|
|
|
| Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
| Autor |
Zpráva |
Magumi

|
Zaslal: čt únor 23, 2012 1:21 pm Předmět: |
|
|
| Prasopes. napsal: |
tos tomu dal korunu teda ... bludy naproste :)
|
Proč bludy?
|
|
| nahoru |
|
 |
| |  |
Prasopes.

|
Zaslal: čt únor 23, 2012 1:27 pm Předmět: |
|
|
vesměs ti to po trenále nic nedá, tělo potřebuje jiný druh sacharidů.
| citace: | | vypít trochu mlíka (tam máš i bílkoviny) |
než bys dostal potřebný počet bílkovin zalepíš se mléčným cukrem, taky nic moc po tréninku
| citace: | | nebo si koupit za pár korun glukopur. |
jak jsem psal, nic moc dobrého to není, když vemu v potaz kolik g- musíš vypít, aby to mélo nějaký smysl. (já si dal jednou 20g a nedovedu si představit, že by někdo bral 40 ...)
| citace: | | přijmout každý den 2 -3 gramy bílkovin na kg |
2-3g tu na fóru potřebuje tak 1 člověk ze 100, jestli vůbec. Je to zbytečně velké množství.
| citace: | | S kreatinem bych aspoň pár měsíců počkal |
Pokud víš proč kreatin bereš, můžeš ho brát už od začátku jako začátečník, není důvod s ním čekat. _________________ Bolest je jen psychická záležitost.
|
|
| nahoru |
|
 |
Magumi

|
Zaslal: čt únor 23, 2012 1:54 pm Předmět: |
|
|
Myslíš, že u začátečníka opravdu záleží, aby měl po tréninku přesně odměřené množství glukózy? Není lepší dát si těsně po cvičení kousek ovoce nebo trochu mlíka a ušetřené peníze investovat do trenéra nebo kvalitní stravu v průběhu dne? A zas tolik těch sacharidů hned po cvičení potřeba není, stejně si většina lidí za hodinu až dvě dá nějaké pořádné jídlo.
|
|
| nahoru |
|
 |
Spashett

|
Zaslal: čt únor 23, 2012 2:19 pm Předmět: |
|
|
| citace: | | stejně si většina lidí za hodinu až dvě dá nějaké pořádné jídlo. |
tak timhle si prave nejsem uplne jistej... dost lidi se potreninku prezere s tim, ze tvrde museli makat. dalsi pocet lidi si radeji neda nic, protoze nechtej nabrat hned zpatky co "prave"spalili ve fitku... dulezite je byt nekde uprostred... kvalitni bilkovinu+sacharidy.
|
|
| nahoru |
|
 |
Prasopes.

|
Zaslal: čt únor 23, 2012 2:28 pm Předmět: |
|
|
| Magumi napsal: | | Myslíš, že u začátečníka opravdu záleží, aby měl po tréninku přesně odměřené množství glukózy? Není lepší dát si těsně po cvičení kousek ovoce nebo trochu mlíka a ušetřené peníze investovat do trenéra nebo kvalitní stravu v průběhu dne? A zas tolik těch sacharidů hned po cvičení potřeba není, stejně si většina lidí za hodinu až dvě dá nějaké pořádné jídlo. |
Jestli začátečníka budeš učit "todle můžeš porušit, todle je jedno, todle taky", tak za chvíli bude žrát stejně jako před tím než s něčím vůbec začal.
Co se týče sacharidů po tréninku, je pro mně lepší si dát něco zaručeného než něco hnusného, zbytečného nebo dokonce kontraproduktivního a to ať jsem začátečník nebo ne.
Tzn. ano myslím si, že po tréninku dávat banán, mléko nebo cokoliv podobného je hovadina a radši si dám za stejnou cenu maltu, která je ověřená než do sebe cpát ovoce, mléko nebo hroznovej cukr.
A ano raději si dám něco, co má smysl, než do sebe cpát 5g glukopuru s tím jak mi to pomůže. A ano vidiím rozdíl mezi 20ti a 40ti gramama glukopuru, skus si to někdy vypít a uvidíš ten rozdíl jenom při prvním loku. _________________ Bolest je jen psychická záležitost.
|
|
| nahoru |
|
 |
Magumi

|
Zaslal: čt únor 23, 2012 3:51 pm Předmět: |
|
|
Já mám trochu jiný režim (který mi vyhovuje), po cvičení si dávám jen BCAA, zato denní příjem bílkovin držím nad 3g/kg :-)
Mlíko ani ovoce není jed, myslím, že je zbytečný po týdnu cvičení blbnout s gainerem a kreatinem. Jako užitečnější se mi zdá sledovat si čtrnáct dní na e-kalkulačce Flora množství kalorií a poměry živin a upravit si nejdřív normální stravu.
|
|
| nahoru |
|
 |
Bomberguy
|
Zaslal: čt únor 23, 2012 11:34 pm Předmět: |
|
|
Magumi: 3g/ kg denně?
Pokud nebereš steroidy, tak většinu těch bílkovin vys****š na wc.
zbytečně zatěžuješ tlustý střevo takovým kvantem bílkovin a zvyšuješ si šanci na rakovinu tlustýho střeva.
+ můžeš mít i 100g/ kg bílkovin denně, ale pokud nejíš sacharidy v dostatečným množství, tak z toho kvanta bílkovin žádný svaly nevytvoříš.
K tématu:
pár týdnů věnuj procházení článků, týkajících se cvičení, jídla.
Ať už budeš cvičit jakkoliv, bez spánku a správného jídelníčku se vůbec nikam neposuneš. Sám sem se dlouhou dobu plácal v posilovně, než jsem se začal vzdělávat ve výživě.
Pokud jsi začal cvičit před týdnem, tak není úplně rozumné si hned kupovat suplementy.. Ale je to tvůj boj.. Stejně se nakonec na jídelníček vykašleš a po pár letech přijdeš na to, že posilak bez jídla je jako auto bez benzínu ;)
GL
|
|
| nahoru |
|
 |
Pavelito

|
Zaslal: pá únor 24, 2012 7:08 am Předmět: |
|
|
| Bomberguy napsal: | Magumi: 3g/ kg denně?
Pokud nebereš steroidy, tak většinu těch bílkovin vys****š na wc.
zbytečně zatěžuješ tlustý střevo takovým kvantem bílkovin a zvyšuješ si šanci na rakovinu tlustýho střeva.
+ můžeš mít i 100g/ kg bílkovin denně, ale pokud nejíš sacharidy v dostatečným množství, tak z toho kvanta bílkovin žádný svaly nevytvoříš.
K tématu:
pár týdnů věnuj procházení článků, týkajících se cvičení, jídla.
Ať už budeš cvičit jakkoliv, bez spánku a správného jídelníčku se vůbec nikam neposuneš. Sám sem se dlouhou dobu plácal v posilovně, než jsem se začal vzdělávat ve výživě.
Pokud jsi začal cvičit před týdnem, tak není úplně rozumné si hned kupovat suplementy.. Ale je to tvůj boj.. Stejně se nakonec na jídelníček vykašleš a po pár letech přijdeš na to, že posilak bez jídla je jako auto bez benzínu ;)
GL |
a bez spánku (regenerace) _________________ Ať to roste
|
|
| nahoru |
|
 |
Magumi

|
Zaslal: pá únor 24, 2012 10:03 am Předmět: |
|
|
|
|
|
| nahoru |
|
 |
Prasopes.

|
Zaslal: pá únor 24, 2012 10:16 am Předmět: |
|
|
Jez si jak chceš:) Ale doporučovat kondičnímu cvičenci 3g/kg bílkovin, to se na mně nezlob, ale je to kravina.
Ps. svaly rostou i s 1.5 ... to, ze sežereš 2x tolik toho, co potřebuješ (třeba) neznamená, že ti kvůli tomu rostou svaly, ... _________________ Bolest je jen psychická záležitost.
|
|
| nahoru |
|
 |
Magumi

|
Zaslal: pá únor 24, 2012 10:22 am Předmět: |
|
|
Já jsem taky kondiční cvičenec. :-) Doporučoval jsem aspoň 2 gramy, myslím, že to není nic přehnanýho. Jako hlavní bych ale doporučil vychytat nejdřív stravu, než si člověk začne kupovat doplňky, to znamená všechno si aspoň čtrnáct dní psát a počítat, a postupně to upravit na odpovídající hodnoty.
|
|
| nahoru |
|
 |
Prasopes.

|
Zaslal: pá únor 24, 2012 10:29 am Předmět: |
|
|
Jak jsem řekl, výhodnější je pro každýho začínajícího trenér + někdo kdo mu udělá jídelák.
Cenově to vyjde jako protein, ten člověk mu dá rady i ohledně doplňků atd. A ne ty si mluvil o 2-3g ... ja jsem mluvil o 1.6-2g ,) a to je taky rozdil. Dal si mluvil kraviny o mlece, bananech atd. _________________ Bolest je jen psychická záležitost.
|
|
| nahoru |
|
 |
Magumi

|
Zaslal: pá únor 24, 2012 10:38 am Předmět: |
|
|
U bílkovin záleží, jak se na to kdo dívá, já bych se většího množství tak nebál; osobně mi 2 gramy přijdou jako minimum, ale to se tady hádáme o půl gramu na kilo, což je prkotina. Na banánu nebo mlíku hned po cvičení pořád nevidím nic špatnýho, když se potom člověk pořádně nají.
S tím trenérem máš pravdu, ale člověk musí mít trochu štěstí, aby narazil na někoho dobrého.
|
|
| nahoru |
|
 |
Bomberguy
|
Zaslal: pá únor 24, 2012 12:48 pm Předmět: |
|
|
U bílkovin je jedna pravda. Samozřejmě kdo se s ní neztotožní, bude hledat na webu tak dlouho, dokud nenajde to, co si chtěl přečíst.
Tělo průměrného člověka dovede naráz zpracovat okolo 30-40 gramů bílkovin. Zatím ti nic být nemusí, a třeba se i nikdy nic nestane, ale nadměrným užíváním bílkovin si zaděláváš na průser - zeptej se svého lékaře (pokud o tom něco málo bude vědět, jakože většinou toho moc nevědí)
Po tréninku máš největší nedostatek sacharidů, a ihned po tréninku se začíná největší množství sacharidů dostávat zpět do těla. Já si po tréninku dopřeji vždy to nejlepší co mu můžu dát a mlíko to rozhodně není a nikdy nebude. Proti banánu nic nemám. Pro mne ideální gainer.
Pro začínajícího cvičence nejsou bílkoviny vůbec to, na co by se měl zaměřit. Mimo zmíněný spánek se musí zaměřit na sacharidy, bílkoviny může klidně nechat při starém a začít je řešit až postupem času.
Ideálně opravdu využít trenéra, který mu vysvětlí a naučí jej věci, které by se sám učil spoustu a spoustu měsíců.
uvědom si, že to je začátečník. Ten ještě neví ani jak pořádně chytit činku a jak správně provádět cviky.
|
|
| nahoru |
|
 |
Frozz.

|
Zaslal: pá únor 24, 2012 1:12 pm Předmět: |
|
|
| Bomberguy napsal: |
Tělo průměrného člověka dovede naráz zpracovat okolo 30-40 gramů bílkovin.
|
..kéž by.
Zkus se podívat na tento odkaz, je to zajímavé čtení:
http://www.wannabebig.com/diet-and-nutrition/is-there-a-limit-to-how-much-protein-the-body-can-use-in-a-single-meal/ _________________ "For me life is continuously being hungry. The meaning of life is not simply to exist, to survive, but to move ahead, to go up, to achieve, to conquer."
|
|
| nahoru |
|
 |
| |
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru
|
Populární značky:
|