Ahoj borci, chtěl bych slyšet, poradit, jestli to, co teď cvičím bude mít vůbec nějaký efekt do objemu nebo jestli to není jen ztrátou času + můj jídelníček.
Nejsem začátečník nebo aspoň si to nemyslím. Začalo to tím, že jsem cvičil 2 roky izolovaně, každou partii zvlášť, tenkrát jsem začínal, takže jídlo a nutriční hodnoty mi nic moc neříkaly. Postupem času jsem vše vylepšoval, jak tréninky, tak stravu, ale i tak se dá říct, že jsem moc objemově nenarostl, ale vytvořil jsem si celkem slušný základ řekl bych :). Samozřejmě po těch letech si člověk začne klást otázky typu, co je špatně, proč to nejde, člověk se snaží a ono pořád nic moc a začne propadat depce, asi to zná každý...
Proto jsem si řekl, že to vše překopu a samostudiem jsem se dostal k tomu, že nejlepší pro mne bude cvičit jen velké partie?? Momentálně cvičím tedy takto:
Pondělí: mrtvola, tlaky s jednoručkami na ŠL, rozpažky na rovné lavici a biceps. zdvih s VČ
Středa: dřepy s VČ, výpony na lýtka, tlaky VČ nad hlavu
Pátek: bench, přítahy VČ v předklonu, kliky na bradlech
Ještě 2x týdně břicho v jiné dny.
Tento trénink praktikuji třetí týden a váha pomalu jde nahoru, ale spíš si myslím, že to je tuk? Hodně sedím, jak v práci u kompu tak doma. Cvíčím hodně na techniku spíš než zátěže.
Mám 190cm a 85-86kg momentálně (ano, považuji se stále za ekťáka).
Jídelníček: ráno (musli 100g s
mlékem+85%protein)
sváča: šunka (kuřecí nebo krůtí 50-60g a černé pečivo (žitný chléb, dalmánek)
oběd: Většinou maso (krůta, kuře) + těstoviny, rýže, brambora (100+100g), zelenina. Jako dezert, pár rýžových chlebíčků.
jídlo před fitkem: pomeranč, puding,
BCAA
po tréniku:
gainer
večerě: kuřecí maso 150g, rýže, brambory (zelenina)
před spaním: tvaroh 250g
Prosím touto cestou o rady, připomínky, jestli to význam má nebo jakým způsobem to vše upravit. Příběh je velmi stručný. Jde mi o to, že po X letech cvičení bych se rád někam posunul, proto jsem se chtěl s vámi poradit. Díky moc za užitečné odpovědi.