Zaslal: út srpen 16, 2016 2:49 pm Předmět: Seva - CrossFit Vlog
Ahoj,
tak se po nějaké době opět vracím s tréninkovým logem. Píšu si sice log na BTWB, ale ten je neveřejný a jen pro CrossFit.
Proč tedy s logem opět začínám? Dva týdny zpátky jsem slyšel velice zajimavý podcast o jednom vloggerovi a ze srandy jsem zkusil natočit pár videií. No, strašně mě to chytlo a už je venku 15tý díl.
I když umím číst a psát anglicky, tak jsem si díky vlogům uvědomil, že vlastně neumím vůbec mluvit anglicky a mluvení na kameru mě pomáha tuto dovednost rozvíjet. A když se točím na video, tak mě to nutí se na tréninku trochu více snažit.
Takže dokud budu točit nové videa, tak si tady budu psát log a věřím, že se vám to bude líbit, no a já se snad naučím lépe mluvit anglicky.
Už přes 5 let cvičím CrossFit, 2 roky zpátky jsem v něm i poměrně aktivně závodil, ale teď už mě závodění nebaví a není na něj moc času. Jediný závod, kterého se účastním je každoročně CrossFit Games Open - letos 365. z 27 215 v Evropě. A občas si zajdu ze srandy na nějaký závod, jako je Spartan nebo nějaký Ultra trail. Jinak cvičím hlavně pro zábavu a neřeším jestli cvičím 2x nebo 7x týdně, když jě čas, tak cvičím pravidelně, když ne, tak si klidně na týden odpočinu.
Něco málo o mě: Výška:
174cm
Váha:
78kg
Top silové výkony:
Clean&Jerk 120kg
Snatch 95kg
Deadlift 190kg
Back Squat 130 kg
Front Squat 115 kg
Overhead Squat 110 kg
Takže můj první příspěvek trochu netradičně, report ze závodů Hostýnská osmá.
Byl to závod na který jsem se chtěl už dlouho podívat, ale minulý rok jsem se zapomněl zaregistrovat. Je to prozatím můj nejdělší běh, který jsem kdy dokončil. Naběháno jsem moc neměl, v rámci tréninku jsem byl na horách jen 2x a to jen na 10-15km.
Závod byl super, až na bolavé koleno, které od první půlky bolelo a u posledního seběhu v něm začlo bodat a ja musel zastavit a nadopovat se práškami od bolesti.
A druhá věc jsou puchýře, na levé noze jsem jich napočítal kolem 10ti, které v den závodu nebyly, ale včera bylo celé levé chodidlo nateklé.
Jak jsem už psal závod byl super, užil jsem si ho, ale pokud do něčeho takového půjdu příště, tak bych měl něco naběhat, ať mě to tak neodpálí
Tak dnes jen jeden workout na veřejné lekci CrossFitu. Tentokrát to bylo opravdu těžké a méně intenzivní, ty váhy mi daly hodně zabrat. Nejhorší byly push pressy s mojí maximálkou 100kg jsem musel dát 20x80kg a 10x90kg, takže bylo potřeba hodně malých sérií. S časem moc spokojený nejsem, ale s mojí sílou to moc urychlit nešlo.
18/8/16
For Time
For Time
20 Back Squats 80kg
20 Push Presses 80kg
20 Hang Power Cleans 80kg
40 Pull Ups
10 Back Squats 90kg
10 Push Presses 90kg
10 Hang Power Cleans 90kg
20 CTB Pull Ups
Trochu jsem po dlouhe dobe potrapil muscle ups, no vubec mi nejdou, cekal jsem, ze dam aspon 10:00-14:00 po 3 MU, ale 12:00 jsem uz nezvladl. Na druhou stranu handstand walk sel pekne a workout na konci byl zase zlo, ty pressy s tim KB vubec nesly
Zaslal: st srpen 24, 2016 8:48 am Předmět: Re: Seva - CrossFit Vlog aneb Ondra se učí mluvit anglicky
Nevím co teď děláš, ale nepřemýšlel jsi spíše o tom, že by jsi na čas zmizel do ciziny a raději si zlepšil jazyk tam? Byť i pár měsíců v Anglii by znamenalo obrovský pokrok.
Zaslal: st srpen 24, 2016 10:11 am Předmět: Re: Seva - CrossFit Vlog aneb Ondra se učí mluvit anglicky
Mablung napsal:
Nevím co teď děláš, ale nepřemýšlel jsi spíše o tom, že by jsi na čas zmizel do ciziny a raději si zlepšil jazyk tam? Byť i pár měsíců v Anglii by znamenalo obrovský pokrok.
Uz nekolik let 2 ruzne prace z domu, vse pro zahranici, ale bohuzel se tam nemluvi, ale jenom pise anglicky a k tomu dodelavam Ing. No a dokud ty prace budou, tak v CR zustanu, protoze jet na zapad pro me nema moc smysl kvuli nakladum na bydleni/jidlo a navic jedna z tech praci je vazana na ceskou IP.
Ale verim, ze by me Anglie pekne naucila, treba nekdy zmiznu na par mesicu :-).
Zaslal: st srpen 24, 2016 10:28 am Předmět: Re: Seva - CrossFit Vlog aneb Ondra se učí mluvit anglicky
Seva98 napsal:
Mablung napsal:
Uz nekolik let 2 ruzne prace z domu, vse pro zahranici, ale bohuzel se tam nemluvi, ale jenom pise anglicky a k tomu dodelavam Ing. No a dokud ty prace budou, tak v CR zustanu, protoze jet na zapad pro me nema moc smysl kvuli nakladum na bydleni/jidlo a navic jedna z tech praci je vazana na ceskou IP.
Ale verim, ze by me Anglie pekne naucila, treba nekdy zmiznu na par mesicu :-).
Jestli si na vejšce, máš možnost zhruba na tři měsíce vypadnout do Anglie (o prázdninách, tj. až za rok). Najít si spolubydlení s rodilými anglány (na prázdniny se uvolňuje část bytů díky tomu, že část studentů jede na prázdniny domů). Náklady nejsou tak vysoké (už je to pár let co jsem tam byl, ale co si pamatuji, mimo Londýn zhruba 200 liber za pokoj na měsíc), můžeš si tam přivydělat na brigádách a česká IP není problém odnikud na světě ;-). Navíc, vypadnout do světa je nepřenositelná zkušenost. Podle mě, každý člověk by měl strávit pár měsíců v zahraničí, aby viděl, jak to tak skutečně funguje a že tam lítají pečení holuby do huby jen sockám
Edit: Máš ještě druhou možnost, jak se naučt dobře anglicky. Prostě se na prázdniny sbal (sám), kup si letenku a ty tři měsíce cestuj po Asii. Potkáš spoustu lidí se kterými budeš kecat anglicky, z nejrůznějších národností. Bylo by to o něco dražší (i když, v Asii lze existovat hodně levně), ale zase, hodně by tě to obohatilo.
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru