezonu, tak zvolni...min je nekdy vic... sice nevim kolik behas a kolik uz mas nabehano...ale idealni je behat max obden ....zkousel jsem taky behat kazdej den, jen 4.5km a moc se to neda dlouhodobe :)) myslim ze tenhle behaci tyden budu zarazovat max jednou za dva mesice :) vazne je postacujici behat obden :)) ted bych si bejt tebou dal tak 4 dny klid.... pak te prestane bolet v nohach a zacni behat obden ;) beh se neda uspechat a je dulezity krotit euforii z behu a neprepalit to :)

PS.: Dulezity neni napalit si tvrdej trenink, ale takovej, kterej udrzis dlouhodobe :)
sosin9

PříspěvekZaslal: ne červen 03, 2012 10:42 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Díky za rady
Lord_Martas

PříspěvekZaslal: ne červen 03, 2012 5:39 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Grimley napsal:

Kazdodennim behanim si akorat odrovnas slachy a kolena :) ....
i chuzi si odrovnas slachy a kolena, mel bys cely zivot jen lezet a nehybat se, maximalne prevalovat z prava do leva, aby sis neolezel bok :-D

ke zbytku se nevyjadruju

jinak k autorovi: neni ani tak dulezite jak casto behas, ale jak behas, obecna vytrvalost se da behat kazdy den, uz sem tu o tom psal mockrat, takze staci dohledat. potom by to chtelo do treninku zaradit rychlostni/odrazove treninky. ale chce v tom mit system.
Grimley

PříspěvekZaslal: ne červen 03, 2012 5:44 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Lord_Martas napsal:
Grimley napsal:

Kazdodennim behanim si akorat odrovnas slachy a kolena :) ....
i chuzi si odrovnas slachy a kolena, mel bys cely zivot jen lezet a nehybat se, maximalne prevalovat z prava do leva, aby sis neolezel bok :-D

ke zbytku se nevyjadruju

jinak k autorovi: neni ani tak dulezite jak casto behas, ale jak behas, obecna vytrvalost se da behat kazdy den, uz sem tu o tom psal mockrat, takze staci dohledat. potom by to chtelo do treninku zaradit rychlostni/odrazove treninky. ale chce v tom mit system.

Nevím no, tak si klidně běhej každej den Nebudu se tu hádat s nikým chytrým
Lord_Martas

PříspěvekZaslal: ne červen 03, 2012 5:49 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

vsak se nehadame, jen si vymenujeme svoje odborne znalosti
Grimley

PříspěvekZaslal: ne červen 03, 2012 5:53 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Lord_Martas napsal:

Záleží taky na trénovanosti a zbytku tréninku... pro mě je každodenní běhání blbost, resp. teda když se snažím běhat nějakou rychlostí, abych zaznamenal progres na 4.5 km .... po 7dnech každodenního běhu jsem byl docela odvařenej...běhání obden mi vyhovuje... "jogging" by denně asi nevadil ... jinak mi to přijde spí kontraproduktivní z dlouhodobýho hlediska
12Marnel

PříspěvekZaslal: ne červen 03, 2012 6:03 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Grimley napsal:

Ja som behal obecnu vytrvalost 6x do tyzdna v pohode cely rok a ziskal som zakladnu kondiciu ... A dokonca som behal po betone, bezeckom pase a kolena a slachy mi drzia, i ked uz mi to trener zakazal..

Lord Martas tu vie z nas asi najviac, ale dovolim si poradit, najprv (ak si doteraz nic nerobil) zacni behat obecnu vytrvalost (50-60% maxima tvojej tepovej frekvencie) aspon tak mesiac. Po mesiaci mozes pridat na intenzite a behat aj napriklad 2x aerobne behy (65-70% maxima TF), mozes zacat robit rychlost v pondelok, v stvrtok napriklad odrazy, ale musi byt medzi tym pauza v stredu, nikdy neist 2 tazke treningy za sebou.. Nedelu by som ti poradil dat si volno (samozrejme mozes mat aj viac volna ak chces, staci ti ale 4-5 treningov do tyzdna ak to budes robit spravne)

Je to len moj nazor..
Grimley

PříspěvekZaslal: ne červen 03, 2012 6:08 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

12Marnel napsal:
Grimley napsal:

Ja som behal obecnu vytrvalost 6x do tyzdna v pohode cely rok a ziskal som zakladnu kondiciu ... A dokonca som behal po betone, bezeckom pase a kolena a slachy mi drzia, i ked uz mi to trener zakazal..

Lord Martas tu vie z nas asi najviac, ale dovolim si poradit, najprv (ak si doteraz nic nerobil) zacni behat obecnu vytrvalost (50-60% maxima tvojej tepovej frekvencie) aspon tak mesiac. Po mesiaci mozes pridat na intenzite a behat aj napriklad 2x aerobne behy (65-70% maxima TF), mozes zacat robit rychlost v pondelok, v stvrtok napriklad odrazy, ale musi byt medzi tym pauza v stredu, nikdy neist 2 tazke treningy za sebou.. Nedelu by som ti poradil dat si volno (samozrejme mozes mat aj viac volna ak chces, staci ti ale 4-5 treningov do tyzdna ak to budes robit spravne)

Je to len moj nazor..

Já nevím lidi, jestli se tím někdo živí profesionálně, budiž, ale já si to jakožto kondiční běžec nelajznu, rád bych ve třiceti byl stále mobilní a neřešil bolesti kolen a ve 40ti nějaký artroskopie :)) ale každému to, co si zaslouží :))) mylsím, že o negativních následcích běhu po betoně, ještě tuplem každodenního se tu nebudeme přít
12Marnel

PříspěvekZaslal: ne červen 03, 2012 6:09 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Grimley napsal:
Lord_Martas napsal:

... pro mě je každodenní běhání blbost, resp. teda když se snažím běhat nějakou rychlostí, abych zaznamenal progres na 4.5 km ....

Aby si zaznamenal progress na 4,5 km, mal by si behat aj useky, urcite sa na to netrenuje tym spôsobom, ze zabehnes tych 4,5km "zavodnym" tempom a koncis (teda ak ti naozaj ide o to zlepsenie sa na 4,5km) ...
Lord_Martas

PříspěvekZaslal: ne červen 03, 2012 6:11 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

to mas pravdu ze zalezi na trenovanosti.
to je jasne, ze kdyz si bezel v aerobni spise anaerobnim prahu cely tyden ze ses pretrenoval, ja tu mluvim o obecne vytrvalosti, coz je do 70% maxima tepove frekvence.

myslis ze kdyz budes behat rychleji na treninku vytrvalost ze ti to prospeje? to je prave omyl

dulezite je znat energeticke pasma, to je zaklad. kdyz je budes porusovat, tak se proste pretrenujes

jinak bych doplnil este z dlouhodobeho hlediska obecna vytrvalost: zvetseni srdce, lepsi kardiovaslukarni system a celkove okysleni krve

Naposledy upravil Lord_Martas dne ne červen 03, 2012 6:23 pm, celkově upraveno 1 krát

odeslat nové téma   Odpovědět na téma - bolest při běhání Jdi na stránku 1, 2  Další
Rychle na stránku:

Přejdi na: