Marně hledám odpovědi jinde, tak se zeptám tady. Jak moc škodí posilování křečovým žílám? Mám s nima problém od puberty. Máme to v rodině po generace. Já osobně je nemám nijak hrozné - na jedné noze zatím nevystupují na povrch, ale je vidět, že to nejsou kalsické zdravé žíly. Absolvovala jsem i operaci s druhou nohou, protože jednu žílu jsem měla fakt přes celou nohu. Ten zbytek jsou drobnosti. Spíše cítím v nohách takové cukání, i když ležím. Ještě loni jsem chodila do posilky, kde jsem fakt dělala těžké poctivé dřepy (na multipressu) a nohy mě nějak zvláště nebolely ani nic necukalo. Pak jsem šla na tu operaci a 2 měsíce neposilovala, protože se to po operaci nesmí. No a té době se mi začla zhoršovat noha, na které jsem problémy neměla a přišlo i to cukání. A teď se k posilování pomalu vracím - nejdříve jsem teda cvičila na
rotopedu a zvětšovala zátěž, teď už týden posiluju jen doma s vlastní váhou a 5kg činkama. A teď mám obavy, jestli mám pokračovat dál. Jestli mám cvičit v kompresních punčochách, nebo jak to mám udělat.
Mě to cvičení totiž hrozně baví. Říká se, že lidi s křečovkama nemají zvedat břemena, ale na druhou stranu neznám sportovce, kteří by měli křečové žíly.