|
|
|
| Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
| Autor |
Zpráva |
CZEBLADE

|
Zaslal: ne únor 16, 2014 6:34 pm Předmět: Kompresní oblečení na trénink |
|
|
Používá to někdo? Narazil jsem na jednu značku u nás asi málo známou a třeba to jsou jen dobré reklamní kecy nebo na tom něco pravdy bude?!
|
|
| nahoru |
|
 |
| |  |
eschaia

|
Zaslal: ne únor 16, 2014 6:37 pm Předmět: |
|
|
Mám pár Under Armour triček... nejraději mám s logem Supermana! Agility +3, strength +5, stamina +2. Popravdě je to podle mě jen součást "drsné" image...
|
|
| nahoru |
|
 |
CZEBLADE

|
Zaslal: ne únor 16, 2014 6:40 pm Předmět: |
|
|
Já zatím jen prošel pár webů a převážně běžěckých ohledně té kompresní srandy na lýtka a docela to mělo kladné ohlasy.
Under Armour znám.
|
|
| nahoru |
|
 |
Gobione
|
Zaslal: út únor 18, 2014 3:33 pm Předmět: |
|
|
to eschaia: Když to teda nefunguje a je to pouze drsná image, tak mi prosím vysvětli, proč v cyklistice zakázali dlouhé kompresní kalhoty na všechny oficiální závody a všichni závodníci to po závodě nosí na regeneraci nebo v tom spí...díky...
Já je používám, jak do fitka nebo americký fotbal, tak i na regeneraci a je to skvělý!!! Samozřejmě, že Ti to nezvedne maximálku na bench nebo dřep, ale tím, že tam máš tu kopresi tak se Ti ten sval lip prokrvuje a vydržíš déle trénovat bez pocitu únavy...po tréninku taky nebudeš mít tak rozbolavělé svaly, navíc jestli děláš nějaký týmový sport, tak Ti to mírně ochraňuje před natažením svalu, tím ze je pořád v teple a má tam ten tlak...záleží na co přesně to chceš používat...mně to víc funguje na nohy, tam ten rozdíl cítím hodně, vršek trochu, ale ne tolik...a záleží jakou značku a kompresi budeš mít!!!! V tom je hrozný rozdíl, čím větší komprese, tím lepší to prádlo je.
Třeba já bych si nikdy nekoupil nike pro combat nebo under armour...je to skvělá reklama, ale účinek skoro nic...má to totiž hrozně malou kompresi! Já mám značku ZooT ( to je speciálka na triatlon) a jsem nadmíru spokojen... tak komprese je tam hrozně velká, že se do trička dostávám tak minutu, potom to po další minutě ani nevnímám, že to nosím...je to o zvyku. Kromě Zootu jsem slyšel hodně pozitivních ohlasů na skins, ale to je na tobě. UA a Nike jsou podle mě vyhozený peníze...naopak Skins a Zoot jsou drahý, ale na 100% to účinkuje...snad jsem Ti aspoň trochu pomohl...
|
|
| nahoru |
|
 |
Frozz.

|
Zaslal: st únor 26, 2014 5:40 pm Předmět: |
|
|
Máte někdo tip na dobrý obchod s kvalitním funkčním oblečením v Praze? _________________ "For me life is continuously being hungry. The meaning of life is not simply to exist, to survive, but to move ahead, to go up, to achieve, to conquer."
|
|
| nahoru |
|
 |
Darkkiller

|
Zaslal: st únor 26, 2014 6:05 pm Předmět: |
|
|
| Frozz. napsal: | | Máte někdo tip na dobrý obchod s kvalitním funkčním oblečením v Praze? |
Under armour shop - OC Nová Harfa
|
|
| nahoru |
|
 |
ygg
|
Zaslal: st únor 26, 2014 6:32 pm Předmět: |
|
|
Tak jde o to jaké chceš a na co to chceš .... pokud něco jako Craft, Moira, Sencor, Icebreaker, Devold ... tak je prodejců spousta .... například v Lidické je Vavrys (Craft), na Plzeňské a u Florence je CFP ( http://www.cfp.cz/kontakt.htm) a pak samozřejmě outdoorová klasika, tj. Hudáč, RockPoint, Alpsport, Hanibal a podobně. Spíš jde o to na co to chceš .... a pak kde mají nějakou slevu:-).
A celkem slušné věci má občas i Lidl a Tchibo. _________________ Reacher let him go. There were things Reacher didn´t like to do. Running was one of them.
|
|
| nahoru |
|
 |
eschaia

|
Zaslal: st únor 26, 2014 6:48 pm Předmět: |
|
|
Gobione: Jak to mám vědět? Na kole nejezdím, ale pokud hledáš odpověď, tak zkus zagooglovat... možná nějaký cyklistický fórum. Ale můžeš mi vysvětlit jakým způsobem se sval lépe prokrvuje, když je "zaškrcen" kompresním oblečením?
|
|
| nahoru |
|
 |
Frozz.

|
Zaslal: st únor 26, 2014 7:42 pm Předmět: |
|
|
Díky za tipy.
Jednalo by se o funkční triko s dl. rukávem, na cvičení uvnitř, takže nic extra teplého do zimy na ven. UA mám rád, tam se rozhodně podívám (e). _________________ "For me life is continuously being hungry. The meaning of life is not simply to exist, to survive, but to move ahead, to go up, to achieve, to conquer."
|
|
| nahoru |
|
 |
Darkkiller

|
Zaslal: st únor 26, 2014 8:19 pm Předmět: |
|
|
| eschaia napsal: | | Gobione: Jak to mám vědět? Na kole nejezdím, ale pokud hledáš odpověď, tak zkus zagooglovat... možná nějaký cyklistický fórum. Ale můžeš mi vysvětlit jakým způsobem se sval lépe prokrvuje, když je "zaškrcen" kompresním oblečením? |
Různé firmy to opravdu uvádějí u svých výrobků - např. UA Recovery suit atd., ale řek bych, že je to jen reklama, to by ta komprese musela být několikanásobně vyšší. Např. obvazy, bandáže?, ortézy opravdu prokrvení zvyšují (je to vlastně opak "Bayliss effectu", stěna arteriol reaguje na vnější zaškrcení dilatací=větší průtok krve).
Osobně UA věci kupuji, protože dokonale odvádí pot a drží mě při tréninku v teple (minimalizace zranění, nachladnutí.., takže to není jen o tom logu nebo obrázku supermana ).
Frozz: určitě tam zajeď, výběr tam docela mají a na starší kolekce tam bývají dobré slevy
edit: eschaia- koukal jsi na Olympiadu? Proč si myslíš, že skoro všichni US sportovci (viděl jsem i Kanadu) nosí UA věci? I Jarda Jágr měl na zápasech UA tričko.
|
|
| nahoru |
|
 |
DEJF

|
Zaslal: st únor 26, 2014 8:52 pm Předmět: |
|
|
UA kompresní nátělník jsem koupil asi před půl rokem. Sice nevím jak je to s tou regenerací a výkonností při tréninku, ale na těle je to prima, neustále v suchu a teple - super věc. Teď jsem byl v USA tak jsem si přivezl celou tašku dalších - přeci jen to tam stojí půlku toho co za to chtějí tady :-) _________________ TAKE THE PAIN. REP by REP, SET by SET
|
|
| nahoru |
|
 |
Riku
|
Zaslal: st únor 26, 2014 8:58 pm Předmět: |
|
|
Mám UA věci moc rád, jsou super, ale že bych byl v suchu se říct nedá. Člověk se zapotí i v tom, na tréninku ho mám pokaždé naprosto durch že by se dalo ždímat, ale člověka to nijak neomezuje v pohybu, jako bych byl nahej a to je super a navíc v tom člověk nesmrdí :)
|
|
| nahoru |
|
 |
Darkkiller

|
Zaslal: st únor 26, 2014 9:14 pm Předmět: |
|
|
| Riku napsal: | | Mám UA věci moc rád, jsou super, ale že bych byl v suchu se říct nedá. Člověk se zapotí i v tom, na tréninku ho mám pokaždé naprosto durch že by se dalo ždímat, ale člověka to nijak neomezuje v pohybu, jako bych byl nahej a to je super a navíc v tom člověk nesmrdí :) |
Fakt jo? Já u kompresnich UA trik propotim max batmana na hrudníku, občas lehce zada (treba dnes pri desitkovejch sérii MT) a to jeste mam ze zacatku na sobe druhé bavlněné triko. Každopádně jen čiste bavlnu bych uz na sobe na trenink nemoh mít, kdyz jsem nedávno zapomněl UA triko a trénoval v tilku, za chvíli bylo úplne mokrý a ke konci tréninku uz jsem se skoro klepal zimou.
To ze nesmrdí je další výhoda a second skin pocit taky .
|
|
| nahoru |
|
 |
Riku
|
Zaslal: st únor 26, 2014 9:28 pm Předmět: |
|
|
V posilce taky lehce záda a hrudník (podpaží je jasný), ale na thaiboxu je po půl hodině naprosto durch  Ale i tak vůbec nevím že mám něco na sobě a v bavlněném tričku bych už také nemohl cvičit.
|
|
| nahoru |
|
 |
Gobione
|
Zaslal: čt únor 27, 2014 3:23 pm Předmět: |
|
|
to eschaia: Já taky nejezdím na kole, ale to je jedno. Sval není celý zaškrcen, ale pouze určité části těla, které jsou pod určitým tlakem (kompresí) a kde lze docílit lepšího průtoku krve! Takže se Ti tam rychleji dostane nová, okysličená= 1. pozitivní věc, oddálíš kyslíkový dluh
2. pozitivní věc je, že když se Ti ve svalech po určité době začne tvořit kys. mléčná, dostaneš jí z těla prokrvením toho svalu, takže po silovém tréninku nohou jdeš na pás/rotoped, aby jsi je prokrvil a odplavil kys. mléčnou, s kompresním prádlem máš pořád takový průtok krve, že se Ti odplavuje i během přestávek mezi další sérií
3. sval je neustále v teple, takže zmenšíš riziko natažení nebo natržení svalu
|
|
| nahoru |
|
 |
| |
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru
|
Populární značky:
|