Rameno x posilování

odeslat nové téma  Odpovědět na téma - Rameno x posilování  Úvodní stránka -> Trénink -> Rameno x posilování
Rychle na stránku:
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
Merveill

PříspěvekZaslal: pá říjen 12, 2012 7:16 pm    Předmět: Rameno x posilování Odpovědět s citátem

Zdravím,
před několika týdny mi byla diagnostikována instabilita ramene a bylo mi doporučeno, tedy dá se říci i zakázáno posilovat cokoliv, co zatěžuje nějak více rameno a trapézový sval. Tudíž jsem byl nucen omezit posilování pouze na biceps, triceps, břišní svalstvo a nohy. Má otázka zní, zda neznáte nějaké cviky, kterými lze posilovat prsní svalstvo a rameno tím zatížit opravdu minimálně, za veškeré odpovědi děkuji.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
RavenStalker

PříspěvekZaslal: po říjen 15, 2012 4:00 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Spíš přemýšlej jaké cviky na mezilopatkové svaly, rotátorovou manžetu a horní záda a záda celkově bys mohl cvičit místo prsou a prsa třeba jen protahuj :)

Takový bicepsový zdvih s moc těžkou velkou činkou ve stoje nebo na mizerné scottovce krásně umí "vytrhnout" rameno takže na to bych třeba zapoměl jako první. Triceps - dips, ty to taky umí pěkně pojebat.

Najdi si cviky které ti posílí a stabilizují to rameno a až bude ready tak cviky které jsou docela OK na ramena jsou: kliky, tlaky JČ s neutrálním úchopem nebo lehké rozpažky, tlaky s gumou - záleží na technice provedení.
Merveill

PříspěvekZaslal: st říjen 17, 2012 8:23 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Děkuji za radu, absolvoval jsem rehabilitaci ve které jsem se naučil spoustu cviků, které praktikuji, avšak nechtěl jsem po dobu rekonvalescence zanevřít na samotné posilování.

Rychle na stránku:

Přejdi na: