|
|
|
| Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
| Autor |
Zpráva |
mckossi
|
Zaslal: po červen 16, 2014 9:48 pm Předmět: Začátečník |
|
|
Ahoj!
Snažím se začít s posilováním a kondicí, kdysi dávno jsem dělal různé sporty od bojových po kolektivní a i trochu toho posilování. Bohužel s nástupem na vysokou školu jsem zanechal tohoto ,,sportovního života,, a začal klasický studenstký život, plný různých párty a válení se na posteli učení se. (Špatná to výměna :D )
Nyní (cca po 5. letech od posledního sportu) jsem se dopracoval na nějakých 85 kilo, 30% tuku při 177 cm -> hrůza.
Můj plán je tedy:
1. Zhubnout tuk a nabrat svaly
-prý to jde, můžu si dovolit cvičit jak ráno tak večer, takže např. ráno posilka a večer cardio, či naopak nebo posilování ráno a večer
2. Fyzička
-souvisí s bodem 1.
Otázka č.1 - jak to nakombinovat? Našel jsem si trénink typu full-body, takže trénovat ho ráno nebo večer popřípadě oba časy? Nebo to kombinovat s cardiem?
Otázka č.2 - Obligátní jídelníček, načetl jsem toho hodně, ale nejsem si jistý, co zkusit na začátek - warrior diet (nebo jiný low carb) nebo klasický rozložení jíst 6x, 7x denně, jsem teda asi fanda low carb, protože poměrně snad přibírám tuk, bych řekl.
Otázka č.3 - když bych si vybral např. Warrior diet, nebylo to příliš finančně náročné? Přeci jen kupovat ořechy a podobně je docela drahá záležitost, abych doplnil nějakých 300 gramů zdravejch tuků denně (tak mě tak napadá, nebude to mít vliv na cholesterol a podobně?)
Můj plán je založit jídelníček (denně) na cca 250 gramech masa denně (vepřové, sem tam hovězí), zelenině tak půl kila max, 2-3 kousků ovoce, cca litru mléka, 3 vajíček (může se tolik vajíček denně?), a cca 100 gramů tuňáka (jen nevím, jak to všechno zkombinovat, aby se z toho nestal stereotyp) rýže, čočky, kus kusu, jak je na tom pohanka?
Děkuji za odpovědi či případné typy _________________ pavel
Naposledy upravil mckossi dne po červen 16, 2014 11:13 pm, celkově upraveno 1 krát
|
|
| nahoru |
|
 |
| |  |
Mablung
|
Zaslal: po červen 16, 2014 10:00 pm Předmět: Re: Začátečník |
|
|
| mckossi napsal: | Ahoj!
Snažím se začít s posilováním a kondicí, kdysi dávno jsem dělal různé sporty od bojových po kolektivní a i trochu toho posilování. Bohužel s nástupem na vysokou školu jsem zanechal tohoto ,,sportovního života,, a začal klasický studenstký život, plný různých párty a válení se na posteli učení se. (Špatná to výměna :D )
Nyní (cca po 5. letech od posledního sportu) jsem se dopracoval na nějakých 85 kilo, 30% tuku při 177 cm -> hrůza.
Můj plán je tedy:
1. Shubnout tuk a nabrat svaly
-prý to jde, můžu si dovolit cvičit jak ráno tak večer, takže např. ráno posilka a večer cardio, či naopak nebo posilování ráno a večer
2. Fyzička
-souvisí s bodem 1.
Otázka č.1 - jak to nakombinovat? Našel jsem si trénink typu full-body, takže trénovat ho ráno nebo večer popřípadě oba časy? Nebo to kombinovat s cardiem?
Otázka č.2 - Obligátní jídelníček, načetl jsem toho hodně, ale nejsem si jistý, co zkusit na začátek - warrior diet (nebo jiný low carb) nebo klasický rozložení jíst 6x, 7x denně, jsem teda asi fanda low carb, protože poměrně snad přibírám tuk, bych řekl.
Otázka č.3 - když bych si vybral např. Warrior diet, nebylo to příliš finančně náročné? Přeci jen kupovat ořechy a podobně je docela drahá záležitost, abych doplnil nějakých 300 gramů zdravejch tuků denně (tak mě tak napadá, nebude to mít vliv na cholesterol a podobně?)
Můj plán je založit jídelníček (denně) na cca 250 gramech masa denně (vepřové, sem tam hovězí), zelenině tak půl kila max, 2-3 kousků ovoce, cca litru mléka, 3 vajíček (může se tolik vajíček denně?), a cca 100 gramů tuňáka (jen nevím, jak to všechno zkombinovat, aby se z toho nestal stereotyp) rýže, čočky, kus kusu, jak je na tom pohanka?
Děkuji za odpovědi či případné typy |
V posilovně se většinou nehubne, tam se formuje postava. Takže do posilky choď 3 - 4 krát týdně, víc to celkem nemá cenu a už vůbec to nemá cenu dávat dvoufázově (ráno-večer). Najmi si na prvních deset hodin trenéra. Dokáže výrazně zvýšit pokrok. Rady kámoše mohou být dobré, ale dost často nejsou.
K hubnutí
Kardio pomáhá. Najdi si nějaký sport a sportovní kámoše. Fotbálek, volejbal, tenis, běhání, kolo, .... Cokoliv u čeho vyplivneš plíce na zem je dobré. A kolektiv či kámoš ti dají motivaci abys u toho sportu vydržel.
Zapomeň, že existuje cholesterol.
Pokud si někde v podnájmu a vaříš si, že je možné si vařit ledacos. I nízkosacharidová dieta nemusí být drahá. Pokud se spoléháš na menzu, doporučil bych ti řešit jídlo natolik, že bys dával menší porce přílohy (a hlavně vynechal knedlíky) a dojídal by jsi se potom saláty, pozoroval by jsi kdy jíš z nudy a nechlastal bys tolik (alkohol má hodně kalorií). Prostě udělat rozumný kompromis mezi cenou, surovinami a zábavou. Studenti moc peněz nemají.
|
|
| nahoru |
|
 |
mckossi
|
Zaslal: po červen 16, 2014 11:20 pm Předmět: Re: Začátečník |
|
|
No já si spíš vařím sám ;) . Akorát spíš nevím, jak to nakombinovat, tak abych se vešel kolem 100 - 150 na den. Jsem to tak nějak propočítával a nejdražší jsou snad ořechy a ten tuňák.. Nějaké tipy?
No a jak jsi myslel, zapomeň na cholesterol? _________________ pavel
|
|
| nahoru |
|
 |
Maerlyn0

|
Zaslal: po červen 16, 2014 11:38 pm Předmět: Re: Začátečník |
|
|
| mckossi napsal: | No já si spíš vařím sám ;) . Akorát spíš nevím, jak to nakombinovat, tak abych se vešel kolem 100 - 150 na den. Jsem to tak nějak propočítával a nejdražší jsou snad ořechy a ten tuňák.. Nějaké tipy?
No a jak jsi myslel, zapomeň na cholesterol? |
No, nevím, jestli se dá s nějakou low carb dietou vlézt do 150 kč, ale být tebou, začnu nějakým zdravým jídelníčkem, klidně s míň sacharidama, ale v podstatě normální strava, z toho taky budeš hubnout a myslím, že ti nebude dělat takovej problém to dodržovat...nejlepší suroviny z hlediska poměr/výkon jsou určitě: vajíčka (jez jich kolik chceš, klidně za den 8), tvaroh, kvalitní sýr nebo šunka, maso, těstoviny, rýže, vločky a luštěniny. Na nějaký zeleninový saláty bych moc nespolíhal, není to zrovna nejlevnější a moc se z toho nenajíš. Neuděláš z toho dvakrát nejpestřejší jídelníček, ale myslím, že se ti to nepřejí, a k tvým cílům to je naprosto dostatečný. Nějaký specializovanější diety bych si nechal až na později, až budeš mít víc zkušeností.
|
|
| nahoru |
|
 |
Princ
|
Zaslal: út červen 17, 2014 1:26 am Předmět: |
|
|
Prý jestli se můžou 3 vajíčka denně  Samozřejmě, že ano.
Jídelníček vypadá v pohodě
Na kondičku jsou nejlepší těžké dřepy a mrtvoly  . Na pěknou postavu taky
|
|
| nahoru |
|
 |
Johny.Fox

|
Zaslal: út červen 17, 2014 4:09 am Předmět: |
|
|
Určitě jde hubnout a nabírat svaly, ale zaměř se jen na jedno. 3x, 4x týdně fitko a ve volný dny třeba běh, kolo, bazén? Počasí je na to teď dobrý. Co se týká jídelníčku, musíš přijít na to, co Ti vyhovuje, ale když začneš na třech jídlech denně, určitě nic nezkazíš, nemusíš hned naskočit na WD, to si zatím přečti tu knížku o tom a nebo s tím jen experimentuj třeba den dva v týdnu ;)
Je tu hodně článků o sestavení tréninků třeba toto http://kulturistika.ronnie.cz/c-14760-vysokofrekvencni-trenink-ii-hledani-optimalni-frekvence.html. _________________ Improvise...adapt...overcome...
|
|
| nahoru |
|
 |
Mablung
|
Zaslal: út červen 17, 2014 7:09 am Předmět: Re: Začátečník |
|
|
| mckossi napsal: | No já si spíš vařím sám ;) . Akorát spíš nevím, jak to nakombinovat, tak abych se vešel kolem 100 - 150 na den. Jsem to tak nějak propočítával a nejdražší jsou snad ořechy a ten tuňák.. Nějaké tipy?
No a jak jsi myslel, zapomeň na cholesterol? |
Dělej to jako Babica. "Kdo nemá žampiony, tak ať si tam dá nějaký jiný houby. A teď důležitý, kdo nemá žádný houby, tak ať si tam nedává vůbec žádný houby" :-)
Ne, teď vážně. Za 150 korun denně si prostě budeš muset dávat levnější suroviny, koukat se na akce a nesnažit se jíst tuňáka a tuny exotických ořechů. Prostě dělat kompromisy a neříkat si "tamhle psali že do diety je vhodný tuňák, takže musím kupovat tuňáka". Prd. Kup co si můžeš dovolit. Už to, že si kontroluješ jídelníček, snižuje tvou váhu. Pokud k tomu přidáš pohyb, tuky půjdou dolů. Až se to zastaví, začni přemýšlet proč stagnuješ a jak to zlomit.
Cholesterol je strašák pro důchodce, aby kupovali léky proti cholesterolu s velkým množstvím vedlejších účinků, na které jim chemický průmysl prodá další prášky. Pokud jsi zdravý, hýbeš se a jíš rozumně, cholesterol tvůj problém není (a pokud to neděláš, tělo ti likvidují jiné věci než cholesterol). Možná za pár desítek let bude, ale teď ne.
|
|
| nahoru |
|
 |
| |
 |
|
|
|
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru
|
Populární značky:
|