trening po dlhsej polopauze :)

odeslat nové téma  Odpovědět na téma - trening po dlhsej polopauze :)  Úvodní stránka -> Trénink -> trening po dlhsej polopauze :)
Rychle na stránku:
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
Duro

PříspěvekZaslal: pá únor 06, 2015 9:09 am    Předmět: trening po dlhsej polopauze :) Odpovědět s citátem

Caute

Potreboval by som trosku poradit s treningom, cvicil som pravidelne priblizne 3 roky,potom som zacal mat trosku zdravotne problemy (s ocami, vnutroocnym tlakom), absolvoval som aj nejake operacie, bohuzial mi ostala atrofia zrakoveho nervu na jednom oku (tzn mam ten nerv z casti odumrety...mozem prestat vidiet na jedno oko), co teda nie je zrovna velka pohoda ze

Tomu som musel za posledne 2 roky usposobit aj trening (lekarka zakazala nejak extremne prepinat telo, ziadne tazke vahy)takze som si cvicil 3+1 split (1.prsa/biceps,2.chrbat/triceps,3.nohy/ramena+den volna),3-4 serie,10 opakovani,lahsie vahy

Ale uz ma to velmi nebere,nema to absolutne ziaden efekt.... rozmyslal som nad niecim ako full body 3x tyzdenne, len neviem ci to ma s mojimi moznostami zmysel (s vahami som zastal tam, kde som skoncil 2 roky dozadu,len to zufalo udrziavam....nechcem to silit)

teda moja predstava
1.den- fullbody trening
1-2 cviky na kazdu partiu:
bench/rozpazky (prsa)
shyby/pritahy v predklonu (chrbat)
clean/snatch-nejaka takato viacklbova alternativa+rozpazovanie (ramena)
drepy (alebo legpress)/predkopavanie (nohy)->tu nemozem fakt velmi tazko, vieme ake je to s dychanim pri drepoch :)

2.den- trx/beh/veslo/box pytel + mozno nejaky kettlebell work lahsi

3.den-fullbody trening (1-2 cviky na kazdu partiu)
atd....
v nedelu by som mal uplne volno, nedokazem sedet na prdely ked dojdem z roboty takze nejaku aktivitu potrebujem aj v tie volne dni a zas len behat je o drzku
Je to podla vas blbost? :)

Btw stravu mam solidnu este so starych zvykov, snazim sa ju drzat
rano vlocky+protak
2xdenne maso+ryza/pohanka/zemiaky
medzitym protak/oriesky/cottage

Dik za kazdy nazor
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Magumi

PříspěvekZaslal: pá únor 06, 2015 10:40 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Já mám taky glaukom, v obou očích, a doktorka mi cvičit nezakázala, ale nechci ti tady dávat žádné medicínské rady, to je na tvém lékaři. Přece jenom je těch zelených zákalů víc druhů, příčiny jsou různé atd. Taky jsem měl ze začátku trochu problém srovnat se s představou, že dřív nebo později oslepnu, zvlášť proto, že si vzhledem k silným brýlím umím představit, jaké to je nevidět, ale teď se to snažím brát sportovně.

Co se týče cvičení, fullbody je určitě lepší, líbí se mi, že bys chtěl kombinovat víc druhů cvičení, nejen činky. Programů je spoustu, takže jen obecná rada. Začínat technikou/rychlostí, potom silové věci s volnými vahami (doporučuju první dřep a pak střídat cviky na horní a dolní polovinu těla), nakonec izolované cviky případně cviky s vlastní váhou, pokud se k nim dostaneš.

http://forum.ronnie.cz/magumi-lean-strength-t28783.html
we88by

PříspěvekZaslal: po duben 27, 2015 5:15 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Také bych doporučil fullbody, několikrát se mi stalo, že jsem chvíli necvičil a vždy jsem prvních pár měsíců jel fullbody, aby si tělo hezky postupně zvykalo.. Příklad takového tréninku třeba zde: ***

--
Edit, viz pravidla fóra.

Rychle na stránku:

Přejdi na: