POCÍTĚNÍ PRSNÍHO SVALU - Manipulace s Váhou

odeslat nové téma  Odpovědět na téma - POCÍTĚNÍ PRSNÍHO SVALU - Manipulace s Váhou  Úvodní stránka -> Trénink -> POCÍTĚNÍ PRSNÍHO SVALU - Manipulace s Váhou
Rychle na stránku:
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
warny

PříspěvekZaslal: po květen 11, 2015 2:40 am    Předmět: POCÍTĚNÍ PRSNÍHO SVALU - Manipulace s Váhou Odpovědět s citátem

Zdravím všechny fitness nadšence,

mám menší problém s procítěním prsního svalu při tlacích s jednoručkami na benchové lavici. Bez větších problémů zvednu 28kg na tlacích pro 8 opakování, nicméně prsní sval tolik neprocítím. Dnes jsem zkoušel váhu postupně snižovat až na konečných 14 kg !! kde citím, že mi prsa táhnou po celou dobu cviku.

Po technické stránce - lopatky mám u sebe ramena dozadu a dolů plus jsem trochu prohlej jako luk.

Chci se tedy zeptat má smysl snížit váhu až na 14kg? a dělat cvik s maximálním procítěním?
přijde mi že bych klidně zvládnul udělat 20 opakování což je trochu moc??

Díky moc za odpověd budu vděčnej za každou radu! :)
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Hulkie

PříspěvekZaslal: po květen 11, 2015 5:41 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Svaly nerostou z procítění.
cipinek

PříspěvekZaslal: po květen 11, 2015 7:24 am    Předmět: Odpovědět s citátem

a co takhle zkusit naučit se správně zapojit prsní svaly při použití nejtěžších hmotností činky pro standardní pracovní sérii, ve tvém případě 28 kg při 8 opakováních...
8Shade

PříspěvekZaslal: po květen 11, 2015 8:19 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Pokud chceš prociťovat i s vyšší vahou, můžeš zkusit techniku předvyčerpání. Jako první zařadíš izolovaný cvik na prsa, kde si je předzničíš a pak jdeš na tlaky. Neřikám, že budeš schopen zatlačit 28, ale rozhodně víc než 14 dáš a měl bys to pak cítit dobře.
warny

PříspěvekZaslal: po květen 11, 2015 12:43 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

8Shade napsal...
kód:
Pokud chceš prociťovat i s vyšší vahou, můžeš zkusit techniku předvyčerpání. Jako první zařadíš izolovaný cvik na prsa, kde si je předzničíš a pak jdeš na tlaky. Neřikám, že budeš schopen zatlačit 28, ale rozhodně víc než 14 dáš a měl bys to pak cítit dobře.

Super, díky za radu zkusím :)

Hulkie napsal...
kód:
Svaly nerostou z procítění.

Znamená to tedy, že čím blíž se dostáváš k tvýmu maximu tím mín sval procítíš, ale je-li dodžena správná technika sval je procvičen správně?

odeslat nové téma   Odpovědět na téma - POCÍTĚNÍ PRSNÍHO SVALU - Manipulace s Váhou
Rychle na stránku:

Přejdi na: