8Shade - bývalý log

Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 5, 6, 7 ... 16, 17, 18  Další

odeslat nové téma  Odpovědět na téma - 8Shade - bývalý log  Úvodní stránka -> Osobní tréninkové logy -> 8Shade - bývalý log
Rychle na stránku:
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
8Shade

PříspěvekZaslal: st srpen 24, 2011 2:30 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Morico napsal:
Třeba něco na tenhle způsob:
http://www.powerlifter.cz/treninky/1-1-devititydenni-rusky-cyklus-soutezniho-vrcholu.aspx

nebo třeba tohle: http://stronglifts.com/stronglifts-5x5-beginner-strength-training-program/ ... ten první mam tušim někde v excelu i s doplňkama když jsem ho kdysi jel ...

Ten devítitýdenní ruskej cyklus se mi nelíbí, ale ten stronglifts se mi moc líbí. Jednou jsem si sehnal celou knihovnu s pdfkama od různejch autorů a zrovna stronglifts pdf i excel pro začátečníky/pokročilý tam mam :) Tak se vrhnu asi na to :) dík za tip.

Ještě ale otázka, nevíš proč, se tam jede jen jedna série 5 op mrtvol? U všeho ostatního se jede 5x5. I v pdf je to tam 1x5 napsaný.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
8Shade

PříspěvekZaslal: st srpen 24, 2011 2:35 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Tak už jsem přišel na to, co s tim gainerem. Udělal jsem pokus a zjistil jsem, že mléko tomu gaineru zesiluje chuť na hnusnou, kdežto s obyčejnou vodou jsem tam skoro žádnou chuť neměl a nebyl problém to vypít jako sklenici vody (obojí vychlazené). Problem solved.
Morico

PříspěvekZaslal: st srpen 24, 2011 2:54 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

8Shade napsal:
Ještě ale otázka, nevíš proč, se tam jede jen jedna série 5 op mrtvol? U všeho ostatního se jede 5x5. I v pdf je to tam 1x5 napsaný.

V tom rozpisu je to počet opakování * počet sérií, takže se jedná o 5 sérií po jednom opakování, což je u tahů v pořádku ... více: http://stronglifts.com/why-deadlifts-1x5-stronglifts-5x5-squats/
Reiben

PříspěvekZaslal: st srpen 24, 2011 3:02 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

nechci zasírat log, ale mám takový dojem, že 1x5 není 5 sérií po 1 opak. ale 1 série po 5ti opakováních, viz. text:

"you'll be happy to end your workout with only 1 set of 5 Deadlifts"
Morico

PříspěvekZaslal: st srpen 24, 2011 3:31 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Reiben napsal:
nechci zasírat log, ale mám takový dojem, že 1x5 není 5 sérií po 1 opak. ale 1 série po 5ti opakováních, viz. text:

"you'll be happy to end your workout with only 1 set of 5 Deadlifts"

Jo máš pravdu, my bad : ( .. no prostě shade si musí přečíst komplet ten článek k tomu tréninku, já ho nejel, tak jsem to nečet a předpokládal jsem, že to bude 5 set 1 reps, ale to sem předpokládal špatně ... zřejmě se tam ještě bude psát o nějakých warm-up sériích a tahle bude jediná pracovní v případě deadliftu ... když na to letmo koukam, tak to mají založený spíš na dřepu než na tahach.
8Shade

PříspěvekZaslal: st srpen 24, 2011 5:31 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Jo, je to tak,
" Why only 1×5 on Deadlifts vs. 5×5 on other exercises?
Squats & Deadlifts work similar muscles. Deadlifts allow heavy weights. 3x Squat/week + 2x Deadlifts every other week would be too taxing if you’d do 5×5 for both. Once the weights get serious, you’ll be happy to end your workout with 1 set of 5 on the Deadlift
vs 5×5."

První tréningy od pondělí zkusim jet relativně menší váhu a soustředit se na techniku u všech cviků (maj jí tam krásně popsanou včetně chyb - vždycky je co zlepšit), pak se do toho opřu :) Tenhle trénink se mi hodně líbí. 5x5 jsem měl vždycky rád :)
8Shade

PříspěvekZaslal: čt srpen 25, 2011 9:48 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Výborně, tak včera večer jsem otevřel Crea Pure Ethyl Ester v kapslích a pravděpodobně to skladovali nevim kde, ale všechny kapsle jsou k sobě připečený, takže je vyndam třeba po pěti, do toho se roztrhnou dvě a ještě od sebe nejdou prakticky oddělit...Kapsle už brát nikdy nebudu (maximálně v zimě).
Korny

PříspěvekZaslal: čt srpen 25, 2011 9:52 am    Předmět: Odpovědět s citátem

8Shade napsal:
Výborně, tak včera večer jsem otevřel Crea Pure Ethyl Ester v kapslích a pravděpodobně to skladovali nevim kde, ale všechny kapsle jsou k sobě připečený, takže je vyndam třeba po pěti, do toho se roztrhnou dvě a ještě od sebe nejdou prakticky oddělit...Kapsle už brát nikdy nebudu (maximálně v zimě).

Mě včera dovezli protein a ten balík se nedal pomalu ani chytit do rukou jak byl horkej...ti dopravci to maj fakt úplně u prdele.
8Shade

PříspěvekZaslal: čt srpen 25, 2011 12:46 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

A „lehce“ – prsa, triceps, nohy :

Incline BP multipress :
☞ 15x50
☞ 12x50
☞ 10x50
☞ 10x50

Rozpažky :
☞ 12x9
☞ 12x9
☞ 12x9

Francouzské tlaky s EZ vleže :
☞ 15x17,5
☞ 12x22,5
☞ 10x22,5
☞ 10x22,5

Legpress :
☞ 15x110
☞ 12x115
☞ 10x115
☞ 10x115

Dneska jsem šel vyjímečně cvičit ráno, ale zavřeli mi posilku moc brzo, tak jsem nestihnul odcvičit předkopávání a výpony.

Zítra ještě dojedu trénink a pak začínám od pondělí spolu s Reibenem Stronglifts 5x5 lehce upravený.

EDIT: Lehce vychlazený Mutant Mass Gainer se dá vypít 0,5l (3 odměrky) na ex skoro aniž bych cítil chuť a špatně mi po tom neni, takže mam radost aspoň z toho :)
8Shade

PříspěvekZaslal: pá srpen 26, 2011 7:26 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

B „lehce“ – záda, biceps, ramena, hamstringy :

Shyby :
☞ 8x
☞ 5x
☞ 5x
☞ 4x

Stahování horní kladky za hlavu (nejširší úchop) :
☞ 12x35
☞ 12x35
☞ 12x35

DB Bicepsové zdvihy vestoje :
☞ 8x12,5
☞ 8x12,5
☞ 8x12,5
☞ 8x12,5

Upažování s jednoručkami (natažené ruce) v předklonu (dropset):
☞ 6x7 + 6x6 + 6x5
☞ 6x7 + 6x6 + 6x5
☞ 6x7 + 6x6 + 6x5

Mrtvý tah s nataženýma nohama :
☞ 8x45
☞ 8x45
☞ 8x45
☞ 8x45

Břicho:
☞ 100xcrunch (bez pauzy, ale pomalejší tempo)

Dnešní trénink mi bylo divně, byl jsem ospalej (kvůli dnešní zkoušce) a ještě bylo hrozný vedro (prej i 20ti letej teplotní rekord). Trénink podle toho taky vypadal. Fakt jsem se dneska těšil domů. Příští týden hurá na Stronglifts 5x5!

Naposledy upravil 8Shade dne so srpen 27, 2011 6:38 pm, celkově upraveno 1 krát
8Shade

PříspěvekZaslal: so srpen 27, 2011 5:53 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Rozhodl jsem se, že zkusím originální rozložení stronglifts, které pokud by mi nevyhovovalo, tak lehce upravím. Podobně jako Reiben nebudu ve středu přihazovat na dřepech a jinak se budu snažit všude přihazovat něco mezi 1,5 - 3 nebo 4 kg. Do posilovny budu chodit 3x týdně, PO, ST, PÁ a workouty se budou jednoduše střídat ABA BAB atd.
U nás v posilovně není možnost na velké tyči přihazovat 2,5 kg... takže to musím sestavit buď 2x2kg, nebo nakrást 2x0,75 (uzávěrky) a nějak je tam přidat. po 2,5 kg to půjde až někdy od půlky září, kdy začnu chodit zpět do školní posilovny.

Stronglifts 5x5

Workout A
Squat 5x5 - 55 Kg
Bench Press 5x5 - 45 Kg
Inverted Row 3xF - BW
Dips 3xF - BW
Reverse Crunch 3x12

Workout B
Squat 5x5 - 55 Kg
Overhead Press 5x5 - 25 Kg
Deadlift 1x5 - 75 Kg
Pull-ups/Chinups 3xF - BW
Prone Bridges 3x30sec

Poznámka: za pomlčkou jsou uvedeny startovní váhy; v originální verzi se má začínat s prázdnou osou

EDIT: Dips (kliky na bradlech) jsem si nakonec nechal a pozměnil jsem barbell row za inverted row s nohama na lavici viz
8Shade

PříspěvekZaslal: po srpen 29, 2011 7:30 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Workout A :

Squat (rest 60s) :
☞ 5x55 Kg
☞ 5x55 Kg
☞ 5x55 Kg
☞ 5x55 Kg
☞ 5x55 Kg

Bench Press (rest 60s) :
☞ 5x45 Kg
☞ 5x45 Kg
☞ 5x45 Kg
☞ 5x45 Kg
☞ 5x45 Kg

Inverted Row (rest 60s) :
☞ 10x
☞ 10x
☞ 8x

Dips (rest 60s) :
☞ 12x
☞ 10x
☞ 7x

Reverse Crunch (rest 15s) :
☞ 12x
☞ 12x
☞ 12x

Švihadlo (no rest) :
☞ 100x

Tak dneska první stronglift trénink za sebou. Když jsou takto podseknuté váhy, tak jsem si schválně podseknul i odpočinek na 60 sec, kde chci zůstat, dokud to budu zvládat.
Trochu jsem měl problém, jak udělat Inverted Rows (hlavně co se týče postavení činky vzhledem k prsní lajně, tj. kam to mam tahat), ale nakonec to docela šlo. Trénink mi zabral odhaduju tak 30-40 min. (čekal jsem ještě asi 5 min na zabraný stanoviště)
8Shade

PříspěvekZaslal: st srpen 31, 2011 7:18 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Workout B :

Squat (rest 60s) :
☞ 5x55 Kg
☞ 5x55 Kg
☞ 5x55 Kg
☞ 5x55 Kg
☞ 5x55 Kg

Overhead Press (rest 60s) :
☞ 5x25 Kg
☞ 5x25 Kg
☞ 5x25 Kg
☞ 5x25 Kg
☞ 5x25 Kg

Deadlift :
☞ 5x75 Kg

Chinups (rest 90s) :
☞ 10x
☞ 5x
☞ 5x

Prone Bridges (rest 15s) :
☞ 30s
☞ 30s
☞ 30s

Dneska odcvičeno asi za 25 minut, celé to odsejpalo a opravdu mi to bavilo. Dřepy šli lépe než minule, overhead byl hrozně zábavnej, ale muší váha a u deadliftu jsem se přemáhal, abych nejel 5x5. Shyby budu střídat podhmat/nadhmat a u posledního cviku to s takto malými pauzami dalo slušně zabrat :) Těšim se na těžší týdny :)
Reiben

PříspěvekZaslal: st srpen 31, 2011 7:26 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Jsem rád, že tě to baví, taky mě to dneska strašně chytlo . Jinak pokud je pro tebe ten deadlift moc easy, tak klidně v prvních týdnech můžeš cvičit 2x5 nebo i 3x5, potom až to na tebe bude moc, tak to snížíš na 1x5.
8Shade

PříspěvekZaslal: pá září 02, 2011 5:00 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Workout A :

Squat (rest 60s) :
☞ 5x57,5 Kg
☞ 5x57,5 Kg
☞ 5x57,5 Kg
☞ 5x57,5 Kg
☞ 5x57,5 Kg

Bench Press (rest 60s) :
☞ 5x47,5 Kg
☞ 5x47,5 Kg
☞ 5x47,5 Kg
☞ 5x47,5 Kg
☞ 5x47,5 Kg

Barbell Row - podhmat (rest 60s) :
☞ 5x35 Kg
☞ 5x35 Kg
☞ 5x35 Kg
☞ 5x35 Kg
☞ 5x35 Kg

Dips (rest 60s) :
☞ 13x
☞ 11x
☞ 8x

Reverse Crunch (rest 15s) :
☞ 13x
☞ 13x
☞ 13x

Švihadlo (no rest) :
☞ 105x

Nahradil jsem Inverted Rows za originální Barbell Rows a velmi se u nich soustředím na techniku. Trénink mi trval asi tak 45 minut, což mi přijde jako ideální.
2Reiben: Vyzkouším jet 3x5 mrtvolu, stejnak je ten workout B moc rychlej :)

odeslat nové téma   Odpovědět na téma - 8Shade - bývalý log Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 5, 6, 7 ... 16, 17, 18  Další
Rychle na stránku:

Přejdi na: