|
|
|
| Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
| Autor |
Zpráva |
sekac 1985
|
Zaslal: pá leden 31, 2014 9:47 pm Předmět: Ztráta bílkovin ? |
|
|
Zdravim chlapi, mám otázku : Kolik se ztratí bílkovin z masa at už mraženim a následnym rozmraženim, nebo krájenim a hlavně mletim, protože si často melu hovězí na karboše .. A co tepelná úprava ?? Když to hodim na pánev tak to asi taky trochu utrpí, tak přemejšlim, jak to mám počítat...
|
|
| nahoru |
|
 |
| |  |
Moocha

|
Zaslal: pá leden 31, 2014 9:52 pm Předmět: |
|
|
Pro eliminaci ztráty bílkovin zpracováním doporučuji okusovat krávy již na pastvě. Vyhneš se tím jak krájení, tak mletí, ale dokonce i mražení a smažení. A zároveň pak není co počítat, takže ani hlava nebolí.
Ve zkratce: Zabýváš se zbytečnostmi
|
|
| nahoru |
|
 |
Spam

|
Zaslal: pá leden 31, 2014 9:53 pm Předmět: |
|
|
Nic neřeš, prostě gramáž syrového masa... _________________ „Kdo chce, hledá způsoby, kdo nechce, hledá důvody“
„Nezáleží na tom čím jsi, ale kdo jsi"
|
|
| nahoru |
|
 |
jachym
|
Zaslal: so únor 01, 2014 5:37 am Předmět: |
|
|
když to maso dáš do toho mlínku, ono vyleze druhym koncem ven, tak ty bílkoviny se ztrácí kudy? Vypařujou se nahoru?
|
|
| nahoru |
|
 |
Mick994

|
Zaslal: so únor 01, 2014 8:18 am Předmět: |
|
|
Strachovat se z každé prkotiny tak už jsem zavřenej pod dozorem Dr. Chocholouška.
Jediné co se ti při tepelné úpravě z masa ztratí je voda, ale žeby jen tím že to rozemelš, rozkrájíš, naklepeš tak pochybuji že si nějaky mikro organismus během toho ukousne a ochudí tě o nějakej ten gram bílkovin. _________________ Nechci být Největší, ani nejrychlejší a už vůbec nejsilnější.
Můj ideál je zlatý střed, kde má mít tělo funkci, výkon i vhled zároveň.
|
|
| nahoru |
|
 |
sekac 1985
|
Zaslal: so únor 01, 2014 12:44 pm Předmět: |
|
|
tak díky, už jsem klidnější... Tak myslel sem, jestli se to v tom mlejnku třeba nějak nerozštěpí ty živiny, ale asi je to fakt nesmysl.
|
|
| nahoru |
|
 |
Moocha

|
|
| nahoru |
|
 |
Novic
|
Zaslal: so únor 01, 2014 12:50 pm Předmět: |
|
|
Neřeš píčoviny, i pokud bys nějakej gram bílkovin spláchnul do dřezu, tělo to nepozná...
|
|
| nahoru |
|
 |
Bara

|
Zaslal: so únor 01, 2014 12:57 pm Předmět: |
|
|
| Moocha napsal: | Když maso tepelně zpracováváš, užívej co nejnižší bezpečné teploty a co nejkratší čas. Bílkovina se při dlouhém a intenzivním vaření/pečení/smažení znehodnocuje. To ale nic nemění na tom, že mám rád svoje kuřátko do křupava |
To já svého lososa jedině syrovýho
|
|
| nahoru |
|
 |
Olejnas

|
Zaslal: so únor 01, 2014 3:41 pm Předmět: |
|
|
| Bara napsal: |
To já svého lososa jedině syrovýho |
nigiri master
|
|
| nahoru |
|
 |
Bara

|
Zaslal: so únor 01, 2014 3:46 pm Předmět: |
|
|
| Olejnas napsal: | | Bara napsal: |
nigiri master |
Doma jen sashimi master
|
|
| nahoru |
|
 |
Olejnas

|
|
| nahoru |
|
 |
Bara

|
Zaslal: so únor 01, 2014 3:52 pm Předmět: |
|
|
| Olejnas napsal: | ...a zapomel si jeste na sklenici Nutely, buřte |
Tu už jsem neměl dávno,ale indiány tady zrovna dlabu.Kdybys nebyl posera,tak tě povodím
|
|
| nahoru |
|
 |
Olejnas

|
Zaslal: so únor 01, 2014 3:57 pm Předmět: Re: Ztráta bílkovin ? |
|
|
| sekac 1985 napsal: | | Zdravim chlapi, mám otázku : Kolik se ztratí bílkovin z masa at už mraženim a následnym rozmraženim, nebo krájenim a hlavně mletim, protože si často melu hovězí na karboše .. A co tepelná úprava ?? Když to hodim na pánev tak to asi taky trochu utrpí, tak přemejšlim, jak to mám počítat... |
Samotným zpracováním masa (mletí, porcování) nedochází k jeho znehodnocení, při tepelném opracování však dochází k tzv. denaturaci bílkovin. Ale.. Z nutričního hlediska je denaturace většinou žádoucí. Denaturované proteiny jsou totiž přístupnější digestivním enzymům trávicího traktu, než nativní proteiny. Denaturací se tedy zvyšuje využitelnost proteinů a součastně dochází k znehodnocení některých antinutričních faktorů, toxických látek, nežádoucích enzymů a mikroorganismů. Kolik to ti ale neřeknu, rozhodně to není nic zásadního.
|
|
| nahoru |
|
 |
jachym
|
Zaslal: ne únor 02, 2014 5:36 am Předmět: |
|
|
| Bara napsal: | | Olejnas napsal: | | Bara napsal: |
nigiri master |
Doma jen sashimi master
|
Neprovokuj Tohle bych si dal líbit
|
|
| nahoru |
|
 |
| |
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru
|
Populární značky:
|