|
|
|
| Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
| Autor |
Zpráva |
Makuška

|
Zaslal: po duben 20, 2015 7:24 pm Předmět: |
|
|
No já budu ráda, když mi někdo řekne, jak má vypadat správný vzdělání.
Anebo radši neee - zjistím, že jsem vyhodila peníze z okna a mě to bude štvát.
Jmenovat ho fakt radši nebudu - prozradím jen, že je ze severu střední Moravy a já se obrátím jinam.
Věřím, že jako trenér třeba může být dobrý v tom fitnessu - bohužel ve výživě mu to už tolik asi nejde...mělo mi být divný, že dělá poradenství i bez toho, aniž by člověka viděl - moje chyba.
Budu to brát jako zkušenost - i pád na držku je posun vpřed. Co už no.....
|
|
| nahoru |
|
 |
| |  |
vlkisekk
|
Zaslal: po duben 20, 2015 7:39 pm Předmět: |
|
|
| Makuška napsal: | No já budu ráda, když mi někdo řekne, jak má vypadat správný vzdělání.
Anebo radši neee - zjistím, že jsem vyhodila peníze z okna a mě to bude štvát.
Jmenovat ho fakt radši nebudu - prozradím jen, že je ze severu střední Moravy a já se obrátím jinam.
Věřím, že jako trenér třeba může být dobrý v tom fitnessu - bohužel ve výživě mu to už tolik asi nejde...mělo mi být divný, že dělá poradenství i bez toho, aniž by člověka viděl - moje chyba.
Budu to brát jako zkušenost - i pád na držku je posun vpřed. Co už no..... |
Mysim , ze jeho vzdelani neni nejhorsi.Ale to, ze si clovek udela kurz, neznamena, ze musi poskytovat dobre slizby.Navic je mnoho pohledu na vyzivu, a kazdy muze vest klienta jinak.
|
|
| nahoru |
|
 |
Pr!nc
|
Zaslal: po duben 20, 2015 8:28 pm Předmět: |
|
|
Nějaké kurzy, bohužel posvěcené od MŠMT, kde do účastníků za pár víkendů narvou celou výživu, mimo jiné nezapomenou zahrnout do sylabu kapitolu o překyselení organismu, jsou opravdu k smíchu. Je to jen byznys pro majitele takových kurzů a ostuda pro ministerstvo, že takové kurzy vůbec dovolí.
Bohužel v této oblasti panuje naprostá džungle, protože poradenství ve výživě je v podstatě volná živnost a může to poskytovat téměř kdokoliv na základě osvědčení získaného v nějakém pochybném kurzu o výživě.
Tím samozřejmě nějaké další samostudium těchto poradců většinou končí.
Neříkám, že všichni tito poradci jsou špatní, ale co slyším od známých nebo jsem nějaké jejich výtvory viděl, tak vím, o čem mluvím.
V současné době se dá výživa studovat na VŠ, a to si myslím, že zde je to nesrovnatelné s těmi kurzy. Takové studium se odehrává většinou na lékařských nebo sportovních fakultách.
|
|
| nahoru |
|
 |
eSko
Naivka

|
Zaslal: po duben 20, 2015 10:11 pm Předmět: |
|
|
Já osobně nic proti kurzům nemám, protože dokážu pochopit, že existují lidé, které "osvítí" v 30 letech a zjistí, že výživa nebo trenérství ve fitness je prostě jejich parketa a chtějí tím žít. Pak je mi jasné, že mamina od dětí nebude trávit rok přípravou na přijímačky a pak další 3 roky Bc. studiem (například). Prostě chce dostat kvalitní základy s tím, že se bude dovzdělávat, absolvovat semináře, diskutovat se zkušenějšími, zkoušet věci v praxi atd. V opačném případě bude její kvalita samozřejmě mizivá, ať už se jedná o jakýkoliv kurz, protože stále to začíná a končí u přístupu jedince. Když vidím některé spolužáky a spolužačky, tak budou rádi, že odstátnicujou. A když se jim to podaří, tak i přesto si troufám říct, že s jejich zájmem o problematiku budou mít sice titul Bc., ale se znalostmi klidně pod úrovní třítýdenního kurzisty.
Co se mi ale už tak nelíbí, je kontrolní mechanizmus v této zemi, jelikož jak už Pr!nc nepřímo naznačil, tak je kurz a kurz. Na některých se bude muset člověk sakra ohánět, aby je zdárně ukončil (tzn. že zaplacení kurzu nerovná se automaticky dostaneš osvědčení), jsou logicky poskládané, probírají se aktuální témata, dávají se lidem potřebné základy, přednášejí jim opravdoví odborníci (bez urážky pana Ing. Macha, ale ten k ním bohužel nepatří - jeho přednášky jsem zažil a když je srovnán např. s Dr. Kumstátem, tak to není jiná liga, to je absolutně jinej sport; a to je mezi nimi dost propastný věkový rozdíl) atd.. Někde je to ale naopak těžká dávačka, nebo dokonce se jedná o jedno-/několikadenní kurzy, které by prostě ti nahoře povolit neměli (neplést prosím s workshopy, či semináři). Z takových kurzů nemůže vyjít člověk s dostatečnými základy. To ale zakladatelé kurzů musí vědět a nejen oni. To, že se to nekontroluje, už je věc druhá. Nicméně někteří toho využívají a pak se pakujou na nevědomostech ostatních lidí, kteří netuší, že jednodenní kurz neznamená, že borec ti sestaví jídelníčk na stejné úrovni, jako někdo, kdo se o to několik let ustavičně zajímá.
| Poman napsal: | | Zeptej se Eska jak má vypadat pořádný vzdělání:) |
I ty uličníku. Nepovídej tady a radši si protáhni hamstringy, ať si něco neuděláš na acro yóze. :))) _________________ "Ti, kteří si myslí, že nemají čas na tělesná cvičení, si budou muset dříve či později najít čas pro nemoc." Edward Stanley
|
|
| nahoru |
|
 |
Makuška

|
|
| nahoru |
|
 |
jachym
|
Zaslal: út duben 21, 2015 10:27 am Předmět: |
|
|
No, vidím, že se ta "spokojenost a kvalita" supertrenérů, která je dle jejich slov naprosto bezkonkurenční, začíná hromadit a kupodivu celkem odlišné názory než co o sobě hlásají a co se objevuje na jejich stránkách....
Jinak pokud někdo někomu doporučí 1500kcal při aktivním pohybu, měl by vrátit veškeré své atestace a už se nikde v tomto směru neukazovat.... mimochodem doporučený denní příjem dětí ve věku 9-10 let... a o složení ani nemluvim.
Ale chápu že řikat to, že doporučim tunu doplňků přímo ve videu, kde poběží pás o tom, jak si mám nakoupit u nich na eshopu by asi na první pohled nebudilo moc důvery, čili se to dozví až po sestavení... a to ještě navíc jsem si 100% jistý že vím jaké i konkrétní značky byly určitě doporučeny.
Jediný co ti lidi umí je se krom sebechvály propagovat... jsou aktivní na sociálních sítích, dělají videa na Youtube, mají prostě dobrý marketing a to je všechno... ale že to bude až tahkle zlý to jsem fakt nečekal.
|
|
| nahoru |
|
 |
Erin.
|
Zaslal: po červenec 20, 2015 3:32 pm Předmět: |
|
|
Ahoj, právě jsem dočetla toto téma a mám podobnou zkušenost jako slečny. Taky mi jakási trenérka sestavila jídelníček o podobných, dost nízkých, hodnotách.
Ale nikde jsem se nedočetla jaké jsou normální hodnoty pro holku cca 165cm/60kg, která děla aktivně nějaký sport - posilovna např 3x, 4x týdně, + třeba běhá.
Samozřejmě vím, že to záleží na spoustě jiných okolností a také právě na té sportovní aktivitě, náročností treningů a pod.... ale nevím od čeho se vlastně odrazit, když chci nabrat svaly a zároveň nenabrat špeky.
Našla jsem tu hodně témat a jídelníčků pro chlapy, ale pro holky moc nee
Dík
|
|
| nahoru |
|
 |
Makuška

|
Zaslal: út červenec 21, 2015 8:25 am Předmět: |
|
|
Ahoj Erin,
nepíšeš kolik je ti let, což má taky na tvorbu jídelníčku vliv, ale jen orientačně:
mě je 34let, aktivně dělám sport průměrně 3x týdně (pole dance, HIIT, Tabata + domácí posilko - všechno tak nějak na střídačku), měřím 163cm, vážím 58kg, procento tělesného tuku před 2 měsíci 20,8% a můj "rýsovací" jídelníček + současně jídelníček na udržení svalové hmoty je v živinách:
celkový denní příjem v netréninkový den 1650kCal,
v tréninkový den 1850kCal,
bílkoviny 90g,
sacharidy 180g,
tuky 60g,
vláknina 25g.
Na www.kaloricketabulky.cz se toho na tyhle hodnoty dá poskládat spousta......nevím, co jíš a co máš a nemáš ráda v jídle, tak ti nechci psát co jím já. Ale podle těch tabulek to seskládáš v poho podle sebe.
|
|
| nahoru |
|
 |
Erin.
|
Zaslal: út červenec 21, 2015 6:03 pm Předmět: |
|
|
Ahoj Makuško,
je mi 29let, 165cm, 54kg, 16% tuku. Cvičím 3x týdně kruhové treningy nebo TRX + cca 2x týdně běh.
Hodnoty jsem doteď měla cca takto:
1200kcal, B90, S150, T30
kaloricke tabulky znám, bez nich bych byla jak bez ruky. Ale prostě mi přijde, že jídelníček, který mi byl sestaven, právě o těchto hodnotách, je dost málo... ale i přesto podle něho jedu už několikátý měsíc a výsledky nic moc. Jinak hlad nemám, únava také ani ne, jen mi připadá, že ten jídelníček je jen na udržení a né na to, aby to cvičení mělo nějaké viditelné výsledky na postavě. Při mých % tuku myslím, že hubnout ani nepotřebuji, ale spíše aby mi trošku vylezly svaly
|
|
| nahoru |
|
 |
abebas
|
Zaslal: po únor 08, 2021 5:16 pm Předmět: |
|
|
J8 mám jidelníček od supertrenéra. Objemový jídelníček. Hlad nemám. M8m objemový jidleníček. Po treninku vločky takžtte hlad necitím. Se citím nacpaný pas skoro 103 na 105 cm. Jedu pohodě.Bicák mě porostl o 2 cm :-D po objemu bere kreatin 103 105
|
|
| nahoru |
|
 |
abebas
|
Zaslal: po únor 08, 2021 5:18 pm Předmět: |
|
|
Já jedu normálně dal jsem mu 4 hvšzidky a půl. Hladn ecitím nabral jsem 2 cm. Kvůlu já po druhé lépe endmorf má mít silový trenink.
|
|
| nahoru |
|
 |
abebas
|
Zaslal: po únor 08, 2021 5:28 pm Předmět: |
|
|
img]https://forum.ronnie.cz/images/uploads/img_1612801662_1.jpg[/img]
Rady je obrázek
|
|
| nahoru |
|
 |
abebas
|
Zaslal: po únor 08, 2021 6:25 pm Předmět: |
|
|
Hanus–JÍDELNÍČEKVarianta 1-BEZ TRÉNINKU-volno7.
Bílkoviny 30g + Sacharidy 60g + Tuky 15g)–před snídaní 2dcl vody s citrónem (ovoce nejlépe borůvky, ostružiny, jahody, maliny, až poté ananas, jablko apod.)a) 2x celé vejce (100g) + 3x bílek (100g) + 120g žitný chléb + 3g kokosový olejKaše vše dohromady:b) 30g CFM protein + 70g ovesné vločky (65g rýžové vločky) + 10g čokoláda (80-100% kakaa) + 70g ovoce + 4g kokosový olejc) 140g řecký jogurt Milko + 10g CFM protein + 65g ovesné vločky (pohanka) + 10g kokosový olej (40gavokádo) + 70g ovoced) 200g acidofilní mléko (kefír) + 20g CFM protein + 70g ovesné vločky (pohanka) + 7g kokosový olej (30g avokádo
170g kuřecí prsa + 100g ananas + 50g rýže (100g žitný chléb) + 10g klasické máslo (82%)+ zeleninab) 150g Šmakoun + 60g sýr madeland fitness + 100g ananas + 100g žitný chléb + 5g máslo (82%)+ zeleninac) 100g šunka 90% masa + 70gsýr Eidam 20% + 100g ananas + 100g žitný chléb + 5g máslo (82%)+ zeleninad) 150g olomoucké tvarůžky + 100g ananas + 100g žitný chléb + 10g klasické máslo (82%)+ zeleninae) 40g CFM protein + 100g ananas + 60g ovesné vločky + 10g chia semínka + 15g mandlové m
) 200g Skyr bílý + 65g ovesné vločky (pohanka, 50g rýžové vločky) + 25g vlašské ořechy (ořechy)b) 200g řecký jogurt Milko 0% tuku+ 65g ovesné vločky (pohanka, 50g rýžové vločky) + 25g vlašské ořechy (ořechy)c) 200g nízkotučný tvaroh měkký + 65g ovesné vločky (pohanka, 50g rýžové vločky) + 25g vlašské ořechy (ořechy)d) 150g tuňák ve vlastní šťávě (pevný podíl) + 60g rýžové chlebíčky (60g rýže) + 15g olivový oleje) 25g CFM protein + 80g ovesné vločky + 20g ořechy
|
|
| nahoru |
|
 |
abebas
|
Zaslal: st únor 10, 2021 11:52 am Předmět: |
|
|
Kámšo pribralt 10 kilo v na puse. Jenom 5 kilo za tři měsíce na puse :-DDDD hlad nemám pribral jsme pohodě. Chyba je někde utebe že máš hlad.
|
|
| nahoru |
|
 |
abebas
|
Zaslal: so únor 13, 2021 6:22 pm Předmět: |
|
|
|
|
|
| nahoru |
|
 |
| |
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru
|
Populární značky:
|