Impingement ramene vs. rehabilitace

odeslat nové téma  Odpovědět na téma - Impingement ramene vs. rehabilitace  Úvodní stránka -> Trénink -> Impingement ramene vs. rehabilitace
Rychle na stránku:
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
PavelABCd

PříspěvekZaslal: st květen 15, 2013 3:01 pm    Předmět: Impingement ramene vs. rehabilitace Odpovědět s citátem

Zdravím,
před časem mě začalo po cvičení bolet rameno, nezlepšovalo se to, tak jsem šel k doktorovi a diagnóza impingement ramene. Teď jsem byl na kontrole (po měsíci a půl klidu) s tím, že to stále bolí, dostal jsem obstřik a doporučení na rehabilitaci. Chci se zeptat, jestli máte někdo dobrý zkušenosti s nějakou rehabkou v Brně a nebo obecně s tímto typem zranění?
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Mablung

PříspěvekZaslal: st květen 15, 2013 3:23 pm    Předmět: Re: Impingement ramene vs. rehabilitace Odpovědět s citátem

PavelABCd napsal:
Zdravím,
před časem mě začalo po cvičení bolet rameno, nezlepšovalo se to, tak jsem šel k doktorovi a diagnóza impingement ramene. Teď jsem byl na kontrole (po měsíci a půl klidu) s tím, že to stále bolí, dostal jsem obstřik a doporučení na rehabilitaci. Chci se zeptat, jestli máte někdo dobrý zkušenosti s nějakou rehabkou v Brně a nebo obecně s tímto typem zranění?

Měl jsem přesně to samé. Bolesti, protizánětlivé léky (pomohly), měsíc a půl klidu a pak cvičení při kterém jsem cítil že to rameno není v pořádku.
Doktor mi diagnostikoval impingement ramene a řekl, že mi může dát rehabilitace či obstřiky. Na mou otázku, zda to může problém trvale vyřešit, byla jednoduchá odpověď - ne. Tak jsem šel na artroskopickou operaci. U mě byla zúžená kloubní štěrbina + nějaké hrbolky. Rehabilitace ani obstřiky štěrbinu nerozšíří a hrbolky neodstraní.
PavelABCd

PříspěvekZaslal: čt květen 16, 2013 3:43 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

díky za reakci. No u mě o operaci nepadlo ani slovo, zřejmě to nemám tak vážný. Tak vyzkouším tu rehabilitaci, nejlépe nějaký sportovní fyzioterapeut, nikoho takového v Brně neznám, nemáte někdo prosím nějaké tipy?
Mablung

PříspěvekZaslal: čt květen 16, 2013 9:19 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

PavelABCd napsal:
díky za reakci. No u mě o operaci nepadlo ani slovo, zřejmě to nemám tak vážný. Tak vyzkouším tu rehabilitaci, nejlépe nějaký sportovní fyzioterapeut, nikoho takového v Brně neznám, nemáte někdo prosím nějaké tipy?

Konzervativní léčba, alespoň co jsem se tak dočetl, je zdlouhavá a výsledky jsou nic moc. Nicméně bude asi záležet případ od případu. Co se operace týče, doktor také nejdříve nabízel konzervativní léčbu, nicméně na jasný dotaz o účinnosti mi jasně řekl co si od ní můžu v mém případě slibovat.
drlift_

PříspěvekZaslal: pá květen 17, 2013 10:13 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Mne po vysetreni v tunelu rekl doktor, ze jestli chci nekdy zvedat, tak je operace jedine reseni ... Neverim, ze zrovna tohle se muze nejakou rehabilitaci vylecit.
Poman

PříspěvekZaslal: pá květen 17, 2013 5:35 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Ukázkouvej impingement levýho ramene jsem si konzervativní léčbu dal dohromady uplně za měsíc...

Tohle je hrozně složitá problematika a navíc když vám to nějaký doktor diagnostikuje neznamená to že to máte. Rádi to píšou na každej problém v rameni.
Deadlift
Moderátor

PříspěvekZaslal: pá květen 17, 2013 5:53 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Pak věř doktorům
Loudy

PříspěvekZaslal: pá květen 17, 2013 7:42 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Malinko OT.
Neporadíte někdo cviky na rotátory a další svaly, co maj co dočinění s ramenem? Nedávno sem někdo dával moc pěkný video, ale nevim kam.

Rychle na stránku:

Přejdi na: