Ahoj, je mi 18 let, mám 168cm, obsah tuku 8%, 61kg a BMI v normě.
Mám jasné cíle. Do léta chci vánočku a nabrat svaly, k tomu ještě nejlépe spálit tuky, aby vánočka vynikla a mírně vyrýsovat. Co jsem dělal poslední měsíc. V pondělí, středu a pátek: 8 min ABS workout /watch?v=vkKCVCZe474&feature=youtu.be
úterky a čtvrtky jsem se věnoval klikům, dřepům a angličákům
Bohužel se obávám, že to není dostatečné. Také se věnuji MMA včetně BJJ (miluju BJJ sparingy) a jsem schopen sparovat s kámošem u něj doma i 2-3 hodiny, což je hodně vysilující, ale řekl bych, že přitom nějaký ten tuk snad i spálím. Většinou přes týden. Chodím do školy, jeden týden mám školu, druhý týden mám praxi, tam se snažím vybírat si těžší práce ve skladu, tahání beden s pivem, pytle brambor atd.
Mám doma 2.2kg 90%
proteinu, ten si dávám po tréninku ABS a před spaním.
Mám k dispozici také celý Animal Pak, monohydrát 100%
creatinu, omega3 a Beef Amino Hydro 4000. To si zatím schovávám, až budu mít tvrdší trénink (tzn. za pár měsíců snad). Mám k dispozici také ještě 8 vstupů na permici do posilovny, chodil jsem spíše jen občas (rekreačně).
Chci cvičit hlavně doma a hlavně tu vánočku bych moc chtěl, ať mám na čem budovat a v létě se nestydím jít na pláž. Míval jsem trochu pupek ale všechno jsem to shodil běháním, častým chozením, pohybem a přizpůsobením stravy.
Moje stravování:
Ráno něco lehčího třeba nějaké sušenky nebo pečivo s medem/máslem, případně vločky s mlíkem či jogurtem, čaj či kakao, výjimečně kafe
na svačinu rohlíky se šunkou/sýrem nebo sójový řez a Chleba s řízkem třebas a k tomu ovoce - jablko, banán
Obědy většinou něco ve stylu vepřové maso, špenát a bramborový knedlík nebo kuře na vodě s rýží apod. Hlavně se snažím o maso a luštěniny.
Večeře hlavně tvaroh, jogurty, maso nebo vajíčka
Před spaním vždy
protein a výjimečně tvaroh, pokud jsem si ho nedal třeba k večeři.
Tak a teď se dostávám do bodu, kdy si nevím rady. Tipl bych, že by nebylo na škodu spálit ještě nějaký tuk, abych mohl rýsovat tu vánočku. Chtěl bych to hlavně přírodní cestou, takže bylo by vhodné nějaké kardio? Nebo to hnát přes nějaký spalovač tuků?
No a samozřejmě nechci zaostávat ani se zbytkem těla, takže doporučili byste mi nějaký začátečnický trénink proveditelný doma nebo něco třeba i do posilovny, tak aby to bylo všestranné a komplexní? Poradili byste mi co upravit/změnit na jídelníčku? Chci se co nejvíce komplexně rozvíjet, získat sílu, výdrž a zdravé tělo. Nejsem moc zámožný student, takže si nemůžu dovolit kupovat hovězí maso, které je 2x dražší. Předem děkuji za jakoukoliv radu.