Posilovanie a vysoký myoglobin

odeslat nové téma  Odpovědět na téma - Posilovanie a vysoký myoglobin  Úvodní stránka -> Trénink -> Posilovanie a vysoký myoglobin
Rychle na stránku:
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
jo-jo

PříspěvekZaslal: ne duben 08, 2012 6:01 am    Předmět: Posilovanie a vysoký myoglobin Odpovědět s citátem

Ahojte. Mám 40 rokov cvičím cca 7 rokov a problém z vysokým myoglobinom,touto cestou by som sa chcel opýtať či má (mal) niekto podobný problém.Pred nedávnom som bol na dôkladnejšej lek.prehliadke a zistili mi tú "závadu".Prvý krát cca pred 2 mesiacmi som mal zvýšený,ale teraz ešte raz tolko!,problém zo srdcom nemám (EKG v poriadku).Lekárka ma poslala na EMG a na hematologické vyšetrenie.Na hematologii ma odporučili na špecialne vyšetrnie krvi,lebo že sa jedná o ojedinelu "odchýlku" úniku bielkovín zo svalov Lekári mi zatiaľ nevedia povedať (až po všetkých vyšetreniach)či je to z cvičenia, alebo nebodaj budem musieť prestať posilovať.
Vopred sa ospravedlňujem ak je moja otázka "mimo misu",ale dosť ma to serie a kým nebudem mať všetky vyšetrenia a výsledky hotové,budem hodne nervózny. Bol by som rád keby sa našiel niekto s podobným problémom,hlavne či budem môcť ďalej cvičiť.
Na nete som sa o tom skoro nič nedogooglil

Edit:Môžu mať nepriaznivý vplyv aj suplementy? (nie steroidy!)proteiny,BCAA,glutamin...
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Broken

PříspěvekZaslal: ne duben 08, 2012 2:39 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

nebereš náhodou nějaké léky na vysoký cholesterol lovastatin,fluvastatin,simvastatin nebo nějaký jiný statin?
jo-jo

PříspěvekZaslal: ne duben 08, 2012 6:59 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Broken napsal:
nebereš náhodou nějaké léky na vysoký cholesterol lovastatin,fluvastatin,simvastatin nebo nějaký jiný statin?

Neberiem žiadne lieky,aj lekári sa ma na to pýtali.Keby nebolo tých špatných výsledkov myoglobinu,tak som v podstate zdravý jak puberťák. Budem musieť počkať na všetky vyšetrenia a výsledky a uvidí sa kde je pes zakopaný,len som nervózny jak sánky v lete .Nielen kvôli cvičeniu (stal som sa závislým),ale aj kvôli prachom čo som do svojho železa vrazil
Broken

PříspěvekZaslal: po duben 09, 2012 10:49 am    Předmět: Odpovědět s citátem

ono těžko rozumovat, diferenciální diagnostika může být vcelku široká,záleží na spoustě věcí a klinických příznacích a navíc si nedělám naději,že bych přes internet byl schopen poradit lépe než lékaři,kteří tě ošetřují,i tak by mě ale zajímaly výsledky biochemie (ALT,AST,CK, CK-MB, LD) ,krevní obraz atd.Tak snad to dobře dopadne,není potřeba hned myslet na nejhorší
jo-jo

PříspěvekZaslal: čt květen 31, 2012 1:58 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Takže sa naplnilo to čoho som sa obával Po XY vyšetreniach a odberoch, mám konečne výsledky ktoré definitívne ukončili moje činkárske obdobie. Jedine čo ma môže "tešiť" je,že trpím vzácnou odchýlkou ktorú ma vo svete len hŕstka ľudí a v európe len traja .Lekárka z Oddelenia klinickej genetiky mi výslovne zakázala akúkoľvek zvýšenú fizickú aktivitu,prakticky som krypel len som to doteraz nevedel. Následky? Pri zvýšenej fyzickej aktivite sa mi začne zvyšovať adrenalín,následne únik mioglobinu zo svalov do krvi, môže nastať infarkt,mrtvica...
Zatiaľ som príznaky v plnej miere, ktoré mi lekárka popisovala nepostrehol ale radšej nebudem "dráždiť kobru bosou nohou".

Rychle na stránku:

Přejdi na: