|
|
|
| Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
| Autor |
Zpráva |
majak8000
|
Zaslal: ne listopad 02, 2014 10:05 am Předmět: náhrada za mrtvý tah |
|
|
Zdar, chtěl bych při cvičení zad vynechat mrtvý tah, mám prostě pocit že mě ten cvik jednou pošle na invalidní vozík, myslíte že je vhodné když ho nahradím cvikem kettlebell swing ?
díky za komenty
|
|
| nahoru |
|
 |
| |  |
Dante Flyshit
|
Zaslal: ne listopad 02, 2014 10:22 am Předmět: |
|
|
Rob trebárs drepy, hip thrust, glute ham raises, farmársku chôdzu či good mornings. Otázkou je, či sú tieto cviky o toľko bezpečnejšie ako mrtvola aby sa ti to oplatilo. Nič mi nezlepšilo vzhľad chrbta a celkovú silu tak ako mrtvola. Swing je dobrý cvik ako doplnok, nie nahrádzať tým mrtvolu.
|
|
| nahoru |
|
 |
Air_force_one

|
Zaslal: ne listopad 02, 2014 10:55 am Předmět: |
|
|
Hele tohle sem si taky myslel a psal jsem to tu, ze je to technicky tezky a hledal nahradu. Nevím, třeba možní nějaká je, ale řeknu ti to takhle. Vezmi si lehkou váhu a uč se to pomalinku, techniku, a postupně navyšuj, já začínal s 50-60 kg před 2-3 měsíci a teď cvičím se 110 kg :-) když se chce, tak to jde.
|
|
| nahoru |
|
 |
Peet
peetthemaster

|
|
| nahoru |
|
 |
Blackoff

|
|
| nahoru |
|
 |
ZeleznaKoule

|
Zaslal: ne listopad 02, 2014 11:28 am Předmět: |
|
|
Co je cílem? _________________ My girlfriend is stronger than you!
|
|
| nahoru |
|
 |
Saizen

|
Zaslal: ne listopad 02, 2014 11:53 am Předmět: |
|
|
predpokladam ze chces svaly jinak by ses o mrtvej tah snad ani nezajimal  v kettlebellu v tomhle ohledu cestu nevidim, takze piluj techniku mrtvyho tahu s vahou kterou zvladnes. :)
|
|
| nahoru |
|
 |
ZeleznaKoule

|
|
| nahoru |
|
 |
Saizen

|
Zaslal: ne listopad 02, 2014 12:20 pm Předmět: |
|
|
| ZeleznaKoule napsal: | | Saizen napsal: | predpokladam ze chces svaly jinak by ses o mrtvej tah snad ani nezajimal |
Cože? :))) |
asi se lidi nezajimaj o deadlift ze zdravotnich duvodu, nebo se mylim?
|
|
| nahoru |
|
 |
ZeleznaKoule

|
Zaslal: ne listopad 02, 2014 12:30 pm Předmět: |
|
|
Mýlíš :)
A taky se o něj zajímají kvůli výkonu. Ne všechno se točí kolem vizáže :) _________________ My girlfriend is stronger than you!
|
|
| nahoru |
|
 |
Saizen

|
Zaslal: ne listopad 02, 2014 12:37 pm Předmět: |
|
|
| ZeleznaKoule napsal: | Mýlíš :)
A taky se o něj zajímají kvůli výkonu. Ne všechno se točí kolem vizáže :) |
tak kvuli vykonu taky, to je tak nejak svazany s tim jak cvicis, proto sem to ani nezminoval. jinak jasne ze se vsechno netoci kolem vizaze :) ale ses na foru kde to tak nejak k ty vizazi smeruje, lidi cvici aby ses citili dobre kvuli tomu jaky vysledky na sobe pozoruji, ne kvuli tomu aby vypadali jako neforemny sracky (ted neberu v potaz lidi co cvici primarne kvuli sile, nebo doplnku k jinym sportum etc.)
jinak sem si predstavil starou babu jak de k obvodakovi si postezovat na bolavy zada a on ji naordinuje mrtvej tah
|
|
| nahoru |
|
 |
raw

|
Zaslal: ne listopad 02, 2014 12:53 pm Předmět: Re: náhrada za mrtvý tah |
|
|
| majak8000 napsal: | Zdar, chtěl bych při cvičení zad vynechat mrtvý tah, mám prostě pocit že mě ten cvik jednou pošle na invalidní vozík, myslíte že je vhodné když ho nahradím cvikem kettlebell swing ?
díky za komenty |
zacni s prazdnou osou a jed napriklad 10x6 jednou tydne dokud nebude technika top, pak pridavej klidne jen po 5kg, neres vahu a neres, ze Te nekdo sleduje a blbe se usmiva... za par let pojedes s 200kg perfektni technikou a tvuj nazor bude opacny nez ted
kdyz sem dostal do ruky ridicak, tak jsem si taky myslel, ze se jednou zabiju, nebo me to posle na invalidni vozik, nemel sem z rizeni dobry pocit a ted - pohodicka a s timhle to je to stejne
|
|
| nahoru |
|
 |
karlwanhov

|
Zaslal: ne listopad 02, 2014 4:02 pm Předmět: |
|
|
| ZeleznaKoule napsal: | Mýlíš :)
jasny, ale kdyby slo o vykon, nebude hledat nahradu ve swingu
vahu neres, ale prazdna osa ti moc neda - jestli nejsi uplnej zacatecnik, uc se to s olymp. kotouci, kdyz bude stesti tak v posilce najdes 10kilove = 40kg MT, ten te nezmrzaci a donuti te se podto poradne poskladat
a jestli se podto proste neposkladas, zacni tahat rack pulls _________________ There is no reason to be alive if you can't do deadlift
|
|
| nahoru |
|
 |
ZeleznaKoule

|
Zaslal: ne listopad 02, 2014 5:28 pm Předmět: |
|
|
| karlwanhov napsal: | | ZeleznaKoule napsal: | Mýlíš :)
jasny, ale kdyby slo o vykon, nebude hledat nahradu ve swingu
|
Jakto? _________________ My girlfriend is stronger than you!
|
|
| nahoru |
|
 |
mmks
|
Zaslal: ne listopad 02, 2014 5:56 pm Předmět: |
|
|
sám nevím. Na mrtvolu jsem byl vždycky levý (max 200kg, jsem vysoký a čapatý). Asi kombinací všeho jsem si dávno zničil záda (2 vyhřezlé plotýnky) a už se mě k němu nedaří vrátit. I se 70kg mě víc síly stojí se hlídat, než samotný cvik (blbě se vysvětluje) I tak se mi stalo, že s usmrkanýma 100kg se mě páteř prostě prolomila na druhou stranu a 14 dní jsem zase chodil jak §. I když jsem byl na to levý, měl jsem ten cvik rád, jako spoustu dalších, se kterýma mám utrum.
Pro upřesnění, jedu teď už pár let víc komplexně, poska, běh, kickbox, cvičení s vlastní vahou atd. takže ty záda (myšleno páteř) by se teoreticky měly zlepšit, stejně tak břicho a "core", ale stejně, když to vždycky zkusím, tak cítím, že je to hrozně o hubu a asi se k němu bohužel už nikdy vrátit nemůžu.
|
|
| nahoru |
|
 |
| |
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru
|
Populární značky:
|