trenink bicepsu - bolest - co s tim?

odeslat nové téma  Odpovědět na téma - trenink bicepsu - bolest - co s tim?  Úvodní stránka -> Začátečníci -> trenink bicepsu - bolest - co s tim?
Rychle na stránku:
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
TemnyMagic

PříspěvekZaslal: ne červenec 15, 2012 2:02 pm    Předmět: trenink bicepsu - bolest - co s tim? Odpovědět s citátem

Dobry den,
poprosil bych o radu k memu problemu. Cvicim doma ale po treninku bicepsu se mi stava ze me boli nejspis slacha nebo jestli je tam nejaky sval, to jsi nejsem jisty, naproti loktu, v miste kde ohybam ruce. Zajimalo by me jak tomu predejit nebo co delam spatne, co opravit, upravit, ale nechce se mi oslabovat trenink, ikdyz je hodne spatne ze me to ted boli 3.dnem, tak kvuli tomu musim vynechat trenink. Driv jsem to prehlizel, ale rad bych zacal cvicit vic a lip a tohle me celkem omezuje.
Nejaky napad co s tim? Koupit nejaky pripravek, doplnek jidla? Upravit jidelnicek, resp. udelat nejaky, protoze zatim jim co mi doma uvari (v praci chleba s necim) anebo cvicit jine cviky na biceps? (cvicil jsem scotyho s jednoruc. a kladiva s jednoruc. )
Za jakoukoliv pomoc moc dekuju

EDIT: jeste me napadlo: nemuze to delat scottyho lavice?
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Luster

PříspěvekZaslal: ne červenec 15, 2012 2:15 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

na cas vynechej cviky u kterejch te to boli, az to bude ok, muzes je zkusit opatrne zase zaradit.. pokud tohle nepomuze tak dr.
8Shade

PříspěvekZaslal: ne červenec 15, 2012 2:15 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Ahoj, mám stejný problém. Objevil se mi po zánětu šlach a od té doby ho mám pořád. Nepomohla ani několikaměsíční pauza. Prakticky kterýkoliv cvik na biceps mi to způsobuje, převážně v pravé ruce. Taky nevim co s tim, ale napadlo mi jedině jestli by nepomohlo pravidelně strečovat, ale bohužel po strečování mi to bolí taky (až několik dní)...

V mém tréninku jsem musel biceps omezit na max 4 série 1x týdně, pak jsem s tím neměl moc problémy... Biceps se zapojuje i u jiných cviků, takže to zas tak nevadilo.

EDIT: údajně se tomu řiká golfový loket podle zdrojů na internetu a teď hledám, co k tomu radí, pak ti sem napíšu.

citace:
Once the soreness has completely subsided and you have started training again, remaining injury free is vital. To prevent the muscles and tendons from becoming tight, regularly stretch after every workout and don't use weights that are too heavy. Using weights that are too heavy causes you to use bad form. If any exercise causes the pain to start again, immediately cease performing it and find an alternative exercise. Regular sports massage may also help to keep your tendons free of injury.
TemnyMagic

PříspěvekZaslal: ne červenec 15, 2012 2:23 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Luster: ok, zkusim vynechat scottyho, doufam ze ta to dela anebo cvicit uplne jine cviky. Diky

8Shade: No me neboli loket, ale to co je naproti nemu, takze to by nemel byt snad tenisovy loket, kdyz se vlastne nejedna o loket nebo se mylim? Ale jak pise Luster, zkusim jine cviky a snad to bude dobre. Asi telo nechce cvicit scottyho
8Shade

PříspěvekZaslal: ne červenec 15, 2012 2:35 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Ono se to jmenuje Elbow tendonitis (tedy zánět šlach u lokte klidně i z druhé strany), takže je to opravdu golfový loket. Tenisový také existuje, ale o tom jsem víc nezjišťoval. Každopádně já už to budu mít asi napořád, protože jsem se tu dozvěděl, že když se to neléčí zavčas, tak už to je prakticky permanentní...

Tohle si určitě přečti:

citace:
What do I do if I think I have tendonitis?

See a doctor. If the pain occurs after every workout and you can feel it on rest days it's best to go a see a doctor (preferably a sports doctor) immediately. If tendonitis goes untreated for too long it may become permanent. Even if you are unsure, you should consult a doctor. You may have to stop working the muscle for a few weeks but that's much better than having a permanent injury!

Tendonitis treatment.

With the correct care for the area, the pain in the tendon should lessen over 3-4 weeks, but it should be noted that the healing of the area continues and doesn't even peak until at least 6 weeks following the initial injury. This is due to scar tissue formation, which initially acts like the glue to bond the tissue back together. Scar tissue will continue to form past 6 weeks in some cases and as long as a year in severe cases. After 6 months this condition is considered chronic and much more difficult to treat. The initial approach to treating tendonitis is to support and protect the tendons by bracing any areas of the tendon that are being pulled on during use. It is important to loosen up the tendon, lessen the pain, and minimize any inflammation.

This can be done with the use of medicated creams, ice and anti-inflammatory agents. These treatments can reduce swelling, relieve pain and dilate the blood vessels. Cortisone injections can reduce inflammation, but unfortunately are very caustic and can cause a weakening of the tendon structure and a create more scar tissue.

After the scar tissue has begun to accumulate, it's important to perform procedures that break down the scar tissue in the tendon tissue, so as to let the tendon and muscle regain it's normal flexibility and lessen the chance of further injury. The tendon is still very fragile so in the initial stages only light stretching can be performed. Then the patient may move on to a daily routine of light exercises and stretching depending on the tendon soreness and pain.

EDIT: Od kdy to vlastně máš? Víš čím se ti to stalo?
Já to dostal z blbosti. Dělal jsem páku se stejně silnym soupeřem a asi minutu jsme se přetlačovali... bohužel jsem to udělal i druhou rukou, takže mam obě v pytli už víc jak půl roku.. jednu víc...
Luster

PříspěvekZaslal: ne červenec 15, 2012 2:57 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

jo, z paky si to clovek dokurvi hodne rychle.. me to obcas jeste zlobi u shybu, ale jinak sem se toho dokazal v podstate uplne zbavit (klepu na drevo)), jinak cviky na biceps s rovnou tyci nedelam treba vubec..

obcas se to taky muze projevit, kdyz zacnes delat nejakou novou cinnost, kterou si driv vubec nedelal = jina zatez, ja to mam skoro pravidelne, kdyz zacinam po delsi pauze s boj. sportem..

na youtube se da dohledat par prinosnejch videii na strecink a lehky posilovani, pomohlo mi taky ledovani
TemnyMagic

PříspěvekZaslal: ne červenec 15, 2012 8:31 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

8Shade: 3dny zpatky, nejspis me nesedl novy cvik. Kdyz to prejde, zkusim zmenit cviky na biceps, protoze predtim mi to nedelalo, nejspis opravdu scottyho lavice

Edit: Tak jsem zkusil u scottyho nedavat ruce az dolu a je to o neco lepsi, sice to zase boli, ale uz jsem s tim zvladl odcvicit triceps
Zkusim uplne vyhodit scottyho a uvidime, pokud to bude porad bolet, zajdu asi opravdu za doktorem. Diky moc za odpovedi

Rychle na stránku:

Přejdi na: