|
|
|
| Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
| Koho budete volit? |
| ČSSD |
|
6% |
[ 10 ] |
| ODS |
|
16% |
[ 26 ] |
| KSČM |
|
1% |
[ 3 ] |
| TOP09 |
|
29% |
[ 47 ] |
| KDU-ČSL |
|
0% |
[ 1 ] |
| Strana zelených |
|
2% |
[ 4 ] |
| Věci veřejné |
|
12% |
[ 19 ] |
| Strana svobodných občanů |
|
12% |
[ 19 ] |
| Strana práv občanů (Zemanovci) |
|
9% |
[ 15 ] |
| Jiná strana (dole napište jaká) |
|
8% |
[ 14 ] |
|
| Celkem hlasů : 158 |
|
| Autor |
Zpráva |
ygg
|
Zaslal: so březen 20, 2010 6:41 pm Předmět: |
|
|
| Tomkins napsal: | | ygg napsal: |
pořád nevím, kam do tohodle chceš cpát nějaké tržní konkurenční prostředí???? Jako že si pojištěnec bude studovat x set stran silnou bichlli a zkoumat, která pojišťovna jak proplácí kterou diagnozu, a když se tvým rodičům nebo dítěti udělá v noci zle a potřebuješ zavolat záchranku, tak nejdřív budeš zjišťovat kolik si která společnost účtuje za odvoz (nebo se kterou má tvoje pojišťovna smlouvu) a než dorazí, tak místo poskytování první pomoci opět nastuduješ, kam chudáka povezou? To je fakt výborný systém. |
Co na tom pořád nechápeš? Když máš povinný ručení a někdo tě nabourá, taky zjišťuješ, se kterýma autoopravnama má tvoje pojišťovna uzavřenou smlouvu? Ne. Znáš cestovní pojištění? Uzavřeš, podepíšeš, odjedeš do zahraničí. Když se ti něco stane, ukážeš pojištění a nemocnice tě ošetří. Zákrok fakturuje přímo pojišťovně. Ty seš ošetřenej, zákrok je zaplacenej, nemocnice má prachy na platy lékařům a ty děkuješ bohu, že ses nezapomněl pojistit. Taky ti přijde, že tenhle systém nefunguje? Systém, kterej navrhuju já, je stejnej - kdyby ti něco bylo, tak bys zašel do první nemocnice, která by byla nejblíž, tam bys ukázal kartičku pojišťovny a nemocnice by zákrok fakturovala rovnou tvý pojišťovně.
|
Bože! Jednak tě ošetří přesně podle toho, jak si to ta pojišťovna domluvila, že zaplatí, a ani hovno navíc. Takže se ti snadno může stát, a už se to stalo, že tě se zlomenou nohou provizorně zafixovanou pošlou z Dolomit do Čech. Jednak je platba pojistného plnění omezena x faktory ... od jeho max výše a tvé spoluúčasti, až po takové ty výluky malinkatým písmem dole:-). A za třetí, veškerá ustanovení týkající se smluvního vztahu pojištěnec-pojišťovna jsou smluvní...ty buďto podmínky pojišťovny, které si ona stanovila, akceptuješ, nebo si najdeš jinou, nebo si to prostě riskneš a jedeš bez.
Prostě se jedná o zcela jiné parametry ... péče a plnění jsou omezené, vztah je čistě smluvní, placené pojistné je tržní. Takže hezký pokus, ale zcela mimo.
mysH má dnes víc trpělivosti, já na to kašlu....je to tvůj názor, klidně si jej měj, což je tak jediné, co s ním můžeš dělat, protože jeho realizace nehrozí ani smykem:-). _________________ Reacher let him go. There were things Reacher didn´t like to do. Running was one of them.
|
|
| nahoru |
|
 |
| |  |
Tomkins

|
Zaslal: so březen 20, 2010 7:34 pm Předmět: |
|
|
| mysH napsal: |
Mas zakrok navstevu lekare 100kc, lehci operace 5000, velka operace 500 000. Tyto castky jsou podle sazebniku.
Jak chces udelat trzni prostredi?
|
Zruším sazebník. Soukromý nemocnici by nikdo neměl stanovovat ceny výkonů.
Ze jako jedny pojistovne budes z platu platit mensi zdravotni? A oni si s tim budou moct soupat? Co se stane je jasny - kazdy si poridi to nejlevnejsi. A druha vec - jak vyrovnas vykyvy v odvodech? Lopatak da momentalne min nez ministr. Udelas nejaky prumer? Takze ve vysledku lopatak najednou bude platit daleko vic nez doted a vlastne pro nej bude zdravotni nedostupnejsi? I kdyz ze zakona to pojisteni bude muset mit?
|
Ty pořád hledáš důvody, proč by to nešlo. To, že si lidi poříděj to nejlevnější, není pravda. Proč má někdo povinný ručení u allianz a někdo u Český? Třeba proto, protože jim nabídnou něco navíc. Když jsou teď slevy na daních, protože máš děcka, protože máš životní pojištění, protože máš penzijní připojištění, tak by pro lidi s nízkým příjmem mohla být taky nějaká sleva. Jde to zařídit ale i jinými způsoby.
U nadstandartu by uz trzni prostredi delat slo. Tam se muzou pojistovny predhanet, ktera ti co nabidne navic .. a za kolik. Ale to by se nejdriv ten nadstandart musel povolit a hlavne presne definovat .. osobne bych do toho klidne zahrnul i preskoceni poradniku .. |
Viz výše - o tom přesně mluvím, plus bych zahrnul i ten standard. _________________ Čokoláda je naprosto zdrcujícím důkazem toho, že tuk ve spojení s jednoduchými sacharidy na celé čáře chuťově válcuje proteiny se sacharidy komplexními.
|
|
| nahoru |
|
 |
Tomkins

|
Zaslal: so březen 20, 2010 7:54 pm Předmět: |
|
|
Tak to vezmu postupně:
| ygg napsal: |
Jednak tě ošetří přesně podle toho, jak si to ta pojišťovna domluvila, že zaplatí, a ani hovno navíc. Takže se ti snadno může stát, a už se to stalo, že tě se zlomenou nohou provizorně zafixovanou pošlou z Dolomit do Čech.
|
Stát v současnosti stanovuje sazebníky jednotlivých zákroků. Co bys řekl tomu, kdyby stanovoval seznam zákroků, které musí být povinně zdarma v rámci povinného životního pojištění? Jako když mají banky povinnost zdarma posílat ročně výpis z účtu, nebo povinnost připsat peníze na účet do druhého dne? Přišel bys k doktorovi se zlomenou nohou, ukázal bys kartičku, on by ti dal sádru. Když bys měl dražší pojištění, dal by ti třeba i nějakou tu nafukovací botu, abys mohl chodit bez berlí. Prostě nadstandard za dražší pojištění. Ale standard by bylo prostě povinný minimum.
Jednak je platba pojistného plnění omezena x faktory ... od jeho max výše a tvé spoluúčasti, až po takové ty výluky malinkatým písmem dole:-).
|
Viz výše. Prostě některý pojišťovny mohou nabízet nadstandardní péči, ale minimální standard by byl zákonem stanoven. Spoluúčast nevylučuji a dokonce bych ji vítal.
A za třetí, veškerá ustanovení týkající se smluvního vztahu pojištěnec-pojišťovna jsou smluvní...ty buďto podmínky pojišťovny, které si ona stanovila, akceptuješ, nebo si najdeš jinou, nebo si to prostě riskneš a jedeš bez. |
Co je tohle za argument? Samozřejmě, že podpisem smlouvy se zavazuješ ke smluvnímu vztahu, ale kdyby v té smlouvě bylo napsáno "Pojišťovna se zavazuje hradit veškeré zákroky, definované zákonem jako - bezplatný zdravotní standard", kde chceš hledat obkliky? Stejně, jako je teď definováno např. stavební spoření. Všichni vědí, co to je, kdy máš právo vzít si úvěr a spořitelna na tom nezmění ani popel.
| ygg napsal: | | Prostě se jedná o zcela jiné parametry ... péče a plnění jsou omezené, vztah je čistě smluvní, placené pojistné je tržní. Takže hezký pokus, ale zcela mimo. |
Péče a plnění by bylo omezené na léčení standardními levnými způsoby, žádné hi-tech technologie. Když si chceš nechat v současnosti odstranit jizvy laserem, nikdo to za tebe nezaplatí. Když si chceš nechat odstranit dioptrie, taky cáluješ sám. Taky je plnění už teď omezené. Placené pojistné by bylo tržní. Vztah by byl povinný, přičemž by měl pojistník možnost vybrat si mezi společnostmi, u kterých se chce nechat pojistit. Když máš auto, musíš mít povinně povinné ručení, ale můžeš si vybrat, u koho. Není to vůbec mimo.[/quote]
mysH má dnes víc trpělivosti, já na to kašlu....je to tvůj názor, klidně si jej měj, což je tak jediné, co s ním můžeš dělat, protože jeho realizace nehrozí ani smykem:-). |
Já už na to taky kašlu. Tebe nepřesvědčím (a vlastně mi o to ani nejde), jen jsem ti chtěl vysvětlit, jak by něco mohlo fungovat a štve mě, že mi pořád tvrdíš, jaký to má nedostaty a že nemám pravdu, ale popravdě jsi ještě nenašel žádný argument, který bych ti nevyvrátil. _________________ Čokoláda je naprosto zdrcujícím důkazem toho, že tuk ve spojení s jednoduchými sacharidy na celé čáře chuťově válcuje proteiny se sacharidy komplexními.
|
|
| nahoru |
|
 |
mysH

|
Zaslal: so březen 20, 2010 8:42 pm Předmět: |
|
|
| Tomkins napsal: | | Zruším sazebník. Soukromý nemocnici by nikdo neměl stanovovat ceny výkonů. |
blbost - pojistovna by te automaticky nutila pouzit nejlevnejsi nemocnici a ver tomu, ze tohle je vic nez jisty. A zaprvy by ta nemocnice nebyla nafukovaci .. a zadruhy nez by te tam treba dovezli, uz by nebylo co operovat/zachranovat.
| Tomkins napsal: | | Ty pořád hledáš důvody, proč by to nešlo. To, že si lidi poříděj to nejlevnější, není pravda. Proč má někdo povinný ručení u allianz a někdo u Český? Třeba proto, protože jim nabídnou něco navíc. Když jsou teď slevy na daních, protože máš děcka, protože máš životní pojištění, protože máš penzijní připojištění, tak by pro lidi s nízkým příjmem mohla být taky nějaká sleva. Jde to zařídit ale i jinými způsoby. |
Srovnavat castku povinnyho ruceni a castku, kterou odvadis na zdravotnim .. to si delas srandu ne? :) Tam uz nejde o par korun a tomu ver, ze si poridi to nejlevnejsi.
Na slevy kaslu .. nejses nahodou pravicak? Vis kolik by muselo byt prumerny pojisteni, aby se vybralo stejne jako ted? A jelikoz je tech "socialnich" pripadu daleko vic nez tech bohatsich, tak by ta tvoje sleva byla poradna castka. Nebo bys to chtel dovest do dokonalosti a pojisteni jeste upravovat dle prijmu?
|
|
| nahoru |
|
 |
ygg
|
Zaslal: so březen 20, 2010 8:59 pm Předmět: |
|
|
Já furt nechápu co tu vymýšlíš za fantasmagorické konstrukce ... pojištění je ze zákona, hodnota výkonů je určena centrálně, zdravotnická zařízení vykáží výkony, které za dané období realizovaly, tím jim vznikne nárok na jejich úhradu, a ZP jim to proplatí. NIC víc. Takto to funguje, a pokud něco v tomto řetězci nezměníš, tak nevím kde tam chce zavádět tržní princip, když je to jen obyčejný penězovod. Stejně jako ty důchody ... tam opět vybereš určitý objem prostředků který Správa soc. zabezpečení (nebo jak se to kua zrovna jmenuje) rozešle těm, kteří na výplatu mají nárok. Princip je zcela stejný.
Poplatník/plátce ---- rozúčtovací centrum ---- špitál/doktor a pod. (důchodce)
Ano, teoreticky by to samozřejmě šlo vyvést celou tuto agendu mimo státní instituce, nakonec teoreticky můžeš mít soukromou i armádu nebo policii nebo justici, ale furt jsem nepřišel na jedinou výhodu, kterou by to mělo, a kde by tam ty privátní společnosti realizovaly nějaký zisk.
Ty jsi důvod nenašel, já ano, ostatní ať si udělají obrázek sami:-).
Konec konců, můžeš vstoupit do nějaké politické strany, nebo si s kamarády i nějakou založit, a zkusit pro to získat podporu voličů a realizovat...vždyť jak pravil Vladimír Iljič, kriteriem teorie je praxe
BTW ... kdyby na to někdy došlo, tak ve škole tuto teorii moc rozvíjet nedoporučuji, rozhodně ne při zkoušce _________________ Reacher let him go. There were things Reacher didn´t like to do. Running was one of them.
Naposledy upravil ygg dne so březen 20, 2010 9:09 pm, celkově upraveno 1 krát
|
|
| nahoru |
|
 |
ygg
|
|
| nahoru |
|
 |
Prinz Eugen

|
Zaslal: so březen 20, 2010 9:20 pm Předmět: Re: . |
|
|
| Č174 napsal: | | ygg: Pořád mě chytáš za slovo.. jestli jsem řekl podnikání, nebo podnikatelství a animi neříkej, že ti z textu nedošlo koho myslím nižšími sociálními vrstvami.. no tak arabové u nás ten případ nejsou, ale třeba v Itálii ano, tak se z toho neposer a bay ses nedivil až tady za těch 30 let těch arabů bude víc.. Jinak vzdělávání je asi jedinej způsob, jak jinak to chceš udělat ty aby naše rasa nebyla potlačena.., vzit pušku a bejsbolku.., to na tom nebudeš moc líp, než romové vykrádající obchody. Tím, že budou vzdělání tak budou mít na svět možná jiný pohled, než množit děti a dělat bordel. |
aspon mas hezky svali :-)
ups sorry.. teprv ted jsem si vsiml ze jsem udelal necropost... omylem jsem klikl na prvni stranu.. mozna protoze jsem ozralej a seru na vsechno :-)
|
|
| nahoru |
|
 |
Tomkins

|
Zaslal: so březen 20, 2010 10:05 pm Předmět: |
|
|
Vlezte mi na záda oba dva  Já to myslel dobře. Považuju zdraví za to nejdůležitější co máme a když vidím třicet let starý vybavení nemocnic a ospalýho doktora, kterej si právě kroutí 36ti hodinovku, myslím, že vzhledem k výši vybranýho zdravotního pojištění by poskytovaný služby a platy lékařů mohly být mnohem, mnohem vyšší. Ale to prostě nezařídí centrální plánování. Na to je potřeba čistá komerce. _________________ Čokoláda je naprosto zdrcujícím důkazem toho, že tuk ve spojení s jednoduchými sacharidy na celé čáře chuťově válcuje proteiny se sacharidy komplexními.
|
|
| nahoru |
|
 |
ygg
|
Zaslal: so březen 20, 2010 10:20 pm Předmět: |
|
|
| Tomkins napsal: | Vlezte mi na záda oba dva Já to myslel dobře. Považuju zdraví za to nejdůležitější co máme a když vidím třicet let starý vybavení nemocnic a ospalýho doktora, kterej si právě kroutí 36ti hodinovku, myslím, že vzhledem k výši vybranýho zdravotního pojištění by poskytovaný služby a platy lékařů mohly být mnohem, mnohem vyšší. Ale to prostě nezařídí centrální plánování. Na to je potřeba čistá komerce. |
jak dostat do zdravotnictví více peněz, a to jak efektivnějším využitím stávajích zdrojů, tak i v neposlední míře komerčními aktivitami zdr.zařízení, o tom lze samozřejmě vést debatu, a není sporu, že je obojí žádoucí. Ale zrovna co se týká systému povinného zdravotního pojištění a formy úhrad standardních výkonů, tam mi nějaká kreativita nepřijde ani rozumná, ani žádoucí, protože nic z výše uvedeného nezajistí.
Zkrátka a dobře, na JIPce pro komerci není místo _________________ Reacher let him go. There were things Reacher didn´t like to do. Running was one of them.
|
|
| nahoru |
|
 |
mysH

|
Zaslal: so březen 20, 2010 10:35 pm Předmět: |
|
|
tomkins: zajimalo by me, jestli je nejaky stat, kde zdravotnictvi funguje .. a kde se ministr zdravotnictvi nestrida nejcasteji .. ja takovy neznam :)
|
|
| nahoru |
|
 |
ygg
|
Zaslal: so březen 20, 2010 10:44 pm Předmět: |
|
|
|
|
|
| nahoru |
|
 |
Bombay

|
Zaslal: ne březen 21, 2010 10:32 am Předmět: |
|
|
"Sociální demokracie kvůli Topolánkovým slovům ohlásila na pondělí mimořádnou tiskovou konferenci."
Už teď se mi chce zvracet. Bo už nyní vidím pultík s mikrofony, za ním Paroubka a Ratha, oba sveřepé výrazy tvrdíce, jak je Topol, eh vlastně ODS hnusná a křivá strana... Respektive jak na obyč škobrtnutí opět socani hází špínu a zviditelňují se. _________________ Symobolika je jejich reč, prave proto ze to nikoho nezajima
|
|
| nahoru |
|
 |
Tomkins

|
Zaslal: ne březen 21, 2010 1:04 pm Předmět: |
|
|
Zase nafouknutá bublina... Četli jste připis rozhovoru?
LUI: Pane předsedo, zkuste pěti slovy popsat klasického homosexuála, jak ho vidíte vy?
Normální člověk, který bojuje za svá práva.
LUI: Zkusme přídavná jména.
Přídavná jména? Tak já to neřeším, když ten problém mám vyřešený, tak nemám potřebu vymýšlet nějaká přídavná jména.
LUI: Tak něčím jsme specifičtí a dají se najít nějaké vlastnosti, dá se najít něco, co je společný.
Po mě chceš něco, co já neřeším. Ty po mě chceš to klišé a jestli nechci něco přehrávat a kdybys mě neřekl, tak já bych to neřešil sám od sebe. Takže já neumim dát dohromady specifická adjektiva pro ty negaye.
LUI: Mě zajímá vaše představa...
To neumim říct, sice mám představu, že Češi jsou nějací... více rovnostářští, více závistiví, malost, připo..., ale tohle neumím...
LUI: OK, tak jo, děkuji za odpovědi. (...) Ale já bych chtěl nějakou tu jinakost, vymezit jinakost ženský nebo chlapa...
To ale o tom člověku nevypovídá vůbec nic. (...) Já to nehledám, já to necítím jako problém. Já vím, co chceš slyšet.
LUI: Já jsem chtěl slyšel pět adjektiv?
Co ti mám říct? Gustav Slamečka, když jde opravdu do tuhého, opravdu do tuhého, tak jako ministr mám pocit, že uhne. A to ten Fischer prostě je Žid není to gay, a ten uhne ještě dřív. To přeci nesouvisí s tím, že je gay, to souvisí s charakterem, to nesouvisí s tím, že je gay.
Ať se na to dívám z které strany chci, tak chtěl prostě jen dementnímu novináři vysvětlit, že nemůže na základě víry nebo sexuální orientace lidi hned škatulkovat. Protože záleží na charakteru konkrétního člověka. A novináři to přetočej, že urazil homosexuály, židy a bůh ví koho ještě.
Btw. S výrokem, že "Běžný Čech, který je příznivcem Jiřího Paroubka, by zase zasloužil zavřít a nakopat do prdele." , suhlasím. _________________ Čokoláda je naprosto zdrcujícím důkazem toho, že tuk ve spojení s jednoduchými sacharidy na celé čáře chuťově válcuje proteiny se sacharidy komplexními.
|
|
| nahoru |
|
 |
ygg
|
Zaslal: ne březen 21, 2010 2:30 pm Předmět: |
|
|
Fakt je, že pokud to je přesný přepis toho, co řekl, tak na své poměry mluvil překvapivě rozumně ... to už se mu léta veřejně takhle hezky nepodařilo:-). _________________ Reacher let him go. There were things Reacher didn´t like to do. Running was one of them.
|
|
| nahoru |
|
 |
ygg
|
Zaslal: ne březen 21, 2010 7:27 pm Předmět: |
|
|
|
|
|
| nahoru |
|
 |
| |
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru
|
Populární značky:
|