|
|
|
| Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
| Autor |
Zpráva |
daraness
|
Zaslal: so říjen 17, 2015 12:50 pm Předmět: Tipy na rychlý oběd |
|
|
Zdravím,
úspěšně jsem po dlouhý době shodil přebytečnou váhu a teď pomalu navyšuju kalorie. Hodil by se mi nějakej tip na rychlej oběd. Nechci nabrat shozenou váhu zpět, tak proto hledam něco vhodnýho do mýho jídelníčku. Jsem student a nevařim, takže něco co prostě jenom vezmu, ohřeju a můžu jíst, nebo něco u čeho je velmi krátká příprava. Něco co má rozumný nutriční hodnoty a obsahuje nějaký bílkoviny a kolem 400kcal.
Nejlíp kdyby se to dalo sehnat v Penny Marketu nebo Albertu. Problém je, že tady moc hotových jídel nemají. Třeba v Tescu mají mnohem lepší výběr než tady, ale Tesco u nás nikde neni.
Hovězí na žampionech s rýží 400g (hotové jídlo):
Bílkoviny: 19,2 g
Sacharidy: 61,2 g
Z toho cukry: 1,6 g
Tuky: 7,68 g
To by mohlo bejt v pohodě, i když by bylo lepší trochu více bílkovin a mín sachrů. Nebo třeba fazole v rajčatový omáčce, hodnoty jsou velmi podobný, ale zase je tam 20g cukru. No zkuste nahodit nějakej tip, snad se najde někdo kdo v tom má přehled a poradí mi
Díky za tipy
|
|
| nahoru |
|
 |
| |  |
Maerlyn0

|
Zaslal: so říjen 17, 2015 12:55 pm Předmět: |
|
|
Ty bydlíš někde, kde není vařič?
|
|
| nahoru |
|
 |
Rainier

|
Zaslal: so říjen 17, 2015 1:08 pm Předmět: |
|
|
Abych nezakládal nové téma... Mám podobný "problém", sháním typy na někou vydatnou svačinu mezi obědem a tréninkem. Trénuji každý den a mám docela velký kalorický výdaje, základní jídla (S,O,V) mám pořešené podle toho, co mi vyhovuje, ale pořád mám problém s předtréninkovým jídlem, které si dávám cca 2 až 1,5 hodiny před tréninkem. Potřebuju něco kaloricky vydatného s vysokým obsahem komplexních sacharidů, "zdravých" tuků a bílkovin. Bohužel jsem sachaidový typ, potřebuju je pro výkon, jak nemám denně alespoň 300g sacharidu, tak jsem jak zombie. Kolikrát jsem zkoušel nahrazovat tuky, ale nebylo to ono. Takže rady typu oříšky, semínka, avokádo OK, ale v kombinaci se sachry. Už mě nebaví jíst pořád dokola pečivo se šunkou, vločky s ovocem a proteinem apod. Máte nějaké zkušenosti?
|
|
| nahoru |
|
 |
Pr!nc
|
Zaslal: so říjen 17, 2015 1:25 pm Předmět: |
|
|
těstoviny + eidam s kečupem nebo nějakou zálivkou
|
|
| nahoru |
|
 |
Jana Stockelova

|
Zaslal: so říjen 17, 2015 1:59 pm Předmět: Rainier |
|
|
Zkus chia puding já dělám ráda tenhle - chia semínka,kokos mléko,med a mandle.
|
|
| nahoru |
|
 |
daraness
|
Zaslal: so říjen 17, 2015 2:43 pm Předmět: |
|
|
| Maerlyn0 napsal: | | Ty bydlíš někde, kde není vařič? |
Ne, ale když přijedu pozdě ze školy domů, tak si prostě chci jenom ohřát oběd a ne se s tim dělat. Vařit moc neumím a ani mě to nebaví. Navíc u balenýho jídla jednoduše vím nutriční hodnoty a nemusím nic složitě vážit, počítat a připravovat.
| Pr!nc napsal: | | těstoviny + eidam s kečupem nebo nějakou zálivkou |
Tak to si můžu rovnou koupit některý z těch hotových jídel a budu na tom líp. Těstoviny se sýrem a ještě kečupem, to je akorát lázeň sacharidů a tuků, to jsem právě nechtěl. Jsem po dietě, takže spíš něco lehčího s vyšším obsahem bílkovin a kolem 400 kcal.
| Jana Stockelova napsal: | | Zkus chia puding já dělám ráda tenhle - chia semínka,kokos mléko,med a mandle. |
Tohle bylo asi pro toho, co se ptal co před tréninkem. Jestli pro mě, tak tohle se mi nezdá jako vhodnej oběd a moc to neodpovídá tomu, co jsem psal.
Neni to tak, že bych chtěl prudit, akorát hledam něco vhodnýho k obědu pro moji situaci. Jsem rád za každou radu, tak zkuste ještě něco poradit jestli víte. Díky
|
|
| nahoru |
|
 |
Pr!nc
|
Zaslal: so říjen 17, 2015 3:32 pm Předmět: |
|
|
30g bílkovin a kolem 10-15g tuku v eidamu a v porci těstovin množství sacharidů, jaké sám uznáš za vhodné? Mně to tedy jako lázeň tuků a sacharidů nepřijde.
|
|
| nahoru |
|
 |
Deadlift
Moderátor
|
Zaslal: so říjen 17, 2015 3:45 pm Předmět: |
|
|
instantní puding Dr. Oetker a vmíchat vejce.
Dá se to jíst a je to plné sacharidů a bílkovin.
Jinak jsem někde viděl proteinové polévky. V případě nouze se dá poobědvat protein nebo tyčka.
Ten chia puding vypadá slibně:o)
|
|
| nahoru |
|
 |
daraness
|
Zaslal: so říjen 17, 2015 3:49 pm Předmět: |
|
|
| Pr!nc napsal: | | 30g bílkovin a kolem 10-15g tuku v eidamu a v porci těstovin množství sacharidů, jaké sám uznáš za vhodné? Mně to tedy jako lázeň tuků a sacharidů nepřijde. |
Lázeň sacharidů a tuků to neni, to jsem přehnal. No ale 50g těstovin v suchém stavu a 100g eidamu dá dohromady cca 33g bílkovin, 40g sachrů a 18g tuků. To je sice celkem v pohodě, ale je to pěkně malá porce. Navíc jsem žádal aby to bylo jídlo, které se nemusí vařit.
| Deadlift napsal: | instantní puding Dr. Oetker a vmíchat vejce.
Dá se to jíst a je to plné sacharidů a bílkovin.
Jinak jsem někde viděl proteinové polévky. V případě nouze se dá poobědvat protein nebo tyčka.
Ten chia puding vypadá slibně:o) |
Ten puding má jaký nutriční hodnoty? Zdá se mi, že tam bude hafo cukru a jako oběd mi to moc nepřijde
Ty proteinové polévky a proteinová jídla jsou super, taky jsem na to koukal. Ale dost blbě se to schání a jíst to denně se pěkně prodraží.
Proteinovou tyčinku bych si dát mohl. Já vim, že takových vychytávek je spousta a vůbec neni těžký něco vymyslet, jídel je obrovskej výběr. Mě ale právě šlo o plnohodotný teplý oběd. Jinak bych si v pohodě mohl dát třeba toast se šunkou nebo tuňákem
Naposledy upravil daraness dne so říjen 17, 2015 4:02 pm, celkově upraveno 4 krát
|
|
| nahoru |
|
 |
Deadlift
Moderátor
|
Zaslal: so říjen 17, 2015 3:57 pm Předmět: |
|
|
Nemusí se vařit celozrnná bageta s cottage a šunkou např. Oběd bych tomu ale neříkal.
|
|
| nahoru |
|
 |
daraness
|
Zaslal: so říjen 17, 2015 4:06 pm Předmět: |
|
|
No právě. Neni problem co si dát k jídlu. Problém je spíš to, aby to byl teplý oběd.
|
|
| nahoru |
|
 |
Tom3

|
Zaslal: so říjen 17, 2015 4:07 pm Předmět: |
|
|
Nechce se mi, neumim, je to drahy, spatne se to shani.. dej si zmrzlinu, stejne s timhle pristupem niceho nedosahnes.
e: pocky az budes pracovat, to se teprv poseres. Varim kazdej vecer po sichte, delat to jako ty tak mam tak 50kg.. lemro lina studentska
rainier: ja davam kur prs s ryzi, hodku na to cvicim a uplne v pohode _________________ "First they ask you why you do it, then they ask you how you did it."
"Chodil bys raději po ulici a lidem říkal, že zvedáš tunu a nevypadal tak, nebo bys raději donutil lidi přemýšlet o tom, kolik zvedáš, jen tím, jak vypadáš?‘" - buh vi kdo
|
|
| nahoru |
|
 |
Deadlift
Moderátor
|
Zaslal: so říjen 17, 2015 4:13 pm Předmět: |
|
|
Tak prostě to vyřeš krabičkama. Dcera udělá pět porcí - pět krabíček a ty postupně mizí z lednice asi tak dva dny. Pak udělá zase něco jiného. Ideální.
|
|
| nahoru |
|
 |
daraness
|
Zaslal: so říjen 17, 2015 4:20 pm Předmět: |
|
|
| Tom3 napsal: | Nechce se mi, neumim, je to drahy, spatne se to shani.. dej si zmrzlinu, stejne s timhle pristupem niceho nedosahnes.
e: pocky az budes pracovat, to se teprv poseres. Varim kazdej vecer po sichte, delat to jako ty tak mam tak 50kg.. lemro lina studentska
|
No jo, já až budu pracovat tak už se na všechnu dietu a cvičení stejnak nejspíš vybodnu, protože pak na to nebudu mít nervy
| Deadlift napsal: | | Tak prostě to vyřeš krabičkama. Dcera udělá pět porcí - pět krabíček a ty postupně mizí z lednice asi tak dva dny. Pak udělá zase něco jiného. Ideální. |
Jo, to neni zas tak špatnej nápad. Zkusim něco takovýho vymyslet.
|
|
| nahoru |
|
 |
Maerlyn0

|
Zaslal: so říjen 17, 2015 7:29 pm Předmět: |
|
|
Jako jestli si neumíš navařit na tři dny kuřecí maso a nějakou přílohu + k tomu přidat zeleninu, tak se na to rovnou vykašli. Udělat to je otázka tak 15 min.
|
|
| nahoru |
|
 |
| |
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru
|
Populární značky:
|