mám menší problémek s tím že moje pravá ruka je viditelně větší a samozřejmě i silnější než levá.
Přemýšlel jsem jestli mám cvičit tolik co utáhne levačka i pravačkou která to zvládá hravě dokud se levá nedostane nastejnou úroveň ale pak mi došlo že tím stejně zase posílím pravačku.
Nějaké nápady jak vyrovnat sílu v obou rukách? jedná se hlavně o biceps a triceps.
cvičil bych jednoručky normálně se stejnou vahou, takže podle toho co říkáš dáš tou silnější víc opakování.. a některý (asi ne všechny) serie bych na to slabší ruku dropoval. Takže pojedeš s 15kg biceps, s tou silnější to dáš třeba 10x, s tou slabší třeba 6-7x na tu slabší si vezmeš třeba ještě 10kg na 8 opáček, takže na ní získáš větší volume.
cvičil bych jednoručky normálně se stejnou vahou, takže podle toho co říkáš dáš tou silnější víc opakování.. a některý (asi ne všechny) serie bych na to slabší ruku dropoval. Takže pojedeš s 15kg biceps, s tou silnější to dáš třeba 10x, s tou slabší třeba 6-7x na tu slabší si vezmeš třeba ještě 10kg na 8 opáček, takže na ní získáš větší volume.
To mi příjde jako blbost, spíš bych cvičil s velkou osou.
Dělá se to v tomhle případě podle pravidla slabší ruky, tedy tak, že u všech cviků, kde jedou ruce zvlášť, tak začínáš slabší rukou a uděláš tolik opakování, kolik to jde a druhou rukou uděláš jen tolik, kolik dala ta slabá, né víc. Takto se ta mezera časem zmenší.
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru