|
|
|
| Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
| Autor |
Zpráva |
Wass

|
Zaslal: čt červenec 05, 2012 9:02 pm Předmět: Wass - Zatim to moc nejde... |
|
|
Pro začátek jen shrnutí - 18 let, 189cm, 81kg . Celej život u PC, cvičim 4 měsíce a výsledky mizerný . 2 měsíce jsem moc neřešil stravu, další dva měsíce se dostanu na max 120g bílkovin denně většinou z mléčných výrobků.
Stravu si nemůžu korigovat sám a ještě celej rok nebudu moct. V tom je asi hlavní problém. Snažim se z toho vytěžit co nejvíc, ale nic moc. Jinak v posilovně makám (co jinýho dělat v posilovně?) a spim 7-8 hodin denně. Alkohol tak jednou za dva měsíce a to nic extra, ten sem omezil už zezačátku. Vzhledově žádnej rozdíl, asi je to taky tim tukem, kdybych byl hubenej, tak by to asi bylo o něco víc vidět. Kdyžtak sem pak hodim fotky, abych to mohl někdy potom porovnat.
Trénink - momentálně split AB 4x týdně, celkem mi to vyhovuje. Našel jsem ho tady na fóru a trochu poupravil.
Trénink A1 (TĚŽCE): Stehna, lýtka, triceps, biceps
• Stehna: dřep 5x8, zakopávání 3x8
• Triceps: francouzský tlaky v leže 3x8, bench-press s úzkým úchopem 3x8
• Biceps: jednoručky ve stoje střídavě 3x8
• Lýtka: výpony 3x15
Trénink B1 (TĚŽCE): Prsa, záda, ramena
• Prsa: bench-press 5x8, rozpažky 3x8
• Záda: mrtvý tah 5x8, horní kladka 3x8
• Ramena: tlaky s jednoručkama 3x8, upažování v předklonu 3x8
Trénink A2 (LEHCE) : Stehna, lýtka, triceps, biceps
• Stehna: leg press 3x10, zakopávání 3x10
• Triceps: přítahy horní kladky nadhmatem 3x12
• Biceps: bicepsový zdvih s obouruční činkou 3x12
• Lýtka: výpony 3x15
Trénink B2 (LEHCE): Prsa, záda, ramena
• Prsa: tlaky s jedoručkama 3x10, rozpažky 3x12
• Záda: přítahy činky v předklonu/přítahy jednoručky k boku 3x10, horní kladka 3x12
• Ramena: předpažování s jednoručkama 3x12
Dřep a MT dělám jen dva týdny. MT zvládnu série se 60kg, dřep víceméně to samé, dneska sem třeba na dřepu dal i 2x80kg.
Na benchi jsem začínal na 30kg, teď jsem na 48kg. (to nejsou maximálky :D ty na benchi raději nezkoušim, cvičim sám..)
Cíle: U mrtvoly i u dřepu 100kg, u dřepu by to neměl být problém, i když ono se to nezdá. 2x80kg a 1x100kg je rozdíl.
U benche by těch 100kg bylo na o dost delší cestu, proto teď spíš těch 70kg, to dával kámoš. Jinak taky zpevnit pořádně záda a víc posílit tricpes, ten je u mně celkem odolnej a roste pomalu.
Už sem s tim chtěl seknout, když nemůžu mít stravu podle sebe, zase fakt nechci nechat za rok 6 000,- v posilce za nic. Rád dělám věci na 100% a je to smůla, že prostě spousta lidí zezačátku jede jen bicák, břicho a hrudník kvůli holkám a neřeší to... já to jedu komplet tělo, zajímám se o to, ale prostě nemůžu.
Když třeba kouknu na log "Kancelářská krysa", tak má dotyčný za měsíc lepší progress ne já za měsíce čtyři. A to mě právě celkem demotivuje :/ Proto sem si udělal taky log, třeba se to časem zlepší.
Naposledy upravil Wass dne čt červenec 05, 2012 9:19 pm, celkově upraveno 1 krát
|
|
| nahoru |
|
 |
| |  |
Wass

|
Zaslal: čt červenec 05, 2012 9:14 pm Předmět: |
|
|
Trénink A1
- dřep 5x8 (20-40-60-60-70 a přidal sem si sérii 2x80 na zkoušku)
- zakopávání 3x8 (35-40-40)
- bench-press s úzkým úchopem 3x8 (10-10-10) 3 série jen 7op
- stahování horní kladky na triceps lanem (20-25-25) týpek měl zabranou půl hodiny EZ tyč a cvičil s ní tak 4 minuty, tak sem zatim přidal tu kladku
- francouzský tlaky v leže 3x8 (11,5-15,5-15,5) 3 série jen 7op
- jednoručky ve stoje střídavě 3x8 (10-10-12,5)
- výpony jsem nestihl, byla zavíračka brzo kvůli svátku
Jídlo:
- 3 koláče, 450g meruňkový kefír, 250ml černý čaj
- 2 plátky chleba s máslem, celozrnná houska, paprika, okurky, jablko
200ml mléka + lžička kakaa
- jablko po tréninku
- velký sýrový rohlík, 250g tvaroh měkký, 2 velký plátky chleba, nanuk Míša (na zchlazení :D ), kafe, černý čaj
- 30g eidam, plátek chleba (zabiják hladu než se udělá večeře)
- +-200g hovězího mletého masa, brambory, zelenina
- 250ml mléka po večeři
- 250g tvaroh měkký
- v průběhu dne většinou voda (2-3l), sem tam minerálka
- 1 tableta multivitamínu přes den po jídle
- šumák horčík po tréninku
|
|
| nahoru |
|
 |
blazen
|
Zaslal: čt červenec 05, 2012 9:21 pm Předmět: |
|
|
nic si z toho nedělej, já už rok a půl vypadám stejně  taky kvůli jídlu, který nemůžu mít podle sebe... ale dost mi v tomhle pomohl proteiňák, na doplnění potřebných bílkovin během dne byl ideální.. a když už nic, tak mi i s nižším množstvím bílkovin stoupá síla, ikdyž mi to zrovna nebuduje svaly
a ono to nejde hned, ale dej tomu ještě pár týdnů a uvidíš, jak se tělo začne měnit i s nižším příjmem bílkovin - jako začátečník budeš růst i z tohoto
tak hodně zdaru!
|
|
| nahoru |
|
 |
Wass

|
Zaslal: pá červenec 06, 2012 6:07 pm Předmět: |
|
|
Tak jestli pořád nahoru poleze jen samotná síla, tak mi to bude taky stačit, zatim. Jen prostě doufám, že ty výsledky (ať už silové nebo vzhledové) budou odpovídat tomu úsilí v posilce. Proteiňák zatim nebudu brát, jednak když nemám ideální stravu, tak by to nemuselo mít úplně ideální účinek a druhak jsem bez brigády na celý prázdniny, což jsem nečekal = nejsou peníze.
Trénink B1
- mrtvý tah 5x8 (40-40-50-50-60)
- horní kladka 3x8 (40-40-40) poprvé, co jsem dal všechny série se 40kg a to sem byl už mrtvej z MT.
- bench-press 5x8 (40-44-44-48-50) poprvé jsem jel 5 sérii a u poslední jsem dal 6x50 :)
- rozpažky 3x8 (7,5-10-10)
- tlaky s jednoručkama 3x8 (10-10-10)
- upažování v předklonu 3x8 (4-5-5) zkoušel jsem ho poprvé
- výpony ze včerejška a břicho sem nestihl zase kvůli zavíračce ve 14:00
Jídlo:
- 70-100g Emco Müsli jahodové, 450g višňový kefír, 250ml mléka
- jablko po tréninku
- 250g tvaroh měkký, pečivo, zelenina, kafe
- 150g vepřová krkovice, brambory, zelenina
- 250g tvaroh měkký, 250ml mléka, zmrzlina na zchlazení, je tu vedro jaxviňa
dneska ani těch 120g bílkovin, co se dá dělat..
|
|
| nahoru |
|
 |
MAST3R

|
Zaslal: pá červenec 06, 2012 6:11 pm Předmět: |
|
|
Čau, proč dáváš po tréninku tvaroh s jablkem místo toho, aby sis dal něco co máš k večeři?
Jestli si to tu někde psal, tak se omlouvám, nečetl jsem to celé. _________________ Do posilovny chodím jen proto, abych mohl říkat, že tam chodím.
Chvála je příjemná, kritika potřebná! - Jaromír Jágr 68.
|
|
| nahoru |
|
 |
Wass

|
Zaslal: pá červenec 06, 2012 6:16 pm Předmět: |
|
|
Protože matka začla péct maso pozdějc a upeklo se až navečer (to je právě to, že si nemůžu dělat jídlo sám..), po tréninku jiná možnost nebyla.
|
|
| nahoru |
|
 |
MAST3R

|
Zaslal: pá červenec 06, 2012 6:18 pm Předmět: |
|
|
No já, že si to měl i minule takhle. To jsi ty, kterému matka nedovoluje vařit? _________________ Do posilovny chodím jen proto, abych mohl říkat, že tam chodím.
|
|
| nahoru |
|
 |
Wass

|
Zaslal: pá červenec 06, 2012 6:22 pm Předmět: |
|
|
Jestli se to řešilo v nějakym topicu asi před dvouma měsícema, tak to jsem já.
|
|
| nahoru |
|
 |
Crewe

|
Zaslal: pá červenec 06, 2012 6:25 pm Předmět: |
|
|
| Wass napsal: | | Jestli se to řešilo v nějakym topicu asi před dvouma měsícema, tak to jsem já. |
To s tím vařením jsem to měl stejně. Nakonec jí to začlo vadit, vařit mi 2-3 jídla denně, tak jsem se s ní pohádal a řekla mi ať si vařím sám, že na to sere :-D Pro mě to byla spása...
|
|
| nahoru |
|
 |
MAST3R

|
Zaslal: pá červenec 06, 2012 6:32 pm Předmět: |
|
|
A furt se to nehlo, jo? Co se stane, když si uvaříš něco? _________________ Do posilovny chodím jen proto, abych mohl říkat, že tam chodím.
|
|
| nahoru |
|
 |
Wass

|
Zaslal: pá červenec 06, 2012 7:10 pm Předmět: |
|
|
Tak moje matka vaří jen večeře, spíš jde o to, co kupuje. Tvarohy, kefír, celozrnné pečivo a müsli. A nechce si za žádnou cenu do toho nechat zasahovat. Pro ni to znamená, že mám všechno co potřebuju a když třeba naznačim, že dneska bych si chtěl uvařit ještě 2-3 vejce, aby mi to vycházelo, tak se začne vztekat, že toho přece mám dost a ať to s těma bílkovinama nepřehánim, že kupuje všechno, co je potřeba... na to jí řeknu, že všechno to rozhodně není (nějak diplomaticky) a že kdybych si to koupil a dělal sám, tak by to bylo lepší, načež mi začne nadávat (sprostě) a chytne záchvat vzteku a už to jede... jakože ona dělá všechno nejlíp a já to ani neocenim. Ona si řekne: "Dneská má 100g sýra, to pokryje všechny bílkoviny" a dál to neřeší. To je furt tohleto. Člověk si na to zvykne za ty roky, ale i tak se tomu snažim vyhnout, proto sem ani nezkoušel si nikdy nakoupit suroviny a fakt něco uvařit, protože to už bych asi fakt vyletěl nebo já fakt nevim...
|
|
| nahoru |
|
 |
Mravenec1

|
Zaslal: pá červenec 06, 2012 7:20 pm Předmět: |
|
|
| Wass napsal: | | Tak moje matka vaří jen večeře, spíš jde o to, co kupuje. Tvarohy, kefír, celozrnné pečivo a müsli. A nechce si za žádnou cenu do toho nechat zasahovat. Pro ni to znamená, že mám všechno co potřebuju a když třeba naznačim, že dneska bych si chtěl uvařit ještě 2-3 vejce, aby mi to vycházelo, tak se začne vztekat, že toho přece mám dost a ať to s těma bílkovinama nepřehánim, že kupuje všechno, co je potřeba... na to jí řeknu, že všechno to rozhodně není (nějak diplomaticky) a že kdybych si to koupil a dělal sám, tak by to bylo lepší, načež mi začne nadávat (sprostě) a chytne záchvat vzteku a už to jede... jakože ona dělá všechno nejlíp a já to ani neocenim. Ona si řekne: "Dneská má 100g sýra, to pokryje všechny bílkoviny" a dál to neřeší. To je furt tohleto. Člověk si na to zvykne za ty roky, ale i tak se tomu snažim vyhnout, proto sem ani nezkoušel si nikdy nakoupit suroviny a fakt něco uvařit, protože to už bych asi fakt vyletěl nebo já fakt nevim... |
Měl bys bejt rád, že pro tebe ubec něco udělá, že to pro tebe kupuje a vaří, taky si mohl jist chleba s maslem. Jestli se připravuješ na soutěž tak i takle je to směšný 2-3 vejce zamysli se...raši bud rad zato co mas. A uvědom si, že v životě neni jen cvičení, strava,.......jsou i jiny veci. Kolikrát člověk příde domu utahanej z brigády a musi jít nakoupit a uvarit sam..i obecne....a ty? Se zblaznis z 2 vajec směšnejch...jako kdyby ztebe měl byt veliky kulturista kuli par vajec.
|
|
| nahoru |
|
 |
Wass

|
Zaslal: pá červenec 06, 2012 7:34 pm Předmět: |
|
|
Ano, nakupuje a "vaří" (v 80% to je jídlo do mikrovlnky, v 10% párky, nudlovky atd. a v 10% to jsou poctivá jídla) a já si to uvědomuju, ale tady jde o celkovej princip toho jídla. Ona je na to maximálně upnutá, plánuje to několik dní dopředu a ještě před pár lety jsem si nemohl dát ani jogurt jako druhou svačinu i když sem měl hlad, protože bych podle ní nemohl jíst večeři. Pokud jdu na oběd k babče, tak z toho chytne depku, že dneska a zejtra bude vařit zbytečně. To je prostě nerozumný na její věk.
Nehledě na to, že Ty za tim nevidíš milion jinejch problémů, co v naší domácnosti jsou. Většina lidí by tady nevydržela ani tejden a pak mi něco říkaj. Není to tak dávno, co na mě sprostě křičela každej den třeba kvůli tomu, že sem nesnědl banán k svačine apod.
To už tu prosím neřešte. Já se se stravou snažim dělat, co to jde a i když to nebude super, tak se aspoň snažim v posilovně a to se mi snad časem vrátí.
|
|
| nahoru |
|
 |
Wass

|
Zaslal: so červenec 07, 2012 3:18 pm Předmět: |
|
|
Dneska regenerace.
Jídlo:
- 100g ovesných vloček + 230g tvarohu, posypané kakaem (lepší je to s jogurtem)
- 125g klobása, 2 vajíčka
- 100-150g tuňák ve šťávě, 2 housky, kus sýra
- kafe, čaj
- 150-170g vepřová krkovice, knedlíky
- 250g tvaroh měkký, hodim k tomu ještě zeleninu, v nejhoršim jablko
Dneska sem docela dost hladovej. Bílkovin celkem dost, tak snad to najde plné využití i přes to, že to je v den regenerace. Bolí mě asi všechny svaly kromě břicha a lýtek.
|
|
| nahoru |
|
 |
Wass

|
Zaslal: ne červenec 08, 2012 6:31 pm Předmět: |
|
|
Trénink A2 - Stehna, lýtka, triceps, biceps
- leg press 3x10 (100-100-100kg)
- zakopávání 3x10 (40-40-40) poslední dvě opakování 35
- přítahy horní kladky nadhmatem 3x12-11-8 (20-20-20kg) nechtěl jsem snižovat váhu, takže jsem neudělal všech 12op, ale jel jsem nadoraz
- bicepsový zdvih s obouruční činkou 3x12-10-8 (17,5-21,5-21,5) tady to samé jako u kladky, asi jsem si neměl přihazovat váhu, ale chtěl jsem to zkusit...
- výpony na legpressu 3x20 (100-100-100)
Dneska sem cvičil po snídani, nic moc teda, byl sem unavenej, hladovej a bylo mi divně, takže sem ani nejel břicho...
Jídlo:
- miska piškotů, jablko, 450g jahodový kefír
- banán, kus sýra, 250ml mléka + kakao (doma po tréninku před obědem)
- 250g hovězí guláš, 2 plátky chleba
- kafe
- karbanátky, brambory
- večer dám ještě tvaroh nebo zeleninu
v průběhu dne voda, minerálka, tableta multivitamínu po jídle, šumák hořčík
vzhledem k tomu, že už měsíc mám ucpanej nos a dozvěděl jsem se, že to může způsobovat větší spotřeba mléka a mlěčných výrobků (v mém případě 0,5l mléka a 0,5kg tvarohu denně), tak je zkusim vysadit, a budu doufat, že to bude v pohodě... nerad bych měl nosní polypy. Možná bych zkusil nejdřív jen vysadit mléko a až pak tvarohy. Každopádně by to byl celkem problém pro příjem bílkovin.
|
|
| nahoru |
|
 |
| |
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru
|
Populární značky:
|