Čelní dřepy: 5x5 100 kg (podložky cca 1,5 cm)
Konečně, dnes jsem byl rozhodnutý to zlomit, pohlídat si techniku a jít i přes bolest zápěstí. Povedlo se. Zápěstí jsem sice musel po každé sérii rozhýbat, podložky byly nutné, abych se nemusel více předklonit a ještě více zalomit zápěstí, ale časem se to snad poddá. Příště 5x3 110.
Šikmý bench-press nahoru (30°): 5x4 90 kg
Zpočátku to nevypadalo, ani jsem nečekal, že to dnes projde, ale třetí série se vydařila, tak už jsem to dotáhnul, i když nadoraz. Od příště už 5x5 a asi se chvíli zdržím.
Spodní kladka (veslo), úzký paralel k pasu: 5x5 120 kg
Zatím pořád poměrně technicky, dobrá váha, příště 5x3 130 a začne přituhovat.
Shyby střední nadhmat: 5/3/4/4/4
Břicho, zvedání nohou do svíčky: 3/5/5/5/5
Nastřídačku v super-sérii, obojí mi nejde, takže ne příliš oblíbené cviky, ale poměrně účinné, zvláště to břicho.
Váhovka: 92.8 kg
Opět spokojenost, síla i forma se postupně vrací, dřepy mě potěšily, ale zatím to není cvik, na kterém bych zvyšoval sílu nohou, více práce mám sám se sebou, budu to doplňovat hacken-dřepy a leg-pressem. Na zpevnění a celkovou koordinaci těla je to však výborné, nejlepší.
Perlička: Dnes jsem ve fitku už nejmíň podruhé viděl borce, kterému určitě přezdívají Shrek :) Nejenom, že tak vypadá v obličeji + je holohlavý, ale taky je to pěkná korba. A nemyslím to nějak hanlivě :)
Krásné slunečné počasí, dnes domluvený trénink s Loudym aneb ve dvou se to lépe táhne
Mrtvý tah: 5x4 170 kg
Aktuální hranice možností, ve čtvrté sérii už mě poslední (čtvrté) opáčko mírně ohlo no a v páté bylo poslední na hranici uznatelného tahu. Prostě už to bylo moc těžký... Ostatní technicky dobrá a čistá. Od příště útok na osobáček na této váze, tj. 5x5.
PC + PP (přemístění + výraz): 45 kg, 55 kg, 65 kg, 67,5 kg
Dorazil Loudy , já byl také doražený, tak jsem byl vděčný, že přemisťujeme menší váhy. Nacvičoval jsem položení činky na hrudník a vyražení tělem, ale moc se nedařilo... asi že mám krátké ruky nebo neohebné, nebo tak něco Budu trénovat, ať se to poddá.
Bench-press: 5x5 100 kg
Už jsem byl trochu unavený, tak jsem nešel na 105 a ani tak jsem nečekal, že to bude plných 5x5, ale hecli jsme se - od toho je sparring dobrý - a šlo to poměrně dobře. Akorát jsem měl problém sundat a ještě více vrátit činku na stojan
Shyby, střední nadhmat, pod bradu: 5/4/4x
Jenom tři série, všechno unavené, ani pět opáček jsem nevytáhnul.
Face-pulls (horní kladka, lano, k obličeji): 8x 30 kg, 8x 48 kg, 8x 60 kg (volná kladka, tj. v reálu 1/2)
Loudy mi ukázal techniku, tak jsem vyzkoušel a na protažení těch horních zad je to opravdu dobré. Náročnější i na balanc - ve stoje, v záklonu, přitahovat lano k obličeji.
Ramena, tlaky vsedě, před hlavou: 3/3/4x 70 kg
Jenom tři série, ramena unavená, postupový cíl je pořád 5x5. Loudy si dal dřepy, ale to už jsem dnes nemohl - buď mrtvola nebo dřepy.
Břicho, zvedání nohou s oporou loktů: 16x, 12x
Jenom lehce a do šatny.
Váhovka: 93.1 kg
Pěkný trénink, když se dva střídají, tak to hezky odsejpá, člověk si pokecá a ještě má jištění.
to bych taky prohodil... jenže to by sparring musel dorazit dříve resp. já později :D alespoň jsem se v klidu a při plné síle zrušil na mrtvole a pak už jsem ty váhy nehrotil ;)
Dnes opět domluvený trénink se sparringem Loudym , minulý týden jsem druhý trénink vynechal... takhle by to tedy nešlo, budu si to hlídat.
Protažení: cca 15 minut, ramena, záda, zápěstí, lehké hacken dřepy...
Čekal jsem na sparringa a vyjímečně jsem se zkusil pořádně protáhnout a rozhýbat. Docela jsem se zahřál a u dřepů to asi dost pomohlo ramenům.
Bench-press: 7x 105 kg (PB max reps) , 5/4/4/5x 105 kg
Jako první, při síle, v plánu byly tři série, tak jsem jel na maximum, osobáček to je, ale spíše, že jsem dříve tuhle váhu vynechával ;) Vyšla ještě čtvrtá série a byla i možnost páté... těch 5x5 už je na spadnutí! Loudy se hecnul a dal tam 2x 80 kg, ale ty pracovní předtím ho asi vyčerpaly, jinak by tam bylo i více.
PC + PP (přemístění + výraz): 3+3x 40 kg, 3+2x 55 kg, 3+1x 65 kg, 3+1x 75 kg, 1+1x 80 kg, 1+1x 80 kg
Přemístění v sérii jsou docela vyčerpávající, na push-pressy (výraz) jsem trénoval techniku. Chci si vylepšit výkon na těch 80, což je zatím moje maximum. Loudy tam dával 75 kg, takže mám co zlepšovat.
Ramena, tlaky vsedě před hlavou: 3x3 70 kg
Unavená, tak jenom vyždímat z nich maximum.
Dřepy: 5x 45kg, 5x 65 kg, 5x 85 kg, 5x 110 kg, 5x 120 kg
Krutá realita, více než čtyři měsíce jsem kvůli ramenům zadní dřepy nejel a bylo to poznat. Základní postupový cíl bude 5x5 120. Loudy se opět hecnul na 4x 80 kg.
Shyby, širší nadhmat před: 7x, už jenom na protažení.
Váhovka: 92.3 kg
Pěkný intenzívní trénink, docela ze mě teklo, ten dřep musí jít nahoru.
som zvedavy, ako sa bude vyvyjat tvoje rameno. Ja som momentalne na tom dost dobre, ale neviem ci je to preto ze som uplne vypustil drepy alebo skor pre to ze dost casto zaradujem ako rehabilitaciu kubanske tlaky. Vobec sa mi nechce riskovat ze sa mi to obnovi...no, kazdopadne potom napis ci to ma nejaky vplyv..
já jsem dřepy nejezdil pravidelně (vůbec) více než půl roku a aktuálně jsem na tom jako ty - rameno je celkem v pohodě. taky dělám kubánské "rotace" a další prostocviky s lehkýma jednoručkama. dnes jsem to pořádně rozhýbal a zadní dřep bez nějakých nepříjemných bolestí, i když teď to rameno trochu cítím, ale to třeba přejde.
no a protože šel výkon výrazně dolů a zadní dřep je poměrně základní cvik, tak ho chci znovu zařadit do tréninku. pokud to tedy půjde. co mělo největší vliv, to nevím, protože jsem na podzim na tvou radu zařadil i Animal Flex a už po dvou pixlách (3 měsíce), to bylo v pohodě, ale já měl pro jistotu ještě jednu ;), je v tom i spousta dalších "dobrých" věcí.
Mrtvý tah: 5/5/5/4/4x 170 kg
Od třetí série už mě poslední opáčka lámala, ale vše dotaženo a vše s pokládáním. Historicky odpovídá max výkonům a dostat se na technických 5x5 bude ještě fuška.
Šikmý bench-press nahoru (30°): 5/5/5/3/2x 90 kg
Po zahřátí jsem čekal, že pokud těch 90 zvednu, tak si pak budu muset shodit. Vyčerpání z mrtvoly i pondělního benče. Ale před druhou sérií už jsem se zotavil a šlo to. Třetí nadoraz a už mi to bylo jedno, dnes se štítem :) Pak došla síla a nechtěl jsem pod tím zůstat.
Sobotní pohodová prázdná posilka, zkoušel jsem něco natočit mobilem, ale musím si na něj pořídit držák, tím nemyslím sparringa ;), už mám vyhlédnutého takového pavouka. No a protože instalace a obsluha mobilu zabrala něco času, tak jsem toho nakonec neodcvičil tolik, kolik jsem měl v plánu :)
Bench-press: 5x 70 kg, 5x 90 kg, 5x5 105 kg (PB 5x5) , 1x 110 kg, 1x 115 kg, 1x 120 kg, 1x 125 kg (PB touch-n-go) , 9x 100 kg
Postupný cíl splněn, od příště se přesouvám na 110 kg, pak jsem se chtěl ještě dorazit, tak jsem zkusil jedničky, se 110 bych nedal ani tři opáčka, 115 už byla hodně nejistá, před 120, aktuálním maximem, velký respekt, takže jsem se soustředil a šlo to čistě, to mě nabudilo, tak jsem došel pro mobil, opřel ho někde, kde držel, a šel na to. Jasně, je to bez stopky, jenom touch&go, ale už jsem toho měl dost a nechtěl jsem pod tím zůstat ležet :) Každopádně po dlouhé době nové jedničkové PB. Pak jsem si ještě shodil na stovku a zkusil max reps. Pouze vyrovnaný osobáček... už nebylo z čeho brát :)
Čelní dřepy: 5x 65 kg, 5x 90 kg, 3x3 110 kg (PB)
Naposledy 5x5 100, takže dnes na 110, kvůli hraní s mobilem z toho nakonec byly jenom tři pracovní série, ale příště to doženu :) Je to jenom takové "malé" PB, vzhledem k tomu, že se čelňáky učím a zatím jsem maximálku netestoval, ale každé PB potěší a to absolutní teď o moc výše nebude.
Ramena, tlaky vsedě před hlavou: 5x 50 kg, 3x3 70 kg
Tady už jsem mobil pořádně neumístil a stejně už nebyla síla, tak jsem jenom dorazil ramena a pak šel rovnou do sprchy.
Váhovka: 92.6 kg
Krásný slunečný den, který jsem měl v plánu strávit úplně jinak, jenže člověk míní... tak aspoň, že vyšlo to fitko.
Congrats k benchu. Mas ale odvahu robit si osobak bez spottera a pri tych opackach so 100 to vyzeralo ze by tam mohla byt este rezerva 1-2, ale zasa... bez spottera sa nedivim ze si do toho uz nesiel.
Celnaky zavist..mal by som s tym tiez zacat :)
Jinak zítra máš v plánu jít, když si cvičil včera?
jasná věc, napiš mi do PM, jestli a kdy tam dorazíš. klidně i hoďku předtím.
váhy netřeba závidět, je jasný, že když seš o hlavu vyšší a máš o deset kilo méně - já ti zase závidím tu formu - navíc jiné priority, viz půlmaraton, tak to máš těžší. ale bojuješ dobře a pokrok se dostavuje. a zvířata jsou tady jiní, co benčují 1,5x BW a ještě v sériích , o maxku, dřepech a tazích ani nemluvím. aspoň je to dobrá motivace.
seeya napsal:
Congrats k benchu. Mas ale odvahu robit si osobak bez spottera a pri tych opackach so 100 to vyzeralo ze by tam mohla byt este rezerva 1-2, ale zasa... bez spottera sa nedivim ze si do toho uz nesiel.
Celnaky zavist..mal by som s tym tiez zacat :)
dík, bez spottera jsem zvyklý, navíc jsem šel +5 kg, abych se vyhnul překvápku a ještě to udělal dynamicky, abych se nezaseknul ... ale je to příjemný adrenalin a člověk ví, že do toho musí dát všechno. a ta 100 už byla poslední na doražení, což jsem taky udělal, takže víc už tam toho nebylo.
čelňáky jsou pro mě zatím dost krušné, ale zase šetří ramena a nedají se moc šidit - nemůžeš se moc ani zaklonit ani předklonit začni zase, taky začínám a chci se dostat na nějakou rozumnou techniku, váhu a počet opáček.
vĺčiku, no pekne pekne, riadne si sa do toho oprel, super výkony, ved bodaj by aj nie na tú váhu a vek hehe, tie čelňáky by som si vedel predstaviť ešte o fúz nižšie, ale každopádne luxus, len tak dalej.
_________________ "I guess he’s taking Hunt to Takedown City, where the pain is free and the hits are plenty."
On to Turakam nemyslí zle, občas jsou ty jeho poznámky na ránu, ale většinou jsou dost na místě. To je takový náš Dr. House
"Conor Bless"
I na můj vkus by ty dřepy šly ještě níž, ale to už je hodně otázkou flexibility, přičemž podle mýho názoru je lepší nejít úplně na paty, než dřepovat s butt winkem ve spodní pozici (byť já sám dělám spíš pravej opak ). Každopádně moc pěkný, mám radost, že jsi ty čelňáky nevzdal a pořád je piluješ, a vůbec se mi líbí tvoje tréninky z posledních dnů, kde jsi osekal ten (podle mě) zbytečnej balast typu hacken dřep, tlaky na hammeru atd. a soustředíš se hlavně na základní cviky
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru