|
|
|
| Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
| Autor |
Zpráva |
Rom@n
|
Zaslal: pá srpen 16, 2013 10:45 pm Předmět: Proteiny |
|
|
Ahoj tak nějak jsem si uvědomil že nemá smysl shazovat váhu aby se ukázali nějaké svaly pokud žádné kloudné nemám a proto jsem se rozhodl že bych chtěl koupit nějaký protein- hlavně proto, že můj největší problém je příjem bílkovin ;)
než ale něco bezhlavě koupím chtěl bych se zeptat na několik otázek:
1, Jak protein užívat? četl/slyšel jsem že se protein nejčastěji bere po tréninku a během dne místo nějakého jídla .. tudíž se chci zeptat: většinou cvičím až navečer poslední dobou klidně až kolem 20 hodiny - bylo by možné tedy po tréninku (zároveň místo večeře) užít protein? Jednak by to bylo po tréninku a jednak právě večeře, které většinou mají mít celkem vysoký podíl bílkovin jsou můj největší problém.
2, Dávkování proteinu: toto je jen taková ujišťující otázka - protein se předpokládám dávkuje podle toho jak je uvedeno na obalu takže je to u každého proteinu jiné ..
3, Doporučení - nejlépe přímo odkazy na jednotlivé proteiny .. nejradši bych nějaké isoláty/koncentráty s vysokým obsahem bílkovin - nízkým obsahem tuku,sacharidů
4, Nákup - kde nakupovat? kde vy osobně nakupujete, máte ověřeno a třeba i za kvalitní ceny .. mě osobně se celkem líbil: shop. ale ohledně těchto věcí jsem opravdu amatér .. Chápu že je to asi stupidní otázka a většina mi doporučí obchod.ronnie.cz
Děkuji za přečtení a reakce ;)
Ještě dodatek: výška: 164cm, váha: 58kg
|
|
| nahoru |
|
 |
| |  |
jachym
|
Zaslal: so srpen 17, 2013 2:33 am Předmět: |
|
|
pokud večer trénuješ, máš určitě výdej a nahradit večeři proteinem mi fakt nepřijde ideální. Vzal bych si jednu odměrku (cca 30g) po tréninku a pak si dal i normální večeři. Jet pak ještě celou noc hlady, to by bylo spíš kontraproduktivní. Ten protein je sice fajn, ale energeticky se bavíme o nějakých 500 kj, což je jeden nízkotučný jogurt, dej si norámlní večeři.
A nakupuj na ronnie  . Já za sebe bych volil nějaký vícesložkový, ale nejsem na tohle expert.
|
|
| nahoru |
|
 |
Pitkin

|
Zaslal: so srpen 17, 2013 5:43 am Předmět: |
|
|
Ty máš 58 kilo ?? To dáš v pohodě dostatek bílkovin normální stravou a žádnej protein bych neřešil .Už jenom to že se ptáš na dávkování proteinu značí že máš ve stravě velké mezery _________________ Já tělo šokuju tím, že nechám trénink nezměněný třeba rok. Tělo užuž očekává změnu a ono nic. Tím ho úplně vyšokuju :-) (daymoon)
"Klíčem ke štěstí je zvedat těžké věci nad hlavu!" - Jon Engum
A vo tom to je !
-Milan Pitkin
|
|
| nahoru |
|
 |
Peter Ustinov

|
Zaslal: so srpen 17, 2013 6:11 am Předmět: |
|
|
tohle jsou jenom doplnky
mel by jsi stavet na klasickem jidelnicku
pokud se budeme bavit o tom, ze by jsi mel prijmout cca 2g bilkovin na kilo vahy, jdem jennom o 120g
pri 6 jidlech denne je to 20g na jidlo
na to vazne koktejly nepotrebujes
to ti splni 100g masa a nejaka priloha
takze studuj jako prvni jidelnicky
a druha cast je trening _________________ Padre vám možná řekne, co je peklo, ale já vám ho ukážu!
|
|
| nahoru |
|
 |
Rom@n
|
Zaslal: so srpen 17, 2013 11:39 pm Předmět: |
|
|
jachym: to vím že ten protein není moc kJ ale zase večeřet kolem 22 hodiny ? chtěl jsem právě protein který neobsahuje moc sacharidů protože těch za den přijmu dostatek narozdíl od bílkovin ..
Pitkin,Peter: ve stravě určitě mezery mám .. napíšu sem přibližný jídelníček:
Snídaně (když ji mám - teď o prázdninách stávám tak kolem 11): ovesné vločky+jogurt, posypané grankem
Svačina (když ji mám): ovoce
oběd: většinou máme jídla typu zapečené brambory, cuketa, mleté maso velmi zřídka máme třeba čistě kuřecí/vepřové/hovězí
svačina: zelenina
večeře: téměř vždycky rohlík namazaný třeba se sýrem/šunkou
toto je můj přiblížný jídelníček a zdá se mi že je tam hrozně malé množství bílkovin, do teď jsem hubnul teď se mi zdá že už mám postavu tak nějak přiměřenou tak sem chtěl právě nasadit protein abych nabral sv. hmotu a sílu a líbil se mi např.: obchod.ronnie.cz/s-3768-whey-core-100.html
co se týče tréningu: momentálně cvičím P90X jsem tak zhruba v polovině .. od září budu na intru kde budu mít i posilovnu takže už budu cvičit klasicky asi po,st,pá a volné dny pokud to pujde tak asi cardio
|
|
| nahoru |
|
 |
jachym
|
Zaslal: ne srpen 18, 2013 2:34 am Předmět: |
|
|
no to se ani nedivim že hubneš, když máš jídelák jak pro anorektičku....
svačiny v podstatě nemáš (ovoce a zeleninu ani nepíšu...), oběd asi nic moc, snídaně si o porci moc iluzi nedělám a na večeři jeden rohlík? Spočítej si to, je to hrozně málo. Pokud nechceš jíst po cvičení, pak ale musíš mít sakra pořádný jídlo před tim, na svačinu přece nemůžeš jíst samotnou zeleninu. To tě akorát prožene...
|
|
| nahoru |
|
 |
Peter Ustinov

|
Zaslal: ne srpen 18, 2013 6:17 am Předmět: |
|
|
nezeres=nerostes _________________ Padre vám možná řekne, co je peklo, ale já vám ho ukážu!
|
|
| nahoru |
|
 |
Pitkin

|
Zaslal: ne srpen 18, 2013 7:54 am Předmět: |
|
|
Rom@n: Tobě nechyběj jen bílkoviny ale i ostatní živiny ,tohle stravování je na prd.
Proč teda když cvicíš to P90X tak nedodržuješ i tu stravu co je tam k tomu ??
BTW: Moji bratránci snědí víc jídla a to je jednomu 7 let a druhému 8 let. _________________ Já tělo šokuju tím, že nechám trénink nezměněný třeba rok. Tělo užuž očekává změnu a ono nic. Tím ho úplně vyšokuju :-) (daymoon)
A vo tom to je !
-Milan Pitkin
|
|
| nahoru |
|
 |
Rom@n
|
Zaslal: ne srpen 18, 2013 10:53 am Předmět: |
|
|
jachym: k snidani mám celkem velkou porci a na večeři jsou rohlíky 2 občas i 3
Pitkin: důvod je jednoduchý .. nemám možnost si kupovat tu stravu co je tam uvedena ;)
vím že to neni perfektní jídelníček ale většinou hlad nemám .. občas po tý odpolední svačině /záleží jakou zeleninu si dám/ avšak od září by to mělo být lepší .. na intru budeme mít na výběr ze 3 jídel tak doufám že tam bude maso navíc bych si právě chtěl pořídit i ten protein a to co nejdřív ale pořád se tak nějak rozhoduju který
|
|
| nahoru |
|
 |
Spam

|
Zaslal: ne srpen 18, 2013 10:56 am Předmět: |
|
|
| Rom@n napsal: | jachym: k snidani mám celkem velkou porci a na večeři jsou rohlíky 2 občas i 3
Pitkin: důvod je jednoduchý .. nemám možnost si kupovat tu stravu co je tam uvedena ;)
vím že to neni perfektní jídelníček ale většinou hlad nemám .. občas po tý odpolední svačině /záleží jakou zeleninu si dám/ avšak od září by to mělo být lepší .. na intru budeme mít na výběr ze 3 jídel tak doufám že tam bude maso navíc bych si právě chtěl pořídit i ten protein a to co nejdřív ale pořád se tak nějak rozhoduju který |
To určitě, protein co nejdřív... _________________ „Kdo chce, hledá způsoby, kdo nechce, hledá důvody“
„Nezáleží na tom čím jsi, ale kdo jsi"
|
|
| nahoru |
|
 |
Pitkin

|
Zaslal: ne srpen 18, 2013 11:35 am Předmět: |
|
|
Rom@n: Strava se dá udělat i dost levně .
Tobě tam chyběj spolu s bílkovinama i tuky a sacharidy ,koupě proteinu budou pro tebe vyhozené peníze. Neřikám že máš kopírovat jídelák dle p90x ale třeba by si z toho pochopil trochu význam stravy ,místo vyhozených prachů za protein si kup pořádnou pevnou stravu.
A doufat že na intru bude kvalitní jídlo a maso  ... _________________ Já tělo šokuju tím, že nechám trénink nezměněný třeba rok. Tělo užuž očekává změnu a ono nic. Tím ho úplně vyšokuju :-) (daymoon)
A vo tom to je !
-Milan Pitkin
|
|
| nahoru |
|
 |
Peter Ustinov

|
Zaslal: ne srpen 18, 2013 11:49 am Předmět: |
|
|
nechapu, proc chces rvat prachy do doplnku, kdyz zakladni jidelnicek stoji min nez za ho...
kdyz se bavime o tom nejelvnejsim: vlocky, mleko, tvaroh, file
kdo chce, najde zpusob
v Lidlu maji dobre veprove koleno v konzerve (300g za 35kg/60g bilkovin, 25g tuku)
nebo tady v topicu najdes: https://forum.ronnie.cz/viewtopic.php?t=29890&highlight=akce _________________ Padre vám možná řekne, co je peklo, ale já vám ho ukážu!
|
|
| nahoru |
|
 |
P4hill
|
Zaslal: ne srpen 18, 2013 12:08 pm Předmět: |
|
|
Souhlasim, kdyz tenhle sport mas fakt v srdci, vis, jak mas jist, tak si ty potraviny, ktere maji ty ziviny na urovni kterou potrebujes, najdeš, i kdyby nebyly. Doplnky bych resil az pri stagnaci nebo ztrate motivace...
|
|
| nahoru |
|
 |
coder

|
Zaslal: ne srpen 18, 2013 12:51 pm Předmět: |
|
|
ten proteinak není zazracny napoj který ti při tve momentalni strave pomuze nabirat při tve momentalni strave a vaze to je zbytecne plytveni penezma
|
|
| nahoru |
|
 |
Peter Ustinov

|
|
| nahoru |
|
 |
| |
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru
|
Populární značky:
|