Rostlinné proteiny - hrachový, sojový, konopný, rýžový

Jdi na stránku 1, 2, 3, 4, 5  Další

odeslat nové téma  Odpovědět na téma - Rostlinné proteiny - hrachový, sojový, konopný, rýžový  Úvodní stránka -> Výživa a suplementace -> Rostlinné proteiny - hrachový, sojový, konopný, rýžový
Rychle na stránku:
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
B.é.d.a.

PříspěvekZaslal: po leden 18, 2016 9:24 am    Předmět: Rostlinné proteiny - hrachový, sojový, konopný, rýžový Odpovědět s citátem

Zdravim,

chci se zeptat jaké máte kdo zkušenosti s rostlinnýma proteinama, který zvolit podle složení, kvality, vstřebatelnosti, biologického využití atd.

Poslední dobou mě osobně dost zaujal 100% RAW Hrachový protein od výrobce Vegan Fitness - jak složením, tak i cenou.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
člověk

PříspěvekZaslal: po leden 18, 2016 9:47 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Jsi Vegan ?

Volná sestava:
http://www.youtube.com/watch?v=M9eTnVam068

18 let /// 180cm /// váha je parametr, který u mě nikdy nelze přesně určit :)
B.é.d.a.

PříspěvekZaslal: po leden 18, 2016 9:53 am    Předmět: Odpovědět s citátem

člověk napsal:
Jsi Vegan ?

Vegan nejsem, ale mám k tomu sklony. Chci zkusit rostlinnou variantu zdroje bílkovin, když to jde.
Lord_Ivory

PříspěvekZaslal: po leden 18, 2016 11:10 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Ahoj.

Mel jsem jak hrachovy, tak i ryzovy od 4f a za sebe musim rict, ze uz zpatky k nim nechci. Klasicke WPC je proste po strankach chuti o mnoho urovni vys. Co se tyce vstrebatelnosti, tak bez problemu.

Ryzovy protein je takovy divny. Strasne prasny. Kdyz ho das do sejkru, tak se sice rozpusti, ale zustanou v nem neco jako zrnicka a to ti oblepi kompletne celej sejkr a pak i hubu vcetne zubu a chut je takove kekel, ale proste to do sebe kopnes a mas klid.

Hrachovy se dobre rozpousti a hodne peni. Co me na nem vadi je takova ta slaba svirava hrachova chut. Mam rad hrach, ale tohle me neskutecne vadi. Je to jeste horsi kekel jak ryzovy a ta chut po vypiti nemizi a jeste zustava na patre, proste fuj, ale dvema ochucovacima tabletama se to tak nejak da dostat lehce pod kontrolu.

Zpatky k nim uz nepujdu.
B.é.d.a.

PříspěvekZaslal: po leden 18, 2016 11:22 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Lord_Ivory napsal:
Ahoj.

Mel jsem jak hrachovy, tak i ryzovy od 4f a za sebe musim rict, ze uz zpatky k nim nechci. Klasicke WPC je proste po strankach chuti o mnoho urovni vys. Co se tyce vstrebatelnosti, tak bez problemu.

Ryzovy protein je takovy divny. Strasne prasny. Kdyz ho das do sejkru, tak se sice rozpusti, ale zustanou v nem neco jako zrnicka a to ti oblepi kompletne celej sejkr a pak i hubu vcetne zubu a chut je takove kekel, ale proste to do sebe kopnes a mas klid.

Hrachovy se dobre rozpousti a hodne peni. Co me na nem vadi je takova ta slaba svirava hrachova chut. Mam rad hrach, ale tohle me neskutecne vadi. Je to jeste horsi kekel jak ryzovy a ta chut po vypiti nemizi a jeste zustava na patre, proste fuj, ale dvema ochucovacima tabletama se to tak nejak da dostat lehce pod kontrolu.

Zpatky k nim uz nepujdu.

Díky za info.

Hrachový mě dost zaujal jeho složením, takže ho asi zkusim. Chci ho míchat s ovesnýma vločkama, takže dochucování je na místě a s chutí by nemusel být problém.
tobias92

PříspěvekZaslal: po leden 18, 2016 1:05 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Nechci působit jako nějakej negativista nebo tak, ale věř mi, že zbytečně utratíš peníze a nepřibereš ani půl kila. Ono totiž pokud neužíváš AAS, tak ani se super hydro syrovátkem nepoznáš jestli něco bereš nebo ne (výkony se ti nezlepší, přibrat výrazně nepřibereš), ale to má alespoň nějaký rozumný využitelný základ na rozdíl od těchto produktů a jeho přínosy jsou nepopiratelné. Věř mi, běžná strava udělá víc, takže buď utrať peníze smysluplně (vajíčka, maso), nebo pokud máš zvrácené sklony cvičit a vyhýbat se vajíčkům a masu (což je prostě z principu nesmysl), tak kup alespoň to syrovátko, má dobrý amino profil apod.
B.é.d.a.

PříspěvekZaslal: po leden 18, 2016 1:35 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

tobias92 napsal:
Nechci působit jako nějakej negativista nebo tak, ale věř mi, že zbytečně utratíš peníze a nepřibereš ani půl kila. Ono totiž pokud neužíváš AAS, tak ani se super hydro syrovátkem nepoznáš jestli něco bereš nebo ne (výkony se ti nezlepší, přibrat výrazně nepřibereš), ale to má alespoň nějaký rozumný využitelný základ na rozdíl od těchto produktů a jeho přínosy jsou nepopiratelné. Věř mi, běžná strava udělá víc, takže buď utrať peníze smysluplně (vajíčka, maso), nebo pokud máš zvrácené sklony cvičit a vyhýbat se vajíčkům a masu (což je prostě z principu nesmysl), tak kup alespoň to syrovátko, má dobrý amino profil apod.

Jo v pohodě, díky za zapojení do diskuze, tvůj názor samozřejmě beru. Jen abych to objasnil, tak tim proteinem nechci zbytečně nahrazovat jídla během dne, to vůbec. Jen ráno většinou nestíhám, takže tam bych ho dal s vločkama, na tom bych neviděl nic špatnýho. Jinak po tréninku dávám WPC a ráno bych dával ten hrachový protein - vychází to líp z finančního hlediska a i pro to tělo to bude alespoň změna, než furt dávat WPC. Navíc podle mě ani ten hrachový protein na tom neni vůbec špatně co se aminokyselin týče.
člověk

PříspěvekZaslal: po leden 18, 2016 1:53 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Asi všechny proteiny (nejednom ty, ale i potraviny) pro Vegany (tzn. z rostlinných zdrojů) mohou být dobře využitelné, ale pouze v přímé kombinaci s jiným zdrojem bílkovin - maso, mléčná bílkovina.
Nicméně je to věc, kterou většina normálních idí nemusí vůbec řešit, takže nevidím důvod kupovat rostlinné proteiny, pokud není člověk vegan. A pokud je člověk vegan, tak bych radši ani necvičil, protože pokud to nemá co se týče stravy úplně vychytané, většinou končí se zdravotnímy problémy.

Tolik můj názor :o)

Volná sestava:

vlk#

PříspěvekZaslal: po leden 18, 2016 2:01 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

spíš to vypadá na to finanční hledisko... což je naprosto normál řešit... což by mě zajímalo, protože ten, co uvádíš, jsem na google za žádnou zajímavou cenu nenašel :) aktuálně testuji obyč syrovátkový CFM za 220/kg + doprava, jako asi pár dalších tady z fóra ;), hůře ho trávím, ale chuť v pohodě. na snídani dávám kostku tvarohu nebo jogurt a musli (naturál - vločky, oříšky, ovoce), dýl to vydrží než ten protein.
člověk

PříspěvekZaslal: po leden 18, 2016 2:16 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Taky jsem používal WPC 200-260kč/1kg a nemůžu si na něho stěžovat :o)
A řekl bych, že co se týče finančního hlediska, tak to zas takový rozdíl není (+- 100kč na kilo)

Volná sestava:

B.é.d.a.

PříspěvekZaslal: po leden 18, 2016 2:18 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

vlk# napsal:
spíš to vypadá na to finanční hledisko... což je naprosto normál řešit... což by mě zajímalo, protože ten, co uvádíš, jsem na google za žádnou zajímavou cenu nenašel :) aktuálně testuji obyč syrovátkový CFM za 220/kg + doprava, jako asi pár dalších tady z fóra ;), hůře ho trávím, ale chuť v pohodě. na snídani dávám kostku tvarohu nebo jogurt a musli (naturál - vločky, oříšky, ovoce), dýl to vydrží než ten protein.

Díky za reakci.
Přesně jak píšeš, kdybych teda dával kvalitní WPC po tréninku a i k snídani, vydržela by mi 2kg pixla cca měsíc, což pro mě neni finančně ideální.
Takže spíš hledám nějakou levnou variantu proteinu k snídani. Jinak snídaně podobně jako u tebe - protein + vločky, ořechy, kus ovoce, džus.
tobias92

PříspěvekZaslal: po leden 18, 2016 2:37 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

A teď si představ, že když si vezmeš měsíčně 1300 Kč (cena běžného proteinu) tak za tou koupíš cca 550 vajíček. Když z těch 550 vajíček zvládneš za ten měsíc sníst alespoň polovinu (tj. cca 9 denně), budou přírůstky na váze a síle násobně větší, než s jakýmkoliv proteinem :) Takže o penězích to není.
sk

PříspěvekZaslal: po leden 18, 2016 2:47 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

tak treba ted maji na ronniem slusnou slevu na whey80, takze kilovku koupis za nejakych 460Kc, coz je na urovni tech vajec cca, precejenom ne kazdy chce do sebe cpat stejne tuku jako bilkovin :)
tobias92

PříspěvekZaslal: po leden 18, 2016 2:51 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

To je slušná cena a rozhodně lepší varianta než ten hrachovej :)

Já se totiž jen dostal do stádia kdy zjišťuju, že po letech utrácení za protein zaznamenávám daleko lepší progres když jsem jednoduše začal pořádně žrát.
Petey

PříspěvekZaslal: po leden 18, 2016 2:58 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

a co by to bol za progres, keby si zacal poriadne zrat A daval protein?

odeslat nové téma   Odpovědět na téma - Rostlinné proteiny - hrachový, sojový, konopný, rýžový Jdi na stránku 1, 2, 3, 4, 5  Další
Rychle na stránku:

Přejdi na: