ale já tady nechtěl poradit. Naopak jsem psal na dotaz, že mě to třeba se už k mrtvému tahu vrátit nedaří a že si myslím, že někdy to prostě už nejde. Jen pro mě byla zajímavá informace, že by to šlo s tím KB.
Odborníků jsem vyzkoušel v době akutních problémů několik, takže vím, co čekat.
A trenéra fakt ne. Už mě to tak nebere, aby to pro mě bylo tak nutné to překonat, prostě když nemůžu cvičit mrtvolu a další cviky, tak si najdu jiné. (bavím se samozřejmě o posce, o KB kde vím h*vno, by to bez něj nešlo)
A když už tady na někoho křičím přes velké písmena, tak si radši zkontroluju gramatiku. Vím, že sám sekám chyb, ale toto bije do očí ;-)
Zaslal: ne listopad 02, 2014 7:59 pm Předmět: Re: náhrada za mrtvý tah
majak8000 napsal:
Zdar, chtěl bych při cvičení zad vynechat mrtvý tah, mám prostě pocit že mě ten cvik jednou pošle na invalidní vozík, myslíte že je vhodné když ho nahradím cvikem kettlebell swing ?
díky za komenty
Lol, tak pod to se podepisu, jednou pulkou zadku uz na tom invalidním vozíku sedim a na mrtvolu uz vzivote ani nesahnu.
mám silový trénink jako doplněk k jiným sportům, jde mi o to udržet nějakou rovnováhu, horní část zad a ramena jedu celkem poctivě, ale cejtím že spodní záda zanedbávám, nechci skončit s vyhřezlou plotýnkou a potřebuju aby mi záda drželi i při tvrdším kontaktu nebo pádu
Swing.
_________________ My girlfriend is stronger than you!
Představa že když cvičím technicky dobře, že je pak zdravý je docela zábavná:)
Vše má své hranice a omezení. Najít co je pro koho ještě zdravý je dosti složití a extrémně individuální s mnohou proměných. Zrovna včera jsem měl na toto téma velmi vášnivou debatu s jednou fyzioterapeutkou...
Mrtvola - ano
Pro každýho (to si myslim i o swingu atd.) - rozhodně ne
Zabezpečí mi 200kg technicky ok mrtvola (doplň si jiný podobný cvik) zdravý záda - rozhodně ne
Zabezpečí mi 200kg technicky ok mrtvola (doplň si jiný podobný cvik) zničený tělo v dlouhodobém horizontu (aneb cvičíme to týdně měsíce a roky) - ano
Zabezpečí mi 200kg technicky ok mrtvola (doplň si jiný podobný cvik) zdravý záda - rozhodně ne
To nikdo ani netvrdí, nebo?
Poman napsal:
Zabezpečí mi 200kg technicky ok mrtvola (doplň si jiný podobný cvik) zničený tělo v dlouhodobém horizontu (aneb cvičíme to týdně měsíce a roky) - ano
To je dost relativní a záleží na mnoha dalších faktorech. Je-li 200kg moje 1MO a cvičím to každý týden, pak to je bez debat :) Je-li to moje max, které dám dvakrát do roka a ve zbytku času cvičím s mozkem, pak to nutně zničený tělo znamenat nemusí.
_________________ My girlfriend is stronger than you!
Čemu říkáš zničený tělo? Zničený tělo má totiž každej druhej člověk se sedavou prací.
Popíráš snad, že se nedá zvedat do pokročilého věku? Pokud vím tak powerlifting je unikátní v tom, že jako jeden z mála sportů se dá dělat do hodně pozdního věku.
Vše má své hranice a omezení. Najít co je pro koho ještě zdravý je dosti složití a extrémně individuální s mnohou proměných. Zrovna včera jsem měl na toto téma velmi vášnivou debatu s jednou fyzioterapeutkou...
Mrtvola - ano
Tady se ale nemluvilo o dlouhodobém horizontu, když se ten cvik dělá dobře, tak riziko zranění je stejný, jako u každýho jinýho cviku.
Že si u toho někdo zničil záda nebylo tím, že by se dlouhodobě přetěžoval, ale že to prostě dělal blbě a kdyby to blbě nedělal, tak to má na tělo stejnej dopad, jako jakejkoliv jinej cvik s velkou váhou v dlouhodobým měřítku.
Myslim, ze pokud cvicis technicky slusne a mas rozumne poskladany trenink, tak ti 200kg mrtvola telo nezhuntuje ani nahodou (plati pro prumerneho chlapa rekneme od 90kg+).
Tyhle nizky vahy jsou podle mne pro zdravi jen prospesne a verim, ze vetsine lidi by vetsi "salamy" u patere nejspis pomohly od dost problemu se zady.
Mrtvola - ano
Zabezpečí zdravý záda ,ale musí to být v kombinaci s posilováním břicha a tím se zpevní celý korzet středu těla.Benče ,dřepy desítky let, většinou maximální váhy co mi forma v den tréninku dovolí.
Někteří fyzioterapeuti mají názorovou deformaci s povolání .
Cvičím mrtvoly od roku 1984 a rozhodně se s tím nemažu .
_________________ "Je jen jeden vrozený omyl, a to ten, že si myslíme, že jsme tu proto, abychom byli štastni." Arthur Schopenhauer
Myslim, ze pokud cvicis technicky slusne a mas rozumne poskladany trenink, tak ti 200kg mrtvola telo nezhuntuje ani nahodou (plati pro prumerneho chlapa rekneme od 90kg+).
Tyhle nizky vahy jsou podle mne pro zdravi jen prospesne a verim, ze vetsine lidi by vetsi "salamy" u patere nejspis pomohly od dost problemu se zady.
To je jako kdyby André z klubu miliardářů řekl, že utratit měsíčně dvěstě tisíc je naprosto normální a že to jsou v podstatě běžné výdaje průměrné rodiny... Anebo Lex Steele, že 28 je v pohodě a většina slečen to přijde úplně normální.
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru