Veřejná sbírka

Jdi na stránku 1, 2, 3, 4, 5  Další

odeslat nové téma  Odpovědět na téma - Veřejná sbírka  Úvodní stránka -> Ostatní -> Veřejná sbírka
Rychle na stránku:
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
MAST3R

PříspěvekZaslal: st únor 04, 2015 7:22 pm    Předmět: Veřejná sbírka Odpovědět s citátem

Zdravím všechny,
pokud si chcete napravit karmu nebo prostě jen udělat dobrou věc a oželit 50 - 100,- prosím přispějte. Slečnu znám osobně, je ze sousední vesnice, chodila na stejnou základní školu jako já.

Nemazat prosím - dostal jsem povolení od Martina (Ronnieho).

kód:
Ahoj omlouvám se, že otravuji ale moc by mi pomohlo kdyby jsi přispěl/a 50Kč na operaci mého pejska, která stojí 16000Kč a já si ji nemohu dovolit. Nejsou to peníze pro mě, ale pro záchranu mého psa. Vše budu dokumentovat. Tady je číslo účtu 2110724877/2700 Děkuji předem

Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Hulkie

PříspěvekZaslal: st únor 04, 2015 7:33 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

to je citové vydírání
no máš to tam, já mám pro pejsky slabost
MAST3R

PříspěvekZaslal: st únor 04, 2015 7:38 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Díky. :)

Když tak, když Vám to nebude vadit, tak prosím Ty co přispějí, ať připíší částku (klidně do PM), pro přehlednost. :)
xnewstedx

PříspěvekZaslal: st únor 04, 2015 9:08 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

A nemozes poslat link napriklad na fejsbuk? Nech to postnem na wall Slovaci a Cesi v Irsku. My sme zazobany tak snad dostane viac prachov
MAST3R

PříspěvekZaslal: st únor 04, 2015 9:13 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Díky máš PM!

A také děkuji všem co se ozvali přes PM!
xnewstedx

PříspěvekZaslal: st únor 04, 2015 9:21 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Tak snad sa ti slecna odvdaci
Hulkie

PříspěvekZaslal: st únor 04, 2015 9:28 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

ten pes je spravnej. ja moc nemusim ty papirovy sampiony a bojovy
plemena. kdyby si kazdej vzal psa z utulku udela lip. a to jsou ti
nejvdecnejsi. i kdyz posledne jsme byli v olomouckym utulku a moc
se nam tam libil jeden biglik. tak jsme se na neho vyptavali a pani
rikala "jo tak ten mel pet panu za posledni rok. do mesice ho vraceli.
na jakykoliv povel reaguje tak, ze panicka co ho zkousi vychovavat,
pokouse:)"
MAST3R

PříspěvekZaslal: st únor 04, 2015 10:52 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Díky moc všem!!

Hulkie: souhlas, my vždycky u babiček měli "obyč" pejsky. Jenže teď si teta pořídila nějaké výstavní, tuším že ten první stál 60.000 a ten druhý 70.000.
Chadzi

PříspěvekZaslal: čt únor 05, 2015 8:36 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Hulkie napsal:
ten pes je spravnej. ja moc nemusim ty papirovy sampiony a bojovy
plemena. kdyby si kazdej vzal psa z utulku udela lip. a to jsou ti
nejvdecnejsi. i kdyz posledne jsme byli v olomouckym utulku a moc
se nam tam libil jeden biglik. tak jsme se na neho vyptavali a pani
rikala "jo tak ten mel pet panu za posledni rok. do mesice ho vraceli.
na jakykoliv povel reaguje tak, ze panicka co ho zkousi vychovavat,
pokouse:)"

Ty tzv. bojové plemena (což jako označení ani oficiálně neexistuje) jsou ve většině případech hodnější než jiná plemena...vše je o výchově. Když na tebe štěká takový amstaff nebo jorkšír, tak je to sakra rozdíl, ale kdyby měl ten jorkšír 30kg, tak už je to zase jiný pocit. Dle statistik napadení psem jsou ty tzv. bojové plemena daleko za ostatními... To jen když někoho pokouše pitbull, tak je to okamžitě v televizi. Jak někoho pokoušel smeták, tak nic. Já mám fenu amstaffa a ta když jde na volno, tak jde vedle nohy a je jedno co se kolem děje, prostě poslouchá, je vychovaná...nikdy po žádném psovi nevyjela, za to po ní vyjíždí každé druhé koště...v takové situaci dostane koště bodlo a majitel studenou sprchu, že nemá psa na vodítku, když neumí poslouchat. No, raději to bodlo než potrhaný pes (útočící). Za většinu napadení může majitel. Každý pes může být nebezpečný, když není vychovaný...i takový jorkšír múže potrhat mimino...Chyba je v tom, že si tyhle psy (bull plemena) pořizuje každý druhý "mafián" aby vypadal víc cool, ale výchova jde stranou.

Jinak, k pořizování psa - když bez papírů, tak z útulku. Když s PP, tak chovná stanice. Útulky praskají ve švech, tak nevidím důvod proč si lidi neberou psy od tama a místo toho podporují různé pofidérní množitele...

Slovní spojení "bojové plemeno" mě fakt dokáže zvednout ze židle...
Hulkie

PříspěvekZaslal: čt únor 05, 2015 8:38 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Nic proti nim nemám, jen se mi nelíbí... A souhlasím, čím náročnéjší plemeno tím víc se mu člověk musí věnovat, náš mix neposlouchá skoro vůbec, ale při jeho velikosti a bojácné povaze to tak moc nevadí.
micus6
Poník

PříspěvekZaslal: čt únor 05, 2015 9:28 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Napadeni tim ci tim.... je to o vychove, ale ti pitbulove atd. Maji vetsi tendence ke zkratu. A kdyz takovy pes ma zkrat, tak muze kde koho zabit
Chadzi

PříspěvekZaslal: čt únor 05, 2015 9:48 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Na to jsi přišel jak, že mají větší tendence ke zkratům? Zkratovité jednání jsem při cvičeních na cvičácích viděl teda u jiných psů a to jsem chodil cvičit i k člověku, který se na bull plemena specializuje. Ano, některá plemena se používala pro boj do ringu, ale u těchto plemen se vždy dělala selekce...jakmile pes projevil sebemnší agresi vůči člověku, tak byl utracen. Dokonce před zápasem chodili majitelé svého psa k protivníkovu psovi a mazlili se s ním...pokud ale onoho majitele napadnul, tak to měl spočítané... Tady nejde mluvit o nějakém vrozeném zkratovitém jednání nebo že by k tomu měli nějaké zvýšené předpoklady... Tohle způsobí maximálně špatná výchova, bití, stres (doma)...kdy ten pes neví co může od člověka čekat. Ale to je u všech stejné, bez rozdílu plemene.
Petey

PříspěvekZaslal: čt únor 05, 2015 9:49 am    Předmět: Odpovědět s citátem

nemaju vacsie tendencie ku skratu, len vacsina ludi ma psa ako tutununu hracku a nevie ako sa k nim spravat a ako ich vychovavat. Taky jazvecik je pekne zakerna svina, horsia jak pitbul
Hulkie

PříspěvekZaslal: čt únor 05, 2015 10:40 am    Předmět: Odpovědět s citátem

micus6 napsal:
Napadeni tim ci tim.... je to o vychove, ale ti pitbulove atd. Maji vetsi tendence ke zkratu. A kdyz takovy pes ma zkrat, tak muze kde koho zabit

Nejvíc útoků prý jde na vruh německých ovčáků. Každopádně, nejdůležitější je mít takového psa pod kontrolou a když vidím jakéhokoliv idiota, jak venčí svojeho psa bez náhubku a na volno a dokazuje si, jak ho má pod kontrolou, nejdu pro sprosté slovo daleko. Když k tomu našemu chcípáčkovi přiletí 60kilový pes a začne po něm skákat a majitel mi řekne "on si chce jenom hrát" mám sto chutí mu rozbít tlamu.
I.N.G.

PříspěvekZaslal: čt únor 05, 2015 10:53 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Chadzi napsal:
Na to jsi přišel jak, že mají větší tendence ke zkratům? ...
atd.
Zas se tady rozjel zbytečnej OT. Ale co se týče bojových plemen, věc je jednoduchá. Když tě kousne yorkšír nebo čivava, je to nepříjemnost,která se za pár dnů zahojí. Když tě kousne mastif nebo pibtull, jde často o život. Tento naprosto zjevný rozdíl lidé jako ty rádi přecházejí mlčením a jen melou o poslušnosti velkých plemen,cvičácích etc. Realita je taková, že většina majitelů svoje psy prostě nezvládá, ať už malé, nebo velké. Na cvičáky chodí p romile psů.
Proto nejsou vůbec od věci výzvy k tomu, aby na nebezpečná plemena bylo povinnost mít "psí zbrojí průkaz".

Pejskovi přeju uzdravení a pevnou ruku při výcviku. Možná by nebylo špatné kromě žádosti o peníze taky uspořádat byt tak, aby psovi nebyl pohyb v něm nebezpečný.

odeslat nové téma   Odpovědět na téma - Veřejná sbírka Jdi na stránku 1, 2, 3, 4, 5  Další
Rychle na stránku:

Přejdi na: