záda

Jdi na stránku Předchozí  1, 2

odeslat nové téma  Odpovědět na téma - záda  Úvodní stránka -> Začátečníci -> záda
Rychle na stránku:
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
marcos23

PříspěvekZaslal: st duben 04, 2012 6:21 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

CIZOPASNIK napsal:
marcos2:

1/ moc cviků, stačí 2, maximálně 3
2/ rumunský mrtvý tah je cvik primárně na hamstringy, ne na záda

jj, to vím, že je to spíš na hamstringy, u mě je ten problém, že mám zakázané od doktora jezdit těžké vzpěračské cviky kvůli asymetričnosti kyčlí, tak proto, jezdím jen lehčí rumunský MT. Myslel, jsem že přitom právě taky stiumuluju dobře záda. Takže rumunský MT zásadně cvičit při tréninku nohou, je to tak?
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Khalaf

PříspěvekZaslal: pá duben 27, 2012 9:20 am    Předmět: Re: záda Odpovědět s citátem

FildaDobrc napsal:
Zdravím, chtěl bych se zeptat, už pul roku pravidelně cvičím, ale mam problem že se trochu hrbím, když na to myslím tak se snažím narovnat, ale občas člověk zapomene,, tak se chci zeptat jestli existují nějake cviky na posílení svalstva abych se nehrbil ? Díky za odpoved

Měl jsem úplně stejnej problém pár let hraní na počítači udělá svoje pomohly mi schyby na hrazdě posílíš tim i svaly okolo lopatek a ramena se ti celkově posunou trochu dozadu a potom ještě tlaky na ramena na stroji taky dobrý na srovnání zad nebo aspoň mě pomohli/pomáhají a ještě jeden cvik ... sedneš si do tureckýho sedu narovnáš záda (dobrý aby te ze začátku někdo kontroloval nebo aspoň to dělej u zdrcadla) hlavou koukáš před sebe a zvedáš ruce podobnym způsobem jako u tlaků na ramena na stroji ruce tlač spíš za sebe
Frozz.

PříspěvekZaslal: po květen 07, 2012 9:08 pm    Předmět: Re: záda Odpovědět s citátem

Nevím, kam to dát, tak to hodím sem.

Je nějaký rozdíl v procvičení svalů u přítahů v. činky v předklonu při nadhmatu (to používám já) nebo podhmatu?
patrikdundych

PříspěvekZaslal: po květen 07, 2012 9:11 pm    Předmět: Re: záda Odpovědět s citátem

Frozz. napsal:

Je nějaký rozdíl v procvičení svalů u přítahů v. činky v předklonu při nadhmatu (to používám já) nebo podhmatu?

Já teda přitom procítím víc spodní laty,při nadhmatu spodni trapéz a střed zad
guruhonza
Anonymní

PříspěvekZaslal: po květen 07, 2012 9:13 pm    Předmět: Re: záda Odpovědět s citátem

Frozz. napsal:

Cítíš u toho stejné svaly? U podhmatu zapojíš víc spodní část latů. U nadhmatu vrchní a vlastně i trapézy. Taky to závisí dost na tom, jestli jedeš striktně - nepomáháš si vzpřimovačema, taháš loktama a né bicepsem a trapézama. To stejný úhel pod kterým cvičíš i úhel, který svírají ruce s trupem.
kuše

PříspěvekZaslal: pá červenec 13, 2012 7:51 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

chtěl bych se prosím zeptat, nemá někdo zkušenosti s tímto: před 2 dny jsem cvičil záda (cca po 14-ti denní pauze), ale v polovině tréninku mi při každém stlačení lopatek začalo píchat uprostřed zad (pod levou lopatkou)... zkusil jsem pár sérií a po několika z nich bolest přešla... dnes, když stlačím lopatky k sobě, píchání se opět ozve na tom samém místě... není to nic strašnýho, ale jen jestli někdo někdy neměl něco podobného... při běžném fungování to vůbec necítím... díky (odhadoval bych to na nějáký skříplý nerv?)
Mravenec1

PříspěvekZaslal: pá červenec 13, 2012 8:05 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

kuše napsal:
chtěl bych se prosím zeptat, nemá někdo zkušenosti s tímto: před 2 dny jsem cvičil záda (cca po 14-ti denní pauze), ale v polovině tréninku mi při každém stlačení lopatek začalo píchat uprostřed zad (pod levou lopatkou)... zkusil jsem pár sérií a po několika z nich bolest přešla... dnes, když stlačím lopatky k sobě, píchání se opět ozve na tom samém místě... není to nic strašnýho, ale jen jestli někdo někdy neměl něco podobného... při běžném fungování to vůbec necítím... díky (odhadoval bych to na nějáký skříplý nerv?)

skříplej nerv....u lopatek to bylo do druhého dne lepší, v oblasti beder sem si to skřípl už parkrat a nemohl sem dobrejch 5 dní pořádně sedět, ani stát a skoro ani ležet
...ale v oblasti lopatek to znam.....píchavá bolest a někdy vystřeluje ke klíční kosti, hrudníku..
kuše

PříspěvekZaslal: pá červenec 13, 2012 8:19 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Mravenec1 napsal:
kuše napsal:

skříplej nerv....u lopatek to bylo do druhého dne lepší, v oblasti beder sem si to skřípl už parkrat a nemohl sem dobrejch 5 dní pořádně sedět, ani stát a skoro ani ležet
...ale v oblasti lopatek to znam.....píchavá bolest a někdy vystřeluje ke klíční kosti, hrudníku..

díky za info

Rychle na stránku:

Přejdi na: