|
|
|
| Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
| Autor |
Zpráva |
ttby
|
Zaslal: ne prosinec 15, 2013 10:37 pm Předmět: Svalová kapitalizace malého člověka |
|
|
Zdravím,
mám takový dotaz na kterým předem tak nějak tuším, že není jednoznačná odpověd, ale věřím, že mi někdo překvapí nějakou chytrou myšlenkou či směrem jak o tom přemýšlet.
Řekněme že jednou za čas, dojde k situaci, kdy by se hodilo.. nevim jak to, říct, aby to nevypadalo, že jsem nějakej agrestor.. prostě jednou za čas dojde k situaci, kdy je žádoucí někoho nasměrovat správným směrem/"vynutit si" něco silou. To je prostě fakt.
Problém je, že nejsem zrovna velký (166cm), což znamená, že pokud babičku ze sedačky autobusu vyhodí nějaký hulvát, který má dva metry (a už ji nic nedělá), je skoro pro mě rozumné, se nepouštět do odvetné akce, a pokud ano, tak to visí jen na tom, že mam koule a očekávám, že dostanu přes pusu ..  podobně jako, když někoho vidím na ulici jak odhodil papír na zem, tak strčit do něj ramenem a nazvat ho "***" si nemůžu dovolit ke každému provinilci.
A ted muj dotaz, zvedám čínky, posiluju a tak - silově na mou postavu, rozhodně nadprůměr (ne možná na tomhle foru, ale mezi běžnými lidmi ano). Mám 166cm/75kg. Dokáže mi někdo odhadnout jakému netrénovanému člověku dokáži silou konkurovat než se dostanu do nějaké stagnace či limit?
Uvedu příklad - jsou cviky, kdy si myslím, že jsem tak o 20% lepší než jsem začínal, z čehož bych si tipnul, že v tuhle chvíli bych dokázal silou konkurovat někomu s 75*1,2=90kg, samozřejmě jen v daném cviku.
Podobně jako kamarád, který má skoro dva metry se pro mě zvážil na váze v kliku (nahoře) a říkal, že má 70kg, já mam 50kg. Z čehož mi plyne, že kdybych uměl udělat dejmetomu stejně kliku jako on, ale s 25kg závažím (ano o trošku více, protože mi jde o sílu, nikoliv o vytrvalost atd), mohl to by to být přibližně stejné.
Podobně třeba přítahy, pokud se člověk s 100kg dokáže jednou přitáhnout na hrazdě a já to třebas zvládnu 3x s 30kg zátěží, pak mu imho mohu konkurovat v síle, nebo ne?
Nevim jestli někdo chápe můj dotaz, možná by mi stačilo info kolik "průměrný jedinec", který chodí po ulici (tzn netrénovaný - logy na tomhle foru nejsou pruměrný vzorek) s cca 90kg (nebo o hlavu větší než já) dokáže na jednotlivé cviky zvládnout.
Prostě chci vědět nějakou hranici, kde když bude dotyčnej o tolik vyšší/či těžší (necvičenec), tak je pro mě po silové stránce prostě efektivně nedosažitelného mu silou konkurovat. Samozřejmě ta hranice je pro každého ta hranice jiná, chci prostě nějaký odhad.
prosím oddělit od sebeobrany a bojových skillů, chci to čistě oddělit na sval vs sval/síla vs síla
Děkuju.
|
|
| nahoru |
|
 |
| |  |
CIZO

|
Zaslal: ne prosinec 15, 2013 10:43 pm Předmět: |
|
|
Dotaz je na mě moc složitý a odpověď na něj neznám. Hlavně se ale prosímtě nezkoušej s nikým prát, nedopadlo by to dobře, to je z toho co jsi ty vytvořil jasné jak facka :) _________________ "Excuses will only get you so far in life, you know? You could make excuses for everything - this hurts, that hurts... but it'll only get you so far.
Won't really get you anywhere with me."
Derek Poundstone
|
|
| nahoru |
|
 |
Seva98

|
Zaslal: ne prosinec 15, 2013 10:46 pm Předmět: |
|
|
Necvicenec kolikrat neda ani 40kg na Bench, nebo 100kg na MT a uz vubec neumi spravne drepovat. Takze dle tvych vzorecku bych rekl, ze si tak 2.389x silnejsi jak prumerne vysoky necvici clovek.
|
|
| nahoru |
|
 |
Moocha

|
Zaslal: ne prosinec 15, 2013 10:48 pm Předmět: |
|
|
Zapoměl jsi to zlogaritmovat Seva, je to spíš 2,68x. Takže by zbil dva průměrně vysoké necvičící lidi a jednoho necvičícího liliputa.
|
|
| nahoru |
|
 |
Turakam

|
Zaslal: ne prosinec 15, 2013 10:49 pm Předmět: |
|
|
a načo je to dobré odhadovať, alebo nad tým špekulovať? nechápem? Makaj, ako najtvrdšie vieš, dobre jedz, rozumne suplmentuj a uvidíš, kam to dotiahneš _________________ "I guess he’s taking Hunt to Takedown City, where the pain is free and the hits are plenty."
On to Turakam nemyslí zle, občas jsou ty jeho poznámky na ránu, ale většinou jsou dost na místě. To je takový náš Dr. House
"Conor Bless"
|
|
| nahoru |
|
 |
Magumi

|
Zaslal: ne prosinec 15, 2013 10:52 pm Předmět: |
|
|
Rozhodně to nepoznáš z toho, jak někdo vypadá nebo kolik váží. Nemluvě o tom, že na budku ti může dát i člověk, který v posilce zvedne mín než ty.
|
|
| nahoru |
|
 |
ttby
|
Zaslal: ne prosinec 15, 2013 11:01 pm Předmět: |
|
|
| Seva98 napsal: | | Necvicenec kolikrat neda ani 40kg na Bench, nebo 100kg na MT a uz vubec neumi spravne drepovat. Takze dle tvych vzorecku bych rekl, ze si tak 2.389x silnejsi jak prumerne vysoky necvici clovek. |
Tak pochopitelně mi nejde o nějaké konkrétní číslo pro mě, spíše jako obecně - řekněme, že bych si představoval odpověd něco jako typu: "Většina jedinců dosáhne velice rychle síly, která odpovídá necvičenému jedinci 1,15x většímu, další posun je pro většinu lidí velice obtížný"
|
|
| nahoru |
|
 |
ttby
|
Zaslal: ne prosinec 15, 2013 11:03 pm Předmět: |
|
|
| Magumi napsal: | | Rozhodně to nepoznáš z toho, jak někdo vypadá nebo kolik váží. Nemluvě o tom, že na budku ti může dát i člověk, který v posilce zvedne mín než ty. |
Vím, příspěvek byl dost dlouhý, nicméně v poslední větě bylo, že bych to rád oddělil od bojových skillů. Nejsem agresor i když bych někdy rád chodil na sebeobranu, tak tvarování těla a možná i zvětšení síly, je moje hlavní cesta..
|
|
| nahoru |
|
 |
Darkkiller

|
|
| nahoru |
|
 |
g3rtrud
|
Zaslal: ne prosinec 15, 2013 11:06 pm Předmět: |
|
|
Takéto výpočty sú ti na hovno. Najvážnejší problém v tejto tvojej teórií je to že posilovňa ti v bitke veľmi nepomôže. Kľudne ťa zloží aj 60kg chlapík čo nikdy v živote nebol v posilovni a nikdy nerobil žiadne bojové umenie. Aj keď berieme do úvahy len tú silu... Nemáš žiadnu šancu len tak narýchlo zistiť kto koľko dá v akom cviku a akú ma vlastne silu. A keby si to vedel tak je to aj tak nepodstatné.
|
|
| nahoru |
|
 |
Seva98

|
Zaslal: ne prosinec 15, 2013 11:13 pm Předmět: |
|
|
| Darkkiller napsal: | Jednoznačně nejzajímavější tema, co jsem tu kdy četl. Ten člověk to asi fakt mysli vazne a neni to troll (soudím podle délky textu).
Btw Turakame, muzu se te zeptat na tvoje soutěžní úspěchy? Nebo silové? Pripada mi, ze o posilování vse víš, ale nikdo nevi nic o tobe. Aspon fotku do profilu by si nemohl přidat? Jsi tady takovy mýtus na fóru. Řekl bych, ze člověk s takovými znalostmi musi mít dokonale telo. |
Precti si tady, na druhe strance ma i fotku https://forum.ronnie.cz/post1072438.html#1072438
Dle tech jeho vykonu a BW, by tady, dle vzorecku od ttby by nas zabil vsechny a naraz :D
|
|
| nahoru |
|
 |
Turakam

|
Zaslal: ne prosinec 15, 2013 11:14 pm Předmět: |
|
|
| Darkkiller napsal: | Jednoznačně nejzajímavější tema, co jsem tu kdy četl. Ten člověk to asi fakt mysli vazne a neni to troll (soudím podle délky textu).
Btw Turakame, muzu se te zeptat na tvoje soutěžní úspěchy? Nebo silové? Pripada mi, ze o posilování vse víš, ale nikdo nevi nic o tobe. Aspon fotku do profilu by si nemohl přidat? Jsi tady takovy mýtus na fóru. Řekl bych, ze člověk s takovými znalostmi musi mít dokonale telo. |
Výsledky nemám súťažné žiadne, cvičím lebo ma to baví pomaly už 11. rok asi, sledujem ako silové športy, tak kulturistiku, tak mma pasívne ako fanda, ked sa chceš pozrieť na mňa a tréningy, navštív môj log, nájdeš tam nejednu fotku, či video, len treba hľadať:), telo však, žiaľ, od dokonalosti má ďaleko.
https://forum.ronnie.cz/making-the-game-t18899-2595.html _________________ "I guess he’s taking Hunt to Takedown City, where the pain is free and the hits are plenty."
On to Turakam nemyslí zle, občas jsou ty jeho poznámky na ránu, ale většinou jsou dost na místě. To je takový náš Dr. House
"Conor Bless"
|
|
| nahoru |
|
 |
Darkkiller

|
Zaslal: ne prosinec 15, 2013 11:20 pm Předmět: |
|
|
Turakam:
tohle jsem přesně hledal, díky !
Zarazilo me prave, ze nemáš žádné foto, ani info v profilu. Jinak silové výkony pekne.
|
|
| nahoru |
|
 |
Mablung
|
Zaslal: ne prosinec 15, 2013 11:21 pm Předmět: |
|
|
Už to nenajdu, ale kdysi tu běhal link na stránky které ti říkali, že když zvedáš určitou váhu (přepočteno samozřejmě na tělesnou váhu) na určitý cvik, jsi začátečník, pokročilý, hodně pokročilý, profík, ..., ale nechce se mi ho hledat. Možná si někdo jiný vzpomene. To ti dá docela slušný přehled o tom do jaké kategorie patříš a když si zadáš hmotnost svého kámoše, vidíš kolik by on měl zvedat aby byl ve stejné kategorii jako ty.
Co se boje týče (nevycvičených lidí), hmotnost a síla jsou důležité, ale stejně tak důležitá je schopnost brutality. Když budeš ochoten 150 kg gorile prošlápnout koleno, bude jí váha k ničemu.
|
|
| nahoru |
|
 |
ttby
|
Zaslal: ne prosinec 15, 2013 11:31 pm Předmět: |
|
|
| Mablung napsal: | Už to nenajdu, ale kdysi tu běhal link na stránky které ti říkali, že když zvedáš určitou váhu (přepočteno samozřejmě na tělesnou váhu) na určitý cvik, jsi začátečník, pokročilý, hodně pokročilý, profík, ..., ale nechce se mi ho hledat. Možná si někdo jiný vzpomene. To ti dá docela slušný přehled o tom do jaké kategorie patříš a když si zadáš hmotnost svého kámoše, vidíš kolik by on měl zvedat aby byl ve stejné kategorii jako ty.
Co se boje týče (nevycvičených lidí), hmotnost a síla jsou důležité,. |
Děkuji, nějaká takováhle tabulka by nepřímo odpověděla na to, co jsem se ptal. To by mi určitě stačilo. Pokud tam bude pár cviků, které mam možnost změřit a porovnat.
| Mablung napsal: | | ale stejně tak důležitá je schopnost brutality. Když budeš ochoten 150 kg gorile prošlápnout koleno, bude jí váha k ničemu. |
nehodlám se s někým prát, typicky se totiž lidé neperou, většinou to skončí na nějakým "pevně uchopením cizí ruky" a zlovněstném pohledu. Proto je tenhle thread, pokud si s někým o hlavu větším chytneme ruce, pak chci vědět předem jestli mu dokážu svalově konkurovat nebo jestli mu příroda výškou/váhou nadařila tolik, že mu silou prostě nedokážu konkurovat a musim udělat jiný tah.
Ptam se z důvodu těhle situaci, kdy se něco reší silou, ale nebojuje, kdyby ano, tak jsem to poslal do jiné části fora ne neřešil svou váhu či vějšku, ale uplně jiné vyličiny ;)
|
|
| nahoru |
|
 |
| |
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru
|
Populární značky:
|