Pitný režim

Jdi na stránku 1, 2  Další

odeslat nové téma  Odpovědět na téma - Pitný režim  Úvodní stránka -> Výživa a suplementace -> Pitný režim
Rychle na stránku:
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
ikski

PříspěvekZaslal: út září 18, 2012 10:38 am    Předmět: Pitný režim Odpovědět s citátem

Dnes sem byl po druhe na odberu krve u naseho podnikoveho doktora a pry mam spatny pitny rezim. Kdyz sem rek, ze vypiju +-5 litru tekutin denne, tak pry je to hrozne moc na mou hmotnost mi napocital 3 litry na den coz je pro me doopravdy hrozne malo. 1.5 litru stahnu pri treningu 2 litry za smenu v praci takze v jeho pripade uz bych snad zbytek dne mel susit hubu :). Je 5-6 litru tekutin denne doopravdy tak velkej zaprah na ledviny ? Mel bych to omezit ? Momentalne jsem jeste na vic na kreatinu, takze tu vodu fakt budu tezko omezovat : (
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Frozz.

PříspěvekZaslal: út září 18, 2012 10:50 am    Předmět: Re: Pitný režim Odpovědět s citátem

Kolik vážíš? Jestli pravidelně sportuješ, tak 4-5 litrů je optimální, myslím si. V zimě to může trochu klesnout, v létě naopak vypotíš víc.
ikski

PříspěvekZaslal: út září 18, 2012 10:55 am    Předmět: Odpovědět s citátem

183 cm 105kg

prave me prijde, ze piju jeste furt malo. Kolikrat v praci ani ty dva litry nestaci delam hornika a sem tam sem na pracovisti, kde je hrozny vedro a ktomu vhkej vzduch a to pak piju jak utrzenej.

Na druhou stranu me prijde, ze se oproti ostatnim hrozne potim, ale to uz se se mnou tahne od puberty kdy sem mejval desnou nadvahul.
John Chipsa

PříspěvekZaslal: út září 18, 2012 10:16 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Hele já vážím 91 při 186cm a vypiju denně cca 6-8L. Samozřejmě záleží, jak je venku i v práci. Ale tím, že mě je vedro tak piju. Pokud sportuješ, bych to moc neřešil, pač to vypotíš. Horší by bylo to chlastat a nic nedělat.

Doufám, že je to čistá voda a né kola :-D
E.Leclerc

PříspěvekZaslal: st září 19, 2012 7:46 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Není problém kolik vypiješ celkem, ale tělo by to mělo přijímat během celého dne.
Pokud vypiješ během 1hod. více jak 0,3-0,4l tak to ředí krev a tím zatěžuje ledviny.
Jarack

PříspěvekZaslal: st září 19, 2012 11:03 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Tohle téma mě taky zajímá.. Po ránu dam tak litránek, na tréningu 1,5 - 2l. Na šichtě cca 2l + 0,5 - 1l čaje na noční padne i káva samozřejmě. Pár lidí mi taky řikalo, že to přehánim, ale nemůžu si pomoc, mam prostě žízeň jak pouštní velitel . V zimě to o něco poklesne, cca o 20%. Cukr mam ale naprosto v normálu, tak nevim. Přijde mi, že 3l na den je jenom obecné doporučení, aby se předešlo riziku dehydratace. Zajímal by mě Váš názor (dřív jsem dost chlastal, průměrně tich 7 kousků denně, tak mě napadá, jestli to neni prostě tim, že tělo prostě tolik tekutin vyžaduje pořád..)
ikski

PříspěvekZaslal: st září 19, 2012 11:40 am    Předmět: Odpovědět s citátem

E.Leclerc napsal:
Není problém kolik vypiješ celkem, ale tělo by to mělo přijímat během celého dne.
Pokud vypiješ během 1hod. více jak 0,3-0,4l tak to ředí krev a tím zatěžuje ledviny.

Pri hodinovem treningu litr a pul vypuju to bude mozna ten problem. Jindy pres den tak velkej naraz nemam. Skusim v posilce min pit, ale to bude pro me velkej problem.
cocman

PříspěvekZaslal: st září 19, 2012 12:30 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Moc nechapu co tu resite. Mas zizen, tak pij ne...
John Chipsa

PříspěvekZaslal: st září 19, 2012 10:05 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

cocman napsal:

amen....
E.Leclerc

PříspěvekZaslal: čt září 20, 2012 7:32 am    Předmět: Odpovědět s citátem

ikski napsal:
E.Leclerc napsal:

Pri hodinovem treningu litr a pul vypuju to bude mozna ten problem. Jindy pres den tak velkej naraz nemam. Skusim v posilce min pit, ale to bude pro me velkej problem.

Taky sem se v posilce hodně nalejval, ale dá se na to zvyknout.
Někdy ve vedru si tím můžeš uhnat i hyponatremii, ale po 1,5l to nehrozí.
ikski

PříspěvekZaslal: čt září 20, 2012 9:45 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

cocman napsal:

Ja bych neresil nic. Ale doktor s tim ma evidentne problem :) Pockam si na vysledek odberu krve do te doby nic resit nebudu.
labrat

PříspěvekZaslal: po září 24, 2012 2:23 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Je to jenom o zvyku.. lidi kteří nikdy nedělali pořádně nějaký sport mají ve zvyku se v posilce strašně prolejvat.. pokaždé když se udejchaj, musej to spláchnut kýblem vody :D Když máš nějaké tréningy nebo zápasy, tak prostě makáš a napít se můžeš třeba až za půl hodiny. Za chvíli si na to zvykneš..

Já se orientuju podle chcanků.. když chodím každou hodinu upouštět a mám moč úplně světlou, vím že piju moc. Když je moc žlutá a není to obarvený třeba vitamíny, tak zas málo.
chippie

PříspěvekZaslal: po září 24, 2012 2:51 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

labrat napsal:
Je to jenom o zvyku.. lidi kteří nikdy nedělali pořádně nějaký sport mají ve zvyku se v posilce strašně prolejvat.. pokaždé když se udejchaj, musej to spláchnut kýblem vody :D Když máš nějaké tréningy nebo zápasy, tak prostě makáš a napít se můžeš třeba až za půl hodiny. Za chvíli si na to zvykneš..

Já se orientuju podle chcanků.. když chodím každou hodinu upouštět a mám moč úplně světlou, vím že piju moc. Když je moc žlutá a není to obarvený třeba vitamíny, tak zas málo.

Přesně jak říká labrat dá se zvyknot na všecko. Tohle léto na výšlapu v horách jsem se musel dost omezovat, protože tolik vody co vypiju normálně bych v báglu prostě neutáhl. Pil jsem vodu po půllitrech s nějakou frekvencí, teď ji piju po půlhrnku se stejnou freknvencí a cítím se uplně stejně, akorát nechodím tak často na WC.
DaBr

PříspěvekZaslal: st září 26, 2012 7:59 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Piju 4-6l denně a v pohodě až na to chcaní no!
Mablung

PříspěvekZaslal: st září 26, 2012 1:25 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Když nepiju tak mě bolí hlava. Rozhodování jednoduché.

Rychle na stránku:

Přejdi na: