|
|
|
| Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
| Autor |
Zpráva |
Lumposlav

|
Zaslal: st červen 06, 2012 7:44 pm Předmět: peklo na talíři - stream |
|
|
|
|
|
| nahoru |
|
 |
| |  |
John Chipsa

|
Zaslal: st červen 06, 2012 8:02 pm Předmět: |
|
|
ee nevím o tom, a díky. Jdu to všechno zkouknout  Mám rád tenhle typ pořadu.
|
|
| nahoru |
|
 |
Lumposlav

|
Zaslal: st červen 06, 2012 8:06 pm Předmět: |
|
|
Já to sleduju celkem pravidělně :) a některé věci nejsou novinkou...ale některé jo aspoň teda pro mě.. jako například káva,čaje atd... je to dobře spracovaný v pár minutkách a už vím jak se vyrábí výrobní salám _________________ TRY TO BE BETTER !
|
|
| nahoru |
|
 |
Frozz.

|
Zaslal: st červen 06, 2012 8:30 pm Předmět: |
|
|
mám zkouknutý všechny díly, je to dobrý pořad. _________________ "For me life is continuously being hungry. The meaning of life is not simply to exist, to survive, but to move ahead, to go up, to achieve, to conquer."
|
|
| nahoru |
|
 |
Jirka Kalous

|
Zaslal: st červen 06, 2012 8:36 pm Předmět: |
|
|
Není to špatný. Většinu věcí znám, ale není si nad to je zopakovat. Něco je tedy dost zjednodušený... zrovna káva například. Výrobní salám by měl shlédnou každý, co se týká kvality tak je to relativní ale následná cenová marže je neskutečná. _________________ `K smíchu jsou mi všichni lidé, kteří tvrdí, že se člověk svou vlastní silou nemůže vznést do vzduchu!`
J.T.
|
|
| nahoru |
|
 |
John Chipsa

|
Zaslal: st červen 06, 2012 8:37 pm Předmět: |
|
|
jsem u vajec, z toho salámu :  ještě, že to nekupuju a nejím a přítule taky ne, naštěstí. Káva a čaj supr, něco člověk ví, ale na něco kouká jak malej harant  jdu koukat dál
|
|
| nahoru |
|
 |
Cerfik

|
Zaslal: st červen 06, 2012 8:53 pm Předmět: |
|
|
|
|
|
| nahoru |
|
 |
Jirka Kalous

|
Zaslal: st červen 06, 2012 9:30 pm Předmět: |
|
|
| Cerfik napsal: | Teď jsem se podíval na ten salám
Zítra se podívám na všechny díly, dost zajímavej pořad. Někde na youtube, byl taky pořad z nějaký TV (Jak se co dělá? - asi tak se to jmenovalo) a viděl jsem třeba párky. Taky humus jak tam sypali celý pytle škrobu, kůže a všechny tyhle sajrajty do sebe |
Ten pořad se jmenuje How It´s Made a je z produkce Discovery Channel. A nechápu proč považuješ škrob za humus, stejně jako zpracovanou kůži. Tyhle složky ti žádné zdravotní problémy nezpůsobí, etiketu (složení, nutriční hodnoty) si umí přečíst snad každý a pokud tomu odpovídá cena výrobku (důvodem přidání je nižší výrobní cena) tak na to není nic špatného. Humus je když se do toho začnou přidávat aditiva jako Dusitan sodný, L-glutaman a další. Což často souvisí, ale není to podmínkou. Tvoje poznámka je příkladem neschopnosti přemýšlet, jen zjednodušovat. V tomto případě to má naštěstí pozitivní dopad. _________________ `K smíchu jsou mi všichni lidé, kteří tvrdí, že se člověk svou vlastní silou nemůže vznést do vzduchu!`
J.T.
|
|
| nahoru |
|
 |
RavenStalker

|
|
| nahoru |
|
 |
eSko
Naivka

|
Zaslal: st červen 06, 2012 11:27 pm Předmět: |
|
|
|
|
|
| nahoru |
|
 |
RavenStalker

|
Zaslal: st červen 06, 2012 11:28 pm Předmět: |
|
|
Důvod :-)
Myslíš že tě ten salám zabije? Dostaneš po něm infarkt a znásobí ti cholesterol?
Teď snídám vajíčka se slaninou a eidam a nemůžu si to vynachválit. Občas si dám škvarkovou pomazánku nebo třeba sekanou.
|
|
| nahoru |
|
 |
RavenStalker

|
Zaslal: st červen 06, 2012 11:30 pm Předmět: |
|
|
Salám junior (což je skoro to samý)
Bílkoviny 13
Tuky 24
|
|
| nahoru |
|
 |
RavenStalker

|
Zaslal: st červen 06, 2012 11:35 pm Předmět: |
|
|
Třeba to s těma vejcema je taky pěkná hovadina, stejně jako to že organická vejce jsou lepší a tak. Poznal to snad podle chuti? Buď je vejce OK a nebo je vejce špatné - zkažené, jiný stav neznám. U všeho jde jen o prachy, vejce jako vejce, stejný živiny. To tělo slepice to vejce vyrobí vždycky jak nejlépe umí, pokud na něj nebude mít energii nebo živiny tak ho prostě nevyrobí. A jestli se slepička pase někde na kilometrech čtverečných nebo pokud je narvaná v kleci tak je to to samé z hlediska vajec, buď snáší a nebo nesnáší.
|
|
| nahoru |
|
 |
Frozz.

|
Zaslal: st červen 06, 2012 11:46 pm Předmět: |
|
|
| RavenStalker napsal: | | Třeba to s těma vejcema je taky pěkná hovadina, stejně jako to že organická vejce jsou lepší a tak. Poznal to snad podle chuti? Buď je vejce OK a nebo je vejce špatné - zkažené, jiný stav neznám. U všeho jde jen o prachy, vejce jako vejce, stejný živiny. To tělo slepice to vejce vyrobí vždycky jak nejlépe umí, pokud na něj nebude mít energii nebo živiny tak ho prostě nevyrobí. A jestli se slepička pase někde na kilometrech čtverečných nebo pokud je narvaná v kleci tak je to to samé z hlediska vajec, buď snáší a nebo nesnáší. |
Blbost, myslíš si, že ti slepice budou snášet stejná vajíčka když budou pobíhat venku na čerstvém vzduchu na travičce, bez stresu, s volným prostorem kolem sebe, s kvalitní výživou, než když se se budou cpát v klecích a budou živeny nějakýma umělýma sr*čkama? Podívej se na pár dokumentů a poznáš, že rozdíl v kvalitě vajec BUDE.
A ano, chuťově jsou vajíčka rozeznatelná, stačí vzít jen nějaké domácí vs kupovanou 3ku z tesca a rozdíl poznáš.
http://ekonomika.idnes.cz/je-zdravejsi-omega-bio-ci-obycejne-vejce-fct-/test.aspx?c=A080314_934454_test_kam
ps: kvalita vajec je dána hlavně krmnou směsí _________________ "For me life is continuously being hungry. The meaning of life is not simply to exist, to survive, but to move ahead, to go up, to achieve, to conquer."
Naposledy upravil Frozz. dne st červen 06, 2012 11:51 pm, celkově upraveno 1 krát
|
|
| nahoru |
|
 |
eSko
Naivka

|
Zaslal: st červen 06, 2012 11:50 pm Předmět: |
|
|
| RavenStalker napsal: | Salám junior (což je skoro to samý)
Bílkoviny 13
Tuky 24
|
Tak jestli to zjednodušuješ jen na počet gramů bílkovin a tuků, tak to je potom jasný, odkud vítr vane.
Zeptám se Tě, Tobě je putna, jak se takovej "kvalitní" junior chová v těle, kolik toho je tělo schopno využít, co všechno ho zatěžuje a zda to obsahuje vůbec kvalitní využitelné bílkoviny, nebo jen těžce stravitelnej "sajrajt"? Kvalitní rostlinné tuky atd. by měly být základem CKD. Argumenty typu "dostaneš infarkt, zvýší se cholesterol" je akorát alibistické vyhýbání si přiznat pravdu, že jsi línej postavit CKD na kvalitní tucích a bílkovinách, nebo se mýlím? Tady se nejedná přece o tom, že by Tě ty potraviny hned zabily, ale Ty se snažíš o úspěšnou redukci něčeho (i když dle mého skromného názoru je CKD blbost) a nemá smysl ještě tělo zatěžovat nekvalitním jídlem. Vem v potaz, že do těla dostáváš spoustu tuků a pokud ještě v takovéto formě, tak se nemůžeš divit, že si to tělo zapamatuje a něčím se Ti v budoucnu odmění. Ne hned, toho se neboj.
Nevím čím to je, jestli mi otevřel oči trochu víc ten můj diagnostikovanej šutr ve žlučníku, ale když tohle čtu, jak někdo jede CKD na salámech, slaninách atd., tak mě to trochu nasírá, jak si člověk neváží zdraví. _________________ "Ti, kteří si myslí, že nemají čas na tělesná cvičení, si budou muset dříve či později najít čas pro nemoc." Edward Stanley
|
|
| nahoru |
|
 |
| |
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru
|
Populární značky:
|