8Shade - bývalý log

Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5 ... 16, 17, 18  Další

odeslat nové téma  Odpovědět na téma - 8Shade - bývalý log  Úvodní stránka -> Osobní tréninkové logy -> 8Shade - bývalý log
Rychle na stránku:
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
8Shade

PříspěvekZaslal: so červenec 02, 2011 8:19 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Co je P90X?
8Shade napsal:
Je to domácí cvičení, které trvá 90 dní a je zaměřené na všestranné rozvíjení tvého těla. Rozvíjí se jak síla, tak ohebnost a velmi často se používá právě k rýsování (rozuměj když chceš vidět buchty na břiše) a k hubnutí. Pokud budeš mít správný jídelníček, tak samozřejmě i nějaký ten sval přibude.

Potřebuješ k tomu pouze nějakou podložku, hrazdu a jednoručky. Cvičí se většinou 6x týdně, kdy se střídají 3 silové tréninky s cardiem a protahováním. Cvičí se podle videí (anglicky), mam pocit že jich je nějakých 12. Existují tři verze, Lean (zaměření na hubnutí), Classic (pro kohokoliv) a Double (pro ty, co maj velký množství času a jsou už hodně trénovaní). Tréninky zaberou zpravidla 1h až hodinu a čtvrt. Zlepšíš se zejména ve všech druhách kliků a shybů a v celkové kondici.

Principem je to fakt, že se každý měsíc změní trénink a skladba cviků (i jídelníčku), aby se tělo nepřizpůsobilo a mělo stále důvody se zlepšovat. Každý 4tý týden je odpočinkový (rozumněj aktivní odpočinek - většinou cardio a protahování). Tento program také obsahuje jedno z nejlepších cvičení na břicho, které zabere pouze 15 minut. (Ab Ripper X)

Je to jeden z nejznámějších programů v Americe a není to v přepočtu na naše zrovna levná záležitost. (pokud si to neseženeš samozřejmě jinou cestou - uložto, torrenty apod.) Těch 90 dní opravdu přináší výsledky (vlastní zkušenost) a pokud chceš vidět jaké, vyhledejte si na youtube P90X transformation. V případě dotazů mi napište PM.

Byl jsem teď na offroadech v Rumunsku 10 dní, takže jsem necvičil (musim říct, že mam velkou radost, protože minulý Rumunsko jsem zhubnul 5 kg... teď jsem si váhu udržel). Za 14 dní se mi chystá další dovolená zase na 10 dní (Chorvatsko), takže jsem se rozhodl, že do plážové formy zvolím P90X na těch pár dní co tu budu (ale hodlám ho jet i po návratu). Důvodem je i to, že školní posilovna je zavřená a finančně jsem na tom špatně. (P90X se cvičí doma)

Hodlám chodit alespoň jednou týdně do posilky ještě k tomu, abych neztratil sílu v benchi (u dřepu a mrtvoly mi to nevadí, tam to naberu zas lehce zpátky v září).

P90X už jsem jel minulé prázdniny, takže vím, do čeho jdu a můžu vřele doporučit!

Info o mně na první straně logu.

P90X
Day 01

První týden jsem si lehce podsekl váhy a opakování, abych zjistil, jestli jsem to schopnej dokončit. Ukázalo se, že ano, ale v druhém kole mi bylo na zvracení, tak jsem musel trochu zvyšovat pauzy. Při Ab Ripperu jsem měl podobnej pocit. Ale po tréninku se zase cítí člověk skvěle :)

EDIT: Jinak cviky co jsou v ab ripperu tady v odkazu http://www.ehow.com/how_4505064_ab-ripper-x-workout-px.html[/quote]

Naposledy upravil 8Shade dne pá červenec 08, 2011 1:27 am, celkově upraveno 6 krát
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Reiben

PříspěvekZaslal: so červenec 02, 2011 8:38 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

P90X je hodně zajímavej trénink, sám mám staženo video Ab ripper X, sice jsem to ještě necvičil, ale vypadá pěkně náročně .
Ty máš v kompu všechny ty tréninkový videa a jedeš podle nich ?
8Shade

PříspěvekZaslal: so červenec 02, 2011 9:05 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Reiben napsal:
P90X je hodně zajímavej trénink, sám mám staženo video Ab ripper X, sice jsem to ještě necvičil, ale vypadá pěkně náročně .
Ty máš v kompu všechny ty tréninkový videa a jedeš podle nich ?

Přesně tak. A ještě k tomu mam excelový log do kterýho si to zapisuju. Co ale musim říct je to, že nejedu jejich stravu.

Ab ripper X, jak už jsem několikrát zmiňoval jinde, je nejlepší cvičení na břicho, co jsem kdy jel. Náročný je to hodně a obtížnost se dá ještě donastavit různou technikou daných cviků...
Merrao

PříspěvekZaslal: so červenec 02, 2011 9:12 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Já jsem právě teď okoukala některé cviky do zítřejšího tréninku...
Koukala jsem na tu stravu a zdá se mi celkem normální ...prostě strava založená na nízkém nasyceném tuku a komplexních sacharidech (plus kvalitní bílkoviny, ale který sport/program ne :D)
8Shade

PříspěvekZaslal: so červenec 02, 2011 9:16 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Merrao napsal:
Já jsem právě teď okoukala některé cviky do zítřejšího tréninku...
Koukala jsem na tu stravu a zdá se mi celkem normální ...prostě strava založená na nízkém nasyceném tuku a komplexních sacharidech (plus kvalitní bílkoviny, ale který sport/program ne :D)

Ono výsledky budou i bez stravy (pokud člověk jí rozumný věci, tj řídí se určitýma pravidlama při výběru potravy a množství), přecejen denně dělat pohyb 1-1,5h je pak poznat. (po zkušenosti z minulého kola P90X)
zaso

PříspěvekZaslal: so červenec 02, 2011 9:57 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

nazdar, tiez idem P90X a idem ju prvykrat, tak som rad, ze teda vysledky od tohoto programu su. dnes som zacal prvy den a je to pre mna extrem. klikovat som uz mnohokrat klikoval, ale co sa deje tam je nieco neskutocne. dufam, ze sa vsetko zmeni a ja sa nejako do formy dostanem a vsetko budem zvladat. program som dnes dokoncil a potom to brucho bolo pre mna katastroficke...
8Shade

PříspěvekZaslal: so červenec 02, 2011 10:12 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

zaso napsal:
nazdar, tiez idem P90X a idem ju prvykrat, tak som rad, ze teda vysledky od tohoto programu su. dnes som zacal prvy den a je to pre mna extrem. klikovat som uz mnohokrat klikoval, ale co sa deje tam je nieco neskutocne. dufam, ze sa vsetko zmeni a ja sa nejako do formy dostanem a vsetko budem zvladat. program som dnes dokoncil a potom to brucho bolo pre mna katastroficke...

První týdny jsou krutý, ale uvidíš, jak se budeš týden, co týden zlepšovat až zvládneš celej Ab Ripper X. Důležitý je vytrvat a nevzdávat to. A jestli chceš slušně zhubnout (což neni např muj cíl), tak to chce pořádnej jídelníček (např. ten jejich) a jet verzi Lean. Já jedu Classic.
zaso

PříspěvekZaslal: so červenec 02, 2011 10:25 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

tiez idem verziu classic aj ked mi ide predovsetkym o zhadzovanie prebitocnych kilogramov. myslim si ze tolko pohybu co sa tam naskacem za tu hodinu sa musi nejako ukazat aj na chudnuti. stravu mam upravenu, zvysil som prijem bielkovin na 190g a sacharidy drzim niekde okolo 350g...takze to musi ist.
Merrao

PříspěvekZaslal: ne červenec 03, 2011 8:27 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Jasně, ta strava není žádný extrém...podle těch stručných údajů jí hodně lidí podobně (ti co nedrží žádnou paleo stravu, vlny, ckd apod)
jediné co jsem se dočetla je omezení jednoduchých cukrů takže omezují ovoce, to by mi vadilo:)
8Shade

PříspěvekZaslal: ne červenec 03, 2011 3:39 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Myslim, že po tréninku by to ovoce vůbec nemělo vadit :)
8Shade

PříspěvekZaslal: ne červenec 03, 2011 7:48 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Day 02
Plyometrics - Jump training - délka 1h 2 min

Tak dneska to bylo hodně o psychice. Po prvním cyklu cviků jsem si řikal, že už dál nemůžu (tak po 20 min cvičení), tak jsem si zapnul soundtrack z Black Hawk Down a ten mi dostal do tý pravý nálady. Všechno jsem od tý doby odjel velmi slušně a ke konci ze mě lilo jako z konve. Tak má trénink vypadat!
8Shade

PříspěvekZaslal: po červenec 04, 2011 4:14 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Day 03

Tak dneska Ab Ripper X znatelné zlepšení, u Mason Twistu jsem byl schopnej udělat už 50 opakování stejně jako na videu.
8Shade

PříspěvekZaslal: út červenec 05, 2011 7:25 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Day 04
Kenpo
Slušně ze mě dneska teklo a ještě k tomu je to asi nejzábavnější kardio, co znam. Dal jsem to místo Yogy, kterou jezdit nebudu. (zabere moc času a vůbec mi nebaví)
8Shade

PříspěvekZaslal: st červenec 06, 2011 7:24 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Day 05

Dneska docela pohoda, u shybů jsem nejel do selhání.
8Shade

PříspěvekZaslal: čt červenec 07, 2011 8:37 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Day 06
Korte style workout
Bench 3x6x56, 2x6x60
Dřep 5x60, 3x5x80, 4x90
Mrtvola 5x80, 3x5x100

Tento trénink sice do P90X nepatří, ale dal jsem si ho proto, abych přes prázdniny neklesal se silou (obzvlášť v benchi). Síla byla sice trochu menší, protože jsem měl od silového tréninku teďka slušnou pauzu, ale jinak jsem spokojenej. U dřepů se podepsal včerejší trénink nohou, ale i přesto jsem jel slušnou hloubku. U mrtvoly ze mě lilo jako z konve, protože v posilce bylo zase děsný vedro navzdory zaplé klimatizaci. Plánuji to takhle jet každý týden.

Zítra mám odpočinkový den. A pak hurá na druhý týden.

EDIT: Doplněny informace o mně a mých zkušenostech na první stranu logu. (první příspěvek) viz https://forum.ronnie.cz/8shade-p90x-t27356.html

odeslat nové téma   Odpovědět na téma - 8Shade - bývalý log Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5 ... 16, 17, 18  Další
Rychle na stránku:

Přejdi na: