|
|
|
| Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
| Autor |
Zpráva |
LibovaKruta
|
Zaslal: pá únor 20, 2015 10:42 pm Předmět: Zesílení úponů, šlach, vazů |
|
|
Zdravím,
za 2 roky cvičení už sem prodělal velkou řádku zranění, naposledy natržený úpon tricepsu. Dnes mi fyzioterapeutka řekla, že mám extrémně náchylné tělo na zranění a posilovna vubec není pro mě (bla bla).
Mohl by mi někdo poradit nějaký trénink především na zesílení tady těchto citlivých míst, jako jsou šlachy, vazy, úpony? Vždycky když začnu nějaký tréninkový cyklus tak se dřív nebo pozděj zraním a už mě to začíná mírně řečeno srát.
|
|
| nahoru |
|
 |
| |  |
eraZ
|
Zaslal: pá únor 20, 2015 11:18 pm Předmět: |
|
|
dbáš dostatočne na zahriatie a rozcvičenie svalov pred tréningom ? keď máš takýto problém ? aj tam môže byť zrada... cviky na spevnenie šliach a väzív, hmm mal som dlhú dobu probléms ramenami pomohol mi strečing, ramenné väzivá si zvykli na rôzne polohy pri strečingu atď, spevnili sa a prestali robiť problémy, takže strečingom aspoň raz do dňa by si nemusel nič pokaziť, svaly budú stále popreťahované atď a môže to zmenšiť náchylnosť na zranenia a cvikov na spevnenie väzív neviem takto z hlavy akosi  každopádne dávaš pri tréningových cykloch aj pozor na dobrú regeneráciu ? to môže byť ďalší faktor zranení...
|
|
| nahoru |
|
 |
LibovaKruta
|
Zaslal: pá únor 20, 2015 11:34 pm Předmět: |
|
|
| eraZ napsal: | dbáš dostatočne na zahriatie a rozcvičenie svalov pred tréningom ? keď máš takýto problém ? aj tam môže byť zrada... cviky na spevnenie šliach a väzív, hmm mal som dlhú dobu probléms ramenami pomohol mi strečing, ramenné väzivá si zvykli na rôzne polohy pri strečingu atď, spevnili sa a prestali robiť problémy, takže strečingom aspoň raz do dňa by si nemusel nič pokaziť, svaly budú stále popreťahované atď a môže to zmenšiť náchylnosť na zranenia a cvikov na spevnenie väzív neviem takto z hlavy akosi každopádne dávaš pri tréningových cykloch aj pozor na dobrú regeneráciu ? to môže byť ďalší faktor zranení... |
Rozcvičky jsou samozřejmost, sice nic extra, ale neojebávám to. Já to mám prostě vrozené, v mládí fotbal - imrvére problém s achilovkami, kyčle špatné. Ve 14 první kliky podle videa - o dva týdny pozděj poškozené šlachové pouzdra prstů a můžu pokračovat donekonečna.
Potřebuju prostě něco, co by mě alespon částečně zbavilo té náchylnosti, už mě nebaví dva měsíce cvičit a pak měsíc stát..
|
|
| nahoru |
|
 |
PMKB5

|
Zaslal: so únor 21, 2015 12:17 am Předmět: |
|
|
Vyhni se strojů, cvič více "3D" s vlastní vahou, jednoručkama a kettlebell - klidně lehčí váha, méně opakování, ale více sérií.
Zařadil bych i "odd lifts"/"support lifts" jako Get Up, Windmill, Bent Press atp. Oldschool siláci na přesně z těchto důvodů cvičili právě "support lifts", tj. cviky, kde vlastně nezvedáš, ale podpíráš zátěž, těžší, než bys zvednul. Šlachy, vazy, úpony parádně posílíš.
Rozcvička je v posilování spíše psychická záležitost, spíše bych zjistil, jestli nemáš nějaké asymetrie/dysbalance, ty jsou totiž po předchozím zranění nejjistějším ukazatelem dalšího zranění. Jak je identifikuješ, zařaď korektivní cviky. _________________ Pavel Macek
|
|
| nahoru |
|
 |
MIP
|
Zaslal: so únor 21, 2015 12:50 am Předmět: |
|
|
Dobrý fyzioterapeut by ti měl říct, kde je problém i ukázat, co dělat pro jeho nápravu. Pokud to ten tvůj nedokáže k tvé spokojenosti, najdi si jiného. Je spousta fyzioterapeutů, kteří mají blízko ke sportu. Každopádně kvalitní fyzioterapeut ti rozhodně poradí a pomůže kvalifikovaněji než my zde na fóru. Nevidíme tě, neznáme tě, nemůžeme tě vyšetřit a 99% z nás nemá odborné vzdělání. A to, že si po 14 dnech klikování poškodíš prsty a podobné problémy, nevypadá na obvyklý problém.
|
|
| nahoru |
|
 |
eSko
Naivka

|
Zaslal: so únor 21, 2015 10:25 am Předmět: |
|
|
| PMKB5 napsal: | Vyhni se strojů, cvič více "3D" s vlastní vahou, jednoručkama a kettlebell - klidně lehčí váha, méně opakování, ale více sérií.
Zařadil bych i "odd lifts"/"support lifts" jako Get Up, Windmill, Bent Press atp. Oldschool siláci na přesně z těchto důvodů cvičili právě "support lifts", tj. cviky, kde vlastně nezvedáš, ale podpíráš zátěž, těžší, než bys zvednul. Šlachy, vazy, úpony parádně posílíš.
Rozcvička je v posilování spíše psychická záležitost , spíše bych zjistil, jestli nemáš nějaké asymetrie/dysbalance, ty jsou totiž po předchozím zranění nejjistějším ukazatelem dalšího zranění. Jak je identifikuješ, zařaď korektivní cviky. |
To psychická je mylná záminka za slovo "ideální" a omylem se ti tam připletlo ještě slůvko "spíše", že? (něco jako když změníme pár písmen ve slově "láska", tak dostaneme "pivo"). A pokud to myslíš vážně, tak... tak... na to snad ani není co říct. _________________ "Ti, kteří si myslí, že nemají čas na tělesná cvičení, si budou muset dříve či později najít čas pro nemoc." Edward Stanley
|
|
| nahoru |
|
 |
PMKB5

|
Zaslal: so únor 21, 2015 10:47 am Předmět: |
|
|
- ano, vážně
- tak nic neříkej :-) _________________ Pavel Macek
|
|
| nahoru |
|
 |
eSko
Naivka

|
Zaslal: so únor 21, 2015 11:27 am Předmět: |
|
|
Tak od kapacity, která tu skoro každému radí se zraněními, aniž by dotyčné osobně vyšetřila či alespoň viděla, bych očekával nějaké rozumné argumenty. :-) _________________ "Ti, kteří si myslí, že nemají čas na tělesná cvičení, si budou muset dříve či později najít čas pro nemoc." Edward Stanley
|
|
| nahoru |
|
 |
eraZ
|
Zaslal: so únor 21, 2015 12:14 pm Předmět: |
|
|
Myslím, že práve preto, že máš takéto problémy by si mal na všetky veci, ktoré môžu zraneniu predísť dbať oveľa viac a snažiť sa všetko čo ti môže pomôcť vyhnúť sa zraneniu robil na maximum a nič nenechal na náhodu...
|
|
| nahoru |
|
 |
PMKB5

|
Zaslal: so únor 21, 2015 12:21 pm Předmět: |
|
|
Cituji:
| citace: | | ...zjistil, jestli nemáš nějaké asymetrie/dysbalance, ty jsou totiž po předchozím zranění nejjistějším ukazatelem dalšího zranění. Jak je identifikuješ, zařaď korektivní cviky. |
Toť k "vyšetření", takže z tvé strany neoprávněná výtka. Navíc - bolest a zranění mění vše, nejsou v mé kompetenci, proto kohokoliv s bolestí nejprve referujeme k danému odborníkovi, a teprve poté, co jej propustí (a pošlou mi o dotyčném detailní info), s nimi pracujeme dále - na obnově pohybu (protože absence bolesti a plný rozsah ještě není výhra není vše), síle, kondici.
Argumenty - googli "KB5 rozcvička"; máme o tom na webu článek :-) a než začneš s "ale", upozorňuji, že profi vzpěrač nebo sprinter to bude mít každý jinak, ale bavíme se o "obýcích", že?
Moje "rozcvička" před taháním železa trvá přibližně 0 sekund. Není to úplně přesně, přibližně. Zranění, bolest? Ani nepamatuju - právě proto. Jenže nesedím na strojích, ráno si vždy odjedu svoje Resety a drily na mobilitu, dynamický strečink (které opravdu "resetují" tělo na zbytek dne), ve variabilní/odpočinkové dny se věnuji opět mobilitě a isometrickému kompenzačnímu strečinku, a last but not least - cvičení s kettlebell je zároveň korektivní dril a strečink pod zátěží.
Tolik k "zahřátí" a "rozcvičení se" před tréninkem. _________________ Pavel Macek
|
|
| nahoru |
|
 |
Maerlyn0

|
Zaslal: so únor 21, 2015 12:29 pm Předmět: |
|
|
Výborná rada, doporučovat začátečníkům nulovou rozcvičku před tréninkem  Mně stačilo, když jsem šel cvičit blbej biceps a nerozcvičil se, málem jsem ho měl na kousky. I když jsem dřív hrál ten blbej fotbal, tak stačilo jít bez rozcvičení hned hrát a pravděpodobnost, že si člověk natáhne sval byla hódně velká.
|
|
| nahoru |
|
 |
Hulkie
|
Zaslal: so únor 21, 2015 12:31 pm Předmět: |
|
|
| PMKB5 napsal: | Cituji:
| citace: | | ...zjistil, jestli nemáš nějaké asymetrie/dysbalance, ty jsou totiž po předchozím zranění nejjistějším ukazatelem dalšího zranění. Jak je identifikuješ, zařaď korektivní cviky. |
Toť k "vyšetření", takže z tvé strany neoprávněná výtka. Navíc - bolest a zranění mění vše, nejsou v mé kompetenci, proto kohokoliv s bolestí nejprve referujeme k danému odborníkovi, a teprve poté, co jej propustí (a pošlou mi o dotyčném detailní info), s nimi pracujeme dále - na obnově pohybu (protože absence bolesti a plný rozsah ještě není výhra není vše), síle, kondici.
Argumenty - googli "KB5 rozcvička"; máme o tom na webu článek :-) a než začneš s "ale", upozorňuji, že profi vzpěrač nebo sprinter to bude mít každý jinak, ale bavíme se o "obýcích", že?
Moje "rozcvička" před taháním železa trvá přibližně 0 sekund. Není to úplně přesně, přibližně. Zranění, bolest? Ani nepamatuju - právě proto. Jenže nesedím na strojích, ráno si vždy odjedu svoje Resety a drily na mobilitu, dynamický strečink (které opravdu "resetují" tělo na zbytek dne), ve variabilní/odpočinkové dny se věnuji opět mobilitě a isometrickému kompenzačnímu strečinku, a last but not least - cvičení s kettlebell je zároveň korektivní dril a strečink pod zátěží.
Tolik k "zahřátí" a "rozcvičení se" před tréninkem. |
Takže před mrtvým tahem s maximální nebo submaximální váhou není vůbec nic? Prostě naložíš činku a zvedáš? Musím tě obdivovat, já bych tak skončil po prvním tréninku.
|
|
| nahoru |
|
 |
PMKB5

|
Zaslal: so únor 21, 2015 12:32 pm Předmět: |
|
|
Přečti si a) článek b) to, co jsem psal výše, a pak můžeme diskutovat :-) _________________ Pavel Macek
|
|
| nahoru |
|
 |
PMKB5

|
Zaslal: so únor 21, 2015 12:34 pm Předmět: |
|
|
| Hulkie napsal: | | Takže před mrtvým tahem s maximální nebo submaximální váhou není vůbec nic? Prostě naložíš činku a zvedáš? Musím tě obdivovat, já bych tak skončil po prvním tréninku. |
Ano. 5x50% pracovní váhy, 3x70% pracovní váhy, 1x90% pracovní váhy, a pak pracovní váha. Ale upřímně, někdy ani to ne. _________________ Pavel Macek
|
|
| nahoru |
|
 |
Hulkie
|
Zaslal: so únor 21, 2015 12:36 pm Předmět: |
|
|
| PMKB5 napsal: | | Hulkie napsal: | | Takže před mrtvým tahem s maximální nebo submaximální váhou není vůbec nic? Prostě naložíš činku a zvedáš? Musím tě obdivovat, já bych tak skončil po prvním tréninku. |
Ano. 5x50% pracovní váhy, 3x70% pracovní váhy, 1x90% pracovní váhy, a pak pracovní váha. Ale upřímně, někdy ani to ne. |
a ty první tři série to je co? to není rozcvička? boha jeho
|
|
| nahoru |
|
 |
| |
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru
|
Populární značky:
|