|
|
|
| Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
| Koho budete volit? |
| ČSSD |
|
6% |
[ 10 ] |
| ODS |
|
16% |
[ 26 ] |
| KSČM |
|
1% |
[ 3 ] |
| TOP09 |
|
29% |
[ 47 ] |
| KDU-ČSL |
|
0% |
[ 1 ] |
| Strana zelených |
|
2% |
[ 4 ] |
| Věci veřejné |
|
12% |
[ 19 ] |
| Strana svobodných občanů |
|
12% |
[ 19 ] |
| Strana práv občanů (Zemanovci) |
|
9% |
[ 15 ] |
| Jiná strana (dole napište jaká) |
|
8% |
[ 14 ] |
|
| Celkem hlasů : 158 |
|
| Autor |
Zpráva |
ygg
|
Zaslal: pá září 03, 2010 2:42 pm Předmět: |
|
|
V termínu a v tom, že to mají dělat ti, kteří tomu už docela dlouho velí ... mi to přijde, že John prostě řekl Martinů, že to buď o těch 30% seškrtá, jak, to je jeho věc, nebo půjde sám.
Na druhou stranu chápu, že Martinů není cvok, ví, že každý rok ve funkci se počítá, vždy lepší být ten kdo optimalizuje, než ten, kdo je "optimalizován"  , a kdo ví jak dlouho Ráďa na té Letné bude ... třeba stačí prostě jen chvíli vydržet  . Benga někde rozstrká po útvarech, OP vyhází a najme extermí firmy, což je jiná kolonka  a ony občas umí být i vděčné  , a kdyby se to náhodou jooo sralo, tak furt lepší být vyhozenej za rok, za dva, než v říjnu _________________ Reacher let him go. There were things Reacher didn´t like to do. Running was one of them.
|
|
| nahoru |
|
 |
| |  |
ygg
|
Zaslal: pá září 03, 2010 2:51 pm Předmět: |
|
|
|
|
|
| nahoru |
|
 |
mysH

|
Zaslal: po září 06, 2010 2:44 pm Předmět: |
|
|
|
|
|
| nahoru |
|
 |
cipinek
|
Zaslal: po září 06, 2010 3:17 pm Předmět: |
|
|
|
|
|
| nahoru |
|
 |
Tomkins

|
Zaslal: po září 06, 2010 3:28 pm Předmět: |
|
|
On to nebude aplikovat zpětně. Právní vztah se prostě řídí současnou právní úpravou, což je zcela legitimní krok. Je to stejný jako společný zdanění manželů - jednoho dne bylo zavedeno a ten samý rok jsi je mohl uplatnit, a to přesto, že v době vstupu do manželství nic takovýho neexistovalo. Stejně tak, jako nemůžeš uplatnit společný jmění manželů na předchozí roky zpětně, nebudou se danit ani žádné úroky, připsané do konce tohoto roku, ale až ty, které se připíšou rok příští.
Problém je v tom, že stavební spořitelny se rozhodly připisovat bonusové úroky až při ukončení smluv, nikoliv průběžně, takže se to může jevit jako nespravedlivé. Právně je to ale zcela v pořádku a ti, kterých se to týká, můžou ukončit smlouvy ještě letos, a nebude se jich zdanění nijak týkat.
Navíc se to týká lidí, kteří mají smlouvu už více než 7 let, měli možnost pobrat od státu více než 30 tisíc Kč, plus dalších několik tisíc na úrocích... Když se na to podíváš z tohohle hlediska, sice to nijak neobhajuje zaváděné kroky, ale zároveň si dotyční nemůžou stěžovat, že by dostali málo, protože jim pořád dost zbyde. Nikdo je navíc nenutí vypovídat smlouvy - jen dostanou méně, než čekali. Nebo ať smlouvy klidně vypoví a uzavřou nové, kde budou podmínky (snad už) pro všechny stejné.
Jinak Kalousek je vůl, s tím souhlasím. Ne však kvůli tomuhle, to je správný krok. _________________ Čokoláda je naprosto zdrcujícím důkazem toho, že tuk ve spojení s jednoduchými sacharidy na celé čáře chuťově válcuje proteiny se sacharidy komplexními.
|
|
| nahoru |
|
 |
ygg
|
Zaslal: po září 06, 2010 6:58 pm Předmět: |
|
|
Tak forma je sice na mašli .... podobně jako ty krkolomné nápady s dodatečným zdaněním solárů .... ale s myšlenkou 100% souhlasím. Hlavně měla přijít už dávno. Konec konců, ten příspěvek u penzijního připojištění je podobná kokotina.
Jinak si říkám, že jsme to tam mohli pomalu hodit Filipovi ....
http://ekonomika.idnes.cz/vlada-ma-jasno-rozpocet-ji-pomohou-naplnit-hlavne-vyssi-dane-pr6-/ekonomika.asp?c=A100905_201403_ekonomika_vel
zejména tato myšlenka je kouzelná ...
" V rozpočtu vláda se zvyšováním 10procentní sazby DPH v příštím roce nepočítá. Předpokládá, že domácnosti i stát budou víc utrácet, takže se na ní vybere víc ."
zejména v kontextu toho plošného snižování stavů u státních zaměstnanců lze skutečně předpokládat, že se jejich rodiny konečně rozšoupnou
hlavně že si to již do značné míry v praxi vyzkoušeli ...
" Sazby citelně stoupaly letos – na cigarety, alkohol i pohonné hmoty. Výsledek nedostál očekávání, hlavně co se týká pohonných hmot . Především nafta je na Slovensku a v Polsku o poznání levnější, takže se jezdí tankovat tam ."
začínám mít pocit, a to velmi smutný, že poslední politik, který ... přes všechny jeho chyby ... nebyl úplně na hlavu padlý, byl Zeman _________________ Reacher let him go. There were things Reacher didn´t like to do. Running was one of them.
|
|
| nahoru |
|
 |
ygg
|
Zaslal: čt září 09, 2010 7:58 pm Předmět: |
|
|
|
|
|
| nahoru |
|
 |
mirio
Moderátor

|
Zaslal: čt září 09, 2010 9:16 pm Předmět: |
|
|
| ygg napsal: | Na druhou stranu se mi začíná stýskat po Bursíkovi, a s hrůzou zjišťuji, že i můj pohled na Cyrdu se začíná měnit | Buď už opravdu senilníš nebo mi to nějak, prosím, vysvětli... :-)
|
|
| nahoru |
|
 |
ygg
|
Zaslal: čt září 09, 2010 9:40 pm Předmět: |
|
|
| mirio napsal: | | ygg napsal: | Na druhou stranu se mi začíná stýskat po Bursíkovi, a s hrůzou zjišťuji, že i můj pohled na Cyrdu se začíná měnit | Buď už opravdu senilníš nebo mi to nějak, prosím, vysvětli... :-) |
Promiň, ale co mám vysvětlovat? Že mne fascinuje postup, kdy nové koště osloví staré osvědčené kádry (krom nových koaličně-abláckých náměstků) a oznámí jim, že prostě mají vyhodit 15% podřízených? A ať to udělají jak oni sami chtějí, bo se vyznají (kdyby se vyznali, tak tu optimalizaci v rámci oddělení a odborů provedli asi už dávno, ne?) a personální audit jsou vyhozené peníze .
To ti přijde normální? To je úplně stejná kokotina jako John a redukce policejního prezidia o třetinu, za 10 dní , a s lidma, kteří jsou za jeho chod zodpovědni už hezky dlouhou dobu .
Jediné, co vláda zatím předvedla bylo plošné zvyšování daní a plošné škrty ... absolutně žádné analýzy, návrhy variant řešení, diskuze, koncepce. U Janoty jsem to chápal. Byl to ouřada, měl to za pár, vláda byla čistě překlenovací-udržovací, takže prostě dělal to, co celý život na MF .... účtoval. Ale tohle? Rozhodně beru, že Nečas je menší trubka než Topol .... ale to je vše. ODS je nemohoucí, a to co zatím předvádí TOP a VV ... to fakt raději toho Bursíka a lidovce (no, ono v té TOP je těch vysoce pragmatických lidovců nakonec víc než dost). _________________ Reacher let him go. There were things Reacher didn´t like to do. Running was one of them.
|
|
| nahoru |
|
 |
mirio
Moderátor

|
Zaslal: čt září 09, 2010 9:49 pm Předmět: |
|
|
Ne, zajímá mně, proč se ti stýská zrovna po těch dvou. Proto jsem citoval pouze tu část, na kterou jsem chtěl odpověď.
|
|
| nahoru |
|
 |
ygg
|
Zaslal: čt září 09, 2010 9:54 pm Předmět: |
|
|
| mirio napsal: | | Ne, zajímá mně, proč se ti stýská zrovna po těch dvou. Proto jsem citoval pouze tu část, na kterou jsem chtěl odpověď. |
Protože jsem si myslel, že takové tragédy už v nové vládě neuvidím .... a koukám, že teď je to ještě horší.
Ačkoli Bursíkovi jsem trochu ukřivdil a uvedl jej spíše jako synonymum celé SZ, protože konkrétně on s Liškou mi jako rezortní ministři přišli jako to lepší, co jsem v této zemi za posledních 20 let zažil. _________________ Reacher let him go. There were things Reacher didn´t like to do. Running was one of them.
|
|
| nahoru |
|
 |
ygg
|
Zaslal: so září 11, 2010 11:01 am Předmět: |
|
|
|
|
|
| nahoru |
|
 |
Tomkins

|
Zaslal: so září 11, 2010 12:00 pm Předmět: |
|
|
Tak ono je celkem jedno, jestli lidé v konečném důsledku zaplatí o několik desítek, stovek, či tisíc korun víc. Stejně tak je jedno, jestli peníze shrábne čez, nebo jiná firma. Jádro problému spočívá v tom, že stát se opět sral do něčeho, do čeho neměl a výsledek je takový, že lidé budou povinně platit investorům megalomanských projektů za něco, co jim nepřinese žádný užitek. Nejprve se napakovali výrobci a prodejci solárních panelů, teď se napakují ti, co měli miliony na zbudování obřích elektráren, teď zaplatíme poslancům, aby vymysleli, jak z toho ven, a ostatní to zacálují. Já jsem toho názoru, že žádná směrnice o podpoře obnovitelných zdrojů energie neměla existovat. V Bruselu se vymýšlejí hovadiny, a my to tady papouškujeme jako nesvéprávní.
PS: Nevím, jestli výpočty provedené v české fotovoltaické průmyslové asociaci jsou tím nejdůvěryhodnějším zdrojem informací. Přeci jen jsou v tomto problému poměrně dost zainteresováni. V každém případě je to zajímavý názor a já jsem zvědav, jak to všechno nakonec dopadne. _________________ Čokoláda je naprosto zdrcujícím důkazem toho, že tuk ve spojení s jednoduchými sacharidy na celé čáře chuťově válcuje proteiny se sacharidy komplexními.
|
|
| nahoru |
|
 |
ygg
|
Zaslal: so září 11, 2010 12:39 pm Předmět: |
|
|
Tomkins ... nesouhlasím. Pokud by NAŠE legislativa byla nastavena tak, jak bylo původně zamýšleno, tj. na původně plánovanou návratnost, tak by se tolik nestalo, a ani by se do toho tolik investorů nehrnulo. Taky ten rozjezd byl v prvních letech hodně opatrný a značnou část tvořily malé "domovní" instalace, které dávají smysl. Tady ale došlo k tomu, že komponenty výrazně zlevnily, ale stát se neměl k tomu adekvátně snižovat výkupní ceny elektřiny. Výsledek je takový jaký je ... a aspoň mně osobně přijde zajímavé, co bylo (do značné míry) motivem této liknavosti, a KDO na tom teď bude nejvíc vydělávat.
Takže Brusel bych do tohoto zrovna až tak netahal. Podpora obnovitelných zdrojů je jedna věc, a ta má svá pro a proti, a jednoznačné řešení/pravda prostě neexistuje, ale situace u nás se stala díky výše uvednému silně specifickou.
Prostě, umíme dokurvit cokoli, a vždy na tom pár vyvolených hodně dobře vydělá.
Ty výpočty budou pravděpodobně asi někde uprostřed ... navíc nejsou jisté, uvidí se až poté, co připojeny všechny zdroje. Ale myslím, že politika ČEZu je už teď jasná...zakrýt zdražování energie argumenty o nákladech na výkup elekřiny ze solárů (kterých sám má/bude mít nejvíc). _________________ Reacher let him go. There were things Reacher didn´t like to do. Running was one of them.
|
|
| nahoru |
|
 |
Tomkins

|
Zaslal: so září 11, 2010 12:55 pm Předmět: |
|
|
Mně osobně se jakákoliv forma podpory příliš nezamlouvá, protože náš státní aparát je tak neschopný, že dokáže víc věcí pokurvit, než napravit. Otázkou tedy zůstává, jestli má opravdu smysl se do nějakých regulací pouštět, když víme, že to často dopadá špatně. Opravdu je tak důležité odebírat elektřinu ze slunce, když ji můžeme mít z jádra desetkrát levněji?
Ale pokud budeme brát, že podpora obnovitelných zdrojů energie je něco přínosného a je třeba ji nějakým způsobem realizovat, tak je opravdu třeba se ptát, KDO by měl být příjemcem dané podpory - zda je lepší, aby se tu postavilo pět velkých elektráren, které budou dodávat elektřinu ostatním, nebo zda si má každá rodina na svůj dům instalovat pár solárních panelů, které jim sníží roční výdaje za elektřinu. Současná směrnice zapříčinila to, že když si budu chtít an střechu dát solární panel, nemám ho jak připojit - vládne stop stav. Velké solární elektrárny se však vesele staví, spekulanti vydělávají, takže je naprosto jasné, koho daná směrnice v současné době podporuje, a koho naopak omezuje. A to se mi rozhodně nezdá správné - ať už mě osobně to má stát 20 korun, nebo 2.000 korun. Bylo by vhodné nějakým způsobem omezit dotaci podle velikosti elektrárny. Kdo vlastní do deseti panelů, ať si klidně pobírá maximální částku a je osvobozen od daní. Ale současný stav, kdy profitují velké společnosti, je silně nevyhovující. _________________ Čokoláda je naprosto zdrcujícím důkazem toho, že tuk ve spojení s jednoduchými sacharidy na celé čáře chuťově válcuje proteiny se sacharidy komplexními.
|
|
| nahoru |
|
 |
| |
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru
|
Populární značky:
|