Zdravím borci, dnes jsem potkal kamaráda co se stravuje vyhrádně low carb. (
protein, maso i tučné, vajíčka včetně žloutku + zelenina).
Má po celý rok výbornou formu což pro mě není podstatné, protože od malička sportuje a vždy vypadal výborně, já mám míry dostatečné pro moji spokojenost, objem nechci jít, spíš vysekat tak 10 kg sádla.
Myslíte, že tohle stravovaní by pro mě bylo efektivní ? Podle jeho slov na té low carb stravě nejde být dlouhodobě tlustej. Moc mě zlákala představa si nosit do práce vyhradně bilkoviny ze zeleninou, přijde mi to dost fresh a jednoduché.
Bohužel moje znalosti ohledně low carb / minimum carb stravování jsou mizivé a google mi moc nepomohl. Názory lidí se liší, polovina lidí se zastáva vybalancovaní všech živin včetně sacharidů, druhá si chválí výsledky na low carb stravování.
Ale ty názory nejsou jednoznačné a jeden argument sráží druhý.
Největší riziko vidím v zácpě a taky v tom, že maso a zelenina celkově není moc kalorická, což znamená, že by to byl propadl Kcal někam k hodnotám 1500, což se mi moc nelíbí z logického hlediska a zpomalovaní metabolismu kvůli nizkému přijmu.
Je tu někdo kdo se tomuhle stylu stravování dlouhodobě věnuje a má k tomu co říct, moc bych si cenil jakékoliv rady na tohle téma, popřípadě osobních zkušenostích se kterýma se podělíte. Díky !