zhyby na hrazde

Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3  Další

odeslat nové téma  Odpovědět na téma - zhyby na hrazde  Úvodní stránka -> Začátečníci -> zhyby na hrazde
Rychle na stránku:
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
Peter Ustinov

PříspěvekZaslal: ne listopad 11, 2012 8:50 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

da, ale musis e u toho premyslet,takze jsi bez sance
ntz

PříspěvekZaslal: po listopad 12, 2012 1:49 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

pokud chces potrenovat shyby a zadne (0-2) neudelas, tak mohu doporucit shybostroj (normalne obe ruce na zada) na jednu ruku hezky s vykroucenim ramene ..

ja ososbne se povazuju za experta na shyby (z lezeni - delal jsem vsechny formy shybu jake si umis predstavit), ale pridavani vahy nemohu doporucit dokud nema clovek trochu nabrano .. dokonce i na to zvyseni sily doporucuju spis shybostroj na jednu ruku s vahou vetsi nez polovina vahy tela ...

pokud chces opravdu zvysit vykon v samotnem shybovani, tak jedine "Bacharuv zebrik" alias "Bachar's ladder"

https://en.wikipedia.org/wiki/Bachar_ladder
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Bomberguy

PříspěvekZaslal: út listopad 13, 2012 1:12 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Na shyby existuje hezká studie jednoho fitness nadšence.
Pokud chceš mít křídla, musíš cvičit se zátěží, z vysokého počtu opakování nic nenaroste (mimo vytrvalosti)
Pokud uděláš dva shyby, zásadně nedoporučuju shybostroj. Jak s ním začneš, už se z něj nevyhrabeš.
Někdo tu už psal - udělej dva shyby, 30 vteřin pauza, 2 shyby, 30 vteřin. takhle jich udělej třeba 20 první tři tréninky, pak si začni přidávat celkový počet opakování za jedno posilování, ale zvyšuj postupně i počet opakování v sériích. Ze začátku to bude boj, nebude Tě to bavit, ale za pár týdnů dosáhneš svého cíle.
ntz

PříspěvekZaslal: út listopad 13, 2012 11:20 am    Předmět: Odpovědět s citátem

@Bomberguy

no comment .. poprosim te o jedine :: bud davej rady presne a vycerpavajici a nebo nerad vubec .. reknu ti jeste jednu vec pane chytrej .. uz jsem videl hodne zranenejch lidi ze shybu se zavazim ;) .. ja osobne jsem se zavazim cvicil jen malokdy a jak si myslis, ze jsem se dostal ke shybu na jedny ruce ?

@Tazatel

Pouzij bud shybostroj a nebo kladku na tricak .. sedni si na zem (lavicku) a hezky jed jednorucky s vykroucenim ramene tak, abys daval v pohode 4-5 opakovani .. mezi tim prislusne pauzy .. zacinat na 0..2 normalni shyby je pomale ... samozrejme kombinuj s normalnima shybama dle chuti a energie
kid

PříspěvekZaslal: út listopad 13, 2012 12:17 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

ntz napsal:

ja ososbne se povazuju za experta na shyby (z lezeni - delal jsem vsechny formy shybu jake si umis predstavit)

no comment .. poprosim te o jedine :: bud davej rady presne a vycerpavajici a nebo nerad vubec .. reknu ti jeste jednu vec pane chytrej .. uz jsem videl hodne zranenejch lidi ze shybu se zavazim ;) .. ja osobne jsem se zavazim cvicil jen malokdy a jak si myslis, ze jsem se dostal ke shybu na jedny ruce ?

Pane jo, a už jsi experte slyšel, že k jednomu cíli může vést několik cest?
ntz

PříspěvekZaslal: út listopad 13, 2012 1:08 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

kid napsal:
ntz napsal:

ja ososbne se povazuju za experta na shyby (z lezeni - delal jsem vsechny formy shybu jake si umis predstavit)

Pane jo, a už jsi experte slyšel, že k jednomu cíli může vést několik cest?

problem s fory je obecny .. kazdy muze radit co chce ;)

nicmene pokud nekdo *neudela shyby tak je zcela nesmyslne radit mu, at shybuje se zavazim, coz je docela dost osidne i pro silne borce - ne za tyden nebo mesic, ale treba za rok (lokty/ramena/zapesti)

opakuji pro jistotu jeste jednou:

***pokud shyby nedelas, tak overena a nejrychlejsi metoda je***

- vyse uvedene jednorucky - technicky spravne hezky s vykroucenim - 6-8 serii / 5-6 opak na max
- **domrvit se normalnima shybama (a nebo naopak)
- opatrne bacharuv zebrik / campus
eSko
Naivka

PříspěvekZaslal: út listopad 13, 2012 1:28 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Bomberguy napsal:
Na shyby existuje hezká studie jednoho fitness nadšence.
Pokud chceš mít křídla, musíš cvičit se zátěží, z vysokého počtu opakování nic nenaroste (mimo vytrvalosti)
Pokud uděláš dva shyby, zásadně nedoporučuju shybostroj. Jak s ním začneš, už se z něj nevyhrabeš.
Někdo tu už psal - udělej dva shyby, 30 vteřin pauza, 2 shyby, 30 vteřin. takhle jich udělej třeba 20 první tři tréninky, pak si začni přidávat celkový počet opakování za jedno posilování, ale zvyšuj postupně i počet opakování v sériích. Ze začátku to bude boj, nebude Tě to bavit, ale za pár týdnů dosáhneš svého cíle.

Pokud člověk udělá dva shyby, tak je to na 90 % beztak se špatnou technikou. Dokud člověk neumí udělat shyb technicky správně, tak mu naopak ten shybostroj může výrazně pomoc k úpravě techniky, na kterou se dá pak krásně soustředit. Jakmile člověk ví (a má to potvrzené např. od sparinga), že už je technika v poho, může ubírat váhu až se dostane ke klasickým shybům, které budou za neco stát a budou mít maximální vliv na hypertrofii zádového svalstva. Pokud se u toho člověk kroutí, nebo rve lokty před sebe, nestahuje správně rhombické svaly atd., tak je nesmysl se ještě v takovém případě doku... Pak není divu, že klučina co takovým způsobem shybuje vypadá jako když nechal záda v šatně, ale zato si přikoupil balíček bicepsů. Potom je na místě potlačit holt to ego a nejít na hrazdu, ale na stroj....
Byli doby, kdy jsem dělal kolem 20 přítahů na hrazdě. Pak jednoho den přišel jeden člověk, ukázal mi jak se shyby správně cvičí, aby to braly záda a rázem jsem se přesunul na stroj.... jo holt nikdy to není tak růžový, jak si to člověk maluje. A zda se dotyčný z toho stroje vyhrabe nebo ne, už není vina toho stroje, ale dotyčného jedince.
Mimochodem celou dobu je to doufám řeč o shybech nadhmatem a širokým úchopem.
Judson

PříspěvekZaslal: út listopad 13, 2012 1:35 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Koukam, ze moje zhyby budu muset natocit pro kontrolu, trenuju je teprve od pocatku roku, a ted udelam 3 - 4.
kid

PříspěvekZaslal: út listopad 13, 2012 1:48 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

to ntz:

On tu ale nikdo neradil, že má cvičit se závažím, když nezvládne ani dva bez. To byla poznámka bokem.

Než začnete z druhých dělat blbce, co takhle si to pořádně přečíst.

Ověřených a nejrychlejších metod je bohužel nebo bohudík povícero a nikolivěk jen jedna.
ntz

PříspěvekZaslal: út listopad 13, 2012 1:51 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

@kid - peace :D !!

@eSko - souhlas, pricemz ja osobne preferuju radsi tu jednorucku na stroji nez ruce obe
Bomberguy

PříspěvekZaslal: út listopad 13, 2012 3:02 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Kid: +1

Ntz: Kolik lidí už jsi naučil shybovat a dovedl je k vyšším opakování z téměř nuly?
Jak Ti píše Kid, než začneš dělat z lidí blbce, ujisti se, že neuděláš blbce sám ze sebe, jako dnes.
Neříkám že to co píšeš je špatně. To co píšu já a napsali tu ještě další je jednoduché, prokázané.

Nepíšu o věcech který jsem si někde přečetl (mimo doplňkovou informaci o nutnosti zátěže na růst křídel) ale o vlastních zkušenostech + zkušenostech při práci s kamarády, pár jich bylo ve stejné situaci jako autor vlákna.

Pokud autor píše, že zvládne dva shyby, beru tuto informaci tak, že udělá dva normální shyby, technicky relativně správně provedené. Ikdyby byl aspoň jeden, tak bych rozhodně o shybostroji neuvažoval. Uvažoval bych o pomoci židle, nebo kolegy, který mu podebere nohy. S úchopem se dá taky pracovat, může začít s mírně užším (-3cm z každé strany)

Kamarád dělával shyby na shybostroji několik týdnů, když chtěl zkusit shyby normální, udělal jich stále stejné množství jako předtím. Potom jsem si ho vzal do parády, (něco jako těch 10 sérií po 2 opakování) a po pár týdnech už byl na 5-6 opáčkách v sérii. Mě osobně se tento způsob taky naprosto ověřil. U jiných partií bych tento způsob nejspíš nedoporučoval. Je jednoduchý, velmi účinný, jen stojí spoustu odhodlání a zpočátku to příjemný nebude.
seeya

PříspěvekZaslal: út listopad 13, 2012 3:48 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

tiez sa priklanam k nomalnym zhybom, ako som uz pisal telo ma tendenciu sa lahko a rychlo vysporiadat s vlastnou hmotnostou (eg zhyby, kliky, drepy..)
Co sa tyka techniky tak podla mna vela ludi robi chybu v tom ze niekto im nabulika ze na siroky chrbat treba robit zhyby strasne nasiroko. Nevravim ze sirsi uchop nema svoje plusy ale na zaciatok by som volil neutralny, skor uzsi uchop, kde sa citim najsilnejsi.
Dalsia vec je ci chces precitovat a pumpovat chrbat alebo sa naucit funkcne zhyby ala crossfit. V mojom ponimani su zhyby funkcny cvik..

Naposledy upravil seeya dne út listopad 13, 2012 6:38 pm, celkově upraveno 1 krát
CIZO

PříspěvekZaslal: út listopad 13, 2012 4:10 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Tak a já to rozseknu - nejlepší je začít dělat shyby s dopomocí bandů, protože ty usnadní pohyb ve spodní fázi, která je nejtěžší a je taky krizová na správnou fixaci lopatek. Postupně se používá slabší band, tedy menší míra dopomoci a kombinuje se se shyby bez dopomoci.

Ověřeno na řadě klientů :)

Derek Poundstone
tomasjuve

PříspěvekZaslal: út leden 15, 2013 1:16 am    Předmět: Odpovědět s citátem

mnoho kulturistov nerobi zhyby z dovodu vysokej telesnej hmotnosti
ntz

PříspěvekZaslal: út leden 15, 2013 11:15 am    Předmět: Odpovědět s citátem

tomasjuve napsal:
mnoho kulturistov nerobi zhyby z dovodu vysokej telesnej hmotnosti

je docela zajimave, ze mnoho kulturistu tlaci nahoru bench, nekolikrat tezsi nez jsou oni sami, ale shyby pritom nedavaji ..

odeslat nové téma   Odpovědět na téma - zhyby na hrazde Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3  Další
Rychle na stránku:

Přejdi na: