činky vs. vlastní váha?

Jdi na stránku 1, 2, 3, 4  Další

odeslat nové téma  Odpovědět na téma - činky vs. vlastní váha?  Úvodní stránka -> Trénink -> činky vs. vlastní váha?
Rychle na stránku:
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
FRANKLIN

PříspěvekZaslal: so březen 08, 2014 10:13 pm    Předmět: činky vs. vlastní váha? Odpovědět s citátem

zdar chlapi, zeptám se zkráceně... za 4 roky posilování s činkama jsem vybudoval cca 100kg lehce vyrýsovanou postavu, jenže chci přejít na posilování s vl. vahou (kliky, shyby, dřepy a ruzné variace těchto cviků..a tohle všechno bych mohl dělat doma, takže bych ušetřil solidně za fitko) protože mě to začlo bavit více než činky a více se to hodí k fotbalu který hraju....a chci se zeptat...když přejdu na posilování s vl. váhou jak moc se změní má postava? nemátě s tím někdo nějaké zkušenosti? neznáte někoho, kdo cvičí pouze s vl. váhou a má úctyhodnou postavu? nějak mám prostě v hlavě, že pokud se vzdám činek, postava se mi pokazí....s vl. váhou bych jel každý den TABATU, WODY...chtěl bych dát 20 shybů na jeden zátah atd...předem dík za názory a zkušenosti :) snad se někdo rozepíše :)
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
flew

PříspěvekZaslal: so březen 08, 2014 10:54 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

youtube ---> street workout

a nebo česká "hitovka" seberevolta

Trhačky, a rukavice spôsobuju gynekomastiu !! znižuju TST a zvyšuju estrogen!!
Mablung

PříspěvekZaslal: so březen 08, 2014 11:18 pm    Předmět: Re: činky vs. vlastní váha? Odpovědět s citátem

Postava se ti nezkazí, postava se ti změní. Je jen na tobě co preferuješ. OBECNĚ je cvičení s činkami hodně o nabrání svalů, nicméně funkčnost trpí. Když cvičíš zejména s vlastní vahou, zlepšíš funkčnost, ale zákonitě ti opadnou svaly, protože nemáš příležitost zvedat tak těžké váhy. Nicméně, i tak můžeš mít slušnou postavu.
Fangorn

PříspěvekZaslal: so březen 08, 2014 11:42 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Mablung to podle mě shrnul stručně, ale hodně výstižně.
Přidám svoji zkušenost - dřív jsem cvičil jen čistě s činkami (taky zhruba ty čtyři roky), při 178 cm jsem měl 87 kg. Rozhodně ne nic soutěžního, ale nikdy jsem neměl moc tendenci nabírat tuk, takže kvalita celkem ok. Pak mě to jednoduše přestalo bavit, začal jsem hodně běhat a plavat, váha klesla asi na 72 kg, tuku minimum. Cca před půl rokem jsem zase začal se cvičením, ale jen s vlastní vahou a dostal se na aktuálních 74 - 75 kg (běhám furt 3 - 4x týdně) a pochybuju, že to ještě nějak výrazně naroste. Na tvém místě bych tedy počítal, že váha asi určitě půjde dolů, každopádně pokud hraješ fotbal, bude to spíš ku prospěchu (minimálně pro tvoje klouby;)).
FRANKLIN

PříspěvekZaslal: ne březen 09, 2014 10:18 am    Předmět: Odpovědět s citátem

dik chlapi :)

Naposledy upravil FRANKLIN dne po březen 10, 2014 3:45 pm, celkově upraveno 1 krát
Dante Flyshit

PříspěvekZaslal: ne březen 09, 2014 10:28 am    Předmět: Re: činky vs. vlastní váha? Odpovědět s citátem

Mablung napsal:
Postava se ti nezkazí, postava se ti změní. Je jen na tobě co preferuješ. OBECNĚ je cvičení s činkami hodně o nabrání svalů, nicméně funkčnost trpí. Když cvičíš zejména s vlastní vahou, zlepšíš funkčnost, ale zákonitě ti opadnou svaly, protože nemáš příležitost zvedat tak těžké váhy. Nicméně, i tak můžeš mít slušnou postavu.

A čo takto kombinácia činiek a vlastnej váhy?
Funkčnosťou myslíš zrejme tie rôzne kreácie, ktoré dokážu gymnasti, kalistenici atď., čo je pravda. Na druhej strane tu ale máme aj funkčnosť v zmysle použiteľnosti v praktickom živote. Akurát včera som si všimol spojitosť preklápania plného fúrika so silovým premiestnením a to si nerobím srandu Fakt to má carryover.
Frozz.

PříspěvekZaslal: ne březen 09, 2014 11:06 am    Předmět: Re: činky vs. vlastní váha? Odpovědět s citátem

Dante Flyshit napsal:
Akurát včera som si všimol spojitosť preklápania plného fúrika so silovým premiestnením a to si nerobím srandu Fakt to má carryover.

Však já to tak taky dělám, pěkně přenést ten naučený skill z tělocvičny do reálného života , akorát to přehmátnutí musí být rychlé a přesné, jinak to nedopadne dobře .
Peter Ustinov

PříspěvekZaslal: ne březen 09, 2014 11:19 am    Předmět: Re: činky vs. vlastní váha? Odpovědět s citátem

Frozz. napsal:
Dante Flyshit napsal:
Akurát včera som si všimol spojitosť preklápania plného fúrika so silovým premiestnením a to si nerobím srandu Fakt to má carryover.

Však já to tak taky dělám, pěkně přenést ten naučený skill z tělocvičny do reálného života , akorát to přehmátnutí musí být rychlé a přesné, jinak to nedopadne dobře .

mozna spis otaceni pneu, ja si to nekdy opru o hrudnik, abych mohl prechytit
MikTek

PříspěvekZaslal: ne březen 09, 2014 1:48 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Tak cvič s vlastní váhou doma a třeba jednou týdně si zajdi do fitka a dej si pořádně nálož s velkou váhou v železe, podle mě tělo bude slušně reagovat jak na obejm tak na sílu.
Oddo

PříspěvekZaslal: ne březen 09, 2014 3:37 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Já už nějakou dobu cvičím výhradně s vlastní vahou, koupil jsem si domů gym. kruhy a musím říct, že za mě super :) Baví mě to mnohem víc než činky a můžu si pěkně vyjít ven, hodit kruhy na strom a jedu...co se týče postavy tak ta se mi ani moc nezměnila, shodil sem hodně tuku a svaly, které sem měl mi zůstaly, naopak například ramena se mi právě díky kruhům a stojkám podařilo solidně zlepšit :) Není to tak, že když přejdeš na kalisteniku tak svaly ztratíš, všechno jsou to jenom nástroje, jak činky tak cvičení s vl. vahou a svaly se dají krásně budovat i tímto stylem, jen se musí vědět jak nato :) Je jasné, že pokud někdo dělá pouze shyby, kliky a dřepy a to je všechno co si pod tímto pojemm představuje, tak za čas začnou ty svaly padat, protože prostě ty základní variace nebudou dostatečný stimul :)
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit WWW stránky autora
Princ

PříspěvekZaslal: ne březen 09, 2014 4:07 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Co to tu zase čtu, že prý při cvičení s činkama funkčnost trpí??? A že cvičení jen s vlastní váhou je pro fotbal lepší???

Vždyť právě těžký dřep nebo mrtvý tah jsou extrémně funkční cviky!
jožko.mrkvička

PříspěvekZaslal: ne březen 09, 2014 4:08 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Aj vo väčšine bojových športov sa cvičí len s vlastnou váhou, a niekotrí tí chlapci dosahujú pekných výsledkov, a činky nepotrebujú.
člověk

PříspěvekZaslal: ne březen 09, 2014 4:10 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

problém je v tom, že každý si pod pojmem "funkčnost" představí něco jiného...

Volná sestava:
http://www.youtube.com/watch?v=M9eTnVam068

18 let /// 180cm /// váha je parametr, který u mě nikdy nelze přesně určit :)
Mablung

PříspěvekZaslal: ne březen 09, 2014 4:16 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Princ napsal:
Co to tu zase čtu, že prý při cvičení s činkama funkčnost trpí??? A že cvičení jen s vlastní váhou je pro fotbal lepší???

Vždyť právě těžký dřep nebo mrtvý tah jsou extrémně funkční cviky!

Já se quotnu, jo? A všimni si toho co jsem dal tučně a ještě jsem to podtrhnul

Mablung napsal:
Princ

PříspěvekZaslal: ne březen 09, 2014 4:18 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Já nevím, co si představujete , ale být zdravý, silný, vzpřímený, pohyblivý, pěkně stabilitní = dřepy, mrtvoly, military pressy, mosty, pistole, shyby, přítahy velké činky...

V bojových sportech budeš většinou generovat sílu právě z kyčlí, od boxu po grappling

odeslat nové téma   Odpovědět na téma - činky vs. vlastní váha? Jdi na stránku 1, 2, 3, 4  Další
Rychle na stránku:

Přejdi na: