| Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
| Autor |
Zpráva |
sosin9
|
Zaslal: čt květen 30, 2013 3:38 pm Předmět: kolo vs. běh |
|
|
Zdravím, chtěl bych se zeptat na vaše názory, jaký je rozdíl mezi jízdou na kole a během? Především jaký je rozdíl v účinku? Co je lepší pro získávání fyzičky, rychlosti atd...? Nebo jak byste radili skloubit kolo s během? Díky moc :)
|
|
| nahoru |
|
 |
| |
 |
Grimley

|
Zaslal: čt květen 30, 2013 3:45 pm Předmět: |
|
|
Běh ti dá rozhodně víc než kolo :) .... v Běhu zapojíš víc svalů a zároveň se tzv. nevezeš :) _________________ [img:b9a3a7a497]http://forum.ronnie.cz/images/uploads/img_1290793266_1.jpg[/img:b9a3a7a497]
|
|
| nahoru |
|
 |
sosin9
|
Zaslal: čt květen 30, 2013 3:56 pm Předmět: |
|
|
díky za radu :) vzhledem k tomu, že běhám cca 4x týdně 8 kiláků, tak je kolo dobrou náhradou místo jednoho dne např.? :) díky
|
|
| nahoru |
|
 |
Luster

|
Zaslal: čt květen 30, 2013 3:58 pm Předmět: |
|
|
ziskani rychlosti a fyzicky pro neco konkretniho, nebo obecne? kazdopadne, jak pise Grimleyek, tak beh je vetsinou vhodnejsi.. (stridat ruzne dlouhy trate, intenzitu, sprinty.. atd.) _________________ Humans are land-based bipeds. Pullups are for monkeys. Or at least a second-tier priority.
|
|
| nahoru |
|
 |
Loudy

|
Zaslal: čt květen 30, 2013 4:00 pm Předmět: |
|
|
Určitě preferuj běh, ale na kole jezdi taky, je to dobrý zpestření.
Být tebou, střídal bych běh s kolem 4:1 nebo 3:2, ale hlavně to záleží na tvých cílech
|
|
| nahoru |
|
 |
guruhonza
Anonymní
|
Zaslal: čt květen 30, 2013 4:03 pm Předmět: Re: kolo vs. běh |
|
|
Běh ti dá fyzičku na všechno, co provádíš při té intenzitě, jako když běžíš.
Kolo ti dá fyzičku jen na kolo. 3x měsíc jsem zkoušel něběhat vůbec a naopak jezdit na rotopedu a nikdy mi to fyzičku pro běh nezvýšilo.
|
|
| nahoru |
|
 |
sosin9
|
Zaslal: čt květen 30, 2013 4:06 pm Předmět: |
|
|
teď si dělám začátek letní přípravy - nabrání fyzičky a síly, jinak jak píšete, tak intenzitu střídám poměrně často (dlouhý výběhy, kopce atd.), jde mi jen o srovnání kola a běhu :) díky za info
|
|
| nahoru |
|
 |
Loudy

|
Zaslal: čt květen 30, 2013 4:07 pm Předmět: Re: kolo vs. běh |
|
|
| guruhonza napsal: |
Kolo ti dá fyzičku jen na kolo. 3x měsíc jsem zkoušel něběhat vůbec a naopak jezdit na rotopedu a nikdy mi to fyzičku pro běh nezvýšilo. |
To snad nemyslíš vážně Rotoped přirovnávat ke kolu? Tys na kole očividně nikdy nejel viď
|
|
| nahoru |
|
 |
guruhonza
Anonymní
|
Zaslal: čt květen 30, 2013 4:19 pm Předmět: Re: kolo vs. běh |
|
|
| Loudy napsal: | | guruhonza napsal: |
Kolo ti dá fyzičku jen na kolo. 3x měsíc jsem zkoušel něběhat vůbec a naopak jezdit na rotopedu a nikdy mi to fyzičku pro běh nezvýšilo. |
To snad nemyslíš vážně Rotoped přirovnávat ke kolu? Tys na kole očividně nikdy nejel viď |
Je to úplně to samý, když jedeš podle tepovky. Jen uvnitř neřešíš přírodní vlivy.
|
|
| nahoru |
|
 |
sosin9
|
Zaslal: čt květen 30, 2013 4:31 pm Předmět: |
|
|
myslím si, že je velký rozdíl mezi jízdou na kole venku/spinningem/obyčejnym rotopedem, každé má svoje a záleží na způsobu jízdy, případně na tepovce :)
|
|
| nahoru |
|
 |
Loudy

|
|
| nahoru |
|
 |
guruhonza
Anonymní
|
Zaslal: čt květen 30, 2013 4:43 pm Předmět: |
|
|
řeší se účinek...
vytrvalostní sporty ať si lidi užívaj za mě  jsem na ně už starej dost
|
|
| nahoru |
|
 |
Loudy

|
Zaslal: čt květen 30, 2013 4:46 pm Předmět: |
|
|
A já ti říkám, že účinek má kolo daleko lepší než rotoped. Na kole je X vlivů, který ti dělaj jízdu mnohem náročnější a komplexnější než v uzavřený místnosti na rotopedu
|
|
| nahoru |
|
 |
guruhonza
Anonymní
|
Zaslal: čt květen 30, 2013 4:50 pm Předmět: |
|
|
| Loudy napsal: | | A já ti říkám, že účinek má kolo daleko lepší než rotoped. Na kole je X vlivů, který ti dělaj jízdu mnohem náročnější a komplexnější než v uzavřený místnosti na rotopedu |
ok, fajn pro tebe, přeju ti to ;)
|
|
| nahoru |
|
 |
Mablung
|
Zaslal: čt květen 30, 2013 6:30 pm Předmět: |
|
|
| Loudy napsal: | | A já ti říkám, že účinek má kolo daleko lepší než rotoped. Na kole je X vlivů, který ti dělaj jízdu mnohem náročnější a komplexnější než v uzavřený místnosti na rotopedu |
Nicméně má pravdu že jízda na kole ti sice zvýší objem plic, ale ze svalového hlediska je to pro běh na prd. Zapojují se prostě jiné svaly, jiný druh pohybu.
|
|
| nahoru |
|
 |
| |