|
|
|
| Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
| Autor |
Zpráva |
WildOrchid

|
Zaslal: st srpen 15, 2007 6:46 pm Předmět: |
|
|
tenhle odstavecek jsem nasla na netu, zajimalo by me co je na tom pravdy :)
"Laika hned napadne, že vzpírání ženám neprospívá, odborník však prudce nesouhlasí a argumentuje jejich talentem. "Protože mají lepší kloubní pohyblivost i koordinaci pohybů než muži, lépe zvládají techniku. A když vzpírají správně, nehrozí jim deformace páteře. Na rozdíl od atletek, jež často posilují s činkami," tvrdí Pavel Filipovič, šéf profesionálních vzpěraček v Olympu Praha."
je to pravdepodobne 5 let stary. _________________ Zij taky, aby se tvi pratele zacali nudit az umres.
|
|
| nahoru |
|
 |
| |  |
kulíšek

|
Zaslal: st srpen 15, 2007 7:53 pm Předmět: |
|
|
| WildOrchid napsal: | tenhle odstavecek jsem nasla na netu, zajimalo by me co je na tom pravdy :)
"Laika hned napadne, že vzpírání ženám neprospívá, odborník však prudce nesouhlasí a argumentuje jejich talentem. "Protože mají lepší kloubní pohyblivost i koordinaci pohybů než muži, lépe zvládají techniku. A když vzpírají správně, nehrozí jim deformace páteře. Na rozdíl od atletek, jež často posilují s činkami," tvrdí Pavel Filipovič, šéf profesionálních vzpěraček v Olympu Praha."
je to pravdepodobne 5 let stary. |
Jako každý sport, který děláš na nějaké úrovni zatěžuje neadekvátně organizmus... vzpírání je samozřejmě zabiják na kolena, ramena a lokty...
Je to dynamika... si vem, jaký jsou to perdy, co dostáváš do těch kloubů....
Ale jsou i horší sporty...
Edit: Pavel Filipovič je jeden z mých trenérů, mimochodem moc prima pán... Obdivuju tu jeho trpělivost... _________________ Nesnáším žádný sport, to jo... není to mé hobby radši půjdu do hospody!
|
|
| nahoru |
|
 |
Kiwara
|
Zaslal: st srpen 15, 2007 8:14 pm Předmět: |
|
|
| kulíšek napsal: | | WildOrchid napsal: | tenhle odstavecek jsem nasla na netu, zajimalo by me co je na tom pravdy :)
Jako každý sport, který děláš na nějaké úrovni zatěžuje neadekvátně organizmus... vzpírání je samozřejmě zabiják na kolena, ramena a lokty...
Edit: Pavel Filipovič je jeden z mých trenérů, mimochodem moc prima pán... Obdivuju tu jeho trpělivost... |
Kamarád vzpírá a má všechny klouby v prdeli Je to mistr ČR. Jinak je to ale hovado, tak ho v tom podporujeme Je to krásnej sport. Toto je asi OT
|
|
| nahoru |
|
 |
kulíšek

|
Zaslal: st srpen 15, 2007 8:21 pm Předmět: |
|
|
| Kiwara napsal: | | kulíšek napsal: | | WildOrchid napsal: | tenhle odstavecek jsem nasla na netu, zajimalo by me co je na tom pravdy :)
Edit: Pavel Filipovič je jeden z mých trenérů, mimochodem moc prima pán... Obdivuju tu jeho trpělivost... |
Kamarád vzpírá a má všechny klouby v prdeli Je to mistr ČR. Jinak je to ale hovado, tak ho v tom podporujeme Je to krásnej sport. Toto je asi OT |
Souhlasím... moc dobře vím, že na to jednou dojedu, ale já to prostě miluju....
BTW. Byla jsem na vyšetření a doktoři spolu s fyzioterapeuty mi oznámili, že skončit prostě nemůžu, že bych se rozpadla... drží mě pohromadě jen ty svaly... _________________ Nesnáším žádný sport, to jo... není to mé hobby radši půjdu do hospody!
|
|
| nahoru |
|
 |
Kiwara
|
|
| nahoru |
|
 |
kulíšek

|
Zaslal: st srpen 15, 2007 8:27 pm Předmět: |
|
|
Soustavně se připravuji na paraolympiádu.... Já se tam prostě jednou dostanu, to mi věřte!!! _________________ Nesnáším žádný sport, to jo... není to mé hobby radši půjdu do hospody!
|
|
| nahoru |
|
 |
Kiwara
|
Zaslal: st srpen 15, 2007 8:30 pm Předmět: |
|
|
| kulíšek napsal: | Soustavně se připravuji na paraolympiádu.... Já se tam prostě jednou dostanu, to mi věřte!!! |
Jdi tam teď a budeš nej, stačí si vypíchnout oko ne?
|
|
| nahoru |
|
 |
Jirka
|
Zaslal: čt srpen 16, 2007 5:50 am Předmět: |
|
|
| kulíšek napsal: | Soustavně se připravuji na paraolympiádu.... Já se tam prostě jednou dostanu, to mi věřte!!! |
Bratři Filipovičové byli moji kamarádi (Ludva a Pavel) . Když jsem odcházel z RH , tak tam akorát přišel Pavel cca. Ale znali jsme se ze Sokolova.
Prosím pozdravuj Pavla.
|
|
| nahoru |
|
 |
kulíšek

|
|
| nahoru |
|
 |
Jirka
|
Zaslal: čt srpen 16, 2007 6:02 am Předmět: |
|
|
To jméno mi něco říká , ale odešel jsem ze vzpírání v roce 1991 na sólovou dráhu .
Ale v roce 1998 jsem pomohl Olympu v národní lize , na požádání pana Peterky. Jako závodník i jako kouč. A několik kol v krajském přeboru.
To mi bylo 48 let. To byl můj konec .
Pavel Ivanič je taky ze Sokolova , že ? Já jsem ročník 49 a on bude trochu mladší.
Co tak brzo , že ještě nespíš ?
|
|
| nahoru |
|
 |
kulíšek

|
Zaslal: čt srpen 16, 2007 6:38 am Předmět: |
|
|
| Jirka napsal: | To jméno mi něco říká , ale odešel jsem ze vzpírání v roce 1991 na sólovou dráhu .
Ale v roce 1998 jsem pomohl Olympu v národní lize , na požádání pana Peterky. Jako závodník i jako kouč. A několik kol v krajském přeboru.
To mi bylo 48 let. To byl můj konec .
Pavel Ivanič je taky ze Sokolova , že ? Já jsem ročník 49 a on bude trochu mladší.
Co tak brzo , že ještě nespíš ? |
Ze Sokolova jsou oba... Proto jsem myslela, že by si ho mohl znát...
Nechystáš come back?
Já se zásadně budím před budíkem, jsem vzhůru od půl šesté...: ( ( Nemůžu spát... za chvilku vyrážím na PSK na trénink... _________________ Nesnáším žádný sport, to jo... není to mé hobby radši půjdu do hospody!
|
|
| nahoru |
|
 |
Jirka
|
Zaslal: čt srpen 16, 2007 7:47 am Předmět: |
|
|
Taky stávám před půl šestou ráno a jedu 35 km do práce do Prahy.
Cvičím odpoledne ve své posilovně „ kultůru „ . Cvičím pro radost a už ne pro výkon. Je to krásný pocit , když už nemusíš ale ježte můžeš !
Hezký trénink Kulíšku , dneska bude dusno , já mám odpoledne " prsa" .
Zase ze mě poteče jak z vola.
Pozdravuj Pavla od Jirky Hrubého.
P.S. Vzpírání už moc bolí a mám operované oba lokty,pravé rameno a několikrát obě kolana a levé koleno ještě bude jednou , asi příští jaro.
Tak žádný COME BACK. Ale byly to krásné roky. Držím ti palce.
|
|
| nahoru |
|
 |
stamina
|
Zaslal: pá listopad 20, 2009 6:12 pm Předmět: |
|
|
ahojte, mohli by ste sem prosim uviest anglicke nazvy vzpieracskych cvikov?
thnx
|
|
| nahoru |
|
 |
kulíšek

|
Zaslal: pá listopad 20, 2009 6:25 pm Předmět: |
|
|
| stamina napsal: | ahojte, mohli by ste sem prosim uviest anglicke nazvy vzpieracskych cvikov?
thnx |
trh = snatch
nadhoz = clean and jerk _________________ Nesnáším žádný sport, to jo... není to mé hobby radši půjdu do hospody!
|
|
| nahoru |
|
 |
stamina
|
Zaslal: pá listopad 20, 2009 7:50 pm Předmět: |
|
|
ahoj, dakujem, este tieto by si prosim mohla? by som si nasiel na youtube prevedenie, diky moc
Po..: Trhy podřepem ze země , 6x 3 50% ( 6 nástupů na činku ,3 opakování)
Trhové výtahy ze země 6x2 80%-90%
Trhové výtahy ze špalků 6x2 70-80%
Dřepy vzadu 8x 3 70-90%
Výtahy do ramen 6x2 40-50%
Výskoky na švédskou bednu 3x 6.
Út.: Přemístění podřepem 60-70% 6x2
Výrazy podřepem 70-80% 6x2
Přemístění ze země 80-95 % 6x2-1.
Výtahy ze země 90-105 % 6x1
Dřepy vzadu / předu 80-100% 8x 4-1.
Vzpory na bradlech 6x5 (+ 5kg)
Čt.: Trhové výtahy ze špalků 70-80% 6x2
Trh technický ze špalků 60-80% 6x1
Trhové výtahy ze země 80-100% 6x 2-1.
Dřepy vzadu 80-100% 6x 4-1
Trojskok sounož do dálky. 5x1
Pá.. Nadhoz technický + výraz 80-95% 6x1
Výtahy nadhozové 80-100 % 6x2-1.
Výrazy ze stojanů podř. 70-80% 6x2
Dřepy vzadu 80-100 % 6x3---1.
Vzpory na bradlech +5 6x5.
|
|
| nahoru |
|
 |
| |
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru
|
Populární značky:
|