|
|
|
| Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
| Autor |
Zpráva |
Grimley

|
Zaslal: pá leden 10, 2014 10:22 am Předmět: |
|
|
Kamos z posilky - absolvent technického oboru měl dva roky po školy plat 24 tisíc hrubého :) nastupák 50 000 je bullshit :))
Jinak v Čechách to je těžký (uz asi vím proč moje bejvalka, která mela jen maturitu a ještě ke všemu z hotelovky odjela do Itálie delat stripterku  )... Soucasna přítelkyně ma ted min než třetinu co mam ja... Taky ma teda jen maturu....
Ja měsíčně pošlu na mandatorni výdaje 18000 (splátka auta...nafta...garáž....jídlo....mame pul najmu...od léta nahradí splátku auta hypotéka)..... Nemít ty prachy co mam, asi bych se, ač vlastenec, nerozpakoval a aspoň na pět let zmizel někam do zahraničí a vydělal základní kapitál a zkusil ho pak v Čechách zvyšovat.... Tady průměrnej člověk nemá šanci cokoliv nasetrit .... _________________ [img:b9a3a7a497]http://forum.ronnie.cz/images/uploads/img_1290793266_1.jpg[/img:b9a3a7a497]
|
|
| nahoru |
|
 |
| |  |
Deadlift
Moderátor
|
Zaslal: pá leden 10, 2014 10:23 am Předmět: |
|
|
S poslední části věty se ztotožňuji:o)
|
|
| nahoru |
|
 |
mikex2
|
Zaslal: pá leden 10, 2014 10:28 am Předmět: |
|
|
| reegis napsal: | Jeden známý od odce se nedávno vrátil z dovolené v Keni. Byl v 5* hotelu, all inclusive no prostě luxus. Ptal se kolik by stál dlouhodobý pobyt a řekli mu, že za 500eur měsíčně tam může zůstat jak dlouho chce bez omezení s kompletně všemi výhodami.
Takže po zbytek života si nemusíte vařit, prát, uklízet. Říkal že těch krásných černošek je tam spousta, tak by si nechal třeba dvě testnout na HIV a mohl by mít do konce života dvě věrné milenky |
Asi dva roky zpátky jsem si chtěl zkrátit zimu a jet na dovolenou taky do Keni. Ty sněhobílý pláže a to moře vypadají úchvatně už na prospektech.
Rozhodl jsem se ale podstoupit očkování proti žluté zimnici, a když jsem byl v ordinaci a doktorka už vytahovala vakcínu, tak mi řekla, že se mi může objevit reakce na vakcínu v podobě vysokých horeček. Tak jsem (zbaběle) couvnul a nejel nikam.
Jinak jeden můj známej má procestovanou křížem krážem JV Asii a říká, že za cenu zájezdu např. do Thajska od našich cestovek tam vydrží žít dva roky.
|
|
| nahoru |
|
 |
Petey

|
|
| nahoru |
|
 |
Judson

|
Zaslal: pá leden 10, 2014 10:41 am Předmět: |
|
|
Sice uz to neni aktualni, ale uvedu svuj pripad.
Do UK jsem odjel tesne po vejsce v cervnu 2004. Pokud si pamatuju tak to prave CZ preslo do unie takze konecne odpadala starost s praci na cerno, atd atd. Jeli jsme 3 a total na slepo, nemeli sme domluveny bydleni, natoz praci. Samozrejme do Londyna.
S velkym stestim sme nasly nejakou ubytovnu za 10liber tydne, na pokoji bylo asi 5 - 8 lidi, takze hnus.
Po tydnu bez prace jsme se presunuli do Cardiffu, hl. mesto Walesu. Tam po dalsim tydnu kdyz uz dochazeli prachy sme konecne praci sehnali, ja jako ridic dodavky a kamosi nekde u pasu v fabrice.
Nakonec jsem nastesti neridil, ale makal ve skladu ovoce a zeleniny v extrovnim case 02:00 - 10:00 za 250 liber tydne (v te dobe byla libra za 45 kc )
Pro nas 3 sme nasli podnajem za 350 mesicne, pak casem v 2 nam to snizil na 250, pak sem tam uz zustal sam za 250 liber mesicne.
Clkem sem to tam tahl 7 mesicu, 4 tydne posilka asi 2,5 vstup. 2 tydne beh , 2 tydne po 2h kurzy angliny. ty byli dotovany statem takze stali pakatel ale dost sem se naucil.
To byla asi tak moje veskera cinost, pac sem valil na prachy a jinde jinak neuracel. Domu sem odjel s 5000 librama v kapsach ) Tenkrat to pro me bylo uplne bohadstvi )
Musim rict, ze to byli nejlepsi mesice meho zivota a chtel bych je vratit (
Edit, aby to nebylo tak OT k tomuto foru, tak jsem tam za tu dobu, co jsem maximalne steril na jidle, shodil z 105kg na 91. Samozrejme sila sla do haje, ale forma byla paradni, skoda, ze nemam fotky.
Naposledy upravil Judson dne pá leden 10, 2014 10:43 am, celkově upraveno 1 krát
|
|
| nahoru |
|
 |
AHOLA

|
|
| nahoru |
|
 |
Petey

|
Zaslal: pá leden 10, 2014 10:49 am Předmět: |
|
|
Nesedi mi ich neskutocna byrokracia + metnalita  V nemecku je to slobodnejsie a volnejsie, rakusan sa bez nariadenia zhora ani nevysere - a co je horsie, bude sledovat aj vsetkych okolo ci seru podla prikazu. _________________ Komu tim prospejete?!
|
|
| nahoru |
|
 |
Bara

|
Zaslal: pá leden 10, 2014 10:50 am Předmět: |
|
|
| Petey napsal: | Nesedi mi ich neskutocna byrokracia + metnalita V nemecku je to slobodnejsie a volnejsie, rakusan sa bez nariadenia zhora ani nevysere - a co je horsie, bude sledovat aj vsetkych okolo ci seru podla prikazu. |
Němci jsou taky poserové a papíráci.
|
|
| nahoru |
|
 |
Petey

|
Zaslal: pá leden 10, 2014 10:52 am Předmět: |
|
|
To ano, zlaty cesky a slovensky bordel (a to myslim vazne  ) ale predsa len je to ine. Alebo mi to len sadlo viac. _________________ Komu tim prospejete?!
|
|
| nahoru |
|
 |
kubaz

|
Zaslal: pá leden 10, 2014 10:57 am Předmět: |
|
|
| Korny napsal: | | kubaz napsal: |
ze startu jak sem prijel tak sem chytl fakt dobre, byly prescasy, na vyplate pravidelne tech 350 liber tydne, kolikrat se i povedlo 400-450, to uz pak vazne clovek usetri hafo, ale jakmile neni sezona, tak je to pak horsi, to clovek usetri treba 70 liber tydne, coz je nic moc
|
Hodně přínosnej příspěvek od kubaze. Podle mě ušetřit 70 liber týdně, což je...necelých 2,5? je pořád dost a u nás je to hodně složitý pokud člověk nemá plat alespoň na úrovni průměrné mzdy...
Výjimka jsou mladí kluci, kteří bydlí u rodičů. Nesnáším, když mi někdo předhazuje, že v Brně vydělám tolik a tolik a že oni mají třeba někde v okolí u našich daleko míň nebo že já to vydělávám při studiu a oni při normální práci. Sere mě to hlavně proto, že po výplatě dají doma mamce litr nebo dvojku a mají po starostech - jídlo, bydlení, internet, všechno v ceně. Pak už jim stačí max litr na ježdění do práce a zbytek mají pro sebe. Já v Brně uvalím 4 jen za nájem, pak samozřejmě jídlo, internet, telefon, šalinkarta...no prostě dám tady každej měsíc MINIMÁLNĚ 8...ne 2 nebo 3...v žádným případě si nestěžuju, jen by si tihle kluci měli zkusit žít chvilku sami, ono by je to přešlo :) |
jasny dva a pul tacu tydne usetrit je okej, ale jakmile ti z toho po pul roku zacne hrabat jedou tydne zrobis pivko s kamose, kino s babou a restauracku, tak nemas nic, takze je to takove napul a misto toho aby tu clovek byl robil kokota ze sebe nekde ve skladu a ve vysledku stejne nemel nic, tak to radsi budes doma, nebo se tu seknes na rok nasetris a jedes do hajzlu, podle me nic moc mezi neni
|
|
| nahoru |
|
 |
Deadlift
Moderátor
|
Zaslal: pá leden 10, 2014 11:03 am Předmět: |
|
|
Kubaz- máš můj respekt. Bych se na to za těchto podmínek vysr..kašlal. co Tě vedlo jet do Anglie? Pokud si pamatuji - jezdíš doma v bílé nové audině-takže mi to tak nějak nezapadá.
|
|
| nahoru |
|
 |
kubaz

|
Zaslal: pá leden 10, 2014 11:06 am Předmět: |
|
|
ja jen rikam jak to tu bezne funguje, ja tu za 5 mesicu zarobil 7k liber coz mas v prumeru tydne 350 liber, z toho uz usetris 200 liber tydne, ale ne kazdy ma stesti, ze chytne praci s prescasama atd. , ja to bral jako prestupni, pro me je ted priorita CE ridicak a ridit
ps : dost veci se od cca roku a pul u me doma zmenilo, mel sem velkou bouracku, tak sem to trosku prehodnotil, do toho nejaky ksefty samozrejme, proste klasika, jednou si nahore jednou dole nebudem si nic nalhavat
|
|
| nahoru |
|
 |
mmks
|
Zaslal: pá leden 10, 2014 11:23 am Předmět: |
|
|
a pak jsme tady mi střední generace. Jazyky nic moc, závazky jako bydlení, hypotéky a už poměrně zakořenění včetně dětí (kamarádi, prarodiče atd)). Člověk si furt říká, že už by měl být přece zaopatřený, že existenční problémy už by ho tak trápit neměli, ale je to spíš čím dál horší si udržet nějaký standard. Spíš je to pomalý pád dolů ve smyslu líp už bylo.
Pak člověka štve, že tady, kde studoval, má x let praxe atd. není schopný dosáhnout toho co někdo kdo vycestuje ven.
Příklad: Známá pracující ve zdravotnictví s velkou praxí z rodinných důvodů spálila mosty a bez znalosti jazyka vycestovala ven (USA). Teď tam má vlastní kliniku na botox a podobné blbiny. Začínala od piky (bary, uklíd atd.) ale nebyl problém se během 2 let dopracovat k bydlení v bytě, pak domě atd. atd. To se tady člověku pomalu nepodaří několik let a to nezačíná od nuly v úplně novém životě a světě.
Od kamoše ségra to samé, po škole Anglie (neznalost jazyka), po několika letech s partnerem vlastní bydlení, v Praze si koupili byt (pro případný návrat) a že by si tam nějak odtrhávala od pusy jsem neslyšel.
Jednou jsem četl článek (tuším od Komárka), že platy u nás jsou taky vytvořené (respektive držené dole) uměle. Tvrdí se, že platy odpovídají výkonnosti. Ale je tady spousta zahraničních firem, které ve svých pobočkách v Německu platí za stejnou práci několikanásobné platy než u nás. Přitom pochybuju, že by nechali svoje zaměstnance neplnit stejné normy.
Na to např. dojelo dost lidí u nás. Odešlo pracovat do Rakouska, ale firma pak otevřela pobočku v Čr kam je převelela za "český" plat.
|
|
| nahoru |
|
 |
mmks
|
Zaslal: pá leden 10, 2014 11:28 am Předmět: |
|
|
na druhou stranu jak tady už bylo zmíněné, ne pro každého to je. Když stávkovali doktoři, tak jim x lidí předhazovalo, ať teda jdou do zahraničí. Ale netušili, že tu možnost fakt mají. Kamarádka je doktorka a říkala, že několikrát týdně dostávala nabídky od různých agentur do Německa nebo Francie. Upsala by se na 5 let a agentura by jí zařídila intenzivní kurz jazyka a po dobu kurzu by jí dorovnali plat, co brala tady jako doktorka.
Bavila se s jedním co tak šel a ten to popisoval, že první 1/2 roku člověk samozřejmě trpí, cizí prostředí, postupy atd. atd. Pak nastává fáze, když je šťastný, protože se zapracoval a vidí, jak mu prachy naskakují, přepočítává k nám a vidí, co vše si může pořídit. Pak mu ale dojde, že je tam na X let a že pokud se chce vrátit a ne se tam usadit, tak musí ještě X let makat a že peníze jsou sice fajn, ale život mu utíká.
|
|
| nahoru |
|
 |
Korny

|
Zaslal: pá leden 10, 2014 11:35 am Předmět: |
|
|
| kubaz napsal: | ja jen rikam jak to tu bezne funguje, ja tu za 5 mesicu zarobil 7k liber coz mas v prumeru tydne 350 liber, z toho uz usetris 200 liber tydne, ale ne kazdy ma stesti, ze chytne praci s prescasama atd. , ja to bral jako prestupni, pro me je ted priorita CE ridicak a ridit
ps : dost veci se od cca roku a pul u me doma zmenilo, mel sem velkou bouracku, tak sem to trosku prehodnotil, do toho nejaky ksefty samozrejme, proste klasika, jednou si nahore jednou dole nebudem si nic nalhavat |
kubaz: tak ať se všechno zadaří, taky máš můj respekt, takhle se sbalit a vyjet na nejisto, když jsi se tady někdy předtím neměl úplně zle, to chce odvahu.
mmks: toho o čem píšeš se nejvíc bojím...říkám si, že práce bude - vlastně už je, ale uživí mě slušně? Vždycky jsem si říkal, že až budu velkej , nepotřebuju jezdit v bávu a bydlet v hradě, že mi bude stačit slušnej menší rodinnej domek, před ním oktávka a to, že když půjdu do obchodu, nebudu se muset dívat jestli je to nebo ono máslo levnější...ale čím víc se to všechno blíží, tím jsem k tomu skeptičtější. A s těmi platy taky souhlasím...zažil jsem v mezinárodní společnosti, že do nás furt hustili, že na pobočce v japonsku se to dělá takhle a takhle a chtěli po nás, abychom vše dělali a plnili stejně, akorát že v japonsku dělali lidi za několikanásobek toho, co my tady.
|
|
| nahoru |
|
 |
| |
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru
|
Populární značky:
|